6 napos körutazás Szászországban prágai városnézéssel, busszal, reggelivel, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 44206
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

199.900 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 44206

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kirándulj Szászországban és látogasd meg Prágát!

Időpontok

  • 2024. Július 23 - 28.: , 199.900 Ft
  • 2024. Szeptember 09 - 14.: , 239.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
  • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
  • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás: 4.800 Ft
  • Belépők ára: kb.: 490 CZK + 80 €; + 35 € fakultatív kirándulás

Felár

  • Egyágyas szoba felára 66 000 Ft
  • Fakultatív vacsora (4 alkalom) 59 000 Ft
  • Vacsorás hajókirándulás a Moldván 13 000 Ft

Program

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – VALTICE – DREZDA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Szlovákián keresztül Csehországba utazunk. A határátlépés után nem sok­kal megállunk az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő Valticei Kastélynál. A Liechtenstein család már a XIII. században épített ide gótikus várkastélyt. Az évszázadok során több átépí­tésen ment át az épületegyüttes, míg a mostani barokk stílus kialakult. Ez volt az úri család téli rezidenciája. Megtekintjük a kastélyt. A szépen felújított belső termek a nemesi család kiváló ízlését mutatják. Különösen szépek a freskók és a falakat díszítő festmények. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utunkat Csehországon keresztül Németországba. Az esti órákban érke­zünk a Drezda melletti szállásunkra, fakultatív vacsora (4 éj).

2. NAP: DREZDA

Ma egy látványos napunk lesz Drezdában. A város nagyon sok szép épülettel, műemlékkel rendelkezett, de a II. világháború bombázásai porig rombolták a belvárost. Az ezt követő újjá­építés során sok régi műemléket ismét felépítettek, a régivel szinte megegyező formában. Ezek közé tartozik a barokk stílusú Frauenkirche. Híres a város operaháza, a neoreneszánsz stílusú Semperoper. Megtekintjük még a régi és az új piacteret, a Brühl-teraszt, melyet Európa erkélyeként is szoktak emlegetni. Drezda Elba-parti területe világörökség volt, de elvették tőle a címet. Miért? Erről is beszél idegenvezetőnk. Délután a város híres múzeumegyüttesét keressük fel. A Zwinger Németország egyik leggazdagabb gyűjteménnyel rendelkező múzeuma. A Zwinger választott kiállításának megtekintése után szabadprogram.

3. NAP: MEISSEN – MORITZBURG

Reggeli után a közeli Meissenbe buszozunk. Először hangulatos sétát teszünk a központban. Legszebb látnivaló a XIII. század­ban épült gótikus katedrális. A szabadidő alatt lesz lehetőség a közelben lévő Albrechtsburg megtekintésére, mely a Wettin csa­lád rezidenciája volt. A belvárosi sétánk után felkeressük a város fő látványosságát, a Meisseni Porcelánmanufaktúrát. A gyá­rat 1710-ben alapította Erős Ágost választófejedelem, azóta világhírre tett szert. Látogatásunk során megtekintjük a por­celánkészítés legfontosabb fázisait, majd bepillantást nyerhe­tünk a gyár gazdag porcelántörténeti kiállításába. Ezt követően vásárlási lehetőség a gyár shopjában. Programunk befejezté­vel folytatjuk utunkat Moritzburgba. Az itteni mesterséges szi­geten kialakított barokk vadászkastély mindenki csodálatát elnyeri. Nagyon szép gondozott park tartozik a 4 saroktoronnyal rendelkező kastélyhoz. Megtekintjük az itt található múze­umot is. A termek közül 60 különleges bőrtapétával borított. Programunk után visszautazunk Drezdába.

4. NAP: PILLNITZ – PIRNA – BASTEI – KÖNIGSTEIN – HAJÓZÁS

Reggel a Drezdától kb. 15 km-re lévő Pillnitzbe buszozunk. A kastélya, mely az Elba partjára épült, igazából 3 épületből áll, ezeket öleli körbe egy látványos park, telis-tele különle­ges növényekkel. Sok ritkaságnak számító fát is láthatunk itt. A kastélyparkot tekintjük meg és lefényképezzük a kívülről lát­ványos döntően barokk stílusú palotákat. Ezt követően Pirnába megyünk. Rövid sétát teszünk a központban. Megtekintjük a Markplatzot, a Városházát és a Stadtkirchét. Szász-Svájc leg­szebb természeti látványossága felé folytatjuk utunkat. Bastei sziklavilága, melyhez egy különleges híd is tartozik kiváló fotó­téma. A sziklaképződményeket elhagyva rövidesen Königstein várához érkezünk. Közép-Európa legnagyobb sziklaerődítmé­nyében történelmi és fegyverkiállítás fogad bennünket. A vár­falakról mesés a látvány az Elba kanyarulatára és az azt övező tájra. A várból leérkezve kimegyünk az Elba folyóhoz. Hajóra szállunk, mellyel visszahajózunk Drezdába, miközben gyö­nyörködünk az Elbát övező változatos tájban. A kikötőben vár autóbuszunk és a szállásunkra visz bennünket. Fakultatív hajókázás az Elbán: 35 € (helyszínen fizetendő).

5. NAP: NÉMETORSZÁG – PRÁGA

Reggel elhagyjuk Németországot és Csehországba utazunk. A délelőtti órákban érkezünk Prágába, ahol gyalogos város­nézés. Programunkat a Hradzsinban, a várban kezdjük. Szent Vitus hatalmas katedrálisa a turisták kedvelt célpontja. Mellette található a Sárkányölő Szent György-szobor, a Királyi Palota és a Szent György Bazilika. Szépen felújították a fogalommá vált Aranyutcácskát. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a mesterek, akiknek kis üzletei manapság a nagy forgatagtól hangosak. A hegyről lesétálva Prága másik híres építményé­hez, a Károly-hídhoz érkezünk. A híd az 1350-es években épült mészkőből. Fenséges barokk szobrok díszítik. Különlegesek a két végén található hídtornyok. A hídon sétálva szép fotókat készít­hetünk a műemlékekről, szobrokról. Tovább sétálunk a főtérig. Itt felkeressük a híres órát, az Orlojt, mely a Városháza tornyának oldalán található. Különleges a több mint 600 éves órajá­téka. A téren található még Husz János monumentális szobra is. Az első reformátor máglyahalálának 500. évfordulójára készült a szecessziós alkotás. Gyönyörködhetünk a teret ölelő szépen felújított házakban is. Az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. A koraesti órákban szervezünk egy kellemes, kb. 2 órás fakultatív hajókirándulást a Moldván, mely svédasztalos vacsorával van egybekötve. A nyugvó Nap aranyló fényében gyönyörködhetünk a látványos folyóparti palotákban. A hajózásunk közben el tudjuk fogyasztani a vacsoránkat. Az ital külön fizetendő. Akik nem választják a sétahajós programot, azoknak lehetőség nyílik szabadprogramra és vacsorázásra a belvárosban. Fakultatív hajókirándulás vacsorával (ital nélkül): 13.000,- Ft. Szállás Prágában.

6. NAP: PRÁGA – BRNO – BUDAPEST

Reggel elhagyjuk Prágát. A déli órákban Brnóban, az ország második legnagyobb városában tartunk gyalogos városnézést. A Főtér középen egy hatalmas barokk pestis-oszlop található. Házainak stílusa a reneszánsz kortól a modernig terjed. A főtér­től nem messze magasodik a házak közé szorított impozáns neogótikus Szent Jakab-templom jellegzetes hagymakupolájá­val. A belváros egyik dombján emelkedik az impozáns gótikus Szent Péter és Pál székesegyház. A városi sétánk után folytatjuk utunkat és Szlovákia érintésével, Rajkánál lépjük át a magyar határt. Budapestre érkezést 21 óra körül, majd ezt követően uta­sainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

6 napos körutazás Szászországban prágai városnézéssel, busszal, reggelivel, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
37 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére