5 napos körutazás Sziléziában, Daisy nyomában, busszal, reggelivel, 3*-os szállással

Ajánlat kód: 38616
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

114.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38616

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kirándulj Észak-Csehország és Dél-Lengyelország határain!

Opciók

  • 2022. szeptember 28.: , 114.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 4 éjszaka szállás 3*-os szállodában, 2 ágyas tus/wc-s szobában
  • Reggeli
  • Idegenvezetés
  • Útlemondási biztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 780 CZK +120 PLN
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 200 CZK
  • Utasbiztosítás
    • (Classic): 2.850 Ft
    • (Prémium): 3.700 Ft 
    • (Privileg): 4.750 Ft 

Felár

  • Egyágyas felár: 30.500 Ft
  • 4x vacsora felár: 25.500 Ft
  • 25-34 fő esetén: 7.500 Ft/fő

Fontos

  • Lehetséges ingyenes transzfer a csatlakozási pontokhoz. A részletekről kérjük, érdeklődjön!

Program

1. nap: Szeged – Budapest – Olomouc (Olmütz) – Trutnov (580 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlovákián keresztül. Első megállónk Csehország területén Olomouc (Olmütz). A város egykor Morvaország fővárosa volt. Itt koronázták cseh királlyá 1469-ben Mátyás királyt. Lényegében a belváros csaknem minden épülete érdemes a figyelemre, csak a fontosabbakat tekintjük meg: Szentháromság szobor (UNESCO), Városháza épülete, Szt. Vencel-katedrális, Szt. Móric-templom, az Érseki palota, … Szállásunk 2 éjszakán át a Szudéták és az Óriás-hegység határán elterülő Trutnov városában vagy környékén lesz.

2. nap: Adršpach homokkő „sziklavárosa“, Broumov kolostora és Kuks kastélya (130 km)

Reggelinket elfogyasztva a közeli Adršpach település közelében található, Európa legszebb homokkő sziklavárosába indulunk. A homokkő sziklatornyok elragadó szépségét nehéz szavakban kifejezni. Ez valóban az a hely, melyet saját szemmel kell látni. A túra első fele könnyű, kényelmes sétaút, mely a bejáratnál elterülő tónál kezdődik. Túrautunkon láthatunk vízeséseket - a legnevezetesebb egy barlangszerű üregben található -, majd lépcsősoron feljutunk a sziklák közé beékelt kis tóhoz. Rövid csónakkirándulás (fakultatív) után újabb szebbnél-szebb homokkő képződmények között visszajutunk a buszparkolóba. Továbbutazva a Broumov-i bencés kolostort tekintjük meg. A gyönyörűen felújított reflektórium egyik értékes látnivalója a legendás torinói lepel, amely az egyetlen hiteles másolat az Alpoktól északra. A kora délutáni órákban érkezünk Kuks barokk épületegyütteséhez, amely Csehország egyik legjelentősebb barokk műemléke. A kastélyt a régi kórházzal, a fürdőt és a templomot a 17. század végén egy különc gróf, F. A. Spork építette. Olyan fürdővárost akart létesíteni, amely vetekedne Karlovy Varyval (Karlsbad). A grófi rangot édesapja (aki állítólag írni-olvasni sem tudott) az 1664-es győztes szentgotthárdi csatában elért érdemeiért kapta. A kuksi kórház-fürdő építésében igen neves mesterek vettek részt. Többek között Giovanni B. Alliprandi építész és a korszak zseniális szobrásza a tiroli származású Matthias Braun. A főépület előtt egy sorban csodálhatjuk a méltán híres allegorikus szobrokat, bal szárnyon a 12 bűnt, a jobb szárnyon a 12 erényt megtestesítő női figurákat. Minden egyes szobor annyira egyedi, kifinomult, és helyenként oly drámai hatású, hogy hosszú percekbe telik, amíg szemünket le tudjuk venni a megformált alakról. Kuks egyedülálló barokk gyógyszertára egyike Európa legrégibb, épségben fennmaradt patikáinak. Este visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Krzeszów apátság, Ksiaz (Fürstentein) várkastélya, Swidnica béketemploma és Wroclaw (130 km)

Reggeli után Lengyelországba érkezve, elsőként az európai barokk építészet egyik gyöngyszeménél, a Krzeszów-i (Grüssau) cisztercita apátságnál állunk meg. A kolostoregyüttes legértékesebb részét, a sziléziai egyházi építészet remekét, a Szűz Mária apátsági és a Szent József templom képezi. A homlokzat szobordíszítését a felvidéki származású prágai Ferdinand Brokoff készítette. Festményeit Georg Wilhelm Neunhertz festette. A szentély mögötti rokokó stílusú Sziléziai Piasztok Mauzóleumában őrzik I. és II. Bolko swidnica – jawori hercegek és feleségeik sírjait. A kolostorépület a 17 – 18. században épült.  Ezután utazás Szilézia leglenyűgözőbb várkastélyához, a mesebeli, legendákkal övezett Ksiaz (Fürstenstein) várhoz, mely igazi turistamágnese az országnak. A történelmi építészeti korszakok valódi stíluskavalkádja jellemzi. A 13. század óta többször átépítették, 1472-ben Hunyadi Mátyás foglalta el, és építkezett itt reneszánsz stílusban. A várkastély legcsodálatosabb része a barokk palotabelső, amelyet a meisseni dúsgazdag Hochberg grófok alakítottak ki, a 18. század első feléből származó pazarul díszített Maximilian teremmel. A várat 12 teraszos kiképzésű díszkert veszi körül. A II. világháború idején a német csapatok a vár alatt titkos katonai komplexumokat és több emelet mély bunkerrendszert  hoztak létre. Hitler személyes rezidenciájaként tekintett a várra. Tovább utazunk a híres Swidnicai Béketemplomba (UNESCO), melyet az 1648. október 24-i vesztfáliai békét követően, egy év alatt, fából építettek. Görögkereszt alaprajzú belső tere gyönyörűen díszített. A mennyezet és a falfestmények többek között Szt. János evangélista látomásait ábrázolják. A Béketemplom területe 1090 m2 és 7 500 személyt képes befogadni! A templombelsőt az egyházi közösség prominens tagjainak címerei, a környező városok és rezidenciák képei képezik. Ez követően utazás Wroclawba, a szállás elfoglalása (2 éj).

4. nap: Wroclaw (Boroszló) – Szilézia legnagyobb városa

Egész nap Alsó-Szilézia gyönyörű fővárosával Wroclawval  (Boroszlóval) ismerkedünk. A várost „Európa szent helyének, „a városok leggyönyörűbb kincsének“ nevezték. Mindenki magáénak akarta és kézről kézre szállt. A történelem során volt lengyel, cseh, magyar, osztrák, porosz majd német uralom alatt. Az egyik leggazdagabb múltú sziléziai város tele van műemlékekkel: lenyűgöző méretű főtér gyönyörűen felújított ősi polgárházakkal, a gótikus városháza, a Só tér (Plac Solny), Szt. Erzsébet templom és annak kilátója, a tudományegyetem a 17. század első feléből származó Aula Leopoldina díszteremmel. Délután a Tumski szigeten sétálunk, nevezetességei a keresztelő Szent János székesegyház, Raclawiackai panoráma (fakultatív), valamint az 1913-ban épült, a világ első modern vasbetonszerkezetű építménynek tartott Centenáriumi Csarnoka (UNESCO).

5. nap: Pszczyna (Pless) kastélya – Zsolna – Budapest, Szeged (670 km)

Reggelit követően tovább utazunk egy nem mindennapi különleges városba Pszczynába (németül Pless), ahol bejárjuk Európa egyik leggazdagabb családjának, a Hochberg-Fürstenstein és az okos, csinos „Anglia Rózsájának“ is nevezett Daisy von Pless által átépített impozáns kastélyt. A szépséges Daisy, aki rokoni kapcsolatban állt Winston Churchill angol miniszterelnökkel, 18 évesen ment férjhez a dúsgazdag Hans Heinrich XV von Hochberg herceghez. A fényűzően berendezett főúri kastélyépületben gazdag, eredeti bútorzat, szobor-, festmény- és könyvgyűjtemény található. Megkeressük Daisy hercegnő legendás 7 m hosszú, 2 000 gyöngyszemből álló nyakláncát. A tárlat legelőkelőbb helyiségei a pompás Tükörterem és a Császári lakosztály. A lengyel Versaillesnak is nevezett kastélyt 44 hektáros angolpark veszi körül.  Búcsúzunk Sziléziától, de remélhetően csak egy időre! Hazafelé indulunk Szlovákián keresztül, Nagyszombat-Komárom útvonalon. A késő esti órákban érkezünk Budapestre, majd továbbutazás Szegedre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos körutazás Sziléziában, Daisy nyomában, busszal, reggelivel, 3*-os szállással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére