8 napos körutazás Dél-Franciaországban, középkori városok, kastélyok és kolostorok földjén, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 35782
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

499.000 Ft

Megveszem

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 35782

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogasd meg Le Puy-en Velay kolostorát és Albi püspökvárosát a középkori hangulatot idéző Dél-Franciaországban!

Időpont

  • 2024. szeptember 25.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyet Bp. – Barcelona és Milánó – Bp. útvonalon menetrendszerinti járattal
  • Repülőtéri illetéket és csomagdíjat
  • Közlekedést a körút során légkondicionált autóbusszal
  • Szállást **/***-os szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • Reggelit
  • BBP utasbiztosítást

Az ár nem tartalmazza

  • A részvételi díj a belépőjegyek és a fülhallgató árát (kb. 165,- €) nem foglalja magában.
  • Idegenforgalmi adó: kb. 14,- €. (A helyszínen fizetendő!)
  • Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3%.

Felár

  • Félpanziós felár (7 vacsora) : 69.000,- Ft
  • Egyágyas felár: 125.000,- Ft
  • Garancia felár: 50 € (25-29 utas)

Program

1. nap: Barcelona – Carcassonne – Toulouse (kb. 400 km)
Kora reggel repülés Barcelona-ba. Első állomásunk egész Nyugat-Európa egyik emblematikus városa, az ódon várfalak által körülvett CARCASSONNE-ban ismerkedünk a régi századok örökségével. Késő délután Dél-Franciaország legfontosabb városát tekintjük meg. TOULOUSE gazdag történelmi és építészeti örökséggel rendelkező milliós metropolisz. A St. Sernin bazilika és a Jakobinusok temploma, kihagyhatatlan látványosságok. Szállásunk Toulouse környékén lesz.

2. nap: Moissac – Albi – Cahors (kb. 380 km)
Reggeli után Dél-Franciaország legjelentősebb kolostorát, MOISSAC világhírű apátságát járjuk végig. Nehéz eldönteni, hogy maga a templom, vagy a gyönyörű kerengő a nagyobb látványosság. A legenda szerint az apátságot még a frank államiság atyja, maga Clovis alapította a VI. század elején, a ma is látható épület alapjait 1100 körül tették le. ALBI városa a régió meghatározó települése a Tarn folyó partján. A XIII. században téglából épült, hatalmas Sainte Cécile katedrális közvetlen szomszédságában álló egykori érseki palota a tragikus sorsú Toulouse-Lautrec alkotásainak ad otthont. Észak felé utazunk tovább. A Lot folyóhoz teszünk egy kis kerülőt, hiszen CAHORS-ban található az 1308-ban épült híd a folyón, amely a középkor egyik jelképévé vált. Három éjszakát maradunk a Dordogne vidékén.

3. nap: Sarlat-la-Canéda – Domme – La Roque-Gageac – Castelnaud (kb. 100 km)
SARLAT-LA-CANÉDA az „architektúra szabadtéri múzeuma” írja róla a Knaurs Reiseführer. Méltán viseli a „Művészet és Történelem Városa” címet, utcáin sétálva, középkori időutazást teszünk. A közeli DOMME, egy erődített apró város. Magasan a folyó felett építették ki, híresek tornyai, kapui és városfalai. A Dordogne-folyó következő kanyarulatában fekszik, LA ROQUE-GAGEAC, egy újabb bűbájos falu, ahol sétahajózást tehetünk a mesebeli kastélyok övezte folyón. CASTELNAUD várkastélyában kiállítás mutatja be az 1442-ben lezajlott ütközetet az angolok ellen és a középkori háborúk fegyvereinek használatát a faltörő kostól a katapultig.

4. nap: Rocamadour – Montal – Collonges-la-Rouge (kb. 140 km)
A ma alig több mint 600 lakosú ROCAMADOUR évszázadokon át a keresztény Európa egyik legismertebb zarándokhelye volt. Egyedülálló módon egy szikla oldalára épült, házai úgy emelkednek egymás fölé, mintha beletapadtak volna a sziklába. Egyszerre testesíti meg az építészeti csodát, a hit és a legendák világát. Továbbutazás a PADIRAC-i szakadékhoz, Európa elsőszámú földalatti képződményéhez, mely nem más, mint egy beszakadt barlang. Miután leereszkedtünk a 103 méteres mélységbe, csónakokba szállunk, vízen majd gyalogosan fedezzük fel ezt a szavakkal le nem írható cseppkőbarlang rendszert. MONTAL kastélya a régi főúri lakhelyek hangulatát idézi. Franciaország legszebb falvai közé választották COLLONGES-LA-ROUGE települést, ahol a rózsaszínbe játszó vörös homokkőből épült házak között a vidéki idill köszönt ránk.

5. nap: Figeac – Conques – Saint Simon (kb. 190 km)
Reggeli után FIGEAC felé vesszük az irányt, de útközben egy rövid megállót tartunk, hogy a szépséges faluról, SAINT-CIRQ-LAPOPIE-ről is készülhessen egy fénykép. Figeac szülötte Jean François Champollion, akinek sikerült megfejtenie az egyiptomi hieroglifák titkát. CONQUES következik, melynek fekvése és főutcája elbűvöli a látogatót. Felkeressük a Sainte Foy apátságot és a híres, IX. századi ereklyét. Utunk fontos állomása SAINT SIMON. Itt született Gerbert, aki II. Szilveszter néven lett az első francia származású pápa. Ő küldte a koronát István királynak, így a magyar államiság és kereszténység szimbolikus alakja is. A falu templomának belsejét Szinte Gábor festőművész alkotása ékesíti. Szállás Aurillac környékén.

6. nap: Anjony – Salers – Murol (kb. 200 km)
ANJONY ma is lakott ősi kastélyában az alapító család leszármazottja kalauzol végig bennünket. Auvergne vadregényes tájain utazva jutunk SALERS-be, az 1000 méter tengerszint feletti magasságban fekvő néhány százfős kisvárosba, amely hűen őrzi történelmi és építészeti emlékeit. Franciaország ezen részét, elkerülték a háborúk, így sikerült megőrizni a középkor örökségét. Rövid fotószünet MUROL kastélyánál, amely a XII. század építészetének kiemelkedő alkotása. A hegyi legelőkön bóklászó tehenek mellett elhaladva eszünkbe jut, hogy a sajtok hazájában járunk, így aztán egy sajtbemutató sem maradhat ki programunkból. Szállás Clermont-Ferrand környékén.

7. nap: Puy de Dôme – Issoire – Le Puy-en Velay (kb. 150 km)
Irány PUY de DÔME! Elektromos fogaskerekű vonattal kb. 15 perc alatt érünk fel az UNESCO világörökség részét képező, közel 1500 méter magas vulkán kúp tetejére. A csúcsról pazar panoráma tárul elénk, amely 80 vulkánt ölel át. Ez az auvergne-i tektonikus vidék a Föld kialakulásának dobogós hírnöke. A neolitikum korából ismét visszatérünk a középkorba, és ISSOIRE templomát fogjuk megcsodálni. A Szent Jakab zarándoklat egyik kiinduló pontja, a vulkánkúp ölébe épült LE PUY EN VELAY koronázza meg a napot. Városnézés a több mint ezeréves történelmi múltra visszatekintő ikonikus településen. Sétánk csúcspontja az UNESCO világörökségi listájára is felkerült Notre Dame katedrális és a hozzátartozó kerengő. Szállás a városban.

8. nap: Pérouges – Annecy – Milánó – Budapest (kb. 660 km)
Igazán stílusosan búcsúzunk Franciaországtól és a középkortól, utunk PÉROUGES érintésével egy újabb romantikus sétát tartogat még az utolsó napra is. Talán, úgy érezzük, már csak ezért az egy kisvárosért is érdemes volt eljönnünk, nem beszélve az elmúlt hét nap megannyi élményei kedvért. Hab a tortán ANNECY városa. A hegyek, a tó és kis folyók vízével szabdalt város a szépségén túl, a katolikus vallás jelentős helyszíne is. Hazautazásunk Itáliából lesz, de közben egy hegyóriás az Alpok állja az utunkat. Nincs más hátra, mint legyőzni az akadályt. Vagy hágón, vagy alagúton. Mi ez utóbbit választva érkezünk meg Olaszországba. Estére érünk a milánói repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre éjfél előtt a menetrend függvényében.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

8 napos körutazás Dél-Franciaországban, középkori városok, kastélyok és kolostorok földjén, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
30 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére