4 napos túrázás a Cseh Paradicsomban buszos utazással, 3*-os szállással Jicinben, reggelivel, idegenvezetéssel - Cseh Svájc Nemzeti Park, Macocha szakadék, Punkva barlang

Ajánlat kód: 35485
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

69.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35485

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Túrázz, kirándulj Csehország természeti csodái között!

Időpontok

  • 2020.08.27.: , 69.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 3 éjszaka Jicinben 3*-os szállodában, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban
  • Reggeli
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
  • Programok költségei
    • Pernstejn vár: kb. 260 CZK/fő
    • Cseh Svájc, Sziklakapu: kb. 80 CZK/fő
    • Cseh Svájc, hajózás a Kamenice-szurdokban: kb. 80 CZK/fő
    • Cseh Paradicsom UNESCO Geopark: kb. 70 CZK/fő
    • Tros vára: kb. 90 CZK/fő
    • Sychrov kastély: kb. 200 CZK/fő
    • Macocha szakadék és Punkva barlang: kb. 320 CZK/fő

Felár

  • Fakultatív vacsora: kb. 300-350 CZK/fő/alkalom

Fakultatív program

  • Kirándulás a Cseh Svájc Nemzeti Parkba: 4.500 Ft/fő + belépőjegy (helyszínen fizetendő)

Program

1. nap

Indulás reggel 06.00 órakor Budapestrôl. Érkezés Csehország északi részére, útközben rövid pihenő Pernstejn váránál. A moráviai várak között az egyik legszebb a 800 éves, a Pernstejn-család egykori székhelyéül szolgáló vár. Magas sziklán épült, körülötte vizesárok és felvonóhidak fokozták még tovább a magas falak és tornyok nyújtotta védelmét. Története során sohasem sikerült bevenni.

A vár megtekintése után tovább indulunk a Cseh Paradicsom területére, a Rumcájsz mesék színhelyére, Jicin városába. Teszünk egy rövid sétát a barokk árkádsorral díszített fôtéren, megismerhetjük a Szent Jakab templomot és az érseki palotát, valamint az óratornyos Valdice kaput. Este a szálláshely elfoglalása, majd fakultatív vacsorázási lehetőség.

2. nap

Reggeli után fakultatív kirándulás a Cseh Svájc Nemzeti Park területére. Útközben rövid megállót teszünk a Tündér Sziklák bazaltköveinél, majd következik a terület pazar látnivalója, Közép-Európa legnagyobb sziklahídja, a Sziklakapu. Mellette egy kis kastély áll, amiben a nemzeti park múzeuma valamint egy étterem kapott helyet. A hatalmas és látványos sziklák között vezetô gyalogtúrák mellett a legizgalmasabb program a Kamenice-szurdokban való kirándulás. A vízállás nagyban befolyásolja majd utunkat, hiszen a szurdok egy része csak kisméretű hajókkal járható. A part mentén vezetô romantikus ösvény pallókon, hidakon és alagutakon keresztül halad egészen a határt jelző Elba folyóhoz. A folyóparton árusok kínálják portékájukat, lesz időnk itt is körülnézni és válogatni a helyi kínálatból vagy sétálni egyet a település favázas házai között. Fakultatív vacsorázási lehetôség, majd visszaérkezés a szálláshelyre.

3. nap

Ezt a napot Jicin városának közelében töltjük. Reggelinket követően kb. félórányi buszozás után érkezünk első úti célunkhoz, Sychrov kastélyához. Az épület eredetileg barokk stílusban épült. A francia uralkodóházzal rokoni kapcsolatokat ápoló Rohan család kezdeményezésére kibővítették és neo-gótikus stílusban építtették újjá. Ma ritka portré festményeket, 18-19. századi cseh festett üvegtárgyakat rejt, melyek igazi kincsnek számítanak. A kastély körül angolpark és az épület maga is sok filmben feltűnik, gyakran használt forgatási helyszín. A mintegy 60 perces kastélylátogatás után a nap további részében a Cseh Paradicsom Nemzeti Parkban túrázunk. Homokkő tornyok között kirándulunk a Porladó-sziklákhoz, melyeket különös változatosság és formagazdagság jellemez. Az útvonalunk magas sziklatornyok, szakadékok és sziklaszorosok között vezet, amiket meseszép fenyves vesz körbe.

Ezután Tros vára felé vesszük az irányt. Útközben már megpillantjuk a két híres várromot (Szűz torony és Baba torony), melyek egy-egy hatalmas sziklán helyezkednek el. A kilátás kedvéért felkapaszkodunk mindkét sziklacsúcs tetejére. Kora este visszautazás a szálláshelyre, majd fakultatív vacsorázási lehetőség.

4. nap

Reggeli után elhagyjuk a szállásunkat és a Morva-karszt felé indulunk. Csehország ezen részén rengeteg barlang található. Legfőbb nevezetessége a Macocha, és a belőle nyíló patakos Punkva-barlang. A Macocha-szakadék peremén két kilátóterasz található, amelyekről lélegzetelállító kilátás nyílik a szakadék fenekére. A barlang két részre oszlik: az első egy hagyományos cseppkőbarlang, majd megcsodálhatjuk a fölöttünk magasodó Macochát. Ez után egy rövid sétával a csónakkikötőhöz érünk, ahol elektromos csónakba kell beszállni. A víz smaragdzöld, alulról is meg van világítva, a csendben haladó hajóról fantasztikus a látvány. A csónaktúra egy hatalmas barlangkapun keresztül egy gyönyörű tóban ér véget. Innen indulunk haza, érkezés Budapestre a késô esti órákban.

2-es nehézségű túra: könnyű, átlagos erőnléttel könnyen teljesíthető túra, amely nem tartalmaz jelentős szintkülönbséget, sem jelentős távot.

A fenti besorolás áltolánosan értendő, irodánk által szervezett valamennyi túra nehézségi szintjének figyelembevételével készült! Gyakran túrázó/kiránduló utasainknak adhat támpontot! Amennyiben Ön nem gyakorlott túrázó, kérjük, olvassa végig az alábbi információkat és/vagy keresse kollégáinkat irodánk elérhetőségein.

1. nap: Az első napi program a Pernstejn kastély meglátogatása. Ez túra szempontból nem említésre méltó, de számolni kell a néhány száz lépcsővel, melyeken föl- és leközlekedünk a gótikus kastélyban.

2. nap: A második nap már említésre méltó túratávot tartogat, mely összesen 16 km-es túrautat jelent. Szint: kb. 150-200 méter fel és le. A túraútvonal jól járható, kiépített, leginkább erdei ösvény. A teljes táv 3 szakaszra tagolódik, melyek közt pihenőidő lesz. A délután az Edmond szurdokban kb. 1 km -es távon csonakkal közlekedünk, mely plusz pihenést jelent, ez is a tényleges túratáv része.

3. nap: A harmadik napon a Cseh Paradicsom Nemzeti Park területén jelentős túratáv nincs, viszont sok lépcsővel kell számolni fel és le egyaránt. A "lépcsőfokok" helyenként magasak. A túra rövidsége ellenére a térdet megterhelheti. Ezen a napon van lehetőség egy rövidebb és egy hoszabb útvonalat választani. A hosszabb túratáv kb. 3,5 km, a rövidebb kb. 1,5-2 km. A terepre jellemző, hogy a homokkő oszlopok közt igen szűk hasadékokban is kell haladni helyenként, lépcsőn fel és le.

4. nap: A negyedik napon a Macocha szakadékhoz látogatunk el. A cseppkőbarlang bejáratáig 2 km-es gyaloglással jutunk el (ez kiváltható a helyi gumikerekes kisvonattal). A barlangban az ilyen helyekre jellemző hűvösben lépcsőkkel szabdalt alagútakban és termekben haladunk majd. Nem megterhelő a túra, mely 20-25 perces barlangi motorcsónakozást is tartalmaz az utolsó szakaszon.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos túrázás a Cseh Paradicsomban buszos utazással, 3*-os szállással Jicinben, reggelivel, idegenvezetéssel - Cseh Svájc Nemzeti Park, Macocha szakadék, Punkva barlang

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére