5 napos kirándulás és wellness a Balatonnál, hévízi wellness szállással, busszal, félpanzióval

Ajánlat kód: 40985
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

99.700 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 40985

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Wellnesselj Hévízen és fedezd fel a Balaton környékét!

Időpont

  • 2022. június 6-10.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • 4 éjszaka szállást
  • Svédasztalos félpanziót
  • Az idegenforgalmi adót
  • Az útlemondási biztosítást
  • Az idegenvezetést
  • A felsorolt programokat

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők

Felár

  • Egyágyas felár: 29.600 Ft

Szállás

4 éjszaka Hévízen a 4 csillagos Hotel Palace kétágyas, fürdőszobás szobáiban. A szálloda Hévíz központjában található, a sétálóutca elején. A szálloda egy wellness részleggel is rendelkezik (élménymedence, pezsgőfürdő, gőzkabin, szaunák), melyet a vendégek ingyen használhatnak.

Program

1. NAP: FONYÓD, KIS-BALATON (KÁNYAVÁRI-SZIGET, ZALAVÁRI TÖRTÉNELMI EMLÉKPARK, KIS-BALATON HÁZ), KESZTHELY (BALATONI MÚZEUM), HÉVÍZ

Elutazás Budapestről reggel 6.30-kor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás az M7-es autópályán Fonyódra, a Balaton déli partjának második legnagyobb üdülőhelyére. Fonyód különlegessége egyrészt, hogy itt található a déli part két legmagasabb, egymás mellett lévő hegye, a Várhegy és a Sipos-hegy, másrészt pedig Fonyód pont szemben van a Badacsonnyal és az északi part többi tanúhegyével, így innen nyílik talán a legszebb panoráma az északi part irányába. Ezt a felejthetetlen látványt élvezhetjük majd a Sipos-hegyi kilátóból, a híres Szaplonczay sétányról és a Balaton leghosszabb, közel 500 méter hosszú mólójáról is.

Fonyód után a Balaton délnyugati csücskébe, az ún. Kis-Balatonhoz utazunk. Ez a részben mocsaras terület zavartalan élőhelyet biztosít a nagyon gazdag madár- és növényvilágnak. A Kányavári-sziget a Kis-Balaton szabadon látogatható gyöngyszeme, a buján zöldellő növényvilág, a Nagy kilátóból nyíló panoráma mindenképpen megér egy sétát. A szigetre egy különleges, faszerkezetű gyalogos hídon kelünk át, mely megépítése óta a Kis-Balaton jelképévé vált.

A következő programunk a közeli Zalavári Történelmi Emlékpark. Ez a terület egy honfoglalás előtti szláv fejedelemség központja volt, Cirill és Metód, a szlávok hittérítői sokáig itt tartózkodtak. Később a magyarok is templomot és várat emeltek ezen a helyen. A séta során megnézzük a Cirill és Metód emlékparkot, a Szent Adorján-bazilika romjait, a Szent István-kápolna rekonstrukcióját és a Makovecz Imre által tervezett Millenniumi emlékművet. Ezután látogatást teszünk a park közepén lévő Kis-Balaton Házban, a Kis-Balaton múzeumában.

Délután búcsú a Kis-Balatontól, és Keszthely érintésével Hévízre utazunk. Az érdeklődőknek Keszthelyen lehetőséget biztosítunk a Balatoni Múzeum meglátogatására. Ez a patinás múzeum 2011-ben az év magyarországi múzeuma volt, kiállításain sok érdekességet megtudhatunk a Balaton keletkezéséről, élővilágáról, néprajzáról, várairól, a balatoni halászatról, a balatoni hajózásról és a turizmus fejlődését is bemutatják az 1800-as évek végétől a XX. század végéig.

Érkezés Hévízre délután 5 óra – fél 6 körül, szállás egy 4 csillagos wellness szállodában (4 éj).

Figyelem: Akit a keszthelyi Balatoni Múzeum kevésbé érdekel, és korábban szeretné elfoglalni a szállodai szobáját, azokat az autóbusz egyből a szállodához viszi.

2. NAP: ZALASZÁNTÓ (BUDDHISTA SZTÚPA), KEHIDAKUSTÁNY (DEÁK-KÚRIA), HÉVÍZ

Pihenés a szállodában, lehetőség a szálloda wellness szolgáltatásainak igénybevételére, illetve fürdésre a Hévízi-tóban.

Fakultatív program: Zalaszántó, Kehidakustány

Délelőtt félnapos kirándulás Hévíz környékén. Először a Keszthelyi-hegység északi részén fekvő Zalaszántóra utazunk. A falu melletti hegyre épült meg az a buddhista sztúpa, mely egész Európában az egyik legnagyobb. A Béke-sztúpát 1993-ban maga a dalai láma szentelte fel. (Figyelem: a sztúpáig az autóbusz nem tud felmenni, egy kis túrázásra is szükség lesz.)

A következő állomásunk Kehidakustányban a Deák-kúria megtekintése. Deák Ferenc, a haza bölcse itt élt 51 éves koráig, azután Pestre költözött. Az 5-6 teremből álló emlékmúzeum egészen jól bemutatja Deák életét és az akkori körülményeket.

A fakultatív program ára: 4.700 Ft (a Deák-kúria belépődíjával együtt) – garantált indulás.

A nap további részében szabadidő, de valamikor a késő délutáni órákban idegenvezetőnk az érdeklődőknek tart egy hévízi városnézést (a gyönyörű virágágyásokkal szegélyezett dr. Schulhoff Vilmos sétány; a Hévízi-tó a szép fürdőépületekkel; a modern, héttornyú Szentlélek-templom stb.).

3. NAP: TAPOLCA (TAVASBARLANG, MALOM-TÓ), SZENT GYÖRGY-HEGY, SZIGLIGETI VÁR, BALATONEDERICS (AFRIKA MÚZEUM), BALATONGYÖRÖK (SZÉPKILÁTÓ)

Egész napos kirándulás. Utazás a Keszthelyi-hegységen keresztül a Tapolcai-medencébe. Tapolca fő látnivalója a híres tavasbarlang, mely néhány éve egy színvonalas látogatóközponttal bővült, ahol érdekes kiállítások várják a turistákat. Ezután rövid városnéző séta következik (Fő tér, a mediterrán hangulatú Malom-tó, Templom-domb a romkerttel stb.), majd szabadidő.

Útban Szigliget felé megálló a Szent György-hegynél, mely a Badacsony után a Balaton környékének második legnagyobb tanúhegye. A panoráma a hegyoldalban álló Lengyel-kápolnától igazán megéri a kitérőt.

A szigligeti vár a Balaton környékének talán legnépszerűbb várromja. Az 1200-as években épült, a török soha nem tudta elfoglalni. A többszintes, belső udvarokkal tagolt várba a gyönyörű körpanoráma miatt is érdemes felmenni.

A következő programunk a Balatonederics külterületén található Afrika Múzeum megtekintése (trófeák, a bennszülöttek használati tárgyai, vadász- és harci eszközei, az afrikai népek kultúráját reprezentáló bútorok, népművészeti  tárgyak stb.). A múzeumon kívül a területen többféle afrikai állatot is láthatunk, és tartozik hozzá egy kiváló, afrikai termékeket árusító szuvenír bolt is.

A nap zárásaként megállunk majd a szomszédos Balatongyörök faluban, a „Szépkilátónál”. Ez a hely a Balaton egyik legszebb panorámáját nyújtja úgy, hogy csak ki kell szállni a buszból. Eötvös Károly író 1900-ban a következőt írta az „Utazás a Balaton körül” című művében: „Sohasem felejtem el azt a pillanatot, amikor ezt a tündérországot megláttam… Megálltam, mintha a lábam a földben gyökeret vert volna.” A Szigligeti-öböl mögött szinte az összes tanúhegy látszik (a szigligeti hegyek, a Badacsony, a Gulács, a Tóti-hegy, a Csobánc, a Szent György-hegy stb.), de a déli parton a fonyódi hegyek is feltűnnek.

4. NAP: KESZTHELY (BALATON-PART, FESTETICS-KASTÉLY ÉS PARKJA, VÁROSNÉZÉS, MÚZEUMOK)

Ezen a napon Keszthellyel, a múzeumok városával ismerkedünk. Először a szép Balaton-parti sétányon és a mólón töltünk el egy kis időt, majd a város fő látnivalóját, a Festetics-kastélyt nézzük meg. Magyarország egyik legszebb főúri kastélyában értékes bútorokat, festményeket, szobrokat, porcelánokat, egyéb dísztárgyakat csodálhatunk meg, a klasszicista stílusú könyvtárterem igazi iparművészeti remekmű.

Ezt követően egy sétát teszünk a kastély szép angolparkjában (remek fotótémák), majd a park melletti épületben berendezett egészen kiváló Vadászati Múzeumot nézzük meg.

A déli órákban teszünk egy kis városnéző sétát, majd rövid szabadidő után 14 óra körül az autóbusz visszaindul a szállodába azokkal, akik a nap hátralévő részét pihenéssel szeretnék tölteni.

A Keszthelyen maradók még számtalan múzeum közül választhatnak, egy kis ízelítő: Hintókiállítás, Történelmi Modellvasút Kiállítás, Pálmaház és Madárpark, Főúri Utazások Kiállítása, Kínzóeszközök Múzeuma, Erotikus Panoptikum, Csigaparlament, Babamúzeum, Rádiómúzeum, Nosztalgia Giccsmúzeum stb. Az autóbusz 17 óra körül indul vissza a szállodába.

5. NAP: BADACSONY, FOLLY ARBORÉTUM, DÖRGICSE, TIHANY, ŐRTORONY-KILÁTÓ

Búcsú Hévíztől, utazás a Balaton északi partjai mentén Badacsonyba. Az üdülőhely az azonos nevű tanúhegy lábánál található. A legszebb panoráma a jellegzetes formájú, 438 méter magas hegyre a móló végéből élvezhető.

A következő programunk a Folly arborétum megtekintése. Badacsonyörs falu felett, a hegyoldalban található ez az 5 hektáros ciprus és cédrus liget. 5 világrész fenyőféléi tanulmányozhatók itt idillikus környezetben. Az arborétumból gyönyörű kilátás nyílik a Balatonra, a Badacsonyra és a szemközti Fonyódra is. Az arborétum további különlegessége, hogy mind a mai napig az alapító család birtokolja és gondozza.

Kora délután utazunk tovább a Balaton északi partjai mentén. Balatonakalinál egy kis kitérőt teszünk a Balaton-felvidéki Dörgicse faluba, mely 3 részből áll: Alsódörgicse, Felsődörgicse és Kisdörgicse. A falu különlegessége, hogy mind a 3 településrésznek jut egy-egy középkori templomrom, melyek közül a felsődörgicsei és az alsódörgicsei elég látványos, szépen konzervált, ezeket nézzük meg a kitérő során.

Dörgicséből Tihanyba utazunk, és egy közös séta során megismerkedünk Magyarország egyik legszebb falujának nevezetességeivel.

Ezt követően utasaink két lehetőségből választhatnak: Akik Tihanyban maradnak, lehetőségük lesz fagyizásra, étkezésre, további sétákra vagy múzeumlátogatásra (Levendula-ház, panoptikum, apátsági templom a „Lélek a vizek felett” című kiállítással). A többieknek túrázási lehetőséget biztosítunk az Őrtorony-kilátóhoz. Ez a 2016-ban átadott kilátó a Tihanyi-félsziget északi részén Magyarország egyik legszebb körpanorámáját nyújtja. Tiszta időben látszik szinte az egész Balaton Kenesétől a Keszthelyi-öbölig, a Balaton-felvidék nagy része (még a Badacsony környéki tanúhegyek is), ezenkívül a Balaton déli partja a kisebb hegyekkel, az óriási kőröshegyi viadukt, és természetesen közelről Balatonfüred valamint szinte az egész Tihanyi-félsziget (Tihany falu az apátsági templommal, a Belső-tó és a Külső-tó is).

Késő délután indulás hazafelé a Veszprém – Várpalota útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre a kora esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje a nyitvatartások függvényében esetleg felcserélődhet.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos kirándulás és wellness a Balatonnál, hévízi wellness szállással, busszal, félpanzióval

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére