4 napos kirándulás Umbriában a virágfesztivál idején, busszal, reggelivel, 3*-os szállással

Ajánlat kód: 38377
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

74.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38377

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Gyönyörködj az umbriai virágfesztivál forgatagában!

Időpont

  • 2021. június 4.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 3 éjszaka szállás 3*-os szállodában
  • Autóbuszos utazás
  • Reggeli

Az ár nem tartalmazza

  • Biztosítás: 2.280 Ft/fő
  • Sztornó biztosítás: 2%
  • Audio-guide: 1.200 Ft
  • Firenze / helyi idegenvezető költsége 5 EUR
  • Perugia minimetró / 3 EUR

Felár

  • Félpanzió: 12.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár: 16.000 Ft/fő

Program

1. nap: Budapest - Montecatini Terme

Kora reggeli találkozó Budapesten a Déli pályaudvarnál, majd utazás Szlovénián keresztül a festői Toszkánába. Szálláshely elfoglalása Itália egyik legismertebb fürdővárosában a kora esti órákban. Montecatini Terme városa termálvízének köszönhetően vált világhírűvé. A pezsgő városközpontban hangulatos utcák, pálmafás terek, éttermek, bárok, üzletek várják a látogatókat.

2. nap: Collodi-Firenze

Reggeli után utazás a hegyek ölelésében fekvő Collodi városába, ahol sokak szerint Itália legszebb kertje található.  A városban született Pinokkió meséjének története is. A meseregény szerzője, Carlo Lorenzini azaz Carlo Collodi, itt töltötte gyermekkorát, innen az írói álnév is. Séta a Giardino Garzoni impozáns parkjában, ahol szökőkutak, kanyargós lépcsősorok, Pillangó ház vár ránk. A kertet 1652-ben kezdték építeni a Garzoni család megbízásából reneszánsz és barokk stílusban. Látogatásunk után továbbutazás a tartomány fővárosába, az Appeninek dombjai között fekvő Firenzébe. Az Arno folyó mentén sétálunk be a város lebilincselően szép történelmi központjába, mely az UNESCO Világörökség része. Gyalogos városnézés a legfontosabb látnivalókkal: Szent Kereszt templom, Piazza della Signoria, Dóm, Giotto világhírű harangtornyával, majd szabadidő a város jelképénél a Ponte Vecchio hídjánál. Délután továbbutazás a Chianciano Terme városában található szálláshelyre. Esti érkezés a szállodába.

3. nap: Virágfesztivál-Spello-Perugia

Reggeli után Umbria gyöngyszeme vár ránk. Spello egy varázslatos település, mely Olaszország legszebb falvai közé tartozik (Borghi piú belli d’Italia). Az évszázados hagyományoknak köszönhetően a város egy szabadtéri múzeummá változik júniusban, ahol lángoló színekben pompázó virágköltemények dobogtatják meg a szívünket. Corpus Domini ünnepét a húsvéti ünnepet követő kilencedik vasárnapon tartják, mely vallási jelentősége mellett fontos folklorisztikus esemény is egyben. Az első virág dekorációk története, melyek vallási céllal készültek, a barokk időszakára, a XVII. századig nyúlnak vissza, míg a Spello-i „infiorata” története egészen 1831-ig nyúlik vissza. Az umbriai kisváros rendezvényét, Olaszország második legjelentősebb virágfesztiváljaként tartják számon. A borgo festői utcáin közel másfél kilométer hosszan, több mint 60 különböző alkotást csodálhatunk meg, melyek közül a legszebb díjazásra is kerül. A remekművek minden évben meghatározott téma köré épülnek fel, és egy-egy alkotásnak legalább 12 méter hosszúnak, 24 négyzetméter alapterületűnek kell lennie, melyet friss vagy szárított virágkompozíciókból állíthatnak össze. A Virágfesztivál alkalmával megnézzük a virágszőnyegekkel díszített régi városközpontot, a Santa Maria Maggiore templomot, a híres Baglioni kápolnával, majd Perugia városába utazunk. Perugia az „Olaszország zöld szíveként” is emlegetett Umbria tartomány fővárosa. Etruszk falakkal ölelt gyönyörű középkori óvárosa valamint Olaszország híres csokoládégyára (Baci Perugina) látogatók sokaságát vonzza a városba. A város egy 500 méter magas hegy lejtőin épült ki, festői városközpontjával. Az ősi város úgy ül a dombon, mint egy városfalakkal körülvett kis ékszer. Látnivalókban nincs hiány, így unatkozni biztos nem fogunk. Városnézésünk során a Piazza IV Novembre, a háromhajós San Lorenzo-katedrálissal és a főtérre néző szabad szószékkel, a Fontana Maggiore gyönyörű szökőkútja, és a mögötte magasodó városháza, a Palazzo dei Priori lesznek legfontosabb látnivalóink. Visszautazás a szállásra az esti órákban.

4. nap: Montepulciano-Budapest

Reggeli után rövid városnézés a hegytetőre épült Montepulciano festői városában. A gyönyörű toszkán vidék egyik legvonzóbb települése ez a városka, mely egy kialudt vulkán oldalkatlanában fekszik. Az óvárosban található főtér a Piazza Grande, nemcsak Toszkána, de egész Olaszország egyik legszebb tere, melyet XV. századi épületek, a Városháza, az óratorony, a Santa Maria Assunta Dóm ölelnek közre. A vidék már a VIII. században híres volt kiváló borairól, így a tér közelében található üzletekben akár a Vino Nobile finom borából is vásárolhatunk egy palackkal. Hazautazás. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos kirándulás Umbriában a virágfesztivál idején, busszal, reggelivel, 3*-os szállással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére