6 napos körutazás Közép- és Dél-Lengyelországban, busszal, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 38670
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

153.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38670

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz világörökségek nyomában, Lengyelországban!

Opciók

  • 2021.09.06. - 2021.09.11.: , 153.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az utazást felsőkategóriás autóbusszal
  • 5 éjszaka szállást, kétágyas szobákban
  • A reggelit
  • A megadott programokat
  • Az audioguide készüléket
  • Az idegenforgalmi adót
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • A belépőjegyeket (helyszínen fizetendő, nyugdíjas kedvezmény igénybe vehető) kb. 42 PLN
  • Az útlemondási biztosítást 1,5%
  • BBP utasbiztosítás (Aegon)
    • Basic: 590 Ft/fő/nap
    • Extra: 790 Ft/fő/nap
    • Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Felár

  • Ülőhelyválasztási felár (1-3. sor) 3.000 Ft / fő
  • Ülőhelyválasztási felár 1.500 Ft / fő
  • Egyágyas felár 61.500 Ft / fő
  • Fakultatív vacsora 41.900 Ft / fő

Program

1. nap: Budapest - Częstochowa

A reggeli órákban indulunk Budapestről, vidéki utasaink a meghirdetett felszállóhelyeken tudnak csatlakozni az autóbuszhoz.

A délutáni órákban érkezünk Częstochowa-ba, Lengyelország vallási fővárosába. A város nyugati részén emelkedő dombon található, védőfalvakkal és parkkal övezett épületegyüttest Jasna Górának nevezik. Lengyelországban Opolei Ulászló herceg, Nagy Lajos király unokaöccse és egyben lengyel helytartója telepítette le a pálosokat, akik Márianosztráról érkeztek. Az itt látható csodálatos Fekete Madonna képhez évente több millió hívő zarándokol, akár több száz kilométert is gyalog megtéve. Érdekessége, hogy az egyik 15. századi kincsrablás során a betörők több kardvágást is ejtettek a Madonna arcán, majd földre dobták és az ikon deszkája több darabra tört. Előbb lengyel, majd orosz festők próbálkoztak a restaurálással, de festékeik lefolytak a képről. Később megállapították, ennek oka, hogy a kép egy sajátos ókori technikával készült, mely nem fogadta be a temperát. A városhoz még egy magyar szál is fűződik, hiszen a Jasna Góra, azaz Fényes-hegy elnevezés a magyar pálosok budaszentlőrinci központjának neve volt.

A városnéző sétát követően elfoglaljuk a szállásunkat Częstochowa-ban, majd fakultatív vacsora lehetőség a szálláson. (1 éj)

2. nap: Częstochowa/Jasna Góra -Toruń

Délelőtt tovább folytatjuk az ismerkedést a várossal, majd továbbutazunk Kopernikusz szülővárosába, Toruń-ba. A középkori Toruń Európa e részének vezető gazdasági és kulturális központja volt, egy jómódú Hanza város, melyet szerencsére elkerültek a háborúk pusztításai. Így maradhattak meg óvárosában gótikus stílusú épületek, a német keresztes lovagvár romjai, a védőbástyák és kapuk a Visztula partján húzódó városfalakkal és sok más középkori eredetű épület.

Toruń nemcsak az épített örökségben, hanem olyan legendákban is bővelkedik, mint a városvédő macska, a békák nyelvén tudó hegedűs, a női bájaktól elcsábult szerzetes, a mézeskalácstól megenyhült vagy éppen a helyi sörtől megpukkadt lengyel királyok. Apropó, mézeskalács. Mindenképpen kóstoljuk meg ezt a helyi finomságot, melyet közel 700 éve készítenek környékbeli lisztből és mézből, mindenféle különleges ízesítéssel.

Elfoglaljuk a szállásunkat Toruń-ban, majd fakultatív vacsora lehetőség a szálláson.(1 éj)

3. nap: Gniezno – Poznań

Délelőtti programunk során Gniezno nevezetességeit nézzük meg. Nevének eredetéhez egy legenda kapcsolódik, mely szerint három testvér, Lech, Cseh és Rusz elindult, hogy szerencsét próbáljanak és megkeressék a helyet, ahol letelepedhetnek. Hirtelen egy halmot vettek észre, ahol egy magányos tölgyfán egy sas ült. Ekkor Lech azt mondta: "Ez a fehér sas lesz a népem címere, a tölgyfa köré várat építek és a sas fészkéről Gnieznónak nevezem", mely lengyelül fészket jelent. Hogy mi történt a másik két fivérrel, idegenvezetőnk meséli el az úton.

A realitás talaján maradva viszont tény, hogy a városban koronázták meg Lengyelország első királyait és Esztergomhoz hasonlóan, itt van a lengyel katolikus egyház központja, a prímások székhelye. Minden bizonnyal itt keresztelkedett meg, Mieszko fejedelem is, a lengyel állam alapítója, így nem meglepő, hogy sétánk során számos egyházi épületet láthatunk. Természetesen végigmegyünk a Királyi úton is, ahol megismerkedünk az itt megkoronázott koronás fők történetével.

Gniezno magyar szempontból is jelentős, mégpedig azért, mert itt helyezték örök nyugalomra 1928-ban Árpád-házi Boldog Jolánt.

Egy rövid szabadidőt követően Poznań-ba indulunk.  Az Ostrów Tumski nevű sziget, ahol most a székesegyház van, egykor Mieszko fejedelem és fia, Vitéz Boleszláv király vára volt. Szarkofágjuk a székesegyház Arany Kápolnájában van. A sziget első templomát 968-ban építették, két évvel Mieszko megkeresztelkedése után.

Érdemes megkóstolni a helyi konyha remekeit, például a plindza-t, azaz krumplis lepényt, amit általában cukorral vagy lekvárral kínálnak vagy a héjában főtt burgonyát, amelyet forrón, tejföllel kevert túróval, hagymával, sóval és más fűszerekkel tálalnak (pyry z gzikiem). Az ínyencek számára a finom mogyorós-mákos töltelékű márton kifliket (rogal marcinski) ajánljuk.

Este elfoglaljuk a szállásunkat, majd fakultatív vacsora után nyugovóra térünk. (1 éj)

4. nap: Wrocław

Reggeli után ismét útra kelünk, és a következő két napot Lengyelország egyik legizgalmasabb városában, Wrocławban töltjük.  A törpék földjén járó óriásnak érezhetjük magunkat, ugyanis a 2016-ban Európa Kulturális Fővárosa címet viselő városban több mint 300 törpe szobrocskát helyeztek el a legváratlanabb helyeken, így a városnézésünket akár kincskereséssel egészíthetjük ki.

Alsó-Szilézia ősi fővárosa bővelkedik látnivalókban, az egyik legrégibb és legszebb lengyel város, 600.000 fős népességét tekintve a negyedik a sorban. A porosz időkben Breslaunak hívták, akkoriban Kelet-Németország legfontosabb városa volt, mi magyarok a 19. századig Boroszlóként ismertük. A városnak öt nagyobb folyója van, melyek közül a legnagyobb az Odera, így nem meglepő, hogy a hidak városának is nevezik, lévén a településnek a II. világháborút megelőzően 303 hídja volt, ebből 220 ma is áll.

Az elhelyezkedése és a történelme is szerencsés: azon túl, hogy két fontos kereskedelmi útvonal, a Via Regia és a Borostyán Út találkozásánál épült, a II. világháborús bombák nagy rész is elkerülte, így minden adott volt a virágzó fejlődéshez és gazdagsághoz. A gótikus városháza a főtéren, neogótikus pályaudvar, modernista Centenáriumi Csarnok, Wrocławi Opera, Monopol Hotel, Vásárcsarnok, Barasch Testvérek Vásárközpontja, Renom és Rudolf Petersdorff Áruháza (ma Kaméleon), Piast sörgyár, a Spatgenek és Schaffgotschok palotája, víztornyok maradtak fenn eredeti állapotukban. 

Este a szállás elfoglalása Wroclawban, majd fakultatív vacsora lehetőség a szálláson.(2 éj)

5. nap: Wroclaw

Délelőtt folytatjuk a várossal való ismerkedést. A történelmi óváros is egy szigetre épült, melyet ma a hatalmas kéttornyú székesegyház ural. Ezen az ún. Katedrális-szigeten telepedett meg a nyugati szlávokhoz tartozó slezán törzs valamikor a kora középkorban, kialakítva a város bölcsőjét.

A hajdani piactér közepét a Régi Városháza épülettömbje foglalja el. Érdekessége, hogy több száz éven át építették, így vannak gótikus és reneszánsz elemei is. A téren ma kellemes éttermek, kávézók foglalnak helyet. Amerre csak sétálunk vöröstéglás templomok, régi, színes polgárházak, idilli parkok és kertek határozzák meg a városképet.

A rengeteg régi műemléken kívül a város még egy különleges építészeti látványossággal is büszkélkedhet. Az 1913-ban épült Centenáriumi Csarnok 2016-ban felkerült az UNESCO Világörökségi listájára. A 65 m átmérőjű, 42 m magas építmény a maga idejében a korabeli technika mesterműve volt, a Max Berg által tervezett vasbetonból épült csarnok a világ legnagyobb vasbeton középülete, a 20. századi építészet egyik legfontosabb alkotása.

A városnézést követően fakultatív ebédlehetőséget kínálunk egy helyi étteremben, ahol megkóstolhatjuk a tipikus lengyel finomságokat.

Este visszatérünk a szállásra, fakultatív vacsora lehetőség a szálláson.

6. nap: Srebra Ezüst- és Cinkbánya - Budapest

Délelőtt egy különlegesség vár ránk Tarnowskie Góry-ban. A világörökségi listán szereplő Srebra Ezüst- és Cinkbánya egykor az európai arisztokrácia, ma pedig az egész világból ideérkező látogatók csodálatát váltja ki.

A város története szorosan kapcsolódik a bányászathoz. A legendák szerint az első ezüsttelért egy Rybka nevű paraszt találta meg 1490 körül. Ettől kezdve a mai város területére telepesek kezdtek jönni, akik lassan felépítették az első bányásztelepülést, mely a 16. század közepére Felső-Szilézia legnagyobb ércbányászati központjává vált és a 20. század elejéig működött.

A hatalmas bányarendszerben 50 km hosszú fúrófolyosó, 100 km hosszú feltáró folyosó, 38 négyzetméteren pedig számos kamra és akna található. Ebből a látogatásunk során kb. 2 kilométert fogunk 40 méterrel a föld felszíne alatt megtenni részben gyalog, részben pedig az elárasztott tárnákban, csónakokban ülve.

Az izgalmas látogatást követően útnak indulunk Magyarország felé, ahová rövid egészségügyi szüneteket követően a késő esti órákban érkezünk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

6 napos körutazás Közép- és Dél-Lengyelországban, busszal, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére