5 napos németországi körutazás az autók szerelmeseinek, a Porsche múzeumhoz, a BMW, Audi, Mercedes autógyárakhoz, busszal, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 39539
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

139.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 39539

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el a Porsche múzeumba és a BMW, Audi, Mercedes autógyárakba Németországban!

Időpont

  • 2022. augusztus 3.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
  • 4 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
  • Reggelit
  • Alap program szerinti programokat és városnézéseket
  • Magyar nyelvű idegenvezetést a programokon
  • Útlemondás biztosítást

Az ár nem tartalmazza

  • Az étkezésekhez italfogyasztást (helyszínen fizetendő)
  • Fakultatív programon való részvételt
  • Az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
  • Belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)
    • Belépők és hajójegyek tájékoztató árai: 80 EUR
  • Idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)
  • Kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit
  • Kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást
  • Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Felár

  • Egyágyas felár: 39.500 Ft
  • 4x vacsora felár: 35.000 Ft
  • 25-34 fő esetén: 11.000 Ft/fő

Fontos

  • Lehetséges ingyenes transzfer a csatlakozási pontokhoz. A részletekről kérjük, érdeklődjön!

Program

1. nap: Szeged – Budapest – Wels – München (660 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás a Budapest–Hegyeshalom útvonalon. Útközben a római időkben még Linz vetélytársaként nyilvántartott Traun folyó menti bájos kisvárosban, a sok látnivalóval rendelkező Welsben teszünk sétát. Ahhoz, hogy Welsben találjuk magunkat, nem kell Nagy Britanniáig mennünk! Az óvárosban felfedezhetjük a 13.sz-i Lederer-tornyot, a pompás stukkókkal díszített városházát, a várat, ahol az osztrák lovagkirály, I. Miksa elhunyt és még sok más érdekességet. A délutáni órákban érkezünk a bajor fővárosba, Münchenbe. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk a bajor fővárossal. Sétánkat az egykori középkori várrendszer Karlstor kapuján keresztül kezdjük. Betekintünk a Miasszonyunk katedrálisba, elsétálunk a Marienplatzra, a városháza térre majd a híres Hofbrauhaus „sörkatedrálishoz” (idő és lehetőség függvényében kóstolhatunk a kék-fehér nedűből). Autóbuszunkkal az óvárost elhagyva állunk meg egy „beköszönőre” a BMW Welt Központi épületénél, felcsigázva magunkat a holnapi látogatásra. Szálláshelyünkre kései vacsoraidőre érkezünk.

2. nap: BMW vagy a MERCEDES? Mindenki maga döntse el… (220 km)

Reggelit követően a BMW Welt központi épületéhez térünk vissza. A BMW gyár főhadiszállásán a BMW Múzeum fogad bennünket és bepillantunk a gyár oldtimer modelljeitől a napjainkig gyártott autócsodák életébe. A múzeumban ismerkedünk a BMW fejlődésével, a modellek életútjával. A múzeumot követően a nemrég átadott BMW Welt (BMW Világ) futurisztikus épületében gyönyörködünk és szebbnél-szebb modelleket csodálhatunk meg a jövőt idéző épületben. Láthatjuk az egyes folyamatokat, felfedezhetjük a bajorok titkait. A BMW látogatását követően búcsúzunk Münchentől és a BMW-től, mert vár ránk a „németek csillaga”, a Mercedes-Benz örök birodalma! Stuttgart ad otthont a Mercedes gyáróriásnak, ahol a titkos gyártási műveleteket ugyan eltitkolják elölünk, de tárt karokkal várnak Bennünket a csillagos márka rejtelmeit bemutató múzeumában. A patinás márka filmekből ismert régi és új modelljeivel is találkozhatunk gyönyörű látványos környezetben. A látogatást követően a Mercedes életérzést tehetjük magunkévá egy szimulátorban vagy a shopban vásárolt makettek által. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre.

3. nap: A PORSCHE világa – romantikus úton Rothenburg ob der Tauber és Nürnberg (250 km)

Korán fogyasztjuk el reggelinket, hogy minél több időt tölthessünk a világ autógyártóinak egyik emblematikus gyáregységénél, a Porschénál! Zuffhausenbe, az ikonikus gyártó fellegvárába érkezve megakad a látogató szeme a modern, futurisztikus épületen, mely otthont ad az egyes bemutatott modelleknek. A modern múzeum előtt látható futurisztikus szobor szemet gyönyörködtető látványa a tetején a 911-es modellekkel mindenképp fényképre késztet bennünket! Az épületben a letisztult, hagyománytisztelő formák a jellemzők éppúgy, mint a Porsche modellekre. Ismerkedünk a sportautók és a motorsport történelmével, fejlődési szakaszaival. Több mint 80 járműre és a Porsche márkához hűen izgalmas témákra számíthatunk! Időzünk a szebbnél szebb modellek között, melyet követően vásárolhatunk kedvünkre a 911-es vagy éppen a gyáróriást az anno anyagi nehézségekből kisegítő Cayenne terepjáró modellek kicsinyített modelljeiből. Búcsúzunk a Porschétól és a híres romantikus út egy kis szakaszán utazva érkezünk a festői Rothenburg ob der Tauber kistelepülésre, mely ugyanúgy koronája lesz utunknak, mint a Porsche volt a mai napunk délelőttjén. A Tauber folyó felett meghúzódó középkori kisváros szűk sikátoraival, csodálatos macskaköves utcáin festett fagerendás házaival igazi ékszerdoboza Bajorországnak. A filmforgatásoknak is otthont adó (Harry Potter) helyszíneken sétálunk és megpihenünk egy csésze kávéra, miközben elmélkedünk a XVII. századi polgármester legendájának történetén. Utunkat folytatva a késő délutáni órákban érkezünk a fejedelmi fővárosba, Nürnbergbe. Sétálunk a Pegnitz folyó két partján elterülő az egyik leggazdagabb történelmi múlttal rendelkező német óvárosban. Hangulatos macskaköves sétálóutcáival és újjáépített fagerendás házaival csábít bennünket. Sétánk során láthatjuk a császári palotát (Kaiserburg), Szent Lőrinc katedrálist, Miasszonyunk katedrálist, a gótikus városházát, a nürnbergi mesterdalnokok céhének székhelyét és Albrecht Durer szülőházát. Vacsoraidőre térünk szálláshelyünkre.

4. nap: Napunk középpontjában az AUDI Welt! Hajózás a Dunán a Weltenburgi kolostorhoz - Napóleoni csata emlékműve és Regensburg (280 km)

A mai délelőttünk az AUDI-ról szól! Reggelit követően az AUDI vár ránk először Ingolstadtban, ahol a négykarikás gyáróriás rejtelmein gondolkodunk el, ismerkedünk a modelltörténet alapjaitól a jelen kor modern technikájáig. Az AUDI Forum látványos modellbemutatóját élvezzük az AUDI szupersportautói közvetlen környezetében. Az AUDI múzeumában érdekes „paternoszterben” láthatjuk az egykori le mans-i versenyautókat is, vásárolhatunk az AUDI shopban és ha szerencsénk van, az éppen átvételre kerülő új autók boldog tulajdonosainak mosolyát is elcsíphetjük. A shopban mi sem természetesebb, mint hogy a nagy becsben tartott négykarikás márka valamely makett modelljéből vásárolunk magunknak. Búcsút intve az AUDI-nak, a Duna fenséges kanyarulatai hívogatnak bennünket. Az első Lajos bajor király által épített egykori napóleoni uralom alól való felszabadulás emlékére épített monumentális emlékműtől tekintünk alá a Duna kanyarulatainak. A hihetetlen méretű márványoszlopokkal tagolt homlokzat és a magasból elénk táruló látvány lebilincselő élményt nyújt. Induló hajónkhoz igyekszünk, hogy megtapasztaljuk, miként lehet egy 50-80 méter hosszúságú hajót „centiméterekkel” a magas sziklafalak között kormányozni és forgatni a Duna vizén (hajójegy a helyszínen fizetendő). A Weltenburgi kolostorhoz hajóval érkezünk. A kolostor Duna parti látványa a gömbölyded kavicsokkal és a 180 fokot leíró Duna kanyarulatával emlékeinkben marad biztosan! Betekintünk a bencés kolostor életébe, megpihenünk egy kicsit. A kolostor helyben készült sörével és helyi finomságaival búcsúzunk, majd autóbuszunkkal az UNESCO Világörökség részének nyilvánított Regensburg történelmi belvárosába látogatunk. Gyalogsétánk érinti a XII. századi dunai kőhidat, a romaiak által emelt városkaput, a püspökséget, a sóházat, Johannes Kepler egykori regensburgi lakóházait. Megnézzük a gótikus régi és a reneszánsz új városházat, a birodalmi gyűlés (Reichstag) egykori helyét és megismerkedünk Habsburg V. Károly és Blomberg Borbála szerelmének történetével. A girbegurba, macskaköves utcácskák, az égig érő középkori lakótornyok, több száz éves Duna-parti fogadók és a polgárházak reneszánsz udvarai érintetlen szépségükkel, patinás hangulatukkal hívogatnak. A Szent Peter katedrális 105 méter magas tornyai meghatározzák a város látképet, felújított középkori pompájában tekintjük meg kívül-belül. Az esti órákban térünk vissza szálláshelyünkre.

5. nap: Mattsee hajózás és Ferdinánd Porsche Múzeuma – Budapest – Szeged (860 km)

Korai reggelit követően Ausztria felé vesszük az irányt. Salzkammergut régióban pihenőt tartunk. A Mattsee tavon hajóra szállunk (hajójegy a helyszínen fizetendő), hogy a tó vizéről csodáljuk a lankás helyek övezte Mattsee festői panorámáját és csöndben a víz tükrén érkezünk a neves autógyár névadójához, „Ferdinand Porschéhoz”, ahol tiszteleghetünk a mérnöki alkotás kiemelkedő alakja előtt. A múzeumban traktorokat és korabeli versenyautókat csodálva járjuk be a kiállítást. A történelmi modelleket követően „gázt adunk” és a kora délutáni órákban hazafelé indulunk. Érkezés Hegyeshalmon át Budapestre az esti órákban, majd továbbutazás Szegedre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos németországi körutazás az autók szerelmeseinek, a Porsche múzeumhoz, a BMW, Audi, Mercedes autógyárakhoz, busszal, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére