14 napos körutazás a Balti Államokba és Szentpétervárra, buszos utazással, reggelivel, idegenvezetéssel – vár Vilnius, Riga, Tallin, Helsinki és Varsó is!

Ajánlat kód: 33673
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

376.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33673

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj a cári Oroszországgal Szentpéterváron, valamint a Balti Államokkal, Lettországgal, Litvániával, Észtországgal!

Opciók

  • 2021. aug. 29 - szept. 11.: , 376.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • A kompátkelést Finnországba
  • 13 éjszaka szállást
  • Reggelit
  • A lett folklórbemutatót vacsorával
  • Az útlemondási biztosítást
  • Az idegenvezetést
  • A felsorolt programokat

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők
  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 440 Ft/nap

Felár

  • Félpanziós felár: 79.700 Ft (12 vacsora)
  • Egyágyas felár: 154.000 Ft

Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).

Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

Színvonalas 3 csillagos (esetenként 4 csillagos) szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

Büféreggeli, valamint egy vacsora Aglonában a 11. napon / fakultatív félpanzió a 11. nap kivételével.

Megjegyzés: Az 5. nap reggelén a korai kompátkelés miatt előfordulhat, hogy a szálloda csak reggeli hidegcsomagot.

Vízumdíj Oroszországba: 21.600 Ft (2020 januárjában érvényes ár)
Felhívjuk figyelmüket, hogy a vízumügyintézés miatt útlevelüket az utazást megelőző egy hónapban nélkülözniük kell. A vízumhoz az Oroszországból történő kilépéstől számítva még min. 6 hónapig érvényes útlevélre van szükség, melyben legalább 2 egymással szembeni üres oldal található. A vízumügyintézés részleteiről indulás előtt kb. 2 hónappal tájékoztatást küldünk.
2019 októberétől lehetséges ingyenes elektronikus úton benyújtott e-vízumot is kérvényezni kizárólag Szentpétervárra, illetve Leningrád megyébe történő beutazás esetén. Mivel a programban szerepel Novgorod és Pszkov városok megtekintése is, melyek Leningrád megye határain kívül esnek, ezért a beutazás csak a hagyományos költségtérítéses vízum birtokában lehetséges.

Program

1. NAP:

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.15-kor. Budapestről az autóbusz 5.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Miskolc – Kassa – Eperjes – Lublin útvonalon. Szállás Északkelet-Lengyelországban, Bialystokban (1 éj).

2. NAP: KERESZTEK HEGYE

Utazás Litvániába az immár európai hírű zarándokhelyhez, a Keresztek Hegyéhez. A kis dombon felállított több ezer kereszt a litván nép mély vallásosságának és a Szovjet Birodalommal szembeni ellenállásának nagyszerű példája. Ezt követően átkelés Lettországba, szállás Rigában (1 éj).

3. NAP: RIGA

Városnézés a lett fővárosban, Rigában, a Baltikum legnagyobb városában. Az egykor német kereskedők lakta óvárosban szinte minden építészeti korszakból maradtak fenn értékes műemlékek. Ezek közül a legfontosabbak a céh-házak, a városháza, a Lőportorony, a Svédkapu, a 3 fivér házak, a dóm, a Szt. Péter-templom és a különleges homlokzatú Feketefejűek Háza. Kora délután a város híres szecessziós negyedével ismerkedünk, majd továbbutazás a hatalmas Rigai-öböl mentén Észtországba. Szállás a fővárosban, Tallinnban (2 éj).

4. NAP: TALLINN

Egész napos program az egykori büszke Hanza-városban, Tallinnban, ahol a nagy területen fekvő középkori óváros bebarangolása egyike a nagy európai városélményeknek. A felsővárosban található a dóm és az ortodox katedrális is, két kilátópontról pedig csodálatos panoráma nyílik a hatalmas falakkal és bástyákkal körbevett alsóvárosra és a kikötőre. Az alsóvárosban szinte minden kis utca újabb meglepetést tartogat, különösen a gyönyörű Városháza tér környékén. Lehetőség lesz a gótikus városháza belső termeinek megtekintésére is.
Délután néhány órás szabad program a tallinni óvárosban, ezalatt az érdeklődők idegenvezetőnkkel egy kirándulást tesznek a „Rocca al Mare” skanzenbe, az Észt Szabadtéri Múzeumba. A skanzen Tallinn külvárosában található, gyönyörű környezetben, egy erdős tengerparton.

5. NAP: HELSINKI

Reggel behajózás, kompátkelés Finnország fővárosába, Helsinkibe (kb. 2 órás utazás). A megérkezés után városnézés: Szenátus tér, evangélikus Dóm (a Nagytemplom), az ortodox Uszpenszkij-székesegyház, Finlandia palota, Sziklatemplom, Sibelius emlékmű, Olimpiai stadion stb. A városnézés után szabad program, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség hajóval átkelni a közeli Suomenlinna erődbe (UNESCO világörökség). A több kisebb, szorosan egymás mellett lévő szigeten található erődegyüttest a XVIII. században a svédek építették, most egy hangulatos turistaközpont, múzeumokkal, éttermekkel, kávézókkal. Szállás Helsinki környékén (1 éj).

6. NAP: PORVOO

Utazás kelet felé, Szentpétervár irányába. Útközben séta Porvooban, Finnország Szentendréjében. Óvárosa az ódon faházaival, macskaköves utcáival a leghangulatosabbak közé tartozik Finnországban. Kora délután átkelünk Oroszországba, és Vyborg érintésével érkezünk meg Szentpétervárra az esti órákban, szállás (4 éj).

7. NAP: SZENTPÉTERVÁR, PETRODVOREC

Szentpétervár, Észak-Európa legnagyobb városa, a nagyhatalmú orosz cárok egykori székhelye egyedülálló műemlékekkel rendelkezik. 5-6 órás autóbuszos és gyalogos városnézés: Marijinszkij-színház, Bronzlovas szobra, Admiralitás, Vaszilij-sziget, Mensikov-palota, Auróra cirkáló, Szmolnij-komplexum stb. A városnézés közben látogatást teszünk Szentpétervár legnagyobb templomában, az Izsák-székesegyházban (gyönyörű mozaikok, freskók, márványok, szobrok és érdekes kiállítások), valamint a Péter-Pál-erődben. A Néva egy szigetét szinte teljesen elfoglaló építményben számos nevezetesség található, melyek közül kiemelkedik a Péter-Pál-székesegyház. Ebben a templomban vannak a cárok síremlékei Nagy Pétertől egészen az utolsó cárig, az 1918-ban kivégzett II. Miklósig.
A délután hátralévő részét a Finn-öböl partján fekvő Petrodvorecben töltjük. A palotaegyütteshez tartozó káprázatos parkban található a világ legnagyobb és valószínűleg leglátványosabb szökőkútrendszere. (Figyelem: A kastély belső megtekintése nem szerepel a programban, hiszen a 8. napon a Téli Palotát, a 9. napon pedig Puskin és Pavlovszk kastélyait nézzük meg.)

8. NAP: SZENTPÉTERVÁR

Délelőtt egy 3 órás tárlatvezetés keretében nézzük meg a Téli Palotát is magába foglaló Ermitázs legfontosabb kincseit. Megtekintjük a Téli Palota fényűző reprezentatív termeit és a „Nyugat művészete” gyűjteményt, mely magában foglalja például az itáliai reneszánsz festők alkotásait is. Ezután 1-2 órás szabad program következik az Ermitázsban (idegenvezetőnk útmutatásai alapján), majd utasaink választhatnak: vagy egyénileg barangolnak tovább az Ermitázsban, vagy idegenvezetőnkkel egy sétát tesznek a város főutcáján, a közeli Nyevszkij proszpekten. A séta közben lehetőség lesz a római Szent Péter-bazilikára emlékeztető Kazanyi-székesegyház, és a meseszép „Véren megváltó” temploma meglátogatására is.

9. NAP: PUSKIN, PAVLOVSZK, SZENTPÉTERVÁR

Sok turista számára a legnagyobb élményt a város környéki cári kastélyok megtekintése jelenti, hisz fényűzésben még az abszolutizmus korának francia királyai sem versenyezhettek az orosz cárokkal. Délelőtt Puskin városában, a Carszkoje Szelo birtokon található Katalin-kastélyt és gyönyörű parkját nézzük meg. A palota homlokzata 300 méter hosszú, a pazarul berendezett termek közül a Borostyánszoba a leghíresebb, az oroszok a világ 8. csodájának tartják.
Kora délután a szomszédos Pavlovszkban I. Pál cár klasszicista stílusú kastélyába látogatunk. Ez az épület jóval kisebb a Katalin-kastélynál, de a berendezése legalább olyan szép, ugyanis I. Pál és felesége akkoriban beutazták fél Európát, és rengeteg műkincset vásároltak a kastély díszítésére.
Ezt követően visszautazunk Szentpétervárra, ahol egy sétahajózáson veszünk részt a várost átszelő csatornákon és a Néva folyón. A város monumentális méretű palotáinak látványa a legjobban ezekről a sétahajókról élvezhető.

10. NAP: NOVGOROD

Utazás Oroszország legősibb városába, a több mint 1150 éves Novgorodba. Az utazás során ízelítőt kapunk a vidéki Oroszországból is, mely a csillogó Szentpétervár után egy másik arcát mutatja az országnak. A mindössze 300 évvel ezelőtt alapított Szentpétervárhoz képest Novgorodban jóval régebbi műemlékekkel ismerkedhetünk meg. A városnézés során megnézzük a Kreml épületegyüttesét a középkori Szent Szófia-székesegyházzal, a Jaroslav-udvart (a város ősi piacterét), a templomok negyedét (több mint 40 ortodox templom van még ma is Novgorodban) és a szabadtéri néprajzi múzeumot, a skanzent. Ez utóbbiban a környező falvakból származó ősi fatemplomok és faházak találhatóak – idillikus környezetben. Délután utazás Pszkovba, szállás (1 éj).

11. NAP: PSZKOV, AGLONA, LETT FOLKLÓR EST

Délelőtt séta Oroszország másik ősi, történelmi emlékekben gazdag városában, Pszkovban, majd átkelés Lettországba. Utazás Daugavpils város érintésével Litvániába. Útközben pihenő a kelet-lettországi Aglonában, a híres bazilika megtekintése után részvétel egy lett folklór bemutatóval egybekötött vacsorán.
Szállás Litvánia fővárosában, Vilniusban (2 éj).

12. NAP: VILNIUS, TRAKAI

Vilnius gyönyörű fekvésű város, erdős dombvidékre épült, hangulatos barokk óvárosa igazi ékszerdoboz közel 30 templommal és rengeteg műemlékkel. A városnéző séta fő látnivalói a következők: a Hajnalpír-kapu (a Csodatévő Madonna képével), a Teréz-templom, az ortodox Szentlélek-templom, a Városháza tér, a Dominikánus-templom, az Anna-templom (amit szépsége miatt Napóleon Párizsba akart vitetni), az egyetem épületei, az Elnöki Palota és a katedrális. Ez utóbbi igazi gyöngyszeme a barokk Kázmér-kápolna. A közös séta után szabadidő, illetve lehetőség idegenvezetőnkkel felmenni a katedrális mellett álló várdombra (csodálatos panoráma az egész városra).
Mielőtt délután a közeli Trakaiba indulnánk, még megállunk az autóbusszal az óvárostól kissé távolabb eső Péter-Pál-templomnál, amely mintegy megkoronázását jelenti a vilniusi városnézésnek (egészen egyedülálló, meseszép stukkók).
Vilnius mellett található egy hangulatos tóvidék, az egyik tó félszigetén fekszik a színes házairól ismert Trakai falu, a faluval szemben, egy kis szigeten pedig Trakai romantikus várkastélya található (gyalogos híd vezet át a szigetre). Látogatás a várkastélyban, az érdekes iparművészeti és történelmi kiállítások megtekintése, rövid szabadidő, majd visszautazás Vilniusba.

13. NAP: KAUNAS, VARSÓ

Délelőtt Litvánia második legnagyobb városával, a két világháború közti időszak fővárosával, Kaunas-szal ismerkedünk (katedrális, Városháza tér, Perkunas-ház, Vitautas-templom stb.). Ezt követően szabadidő a hangulatos sétálóutcán, majd búcsú Litvániától, utazás Marijampolé és Suwalki érintésével a lengyel főváros irányába. Késő délután séta Varsó óvárosában, majd a szállodai szobák elfoglalása (1 éj).

14. NAP:

Hazautazás a Varsó – Rzeszów – Eperjes – Kassa – Miskolc útvonalon. Érkezés Budapestre és Székesfehérvárra a késő esti órákban.


Figyelem: A programok sorrendje (elsősorban Oroszországban) a múzeumok nyitvatartásának függvényében felcserélődhet.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

14 napos körutazás 1 főre a Balti Államokba és Szentpétervárra, buszos utazással, reggelivel, idegenvezetéssel – vár Vilnius, Riga, Tallin, Helsinki és Varsó

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére