5 napos wellness és kirándulás a Mátrában, Szilvásváradon és Egerben, busszal, félpanzióval, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 40497
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

114.700 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 40497

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz az Északi-középhegységben és élvezd a parádfürdői wellnesst!

Időpontok

  • 2024. május 5-9.: , 114.700 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • 4 éjszaka szállást a Mátra egyik üdülőhelyén, Parádfürdőn, az emelt szintű 3 csillagos Erzsébet Park Hotelben, kétágyas, fürdőszobás szobákban. A gyönyörű környezetben lévő szálloda két wellness részleggel is rendelkezik (úszómedence, élménymedence, pezsgőfürdő, szaunák, gőzkabin, konditerem stb.)
  • Svédasztalos félpanziót
  • A szálloda wellness részlegének és konditermének használatát
  • Egy óra kerékpár használatot
  • Az idegenforgalmi adót
  • Az útlemondási biztosítást
  • A felsorolt programokat
  • Az idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők

Felár

  • Egyágyas felár: 54.700 Ft
  • Erkélyes szoba felára: 10.400 Ft/szoba

Program

1. NAP: MÁTRAVEREBÉLY-SZENTKÚT, TAR (KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR EMLÉKPARK), GALYATETŐ, RECSK (NEMZETI EMLÉKPARK), PARÁDFÜRDŐ
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5.45-kor. Budapestről az autóbusz 7 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Gödöllő – Hatvan – Pásztó útvonalon a Mátra északnyugati lábainál fekvő Mátraverebély melletti Szentkúthoz. Az erdővel határolt völgy mélyén megbúvó ősi zarándokhely születését a legenda Szent László királyhoz köti, így aztán már a középkorban is nagy népszerűségnek örvendett. A ferences szerzetesek által fenntartott barokk Nagyboldogasszony-bazilika és a mellette lévő forrás 2015 óta hazánk Nemzeti Kegyhelye. Séta a kiváló infrastruktúrával rendelkező zarándokhely területén, majd lehetőség a remetebarlangok vagy a kálvária megtekintésére. Búcsúzásképpen Mátraverebélytől még a néhány kilométerrel távolabb lévő falu gótikus stílusú plébániatemplománál is tartunk egy fotószünetet.
Következő megállónk a szomszédos Tar községhez tartozó buddhista emlékpark, amelyet a híres XIX. századi székely utazó, Kőrösi Csoma Sándor tiszteletére szentelt fel a dalai láma 1992-ben. Az Emlékpark területén békesztúpa, díszes buddhista templom, teaház és többféle érdekes kiállítás várja a látogatókat.
A késő délelőtti órákban továbbutazás a Mátra látványos hegyi útjain keresztül Magyarország 3. legmagasabb csúcsára, a 964 méter magas Galya-tetőre. Ez a vidék az I. világháborút követő évtizedekben – a magashegységi tájak elcsatolása nyomán – vált hazánk egyik legfontosabb klimatikus üdülőhelyévé. Az 1939-ben átadott Galyatetői Nagyszálló többek között Kodály Zoltán kedvenc tartózkodási helyei közé tartozott. A 2015-ben felújított kilátóból meseszép körpanoráma nyílik a Kékesre, a Bükkre, a Karancs-Medves vidékére és a Cserhátra, sőt igazán tiszta időben a Magas-Tátra csúcsait is látni lehet.
Napi programunkat a Mátra északi lábainál elterülő Recsken zárjuk. A település melletti kőbánya közelében működő kényszermunkatáborban, a „magyar Gulag”-on kb. 1500 fogvatartottat – arisztokratákat, papokat, írókat, költőket, ellenzéki politikusokat – dolgoztattak sokszor embertelen körülmények között 1950-től 1953-ig. Mementóként hozták létre a rendszerváltás után a Nemzeti Emlékparkot, ahol a tábor egykori területén egy emlékmű, egy rekonstruált barakk (kis kiállítással) és egy őrtorony is megtekinthető.
Ezt követően Parádfürdőre utazunk, ahol délután fél 4 körül elfoglaljuk a szállodai szobákat (4 éj). A délután hátralévő részében szabadidő, lehetőség pihenésre, wellnessezésre, könnyű sétákra.

2. NAP: PARÁDSASVÁR (ÜVEGMANUFAKTÚRA), KÉKESTETŐ, PARÁDFÜRDŐ, ILONA-VÖLGYI VÍZESÉS
Ezen a napon a szomszédos Parádsasváron kezdjük programunkat. Ugyan az 1700-as évek óta működő üveggyár 2005-ben bezárt, az üvegfúvás művészetét nem feledték el a Mátrában. Lehetőség a parádsasvári üvegmanufaktúra szórakoztató, interaktív bemutatójának és a közeli Kristálygaléria kiállításának a megtekintésére, mely az egykori üveggyár legszebb termékeit mutatja be.
Ezután Mátraháza érintésével továbbutazás az 1014 méter magas Kékesre. A késő délelőttöt Magyarország legmagasabb pontján töltjük, ahol 1985 óta egy nemzeti színekre festett kő emlékeztet a hely jelentőségére. A legszebb panorámát a Kékestetői tévétorony 45 méter magasan kialakított kilátója és a benne működő kávézó nyújtja (lifttel viszik fel a turistákat).
A déli órákban visszaérkezünk a parádfürdői szállodába. A nap hátralévő részében szabad program.
A délutáni órákban egy közös túrát indítunk az érdeklődőknek a Fehérvár Travel idegenvezetőjével Magyarország legmagasabb természetes zuhatagához, az Ilona-völgyi vízeséshez.
A túra során egy rövid buszozást követően kb. 3,4 km-t kell sétálni nagyrészt egyenes, eleinte aszfaltos úton a 10 méter magas vízesésig (majd ugyanennyit vissza). Kisebb szintkülönbségre csak az utolsó néhány száz méteren kell számítani. A vízesés megpillantása előtt egy alkalommal az Ilona-patakon is át kell kelni. A szép környezetben tett túra során a Szent István csevicekutat, a Kikerics-rétet és az Ilona-patak olykor szurdokszerű völgyét is látni fogják utasaink. Ehhez a kiránduláshoz stabil edzőcipő vagy túracipő feltétlenül ajánlott.

3. NAP: SZILVÁSVÁRAD
Kirándulás a Bükk hegység nyugati lábaihoz. Utazás hangulatos Heves vármegyei tájakon keresztül Szilvásváradra. A 958 méter magas Istállós-kő lábainál fekvő település az egyik legismertebb üdülőhely az Északi-középhegységben. A látogatás során a falu határából induló Szalajka-völgyben a csoport közösen utazik végig a XX. század elején kialakított erdei vasúttal egészen a híres Fátyol-vízesésig. A 3,5 km-es visszautat lefelé érdemes gyalogosan megtenni, hiszen a jól kiépített sétaút mentén többek között további vízeséseket, pisztrángos tavakat, Szabadtéri Erdei Múzeumot és egy érdekes Erdészeti Múzeumot is láthatnak az érdeklődők. Természetesen a helyi specialitásnak számító sült pisztráng megkóstolására is lesz lehetőség.
Visszaérkezés a parádfürdői szállodába délután 4 óra körül.

4. NAP: GYÖNGYÖS, FELDEBRŐ, SIROK VÁRA
Szabad program, pihenés Parádfürdőn.
Fakultatív program: Közel egész napos kirándulás a Mátra déli és keleti vidékeire.
A kora délelőtti órákban utazás Mátraháza és Mátrafüred érintésével Gyöngyösre, melyet a Mátra fővárosának is neveznek. A város fontos nevezetessége az Orczy-kastélyban és a mellette lévő Természettudományi Pavilonban berendezett Mátra Múzeum, melynek színvonalas állat- és növénytani, földrajzi, néprajzi és történeti kiállításai nagy élményt jelentenek az érdeklődőknek. A 2007-ben megújított kiállítás kiemelkedő értéke egy kb. 80%-ban eredeti darabokból összeállított mamutcsontváz.
Ezt követően séta Gyöngyös belvárosában, lehetőség a hatalmas Szent Bertalan-plébániatemplom (más néven Nagytemplom) és a hozzá tartozó értékes kincstár megtekintésére. Ez utóbbi 2015-ben az „Év múzeuma” volt Magyarországon. Szabadidőben az érdeklődők idegenvezetőnkkel elsétálhatnak a gótikus stílusú ferences templomhoz is.
Kora délután a Mátra délkeleti lábainál fekvő Feldebrőn folytatjuk programunkat. A település egyedülálló műemléke a középkori Szent Márton-templom XI. századi öthajós altemploma (robosztus oszlopcsarnok, freskótöredékek, sírkamra). A legenda szerint először itt temették el a harmadik magyar királyt, az 1044-ben elhunyt Aba Sámuelt.
Ezután a hegyek között megbúvó Sirok faluba utazunk, melynek fő attrakciója az a riolittufa sziklára épített középkori lovagvár, mely egykor a Tarna völgyét őrizte. Az erődítmény különlegességét a vulkanikus kőzetbe vájt földalatti járatok jelentik, melyeket utasaink is bejárhatnak. Ezeken kívül az alsóvárban kis kiállítás, a felsővárban pedig szép körpanoráma várja a látogatókat. A Mátra és a Bükk vonulatai mellett a vár szomszédságában álló jellegzetes Barát- és Apáca-sziklák formációja is ide látszik.
Visszaérkezés a szállodába délután 5 óra körül.
A fakultatív program ára: 7.300 Ft + belépődíjak (garantált indulás).

5. NAP: EGERSZALÓK, NOSZVAJ, EGER
A kora délelőtti órákban búcsú a Mátrától, utazás Eger környékére. Első megállónk Egerszalók, mely azzal vált országszerte ismertté, hogy a település mellett feltörő gyógyvíz egy sódombnak becézett mészkődombot hozott létre az 1960-as években. Európában egyedülálló jelenségről van szó, hasonló természeti képződményeket a törökországi Pamukkaléban és az egyesült államokbeli Yellowstone Nemzeti Parkban láthatunk.
A rövid sétát követően továbbutazás a Bükk déli lejtőinél fekvő Noszvaj falucskába, mely két rangos látnivalóval is rendelkezik. Elsőként a késő barokk vagy copf stílusú De la Motte-kastélyt tekintjük meg, mely díszes, emberléptékű belső termeivel, értékes freskóival és kellemes angolparkjával egy kis ékszerdobozra emlékeztet. Ezt követően látogatást teszünk a noszvaji barlanglakásoknál is, melyeket a környék lakossága feltehetően a XIX. században vájt bele a vulkanikus eredetű kőzetbe. Még az 1950-es években is 70 barlanglakásban éltek emberek, majd a XX. század végén az elnéptelenedő falurész művészteleppé alakult. Séta az olaszországi Materára emlékeztető barlang- és pincelakások sajátos világában.

A délutánt Heves vármegye székhelyén, a valamivel több mint 50.000 lakosú Egerben töltjük. Szent István alapított ezen a helyen püspökséget, így a város közel ezer éve oktatási és kulturális fellegvár és az azonos nevű borvidék központja (ki ne hallott volna már az egri bikavérről). Eger a magyar hadtörténet egyik legismertebb hőstettének színhelye is, ahol 1552-ben a Dobó István vezette védősereg a vár falainál vissza tudta verni a sokszoros túlerőben lévő törököket, ahogy azt Gárdonyi Géza „Egri csillagok” című regénye romantikus történetbe ágyazva elmeséli.
Városnéző séta Eger jól karbantartott, barokk hangulatú városközpontjában (Bazilika – Magyarország 3. legnagyobb temploma, Líceum, Érseki Palota, Széchenyi utca – a fő sétálóutca, Dobó tér a gyönyörű minorita templommal stb.). Ezt követően szabadidő, lehetőség az Egri Vár és annak múzeumainak vagy valamely más egri látnivalónak a megtekintésére (pl. Varázstorony, Város a Város Alatt pincetúra, Érseki Palota látogatóközpontja, minaret, további múzeumok stb.). A kiválasztásban idegenvezetőnk természetesen segítséget nyújt.
Hazautazás az M25-ös és az M3-as autópályán keresztül, érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

5 napos wellness és kirándulás a Mátrában, Szilvásváradon és Egerben, busszal, félpanzióval, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
40 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére