5 napos kirándulás Ausztria zöld szívében, busszal, félpanzióval, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 44501
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

207.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 44501

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Túrázz Ausztria meseszép tájain!

Időpontok

  • 2024. Október 09 - 13.: , 207.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 csillagos szállodában
  • Félpanziós ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
  • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
  • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítást
  • Belépők ára: kb.: 119 €

Felár

  • Egyágyas felár 45.000 Ft

Program                  

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – MYRA PATAK – EISENSTADT – MARIAZELL

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Ausztria felé haladunk és hegyeshalmi határátlépés után először rövid pihenőt tartunk Eisenstadtban. Séta a belvárosban, közben lefényképezhetjük (kívülről) a híres Eszterházy-kastélyt és a régi Városházát. Tovább utazunk és a Myra-patak gyönyörű vízesés­rendszerét nézzük meg, majd a Keleti-Alpok egyik legszebb és legvadregényesebb szurdokvölgyében, a Steinwandklammban teszünk egy kemény kihívást adó túrát. A közel másfél órás program során 250 m szintkülönbséget teszünk meg felfelé és lefelé, miközben lépcsők is nehezítik a gyaloglást. A szinte érin­tetlen természet, és a közelünkben magasodó meredek sziklafalak látványa feledtetik a fáradtságot. Sok szép élménnyel gazdagodva szállunk fel autóbuszunkra, és folytatjuk utunkat Mariazellbe. Itt lesz 4 éjszakára szállásunk vacsorával. A kitűnő fekvésű szálloda a főtértől mindössze 1 perces sétára található.

2. NAP: MARIAZELL– WASSERLOCHKLAMM

Délelőtt Mariazell kellemes hangulatával, nevezetességeivel ismerkedünk meg. A kegytemplom, a magyarok egyik legismer­tebb zarándokhelye, ahol Mindszenty bíborost is eltemették. Ezt követően a Keresztúton felmegyünk a Kálvária dombra, majd vissza a főtérre. Itt található a híres mariazelli gyomorkeserű italt gyártó cég üzlete, valamint a Mézeskalács készítő műhely. Ebédelési lehetőség a városban. Délután autóbuszra szállunk azokkal, akik vágynak egy kemény (250 m szintkülönbségű) túrázásra, és velük elmegyünk a Wasserlochklamm szurdokhoz. Ennél a lenyűgöző vízesésnél több lépcsőben zúdul le a víz. Egy-egy zuhatag 20-40 méteres. A kanyonban lépcsőkkel kiegészí­tett túraúton tudunk feljutni a leglátványosabb szakasz végéig. Aki esetleg nem szeretne a vízesés tetejéig túrázni, ő korábban visszafordulhat, mivel ugyanazon az útvonalon jövünk vissza.

3. NAP: MARIAZELL – ÖTSCHERGRABEN

Reggeli után kb. fél órás utazással érjük el a régió egyik legis­mertebb kirándulóhelyét, és megkezdjük hosszú túránkat az osztrák Grand Canyonnak nevezett Ötschergraben hegyi útvona­lán. A terep a szintkülönbségek miatt közepesen nehéz. A túra hossza közel 12 km. Kirándulásunkat romantikus erdei utak és meredek sziklás szakaszok teszik változatossá az Ötscher folyó völgyében. Az út 2/3-ánál hosszabb pihenőt tartunk. Ekkor a vadregényes környezetben lévő „hütte” teraszán egy könnyű ebédet is el tud fogyasztani. Innen 20 perces sétával elmehe­tünk a Mira-vízeséshez. Ezután vissza a hüttéhez, majd folytat­juk utunkat, és a meredek emelkedőket „legyűrve” érkezünk meg a vasútállomásra, ahol vonatra szállunk. Így jutunk vissza autó­buszunkhoz. Marizellbe visszaérve szabadprogram, ajándék­tárgy vásárlási lehetőség. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. NAP: MARIAZELL – GEMEINDEALPE – TREFFLINGFALL – ERLAUFSEE

Reggeli után Mariazell közelében lévő hegyre, a Gemeindealpera megyünk fel. Ülőlifttel, egy átszállással felvonózunk közel 1.700 m magasra. Fent a mesés kilátás mellett kirándulási lehetőség is lesz. A fennsíkról a középállomásig legyalogolhat­nak, akik szeretik és bírják a hegyi túrázást. A többiek ülőlifttel jöhetnek vissza. A középállomásnál ismét választhatunk, hogy továbbra is ülőlifttel vagy mountaincart-tal (ez egy háromkerekű gokart – helyszínen fizetendő) jövünk le a völgybe. Ha október­ben nem jár a gemeidealpe felvonó, akkor a szomszédos Ötscher hegyre megy fel a csoport. Délután buszra szállunk, és irány Alsó- Ausztria legnagyobb, bár kevésbé ismert vízesése, a Trefflingfall. A 120 m magas, többlépcsős zuhatag közepes erősségű hegyi kirándulással érhető el. Bámulatos a lezúduló víz mennyisége, emellett csodaszép a túraútvonal is. Ma is kellemesen elfáradva szállunk fel autóbuszunkba. Visszaúton látjuk a Mariazell közelé­ben lévő Erlaufsee festői tavacskáját. Az ivóvíz tisztaságú hegyi tó 827 m magasan fekszik. Esti órákban érkezünk vissza szál­lásunkra, vacsora. Ebben az 5 napos programban kifejezetten komoly túrákra is van lehetőség. Ehhez megfelelő kondíció és túracipő szükséges, emellett túrabot is hasznos lehet.

5. NAP: RAX – BUDAPEST

Utolsó napi programunk is igazi csemege a természetkedvelők­nek. Alsó-Ausztria 2. legmagasabb hegyére, a Raxra az ország első kötélvasútjával jutunk fel. Az 1.546 m magas hegyállomástól túrázunk a színpompás alpesi növénytakaróval borított hegyolda­lon. Ennek során érintjük, az Ottó-házat, és a keresztet. A hegy­ről történt leérkezést követően elhelyezkedünk az autóbuszon és hazaindulunk. Tervezetten, 21 óra ±30 perc érkezünk vissza Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

5 napos kirándulás Ausztria zöld szívében, busszal, félpanzióval, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
41 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére