Kirándulás a cseh paradicsomban, különleges sziklák, barlangok és csodás túrák, 6 nap reggelivel, buszos utazással, 3-4*-os szállásokkal

Ajánlat kód: 32085
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

209.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 32085

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a cseh paradicsom izgalmas barlangjait, különleges szikláit és homokköveit, valamint Kelet-Csehország hangulatos városkáit!

  • 2024. Július 23 - 28.: , 219.000 Ft
  • 2024. Szeptember 09 - 14.: , 209.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
  • Fel- és leszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosban
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők ára: kb.: 1570 cseh korona + 14 €
  • Utasbiztosítás

Felár

  • Egyágyas szoba felára 63 000 Ft
  • Fakultatív vacsora (5 alkalom) 36 000 Ft

 

Program

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / MISKOLC – BUDAPEST – KUTNA HORA – KOLIN

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után, rajkai hatá­rátlépéssel érkezünk Szlovákiába. A Dunán átkelve Pozsony lát­képe tárul elénk, majd a cseh határt átlépve tovább utazunk és Kutná Hora látványosságait keressük fel. A város peremén talál­ható egy csontkápolna, mely érdekes, de kicsit meghökkentő is. Megtekintjük a csodaszép Szent Borbála-katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségével a prágai Szent Vitus-székesegyházzal vetekszik. Ezt követően sétálunk a belvárosban, ahol a gótikus kőkút mel­lett, a középkori házakban is gyönyörködhetünk. Utolsó állomá­sunk Kolin lesz, ahol lenyűgöző látványt nyújt a város díszkutas főtere, a gazdagon díszített polgárházakkal és a hatalmas, tor­nyos Városházával. Csodálatos a gótikus Szent Bertalan temp­lom is. Programunk végeztével elfoglaljuk szállásunkat.

2. NAP: KOLIN – CSEH PARADICSOM – JIČIN – HRADEC KRALOVE

Reggeli után elutazunk a Cseh Paradicsom (Cesky Raj) terüle­tére, ami az ország elsőként védetté nyilvánított területe, mely nemrég felkerült az UNESCO Geoparkjainak Listájára. A terü­let ma Csehország egyik szimbóluma, az ország leglátogatot­tabb térségei közé tartozik. Közép- Európában sehol máshol nem található olyan hely, ahol néhány kilométeren belül ilyen változatos táj látványa fogadná a turistákat. A Cseh Paradicsom déli határán emelkednek a Prachovi sziklák (Porladó-sziklák), ez a terület egyik legfrekventáltabb turistaközpontja. Ezt köve­tően Jičin irányába folytatjuk utunkat. Ki ne ismerné a jičini bíró és Rumcájsz kalandjait? Jičín legszebb látnivalója a főtere. A Szent Jakab templom és az 52 méter magas torony, illetve a teret övező árkádos, reneszánsz és barokk stílusú házak határoz­zák meg leginkább a tér sajátos karakterét. Megnézzük kívülről Wallenstein gróf kastélyát, aki a 30 éves háború nagy hadve­zére volt. Ezt követően Hradec Královéba buszozunk. A város hagyományosan a cseh királynék városa, egyben Kelet-Bohémia egyik turisztikai és kulturális központja, mely egyedi panorámá­val rendelkezik. Az óvárosban több építészeti stílus keveredése figyelhető meg. Városnézésünk után elfoglaljuk szállásunkat Hradec Kralovében (2 éj).

3. NAP: TEPLICE – ADRŠPACH – NACHOD

A mai napon fakultatív kirándulás keretében Csehország egyik leglátogatottabb természeti nevezetessége a célpont. A lengyel határ közelében elterülő Adršpach-teplicei homokkő sziklavidék lenyűgöző tájára utazunk, amely kedvelt úticél a turisták szá­mára. Adršpach, Janovice, Skály és Teplice nad Metuji települések által határolt terület a leglátogatottabb. A két névadó település­hez tartozik egy-egy ún. homokkő sziklaváros. A víz és a szél eró­ziós munkájának köszönhetően az egykor vélhetőleg egységes homokkőtömb az évmilliók során lepusztult, feldarabolódott. Itt túrázunk, melyhez megfelelő öltözet, különösen gumitalpú-vagy túracipő szükséges. A jól kiépített és kitáblázott turistaös­vények, helyenként létrák teszik változatossá a haladást. A túra nagyjából 3-4 órát vesz igénybe. Kirándulásunk után Náchodra utazunk, ahol megtekintjük a XIII. században épült várkas­télyt, amely egyike azon 3 cseh kastélynak, melyeknek udvará­ban medvék láthatók. Megtekintjük a kastély loggiás udvarát, kápolnáját, és a XVII. században épült kertjét. Városnézésünk programjában a főtér Szt. Lőrinc temploma és a Városháza is sze­repel. Fakultatív Homokkő-szikla +Náchod kirándulás (1 belépővel): 30 €. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: LITOMYŠL – ŽDAR NAD SÁZAVOU – BRNO

Ez a nap a cseh világörökségekről szól, ugyanis a nap során fel­keresendő látványosságok mindegyike szerepel az UNESCO Világörökségek Listáján. Reggel érkezünk Litomyšl-be. A város központjában megtekintjük a csodaszép reneszánsz kastélyt, mely az UNESCO Világörökségei közé is felkerült. Az épüle­tek külső díszítései érdekesek, de nagyon látványos a központi kastély szobáit bemutató túra is. Litomyšl-t elhagyva Ždar nad Sázavou felé vesszük az irányt. A város közelében egy újabb Világörökség fogad bennünket, a Nepomuki Szent János Zarándoktemplom. A Santini által tervezett templomot tíz kör­cikkből álló ambitus-gyűrű veszi körül, amelyet 5 ötszög alakú kápolna és 5 kapu szakít meg. Látványuk nagyon érdekes. A délután második felében Brnóban, az ország második legna­gyobb városában tartunk gyalogos városnézést. Megtekintjük az Óvárosházát, a Piac teret, a Szent Péter és Pál-katedrálist. Este foglaljuk el brnói szállásunkat.

5. NAP: BRNO – MACOCHA – PUNKVA – OLOMOUC

Reggel a Macocha-szakadékhoz megyünk. A közel 140 m mély szakadék tulajdonképpen a barlang tetejének beszakadásával jött létre. Nevének eredete egy népszerű legendából szárma­zik. A közeli Vilémovice faluban élő fiút mostohaanyja bedobta a szakadékba, azonban a fiú szerencséjére egy ágon fennakadt és élve kecmergett vissza a faluba, ahol szétkürtölte a gyaláza­tos esemény hírét, mire a mostoha (cseh nyelven „macocha”) a megtorlástól való félelmében belevetette magát a szakadékba. A szakadék felső részére sétával elérhető platformot építettek, ahonnan elénk tárul a lenyűgöző mélység. Folytatva utunkat a Punkva-barlanghoz buszozunk. A Morva-karszt területén talál­ható barlang 2 szakaszra oszlik: az első egy hagyományos csepp­kőbarlang, ez beletorkollik egy kb. 150 m mély töbörbe, ami fantasztikusan szép. Ezután egy rövid sétával a csónakkikötőhöz érünk, ahol elektromos csónakba kell beszállni. A csónaktúra egy hatalmas barlangkapun keresztül egy gyönyörű tóban ér véget. Ezt követően Olomoucba utazunk, itt lesz a szállásunk is. Prága után itt találhatók a legsűrűbben műemlékek, történelmi épü­letek, valamint itt áll az ország második legrégebbi egyeteme. Városnézés, mely során megtekintjük a Szentháromság oszlopot a főtéren, mely bekerült az Világörökségek közé. Nagyon kecses toronnyal rendelkezik a Városháza, látványos az érseki székes­egyház is, hogy csak pár műemléket emeljünk ki a városnézé­sünkből. Este elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: OLOMOUC – KROMERIZ – TRENCSÉN – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. Első megállónk Kromeriz‑ben lesz. A város Közép-Morvaország kulturális centruma, melyet 1997‑ben Csehország legszebb történelmi városává válasz­tottak. A városközpont a főtérrel, a Püspöki palotával és az ehhez tartozó reneszánsz-barokk virágoskerttel és a palota­kerttel, az UNESCO a Világörökségei közé tartoznak (külső fotó­zás). Hazaúton megállunk Trencsénben (Szlovákia), mely talán a legszebb várral büszkélkedhet a Vág mentén. A településhez az egykori kiskirály, Csák Máté neve köthető. Megnézzük a város fölé magasodó várat, majd folytatjuk utunkat Magyarország felé. Budapestre érkezés várhatóan 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

Kirándulás a cseh paradicsomban, különleges sziklák, barlangok és csodás túrák, 6 nap reggelivel, buszos utazással, 3-4*-os szállásokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
24 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére