3 napos gemenci kaland szarvasbőgés idején, busszal, 3*-os szállással, félpanzióval, csárdaebéddel, borkóstolóval

Ajánlat kód: 41132
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

117.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 41132

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kirándulj a vadregényes Gemenci-erdőben szarvasbőgés idején!

Időpont

  • 2023. szeptember 1-3.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az utazást felsőkategóriás autóbusszal
  • 2 éjszaka szállást 3*-os hotelben, kétágyas szobában
  • A félpanziós ellátást
  • A bajai csárdaebédet
  • A borkóstolót
  • A szarvasbőgés programot vonatozással
  • Az idegenvezetést
  • A helyi tárlatvezetéseket

Az ár nem tartalmazza

  • A belépőjegyeket (helyszínen fizetendő, nyugdíjas kedvezmény igénybe vehető) kb. 4.000 Ft
  • Az italfogyasztást
  • Az útlemondási biztosítást 2,2%

Felár

  • Egyágyas felár: 7.000 Ft

Program

1. nap: Budapest – Paks - Szekszárd - Decs - Bonyhád

A reggeli órákban indulás Budapestről autóbusszal.

Első megállónk Pakson lesz, ahol szakértők által vezetett látogatáson veszünk részt az Atomenergetikai Múzeumban. Az Európában egyedülálló, 2010-től országos szakmúzeumként működő Atomenergetikai Múzeum 2000 négyzetméteres kiállítóterében a látogatók testközelből is megismerkedhetnek számos, az atomerőműben rendszeresített berendezéssel. Kipróbálhatják, hogyan működik a sugárkapu vagy a csavarhúzógép, ezen kívül az atomenergiával foglalkozó tudósok műtárgyai és időszaki kiállítások is láthatók. Számos érdekes és különleges műszert is megnézünk, mint például a „Pille” dózismérőt, melyet az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan is használt 1980-ban, a világűrben és a Paksi Atomerőműben jelenleg is alkalmazzák.

Ezután Szekszárdra utazunk, ahol gyalogosan megismerkedünk nevezetességeivel. A város szíve a Béla tér, melyet Közép-Európa legnagyobb egyhajós temploma, az 1805-ben épült copf stílusú templom őriz. Naponta háromszor harangjáték hallható. Itt található még a Szentháromság-szobor, a Városháza épülete és az 1836-ban klasszicista stílusban épült, régi Vármegyeháza, melyet Pollack Mihály tervezett. Az átadás emlékét a belső udvaron ma is látható tiszafák őrzik. A Vármegyeháza ma hivataloknak és a levéltárnak ad otthont, ahol kiállítások tekinthetők meg. Az épület külső udvarán található a díszes Borkút, mely arról kapta nevét, hogy csapjaiból neves alkalmakkor bor folyik.

Rövid sétával híres költőnk, Babits Mihály szülőházához jutunk el, ahol megtekintjük az életét felölelő Emlékmúzeumot: gyermekkori emlékeket, berendezett fogadószobát, írásos emlékeket és az udvaron a költő bronz-szobrát láthatjuk, mely Farkas Pál szobrászművész alkotása. A közeli Garay téren áll a város szülötte, Garay János költő szobra, aki Háry János alakját papírra vetette és többször megénekelte a szekszárdi bort is. Itt található a Német Színház is, ahol az ország egyetlen német nyelvű színháza működik. Nem csupán építészeti, de kultúrtörténeti emlék az Augusz-ház jellegzetes épülete, ahol Liszt Ferenc négy alkalommal is járt, itt működik a nevét viselő zeneiskola. Talán a mester emlékét őrizve, Szekszárdon hagyományosan színvonalas zenei élet működik ma is, melynek méltó otthona a Művészetek Háza. Az egykori zsinagógában ma a kortárs és klasszikus alkotók kiállításai, színvonalas hangversenyek kapnak otthont, szomszédságában pedig a Wosinsky Mór Megyei Múzeum tekintélyes épületét találjuk, ahol számos állandó és időszaki kiállítás várja az érdeklődőket.

Sétánk után engedünk az édes csábításnak és a Mézeskalács Múzeumba látogatunk, ahol a hagyományőrző Petrits család egyik tagjának vezetésével megismerkedhetünk a mézeskalácsok és cukorkák gyártásához használt eszközökkel, történetükkel. A Petrits család 1825 óta foglalkozik mézeskalács, gyertya, cukorka és egyéb édességek készítésével. Az évszázadok során a mesterségek apáról fiúra szálltak, a mézeskalácsos és gyertyaöntő mesterség, és a mesterségekkel együtt a hozzájuk tartozó eszközök is. Jelenleg a hatodik generáció két képviselője is a vállalkozásban dolgozik.

A családi vállalkozás hagyományos, kézműves módszerekkel készíti termékeit a mai kor minőségi elvárásainak megfelelően. Az itt töltött idő alatt garantáltan nem csak ismeretekkel, de számtalan élménnyel is gazdagabbak lehetünk.

Rövid megállót teszünk Decsen, a Mausz-kápolnánál. Rikító kék színén rögtön megakad a szemünk, amely aztán tágra nyílik, ahogy a kápolna mellől körbetekintünk: parádés kilátás tárul elénk a Sárközre, Szekszárdra, Decsre, Bátaszékre, tiszta idő esetén pedig még a Dunáig is ellátni.

Programunk végeztével szálláshelyünkre utazunk. Vacsora a szállodában.

Szállás: Hotel Rittinger

2. nap: Baja – Gemenc

Reggeli a szállodában, majd Bajára utazunk, ahol a belváros felfedezésével kezdünk. A velencei Szent Márk térhez hasonlítják Baja egyedülálló főterét. A turisták egyik legmaradandóbb emlékképe ez a négylevelű lóhere alakban kövezett tér, melynek nyugati oldala gyönyörű kilátást nyújt a Sugovica folyóra és a szemközti szigetre. Sétálunk egyet a Sugovica partján, ahol a Halászati Mini Skanzen is található. Jó idő esetén érdemes fürdőruhával is készülni, mert meg lehet merülni a holtágban.

A környéken járva nem hagyhatjuk ki a híres bajai halászlét gyufatésztával, így ízletes ebédünket egy hangulatos halászcsárdában fogyasztjuk el. Megtanuljuk, hogy az igazi Bajai Halászléhez csak 5 összetevőre van szükség: először egy finom, egészséges ponty, különleges minőségű őrölt paprika, jófajta magyar vöröshagyma, só és persze a legjobb bajai víz.

Lakománk után a Gemenci erdő felfedezésére indulunk, mely ebben az időszakban szarvasbőgéstől hangos. Az erdőgazdaság egyedi programmal és felkészült szakemberekkel, túravezetőkkel várja mindazokat, akiket a szarvasok nászát hirdető gímszarvas bikák különleges bőgése érdekel. Túránk az Ökoturisztikai Központból, Pörbölyről indul késő délután, 17 órakor. Először egy „Gímvallatás" elnevezésű programon hullajtott agancs és bőgőkürt bemutatón veszünk részt, majd Mosonyi Szabolcs, „A gemenci szarvasok" című természetfilmjét tekintjük meg, hogy közelebb kerülhessünk és jobban megérthessük ezeket a csodálatos állatokat. Ezt követően egy bőséges vadételekből álló vacsorát kapunk, majd csoportunk kisvasúttal indul a Gemenci erdő rengetegének „leghangosabb" erdőrészletébe, ahol megtapasztalhatjuk a szarvasbikák bőgésétől zengő erdő különös hangulatát. Mindezek után várhatóan 21 óra körül érkezünk vissza a kiinduló állomásra. A program végeztével visszatérés a szállodába.

3. nap: Kalocsa – Hajós – Kecskemét - Budapest

Reggeli a szállodában, kijelentkezés, majd Kalocsa felé vesszük az irányt.

A városba érkezve felfedezzük látnivalóit. Kalocsa, a méltán híres paprika mellett a magyar katolikus egyház egyik legfontosabb központja, az ezeréves kalocsai érsekség monumentális barokk stílusú Főszékesegyháza és a mellette álló ugyancsak barokk Érseki Palota a hangulatos Szentháromság térrel lenyűgözően egységes benyomást kelt. A téren található a Magyar Fűszerpaprika Múzeum is. „A paprika története Magyarországon” című állandó kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Kalocsán és környékén gyűjtött tárgyi anyagából készült és a magyar fűszerpaprika-termesztés történetét, a hagyományos munkafolyamatokat, a legfontosabb eszközöket mutatja be. A Közép-Amerikából Kolumbusz közvetítésével Európába került paprika Magyarországon már a 16. században megjelent. A kezdetben dísznövényként terjedő paprikát a 18. századtól használták fűszer- és gyógynövényként. A paprika hazánkba érkezésétől kezdve egészen a konyháig követhetik végig a látogatók azt az utat, aminek során a „jövevény” növényből a magyar konyha nélkülözhetetlen fűszernövénye, igazi hungarikum vált. A bográcsban főtt ételek mellett az erősen csípős fűszernövényt cukorral vegyítve paprikás kalács készítésére is használták. A Kalocsai Paprikakísérleti és Vegyvizsgáló Állomást 1917-ben nyitották meg, itt kísérletezték ki a csípősségét elvesztő édes nemes paprikát. A kiállítás a paprikának, mint gyógynövények a fontosságáról, valamint a Kalocsa és környékének népművészetében betöltött fontos szerepéről is mesél az érdeklődőknek.

Továbbutazunk a hajósi pincefaluba, ahol több mint ezer házikóban senki más nem lakik, csak a borok. Azt mesélik Hajóson, hogy valamikor több pince volt, mint ahány ház. A falu története egészen a 18. századig nyúlik vissza. Sokan két pincét építettek, egyet a bor, egyet a burgonya és egyéb termények tárolására. Mivel a múlt századokban központi helyet képviselt Hajóson a szőlőművelés így a pincefalu is. A borospince volt a helyi ember éléskamrája.

Látogatás a pincefaluban található családi borászatba, ahol megízlelhetjük a pincészet borait, majd különleges élményekkel telítve Kecskemétre indulunk. A Lechner által teremtett „modern és magyaros” stílus egyik első remeke a kecskeméti Városháza, amelynek nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő jelentőségét igazolja, hogy a mester későbbi épületeivel együtt felkerült az UNESCO Világörökség várományosi listájára. Meghallgatjuk a harangjátékot, majd elindulunk Budapestre. Érkezés az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 napos gemenci kaland szarvasbőgés idején, busszal, 3*-os szállással, félpanzióval, csárdaebéddel, borkóstolóval

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére