3 napos advent Szászországban, Drezdában és Meissenben, busszal, reggelivel, 3*-os szállással

Ajánlat kód: 43635
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

79.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 43635

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fahéjtól illatozó Szászország forralt borral, mézeskaláccsal, Königstein várával!

Időpontok

  • 2023. december 1.: , 79.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
  • 2 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
  • 2 x reggelit
  • alap program szerinti programokat és városnézéseket
  • magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

Az ár nem tartalmazza

  • az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)
  • fakultatív programon való részvételt
  • az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
  • belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)
    • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 20 EUR
    • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 3 EUR
  • kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit
  • kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást
    • Utasbiztosítás (Classic): 2.100 Ft
    • Utasbiztosítás (Prémium): 2.730 Ft
    • Utasbiztosítás (Privileg): 3.450 Ft
  • minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 6.000 Ft
  • valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
  • útlemondás biztosítást

Felár

  • Egyágyas felár: 13.500 Ft
  • 2x vacsora felár (20 főtől): 17.900 Ft

Program

1. nap: Szeged – Budapest – Drezda (680 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Budapesten keresztül, majd Rajkánál lépjük át a határt. A Pozsony–Brno-Prága útvonalon érkezünk Drezdába. Ismerkedünk az adventi Elba-parti várossal, melyet kiváló fekvése 700 éven át királyok, választófejedelmek rezidenciájává tette. A II. világháborúban a város 60%-át lerombolták, de mára ismét gazdag művészeti emlékekkel rendelkező, igen látogatott város lett. Városnézésünk során járunk a karácsonyi Drezda óvárosában, a Theaterplatz-on, láthatjuk a múltból megmaradt szép épületeket: Semperoper (a világ egyik legszebb operája), a világhírű Zwinger (kívülről), a Trinitatis (Szentháromság) Katedrális azaz a Hofkirche (Szászország legnagyobb temploma), Frauenkirche (Miasszonyunk temploma), Választófejedelmi palota (melyben többek között a Grunes Gewolbe kincstár található) mind-mind karácsonyi hangulatban. Időzünk az adventi vásárban, majd szálláshelyünkre érkezünk.

2. nap: Meissen és Moritzburg kastélya | Königstein vára és az ünnepi Drezda (140 km)

Reggeli után Meissenbe, a világhírű meisseni porcelán városába érkezünk. Váratlanul tárul elénk a gyönyörű katedrális és a vár, majd szűk kanyargós utcákon jutunk fel a híres meisseni porcelángyárba (fakultatív látogatás). Rövid szabadidő az óvárosban (forró tea, kávé), majd lehetőség lesz felmenni a dombra a várhoz, melynek teraszáról páratlan kilátás nyílik az alatta fekvő városra és környékére. A mesterséges szigeten épült Moritzburg barokk vadászkastélyához érkezünk, melynek látványa méltó folytatása programunknak. A kastélyhoz vezető sétaút végén igazi középkori várak mintájára leeresztett fahídon sétálunk a vár épületébe, melyet négy hatalmas saroktoronnyal vettek körbe. Megtekintjük a kastély téli kiállítását. A kastély ablakaiból kitekintve láthatjuk szépen gondozott, hosszan elnyúló kertjét is. Adventkor részese lehetünk a kastély udvarán berendezett kiállításnak, adventi hangulatú vásárának. Utunkat az Elba kanyarulatai mentén folytatva lélegzetelállító panorámaúton jutunk fel Königstein egykor bevehetetlen erőd-várához, mely a hegytetőn uralja az Elba völgyét. Háborúban a szász fejedelmi család menedékhelye volt, itt rejtették el kincseiket is. (Kis katonai múzeumot, csodálatos felvonóhidat, kastélyt, palotát, pincéket találunk itt). Visszaindulunk az Elba-völgyén át Drezdába, ahol útközben a sötétben tűnnek fel az adventi pompában tündöklő város esti fényei. Drezdában sétálunk az adventi díszbe öltözött óvárosban. A belváros kisebb-nagyobb terein berendezett adventi vásárokban gyönyörködünk és a leghíresebb Dresdner Striezelmarkton uralkodó ünnepi hangulatba vetve magunkat, fahéjtól illatozó forralt bort kortyolgatva mézeskalácsot kóstolgatunk és ismerkedünk Drezda esti fényeivel. Az esti órákban térünk vissza szállásunkra.

3. nap: Az adventi Pirna – Budapest – Szeged (680 km)

Megreggelizünk, majd a Szász-Svájc kapujának is becézett Elba-parti kisvárosban, Pirnában teszünk egy adventi sétát a régi kereskedőváros nyugalmat árasztó bájos óvárosában, ahol szűk utcák, több százéves polgárházak és a St. Marienkirche impozáns épülete vár Bennünket, mely Szászország legfontosabb késő gótikus műemléke. melyet követően rövid szabadidő és hazafelé indulunk. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd tovább utazunk Szegedre.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 napos advent Szászországban, Drezdában és Meissenben, busszal, reggelivel, 3*-os szállással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére