4 napos adventi kaland Türingiában, buszos utazással, reggelivel, 4*-os szállással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 39933
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

105.700 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 39933

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Várnak az adventi fények a hangulatos Türingiában!

Időpont

  • 2023. december 10-13.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • 3 éjszaka szállást egy Weimar melletti 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban
  • Reggelit
  • A helyi idegenforgalmi adót
  • Az útlemondási biztosítást
  • A felsorolt programokat
  • Az idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők
  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap

Felár

  • Félpanziós felár: 28.400 Ft (3 vacsora)
  • Egyágyas felár: 39.900 Ft

Program

1. NAP:
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.30-kor. Budapestről az autóbusz 5.45-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Rajka – Brno – Prága – Drezda útvonalon Türingiába. Szállás Weimar mellett (3 éj).

2. NAP: WARTBURG VÁRA, EISENACH, SCHMALKALDEN
A délelőtti programunk az Eisenach városa fölött emelkedő Wartburg vára, mely ezer szállal kötődik a német történelemhez, egyfajta nemzeti emlékhelye Németországnak. Nekünk, magyaroknak is fontos ez a hely, hiszen II. András királyunk lánya, Árpád-házi Szent Erzsébet (a szegények jótevője) itt élte rövid életének nagy részét. Itteni tevékenységének a következménye, hogy Európában ő a középkori magyar történelem legismertebb személyisége.
A várkastély pompás dísztermei közül kiemelkedik az Énekesek csarnoka (mely a híres középkori dalverseny emlékére készült), és az a szoba, ahol gyönyörű mozaikok mesélik el Szent Erzsébet életét. A dísztermek közös bejárása után lehetőség lesz a várkastély páratlanul gazdag kincstárának megtekintésére. Látjuk majd a Luther-szobát is, ahol Luther Márton 1521-ben németre fordította a Bibliát.
A déli órákban egy sétát teszünk Eisenachban (Johann Sebastian Bach szülővárosában), majd rövid szabadidő után továbbutazás Schmalkaldenbe. Ez a kisváros a Türingiai-erdő nevű hegység déli lábainál fekszik. Az óváros épületeinek nagy része késő középkori favázas ház, nem csoda, hogy a látogatók hamar beleszeretnek ebbe a bűbájos településbe. A közös séta után szabadidő, majd késő délután a Türingiai-erdőn keresztül visszautazás a szállodába.

3. NAP: WEIMAR, ERFURT
A délelőttöt Weimarban, Goethe és Schiller városában töltjük. Weimar főleg gazdag kulturális örökségének köszönhetően világhírű, az irodalom, a zene, a művészetek városa. Megérkezés után városnéző séta következik: Német Nemzeti Színház, Goethe és Schiller emlékműve, Schiller-ház, Piac tér, Szent Péter és Pál-templom, hercegi kastély, Goethe-ház stb. A közös séta után szabadidő, mely során az irodalom iránt érdeklődők megtekinthetik a Goethe-házat is.
Kora délután utazás a közeli Erfurtba, Türingia tartomány fővárosába. Sokak szerint a 16 német tartományi főváros közül Erfurtnak van a legszebb belvárosa, számtalan gyönyörű épület megmaradt az elmúlt évszázadokból, egyfajta szabadtéri múzeum az egész óváros. Egészen különleges nevezetesség a Krämerbrücke (a Szatócsok hídja), melyen végig bájos késő középkori favázas házak sorakoznak. A városnézés után marad elég szabadidő a nagy területen elhelyezkedő adventi vásárban, majd este visszatérünk a szállodába. (Azokat az utasokat, akik nem szeretnének az adventi vásár forgatagában elmerülni, a busz a városnézés után visszaviszi a Weimar melletti wellness szállodába.)

4. NAP: SCHÄRDING
Búcsú Türingiától, indulás hazafelé Bajorországon keresztül a Regensburg – Passau útvonalon. A kora délutáni órákban egy sétát teszünk Schärdingben. Ez a kisváros a német-osztrák határfolyó, az Inn osztrák oldalán fekszik, gyönyörű óvárosának megtekintése méltó lezárását jelenti ennek az utazásnak. A közös séta és a rövid szabadidő után hazautazás a Linz – Bécs – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre és Székesfehérvárra a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos adventi kaland Türingiában, buszos utazással, reggelivel, 4*-os szállással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére