5 napos kirándulás Szlovéniában, az Alpok napos csúcsaihoz és mesés tavaihoz, busszal, 3*-os szállással, félpanzióval

Ajánlat kód: 39414
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

145.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 39414

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hódítsd meg a Júlia-Alpok csúcsait és mártózz meg az alpesi tavakban!

Időpontok

  • 2022.07.11. - 2022.07.15.: , 145.000 Ft
  • 2022.08.15. - 2022.08.19.: , 145.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazást
  • Szállás 3*-os, Krajnska Gorában lévő uszodás wellness hotel 2 ágyas szobáiban
  • Félpanziós ellátást
  • Idegenvezetést
  • A megadott programokat

Az ár nem tartalmazza

  • A belépőket (helyben fizetendő) kb. 75 EUR/fő
  • Az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%
  • BBP biztosítás

Felár

  • Egyágyas felár 37.000 Ft

Program

1. nap: Irány a Nagy Pásztor Plató!

Találkozó reggel 6:00 órakor a Hősök terén (Műcsarnok oldalában lévő buszparkoló). 6:30-kor indulás, majd utazás az M7 autópályán, majd Szlovéniában az A1 autópályán, 2-3 óránkénti pihenőkkel. Menet közben történetek az évszázadokról, amikor ez a vidék Belső-Ausztria (Innerösterreich) részeként 3 örökös tartományból állt: 1./ Stájerország (Herzogtum Steiermark); 2./ Karintia (Herzogtum Kärnten); 3./ Carniola (Herzogtum Krain). Néhány szó a XX. század fontosabb eseményeiről – s arról, hogyan „vált el” a modern Ausztria – a modern Szlovéniától. A buszos szünetek alatt fakultatív Lasko Zlatorog kóstolási lehetőség a Lavazza, vagy a Segafredo mellé. Néhány szó a Karavankák és a Kamnyiki-Alpok (Steiner Alpen) meseszép mészkő gerinceiről, csipkézett csúcsairól, illetev a Déli Mészkő-Alpok természetföldrajzáról. Kora délutáni felfrissülésünket Kamniska Bistrica tanyaközpontjában kezdjük: Itt az ideje, hogy az Alpokban valaha oly népszerű transzhumansz pásztorkodásról, ne csak olvassunk, beszéljünk, hanem lássuk és „megéljük” azt. Feljutás sífelvonóval a legelőkre, séta a fából készült – nagyon határozottan festői - pásztorkunyhók, szárazállások és „alpi esztenák” között, a békés szlovén Milka tehenek és a csodaszép hegyek fényképezésével. A Velika Planina (a Nagy Pásztor Plató) az 1.600 m feletti „égi legelő” világa télen síparadicsom – míg nyáron a tehenek az urak… Koraesti továbbutazás a Karavankák déli oldalán Krajnska Gora sí-városába. Bejelentkezés wellness – hegyi hotelünkbe. Közös vacsora. Éj Krajnska Gorában

2. nap: A Triglav bűvöletében

(Figyelem! Esőkabát és sapka hozatala ajánlott.)

Rövid utazás a Száva mentén a Karavankák lágy vonulatai tövében Mojstrana falujába. Néhány szó az üde-zöld hegyoldalakról, s a főgerinc mögötti ausztriai vonulatokról. Közös látogatás a Slovenski planinski hegymászó- és hegyimentő kiállításon, majd utunk folytatása az egyre inkább összeszűkülő Radovna-völgyben. Séta a Pericnik-vízeséshez, majd továbbhaladás az égig emelkedő hegyóriások közé „préselt” Triglavska Bistrica mentén, amíg az út tart.5 órás túraerőnlétünktől – és kedvünktől függően a Luknja gerinchez (1758 m), majd a Zelenic (2.468 m) oldalában, Szlovénia fenséges teteje a Triglav (2.864 m) feledhetetlenül közeli – feledhetetlen panorámáival. Késő délutáni aláereszkedés – majd visszatérés a hotelbe a koraesti órákban. Közös vacsora. Éj Krajnska Gorában.

3. nap: A Júliai-Alpok Nemzeti Park égi útjain

(Figyelem! Esőkabát és sapka hozatala ajánlott.)

Reggeli után utazás a Júliai Alpok legfestőibb tájain létrehozott Triglav Nemzeti Park „felső-belső” vidékeire, az osztrák-olasz-szlovén hármas hegyi határra. A 84.805 (!) ha területen elterülő érintetlen területen egyszerre találhatunk mediterrán hatású parkokat, felfrissülést nyújtó hegyi tavakat, tengerszemeket, kristálytiszta gyorsfolyású folyókat, és gyönyörködhetünk az égbe szökő hófödte csúcsok látványában – s mindezt buszból (!) is. Felkapaszkodás az 1.616 m magas Vrsic-hágóhoz. Fényképszünetek és rövid séták a felhők közé vivő szerpentin legszebb kilátópontjain: Az útról számos hegyóriás fényképezhető, mint pl. a Prisojnik (2.547 m), Travnik (2.379 m) vagy a Razor (2.601 m). Erőtől, lelkesedéstől függő séták, közös döntéseink alapján. (Túrabakancs, kabát használata ajánlott!) Látogatás a Trenta-völgy tetején kialakított nemzeti parki információs központban, majd aláereszkedés a festői Soca (Isonzó) völgyébe, Néhány szó a Caporettoi áttörés és az Isonzói hadműveletek szomorú I. Világháborús eseményeiről. Délutáni visszautazás Krajnska Gorába, az immár ismerős magashegységi tájakon át.  Szállodánk szolgáltatásainak élvezete – majd közös vacsora. (A nap folyamán készített zerge fotóink összehasonlítása.) Éj Krajnska Gorában.

4. nap: Bled és Bohinj mélykék tengerszemei

(Figyelem! Fürdőruha hozatala is ajánlott.)

Reggeli után utazása Bohinji-tóhoz, Szlovénia legnagyobb, s meseszép tavához.  Séta és fényképszünet a néhai vásártér helyén, az aranyszarvú Zlatorog szobránál, majd a Szt. János templomnál. Szlovénia teteje, a Triglav fényképezése (jó látási viszonyok esetén). Rövid látogatás a tóparti erdőben rejtőző osztrák-magyar katonai temetőben, majd felvonózás a Vogel oldalában1.535 m magasságba.A páratlan panorámák fotózása.  A csoport ezt követően két részre oszlik, kb. 2 óra hosszan: 1./ Leereszkedés és strandolás, vagy séta a Bohinji-tó partján; 2./ Fakultatív túra a főgerinc irányába, 1.800 m magasságig –majd aláereszkedés a felvonóval. Utazás Bled világhírű üdülővárosába. A néhai Velden 800 éven át volt a Brixeni Püspökség központja, ebből a korból maradt meseszép fellegvára. A svájci csodadoktor, Arnold Rikli (1823-1906) 1856-ban itt nyitotta meg, a kezdetben csak koronás főket és arisztokratákat fogadó természetgyógyászati intézményeit.  A Bledi-tó sokak szerint Európa egyik legszebb helye. Rövid csónakázási, látogatási lehetőség a szigeten álló „Szűz Mária a tóban” zarándoktemplomnál, majd sétalehetőség és strandolással kombinálható pihenés tóparton. (Érdeklődés esetén felkapaszkodás a Mala Osojnica kilátóponthoz, kijelölt túraútvonalon. „Légi felvételek” készítése a tóról és a fellegvárról.) Esti visszaérkezés a szállásunkra. Közös vacsora – vagy fakultatív Rikli féle léböjt és egészséges éhezés… Éj Krajnska Gorában.

5. nap: Ljubljana – Laibach operett-utcáin

Kényelmes reggeli után kijelentkezés hotelünkből, majd utazás a szlovén fővárosba. Gyalogos városnézés a délelőtti órákban: A 300.000 lakosú Ljubljana (régi nevén Laibach – Leybach) az ország szellemi és gazdasági központja. Már az ókori római időkben is itt futott össze a Borostyánút és Dunai katonai út. A város 1144-től került a német császárság fennhatósága alá. Leybach 1335 óta volt a Habsburgok „tulajdona” és a Krajnai Hercegség fővárosa maradt, egészen 1918-ig. A Ljubljanica folyó mentén fekvő várost 1895-ben földrengés pusztította – így „szerencsére” az osztrák-magyar kormányzat központi irányításával egységes, új, eklektikus birodalmi belvárost építettek – de megőrizve az egyedien bájos, kisvárosi jelleget. Séta az Óvárosban: Presernov tér, Ferences templom, Ura ház, Háromhíd, Városi tér, Plecnik árkádok, Dóm, Püspöki Palota, Zmajski híd, Városháza, Fellegvár, Német lovagok kolostora, Nemzeti Könyvtár. Némi szabadprogram, a rendelkezésre álló idő függvényében. Késő délután elérkezik a hazaindulás pillanata...Utazás autópályán 2,5 óránkénti rövid pihenőkkel. Esti érkezés a Hősök terére.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos kirándulás Szlovéniában, az Alpok napos csúcsaihoz és mesés tavaihoz, busszal, 3*-os szállással, félpanzióval

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére