3 napos körutazás Morvaországban, busszal, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 44383
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

74.900 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 44383

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Morvaország titkait, Lednice várát és a Výpustek-barlangot!

Időpontok

  • 2024.07.19.: , 74.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás autóbusszal
  • 2 éj szállás Brnoban 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
  • Reggeli ellátás
  • VOX készülék
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
  • Belépőjegyek
  • Fakultatív programok

Fakultatív programok

  • Mikulov vára: kb. 200 CZK/fő
  • Starobrno sörgyár: kb. 150 CZK/fő
  • Kroměříž, kastély (reprezentációs termek), torony, Virágos kert: kb. 370 CZK/fő
  • Výpustek-barlang: kb. 170 CZK/fő
  • Lednice, kastély + park: kb. 300 CZK/fő
  • Lednice, hajózás   kb. 180 CZK/fő

Felár

  • Egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 20.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 10.000 Ft/fő

Program

1. nap:

Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Csehország felé. Első programunk Mikulov várának megtekintése lesz. A települést uraló vár eredetileg egy kővár volt, amelyet a 13. század első felében építtetett I. Přemysl Ottokár. A 16-17. század fordulóján átépítették egy reprezentatív reneszánsz fejedelmi rezidenciává. Hatalmas, monumentális tömbjével messziről uralja a látképet, és igen szép panorámát nyújt már messziről nézve. Pincéjében egy hatalmas boroshordó található, amely készítésekor, a 17. században még a világ legnagyobbja volt. Innen utunk Brnoba vezet, mely Csehország második legnagyobb városa, gazdag történelemmel és kulturális örökséggel büszkélkedik, a középkortól napjainkig fontos szerepet játszik Morvaország életében. A város különleges atmoszférája a reneszánsz és a barokk stílusú épületek harmonikus keveredésében rejlik: találunk szép templomokat, nagy piactereket és hangulatos utcákat egyaránt. A közös városnéző séta után kis szabadidő, majd lehetőség a Starobrno sörgyár megtekintésére. A több mint 150 éves sörfőzde fennállása óta ugyanazon a helyen működik és főzi sört (a kezdetektől Starobrno sörnek hívják). A sörfőzde fokozatosan vált Morvaország legnagyobb sörfőzdéjévé. Betekintést nyerhetünk a sörfőzés titkaiba, megismerhetjük a sörgyár történetét, a sörfőzés egyes szakaszait, a hagyományos és modern technológiákat, és megtudhatjuk, mi kell a jó sörhöz. Ezután vacsorázási lehetőség, majd a szállás elfoglalása (2 éj).

2. nap:

Mai programunk első állomása Kroměříž lesz. A várost 1997-ben megválasztották Csehország legszebb városának, egy évvel később pedig legszebb látnivalói (Érseki palota, Palotakert és a Virágos kert) felkerültek az UNESCO Világörökség listájára. Rövid sétát teszünk a városkában. Megtekintjük az olmützi érsekek palotáját, annak reprezentációs helyiségeit, köztük az F. A. Maulbertsch által díszített Hűbéri termet és az 1848-1849-es Habsburg birodalmi országgyűlés helyszíneként is ismertté vált Országgyűlési termet. Emellett a 17. század végén kialakított csodálatos és egyedülálló Virágos kertet nézzük meg.

Innen utazás Olmützbe. A város történelmi magja a Morva folyó által határolt. A híres Felső téren található többek között a városháza és az olmützi orloj (óra), a Herkules és Caesar díszkút és az UNESCO védelme alatt álló 35 méter magas olmützi Szentháromság-oszlop, mely 2000-ben került fel a Világörökségi listára. A városnak több magyar vonatkozása is van, itt kiáltották ki Mátyás királyt cseh királlyá, a székesegyházban nyugszik III. Vencel cseh és magyar király, valamint Bolyai János egy évig a városban szolgált. Szabadidő vagy fakultatív vacsorázási lehetőség majd szállásfoglalás Olmütz környékén.

3. nap:

Reggel hazaindulás. Útközben a Výpustek-barlang megtekintése, mely több szempontból is különleges. Nemcsak egy szokványos cseppkőbarlang ez: már 15 ezer éve is jártak itt elődeink, később bánya működött benne, majd a német és a csehszlovák katonaság is használta. Ma pedig izgalmas kiállítással várják a látogatókat, majd az igazi cseppkőbarlangi élményt is megtapasztalhatjuk. A barlang hőmérséklete 7-8 °C fölé nem emelkedik, érdemes melegen öltözni! Utunk innen Lednice várkastélyába vezet. Évente mintegy félmillióan keresik fel. Kirándulásunk során megtekintjük a páratlan szépségű épületegyüttes belsejét, majd az 1834-ből való, gyönyörű öntöttvas vázú üvegházat is. Lehetőségünk lesz hajókázni a gigantikus méretű parkban. Elhajózunk a 60 méter magas minarethez és aki szeretné, meg is mászhatja azt. A több mint 300 lépcső leküzdése után ajándékunk, hogy gyönyörködhetünk az elénk táruló csodálatos panorámában. Ez a minaret Európa legnagyobb ilyen építménye, amely nem vallási célokból épült. A minarettől visszafelé egyénileg, gyalogosan vagy konflisokon lehet felfedezni a parkot, a mesterségesen épült templom- és várromokat.  A kastélykertben vendéglők, presszók, fagylaltozók várják a megfáradt utazókat, így itt bátran megkóstolhatjuk a helyi morva- és cseh specialitásokat. Szabadidő, majd hazautazás. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

3 napos körutazás Morvaországban, busszal, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
30 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére