4 napos kirándulás dél-csehországi váraknál és kastélyoknál, buszos utazással, reggelivel

Ajánlat kód: 38518
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

118.600 Ft

Megveszem

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 38518

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Dél-Csehország romantikus várait és kastélyait!

Időpont

  • 2024. augusztus 17.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás: légkondicionált autóbusszal
  • Elhelyezés: České Budějovicében, a Clarion Congress Hotel**** 2 ágyas, fürdőszaba / WC-s szobáiban
  • Ellátás: reggeli
  • BBP utasbiztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Belépőjegyek kb. 2.300 CZK
  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 3%

Felár

  • Egyágyas felár: 39.800 Ft
  • Félpanziós felár: 38.000 Ft

Program

1. nap: Budapest – Hluboká – České Budějovice
Elutazás Budapestről a reggeli órákban Ausztria érintésével Csehországba. Programunk első állomása HLUBOKÁ várkastélya A Moldva folyó fölötti meredek hegyfokon, a gyönyörűen gondozott angol park közepén fekvő kastély Csehország egyik büszkesége. A gótikus eredetű kastély mai kinézetét látva méltán gondolhatjuk, hogy Angliában járunk. Az eredetileg királyi tulajdonban lévő épületet 1839 és 1871 között az angol Tudor- és Erzsébet-kori építészet ihlette romantikus kastéllyá alakították át. Az építkezést kezdeményező hercegi pár, II. János Adolf Schwarzenberg és felesége Eleonóra kiemelt figyelmet fordított a kastélypark kialakítására is. A tárlatvezetés során megtekinthetjük a dísztermeket és a könyvtárat, a reggeliző szalont, az olvasószobát, az értékes fali kárpitokkal díszített márványtermet és Eleonóra hercegnő lakosztályát. A látogatást követően továbbutazás Dél-Csehország központjába, ČESKÉ BUDĚJOVICÉ-be, ahol a szállásunk lesz 3 éjszakán át. Jó idő esetén közös séta a városban.

2. nap: Třeboň – Česky Krumlov
Délelőtt utazás a tavak, pontyok és vizimanók városába, TŘEBOŇ-ba. Az utolsó Rožmberk herceg regnálása idején kiépült reneszánsz kastély, a történelmi utcák, terek, lábasházak teszik felejthetetlenné az egyedülálló hangulatú kisvárost. Délután kirándulás ČESKY KRUMLOV-ba. A középkori hangulatú Moldva parti várost zenészek megénekelték, festők vászonra mentették, de a valóság még ennél is szebb. A Moldva dupla kanyarulatában épült varázslatos hangulatú kisváros középkori óvárosa és sziklára épült vára 1992 óta az UNESCO Világörökség része. A hatalmas kastélykomplexum 5 udvar köré épült, mintegy 40 épületből és egy 7 hektáros parkból áll. Szállás České Budějoviceben.

3. nap: Blatná – Orlík
Reggeli után látogatás BLATNÁ vízi várában, mely igazi mesebeli hely, varázslatos élményeket kínál minden korosztály számára. A kastély mai épületegyüttese kétség nélkül a legértékesebb építészeti műemlékek közé tartozik, ugyanis ez az egyik legjobb állapotban megőrzött vízi kastély Csehországban. A kastély kiállításain értékes őstérképek, pompás bútorok, gobelinek, porcelánok, iparművészeti tárgyak gyűjteménye várja a kíváncsi turistákat. A látogatást követően továbbutazás ORLÍK várához, mely nevét (jelentése: sasmadár) fekvésének köszönheti: a Moldva folyó völgye felett magasodó sziklán áll, és fejedelmi külsejével ma is lenyűgöző látványt nyújt az Orlík-tó felett. A Schwarzenberg család által fényűzően berendezett belső terek nagyszerűen bemutatják a 19. századi nemesi családok életmódját. A második emeleten található dísztermek a csehországi empire stílus talán legszebb példái; a Teska-terem faragott kazettás mennyezete és a Lovagterem igen figyelemreméltóak. A tárlatvezetés keretében megtekinthetjük továbbá a trófeafolyosót, a vadászfegyverek páratlanul gazdag gyűjteményét és a kastélykönyvtárat is. A kastélyt egy nagy kiterjedésű angolkert veszi körül, amely a Schwarzenbergek családi sírhelyének is otthont ad. Szállás České Budějoviceben.

4. nap: Telč –Třebíč – Budapest
Dél-Csehországtól két további, csodálatos UNESCO világörökségi helyszín felkeresésével búcsúzunk. Nehéz elképzelni egy jobban tündérmesébe illő kisvárost, mint TELČ, mely mintha egyenesen Hans Christian Andersen meséiből lépett volna ki. A város tökéletes példája az Alpoktól északra elterjedt olasz reneszánsznak: főtere igazi gyógyír a léleknek, ahol a színes házakat magas oromzatok ékesítik, a boltívek között apró boltok bújnak meg, a kávézókban pedig zavartalanul figyelhetjük, amint a világ elrohan mellettünk. A városnéző sétát követően továbbutazunk TŘEBÍČ-be, ahol a világörökségi védelem alatt álló festői zsidónegyedet keressük fel. A kis utcák és sikátorok labirintusában található két zsinagóga, egy iskola, a városháza, valamint egy rabbinátus. Třebíčben a zsidók és a keresztények évszázadokon át békésen éltek együtt, és a hitbeli különbségek ellenére is tiszteletben tartották egymást. Egyedül itt fordulhatott elő, hogy egy keresztény épület, a román stílusú, de korai gótikus jegyekkel is bíró Szent Procopius-bazilika közvetlenül a gettó szomszédságában épüljön fel. A bazilika a középkori cseh építészet egyik remekműve (csak kívülről tekintjük meg). A programok után hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

4 napos kirándulás dél-csehországi váraknál és kastélyoknál, buszos utazással, reggelivel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
46 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére