Kirándulás a törökországi Kappadókiában, repülőjeggyel, illetékkel, 4*-os szállással, félpanzióval, belépőkkel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 35797
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

495.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35797

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Kis-Ázsia tündérvilágát, Törökország egyik legszebb vidékét, Kappadókiát!

Időpontok

  • 2023.09.13 - 2023.09.20: , 495.000 Ft
  • 2023.11.01 - 2023.11.08: , 495.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A nemzetközi repülőjegyet illetékkel (mely értéke: kb. 140.000-165.000 Ft, időponttól függően)
  • 7 éjszakai szállást, helyi 4-5*-os szállodákban, kétágyas szobákban
  • A félpanziós ellátást (reggelit és vacsorát, italok nélkül)
  • A helyi közlekedést autóbusszal
  • A belépőt a megadott programokra
  • A helyi, magyarul beszélő idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Borravaló kb. 70 USD/fő
  • Útlemondási biztosítás (Covid fedezettel): 2,5% 
  • BBP biztosítás

Felár

  • Egyágyas felár szeptemberben 125 000 Ft, novemberben 115 000 Ft
  • Fakultatív programok

Program

1. nap: Budapest – Kayseri
Utazás Budapestről menetrendszerinti járattal, átszállással Kayseribe, Kappadókiába. Érkezés után transzfer a szállodába, Vacsora ás szállás Kappadókiában (3 éj).

2. nap: Göreme
Reggeli után megkezdjük az ismerkedésünket Kappadókiával. Elsőként a Göreme Nemzeti Parkban található freskókkal díszített, híres és egyedülálló barlangtemplomokat látogatjuk meg, amelyek az UNESCO világörökségi listán is szerepelnek. A természet csodái vesznek körül minket, a természet igazán megmutatta micsoda fantáziával bír. A táj, sziklafalakból, tufapiramisokból, kúpokból áll melyek a sok lyukkal egy hangyabolyra emlékeztetnek minket. Következő megállónk a Simeon völgyben, más nevén a Szerzetesek völgyében, vagy népszerűbb, ismertebb nevén a „tündérkényények völgyében” lesz. Ez a vidék mindenkit ámulatba ejt a csoportokban álló tíz méter magas tufakúpjaival. Uchisarban az egyik legnagyobb tufakúpnál tárul elénk a legszebb panoráma. A nap végén meglátogatunk egy szőnyegszövő műhelyt, ahol helyben előállított anyagokból (selyem, gyapjú és pamut) készülnek a szőnyegek. Avanosban, a fazekasoknál is megállunk és teszünk egy sétát. Vacsora a szállodában.

3. nap: Ihlara-völgy
Reggeli után szabad program, vagy az érdeklődőkkel fakultatív program keretében az Ihlara-völgybe kirándulunk. A tájat egy vulkáni tevékenység alakította ilyenné, amely a kitörések alkalmával vulkáni hamuval borította be a környezetét. Az első emberek először a VII. században telepedtek meg a környéken. Kappadókia területe ezernyi látnivalót kínál, holdbéli tája különleges formáival, alakzataival, ember alkotta barlangjaival, templomaival, vonzza a látogatókat. Felkeressük az Ihlaravölgyet és a földalatti várost. Vacsora a szállodában.

4. nap: Sultanhan – Mevlana kolostor – Antalya
Reggeli után magunk mögött hagyjuk Kappadókia varázslatos világát, tündérhegyeit, barlangjait, földalatti városait, és Antalyaba indulunk. Útközben megállunk és megnézzük a szeldzsuk időkből származó Sultanhan-i karavánszerájt, majd Kónyába utazunk a Szeldzsuk Birodalom, az Ikoniumi Szultánság egykori fővárosába, amely ma is híres zarándokhely. Meglátogatjuk a Mevlana kolostort, ahol a névadó perzsa költő és filozófus, Dzsalál ad-Dín Rúmí sírja található, valamint itt alapították a kerengő dervisek rendjét is. A kolostor az Iszlám Művészet Múzeumának is helyet ad, amely a török iparművészet remekeit mutatja be. Ezt követően a festői Taurus (Toros)-hegységen keresztül visszatérünk a Földközi-tenger partján lévő híres török üdülővárosba, Antalyaba. Vacsora és szállás Antalyaban (4 éj).

5. nap: Antalya – Kalpuzkaldiran vízesés
Reggelink után egész napos városnéző túrára megyünk. A Taurus (Toros)-hegység ölelésében fekvő Antalaya-t, a Török Riviéra legszebb városát ismerjük meg. Megnézzük többek között a város szimbólumait, az Óratornyot, a Yivli Minaretet. A Kaleici városrészben fekvő védett görög és török házak között tett gyalogos sétánk közben több manufaktúrába, műhelybe is ellátogatunk, megismerkedünk a helyi mesteremberek munkáival, termékeivel a török kézművesipar remekeivel. A programunk végén, felkeressük antalaya legszebb vízesését, a Karpuzkaldiran, más nevén Alsó-Düden vízesést is. Vacsora a szállodában.

6. nap: Pamukkale
Reggeli után szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező különleges természeti képződményhez, Pamukkaléba, ebéddel. A festői szépségű, képeslapra illő hófehér mészkőmedencéket a felszín alól feltörő, domboldalról lezúduló 35°C körüli forrásvíz hozta létre.  A kalcium-hidrogén-karbonátban és szén-dioxidban gazdag gyógyvíznek köszönhetően már az ókorban is kedvelt fürdőhely volt. Többek között az egyiptomi királynő, Kleopátra fürdőjét is meglátogatjuk, és megismerkedünk a „Szent Város”, Hierapolisz legendájával. Vacsora a szállodában.

7. nap: Manavgat
A mai napon szabad program. Mindenki pihenhet kedvére, vagy fakultatív hajókiránduláson vehet részt a Manavgat-folyón. A program mecsetlátogatással kezdődik, Antalya tartományának legnagyobb mecsetét, az isztanbuli Kék Mecset kicsinyített mását tekintjük meg. Ezután ellátogatunk a manavgati vízeséshez, majd hajóra szállunk, és lemegyünk a folyón
addig a deltáig, ahol az édesvizű folyó és a sósvizű tenger találkozik. Kikötünk, és másfél óra szabadidő áll rendelkezésünkre úszási lehetőséggel. Ebéd a hajón, majd visszahajózunk a kikötőbe, és visszautazunk Antalyaba. Vacsora a szállodában. Esti fakultatív programlehetőség: a világhírű „Anatólia Tüze” (Fire of Anatolia) látványos előadását nézhetjük meg, ahol különböző táncstílusok (tradicionális török néptánc, kortás táncművészet, hastánc és a balett) keveredését láthatjuk egy fergetes show műsorban. Mustafa Erdoğan 120 táncosból álló társulata már bejárta az egész világot, most pedig Antalyaban utasaink is részesei lehetnek a varázslatnak, körutazásunk méltó bejezéseként.

8. nap: Antalya – Budapest
Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre a menetrend szerint.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kirándulás a törökországi Kappadókiában, repülőjeggyel, illetékkel, 4*-os szállással, félpanzióval, belépőkkel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére