Körutazás a francia föld kincseihez Lotaringia, Champagne és Burgundia érintésével, buszos utazással, reggelivel, 7 éjszaka szállással

Ajánlat kód: 40996
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

399.500 Ft

Megveszem

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 40996

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz történelmi francia vidékeken!

Időpont

  • 2024. augusztus 1.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás légkondicionált autóbusszal
  • 7 éjszaka szállás középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • Reggeli
  • BBP utasbiztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Belépőjegyek ára: kb 130,- € (A helyszínen fizetendő!)
  • Idegenforgalmi adó: kb. 14,- €. (A helyszínen fizetendő!)
  • Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3%

Felár

  • Félpanziós felár: 88.000,- Ft
  • Egyágyas felár: 138.000,- Ft  

Program

1. nap Budapest – Mannheim környéke
Kora reggel elutazás Ausztrián keresztül Mannheim környékére rövid pihenőkkel. Szállás.

2. nap Metz – Nancy – Domrémy-la-Pucelle
A mai nap vár bennünket a francia vidék. METZ már Nagy Károly korszaka előtt frank királyi székhely volt. A város legfontosabb látnivalói közé tartozik a Szt. István katedrális (Cathédrale St-Étienne), melynek építése még az 1100-as évekre vezethető vissza, két kisebb templom egyesítésével. A közel 45 m magas főhajó monumentalitása mellet a hatalmas üvegablakok a legfőbb érdekességei a szakrális belsőnek, felületük meghaladja a 6.000 m²-t. Séta a Szt. Lajos téren, ahol a XIV–XV. századi épületek látványa felejthetetlen, valamint a Seille folyó felett lévő „Német kaput” is érdemes megnézni. Továbbutazás Lotaringia fővárosába. NANCY a XI. századtól a hercegség bölcsőjeként is ismert. Városközpontja felkerült az UNESCO Világörökség listájára, mely XV. Lajos apósa, a száműzött lengyel király, Stanislas Leszczynski nevéhez kapcsolódik. Rövid kitérő DOMRÉMY-LA-PUCELLE-be, Jeanne d’Arc szülőhelyére. Az orléans-i szűz szülőházát mindmáig büszkén őrzik a helyiek. Szállás Chaumont környékén.

3. nap Colombey – Brienne-le-Château – Troyes – Fontainebleau 
COLOMBEY-LES-DEUX-ÉGLISES-ban látogatást teszünk Charles de Gaulle sírjánál, valamint a lotaringiai kereszt történetével is megismerkedünk. I. Napoléon neve többször is egybe csengett BRIENNE-LE-CHATEAU-val. Császárként is mély nosztalgiával gondolt az iskolára, ahol közel öt esztendőt töltött. Még a műemlékeit oly gondosan őrző Franciaországban is kevés városban maradt meg olyan épségben a késő középkori, kora reneszánsz városmag, mint TROYES-ban. Az egykori „száz torony városa” hatalmas gótikus templomaival, XV-XVI. századi gerendavázas házaival az egyik leglátogatottabb turisztikai központ. A település Champagne-hoz tartozik, talán azért is emlékeztet óvárosának alakja egy hatalmas pezsgődugóra. Felső részében a XIII. századi Szt. Péter és Szt. Pál katedrálissal, amelynek helyén álló román-kori templomban tartott zsinat alkalmával ismerték el hivatalosan a Templomos Lovagrendet 1129-ben. FONTAINEBLEAU az egyik leghíresebb francia királyi kastélynak ad otthont. A pompás épület egy XII. századi vadászkastély helyén épült és bővült ki, sok uralkodónak (pl. IX. Lajos, I. Ferenc, IV. Henrik, Napóleon) köszönhetően. A látogatás után irány Burgundia, szállás Auxerre környékén.

4. nap: Auxerre – Chablis – Tonnerre – Tanlay – Fontenay 
AUXERRE Alsó-Burgundia fővárosa. A St. Germain apátság a VI. századtól áll, altemplomából kiindulva az építészeti emlékeket végig követhetjük az őskeresztény kortól a gótika térhódításáig. A Szt. István Katedrális ősi alapjait még az V. században emelték a környék térítője, St. Amȃtré sírja fölé. A ma látható székesegyház a XIII. században épült. Altemplomának különleges értéke a XI. századból fennmaradt freskó). A legemblematikusabb burgundi fehér őshazáján, CHABLIS-n keresztül érkezünk TONNERRE-be. Az alig ötezer fős kis település érdekessége egy, a XVIII. század közepén épített, karsztforrás által táplált közösségi mosóhelyiség, azaz: lavoir. Rövid fotószünet után érkezünk TANLAY kastélyához. A XVI. század elején épült reneszánsz kastély Coligny Gáspárnak köszönhetően többször szolgált protestáns sasfészekként a vallásháborúk idején. FONTENAY-ben található a legrégebbi, majdnem teljes egészében megmaradt ciszterci apátság. A román stílusú épületegyüttes szinte teljes egészében felújításra került és bepillantást enged a szerzetesek életébe. Szállás Auxerre környékén.

5. nap Vézelay – Nevers – Bourges 
VÉZELAY román és gótikus elemeket különlegesen szépen ötvöző bazilikájának (Basilique Ste-Madeleine) története több mint 1000 évre vezethető vissza. Bizonyos legendák alapján itt temették el bűnbánó Magdolnát. A kor szobrászai kimagasló munkát végetek itt, a templom a román szobrászat kincsestárának is nevezhető, kórusa már a francia gótika hatását mutatja. NEVERS a Loire és a Nièvre torkolatánál található, amelynek köszönhetően a XIX. századig jelentős vásárváros és kikötő volt, hercegei a középkorban a burgundiai hercegek vazallusai voltak. A Mantovából ideszármazott Louis de Gonzague a XVI. században itáliai művészekkel alapozta meg itt a fajansz edények „gyártását”, s ez máig a város egyik sajátos iparága. A Szt. István román templom értékes látnivaló. Bernadett Soubirous, azaz Szt. Bernadett hosszabb időt töltött az egykori város St. Gildard kolostorában, itt is halt meg, épségben megmaradt földi maradványait is megtekintjük. BOURGES St. Étienne Katedrálisa a francia gótikus katedrálisok hosszú listáján előkelő helyet foglal el. A XII. században kezdődött az építkezés a korábbi, Szt. István vértanú ereklyéinek elhelyezésére alapított román bazilika helyén. A főhomlokzat már sejteti a különleges építészeti kincset, hiszen az öt kapu az öthajós székesegyház egy-egy hajójához biztosít bejáratot. Szállás Moulins környékén.

6. nap Cluny – Beaune 
CLUNY neve szinte összeforrt a román stílussal. A város világhírű látnivalója a Benedek-rendi apátság, mely az egyik legszebb és leghatalmasabb román kori épületegyüttes Franciaországban, sőt építésekor az akkori világban is. BEAUNE a Cȏte d’Or fővárosa. Dijon irányába, mintegy 60 km hosszúságban elterülő tájegység a leghíresebb francia bortermelő körzetek egyike, az ún. „Arany lanka”. A leghíresebb és meglehetősen drága burgundiai borok az „Arany lanka” szőlőiből származnak. Beaune legszebb épülete a középkori burgundiai építészet remeke, a XV. században alapított kórház. A hatalmas belső udvarról teljes pompájában bontakozik ki különleges, tornyokkal, ablakokkal ékes színes tetőzete. A kórház egyes termeiben múzeumot alakítottak ki, ahol sok freskó maradt meg az utókor számára. A városnézés során érintjük továbbá a Notre-Dame román épületét (belsejében XV. századi flamand szőnyegek), a burgundi hercegek palotáját és a XVI. századi városfalakat is. PATRIARCHE 5 km hosszú földalatti, boltíves folyosórendszere több mint kétmillió palackot rejt. Az alapító nevét viselő, a vizitációs rend hajdani kolostorában kialakított pincészet 1780-ra tekint vissza, s nem csak Burgundia, de Franciaország legrangosabb borászatai közé tartozik. A pincelátogatást követően borkóstolón veszünk részt, majd utunkat a leghíresebb burgundi borúton folytatjuk Dijon felé. Szállás Dijon környékén.

7. nap: Dijon – Basel Airport – Fekete-erdő környéke 
Reggeli után Burgundia fővárosát, DIJON-t fedezzük fel. Városmagja az építészet gyöngyszeme, a burgundi hercegek öröksége. Gyalogos városnézés: hercegi palota, Notre-Dame a város legrégebbi temploma, középkori, reneszánsz és klasszicista főúri paloták stb. Délután a svájci Bázel francia földön található repülőterére utazunk. Akik a gyors hazautazást választották hazarepülnek. A többiek folytatják a buszos utazást. Szállás Németország területén.

8. nap: Fekete-erdő környéke – Budapest 
Korai reggeli után egész napos hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

Körutazás a francia föld kincseihez Lotaringia, Champagne és Burgundia érintésével, buszos utazással, reggelivel, 7 éjszaka szállással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
25 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére