10 napos körutazás Korzikán, Szardínián, busszal, félpanzióval, idegenvezetéssel, Pisa-i és firenzei kitérőkkel

Ajánlat kód: 33678
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

325.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33678

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vakációzz a Földközi-tenger gyöngyszemein, Korzikán és Szardínián!

Opciók

  • 2020. április 16-25.: , 325.900 Ft
  • 2020. május 6-15.: , 345.700 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • A kompátkelést oda-vissza Korzikára és Szardíniára
  • 9 éjszaka szállást
  • Félpanziót
  • Az útlemondási biztosítást
  • Az idegenvezetést
  • A felsorolt programokat
  • A cortei kisvonat menetjegyét
  • IFA-t

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők
  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 440 Ft/nap

Felár

  • Egyágyas felár: 91.700 Ft

Szállás

1-1 éjszaka tranzitszállás oda- és visszaútban Firenze környékén 4 csillagos (a szept. 10-i csoport esetében odaútban 3 csillagos) szállodában

5 éjszaka Korzikán és 2 éjszaka Szardínián 3 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Program

1. NAP:

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól, Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna útvonalon. Szállás Firenze környékén (1 éj).

2. NAP: PISA

Továbbutazás hangulatos toszkán tájakon keresztül Livornóba. Útközben látogatás Pisában, mely valaha Itália egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt. A Csodák tere Olaszország egyik legszebb tere, itt található a román stílus három lebilincselően szép alkotása: a keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres pisai Ferde torony (a székesegyház harangtornya). A kora délutáni órákban Livornóból kompátkelés Korzikára (kb. 4 órás utazás). Érkezés Bastia kikötőjébe, majd továbbutazás, szállás Ajaccio környékén (2 éj).

3. NAP: AJACCIO, PORTO, CALANCHE

Délelőtt séta Ajaccióban, Korzika fővárosában, lehetőség a Napóleon szülőházában berendezett emlékmúzeum megtekintésére. Ezután kirándulás a meseszép Portói-öbölhöz, mely része az UNESCO világörökségnek. Séta Porto faluban, ahol a turistákat elbűvöli a színek varázsa, az élénkkék tenger, a vöröses sziklák és a zöld mediterrán növényzet együttese. Délután kisebb túrázási lehetőség a közeli Calanche vöröslő sziklarengetegében. Ez a kőbe dermedt mesevilág Korzika egyik nagy természeti csodája.

4. NAP: SARTENE, BONIFACIO

Utazás Bonifacio irányába. Útközben séta egy hegy lejtőjére épült ősi kisvárosban, Sartenében, melyet a magas, erődszerű házai miatt a „legkorzikaibb” településnek neveznek. Délután séta Bonifacióban, majd utazás a mindössze 15 km-re lévő Szardínia szigetére, mely már Olaszországhoz tartozik (kb. 45 perc utazás komppal). Szállás Santa Teresa környékén (2 éj).

5. NAP: SZARDÍNIA (CASTELSARDO, TERGU, CAPO TESTA, SANTA TERESA)

Utazás autóbusszal Castelsardo városába, útközben pihenő az Elefánt sziklánál. Ismerkedés Castelsardo tenger fölé magasodó fellegvárával és a szomszédos középkori óvárossal. Ezután a közeli Tergu falu román stílusban épült műemlék templomát nézzük meg, majd Szardínia egyik jelentős természeti látványosságához látogatunk, a Capo Testa különleges formájú sziklaalakzataihoz. Késő délután séta Santa Teresa hangulatos belvárosában.

6. NAP: BONIFACIO, ALÉRIA

Reggel visszautazás komppal Korzikára. Városnézés Bonifacióban, mely Európa egyik legegyedülállóbb fekvésű városa. A fjordszerű tengeröböl partján lévő alsóváros és a felette trónoló, erődszerű felsőváros látványa örökké emlékezetes marad még a tapasztalt világjáróknak is.
Délután utazás a sziget keleti partjai mentén Alériába. Aléria az ókori Római Birodalom egyik fontos városa volt. Látogatás az ásatási területen és a középkori genovai erődben berendezett régészeti múzeumban. Szállás Bastia környékén (3 éj).

7. NAP: CALVI, BALAGNE (PIGNA, SANT’ ANTONINO, AREGNO)

Kirándulás Korzika északnyugati részébe. 2000 méteres hegyek közelében, egy szép tengeröbölben fekszik Calvi, a sziget egyik idegenforgalmi központja. Séta a dombtetőre épült sikátoros felsővárosban, melyet monumentális erődfalak vesznek körül, majd ismerkedés a szintén ódon hangulatú alsóvárossal (hangulatos tengerparti sétány). Ezt követően barangolás a Balagne nevű vidéken, ahol több – középkorból itt felejtett – hegytetőre épült települést nézünk meg: Pigna (a kézművesek faluja), Sant’ Antonino (sasfészek egy 450 méteres hegytetőn), Aregno (középkori templom pisai román stílusban, körülötte tipikus korzikai temető).

8. NAP: CORTE, CAP CORSE (KORZIKA UJJA) – ERBALUNGA, NONZA

Délelőtt a sziget belseje felé vesszük az irányt. Ismerkedés a hatalmas hegyek között fekvő városkával, Cortéval (egy időben Korzika fővárosa volt, most itt található Korzika egyeteme). Lehetőség a Citadellában berendezett Korzika Múzeum megtekintésére.

Délután kirándulás Cap Corse félszigetére, Korzika ujjára. Mint egy mutatóujj, úgy nyúlik a tengerbe ez a félsziget Korzika északkeleti részén. A 40 km hosszú és 12 km széles földnyelven húzódik egy 1000 méter feletti hegylánc, gyönyörű a táj, a nagy hegyek a tengerig érnek. A partvonal mentén középkori genovai őrtornyok sorakoznak. Az ősi települések jó része a hegytetőkre épült a kalózok támadásaitól tartva, bár van egy-két hangulatos halászfalu is a tengerparton. Körutazás a félszigeten (sétákkal és fotószünetekkel) az Erbalunga – Luri – Nonza – Bastia útvonalon.

9. NAP: BASTIA

Délelőtt városnéző séta Bastiában, Korzika második legnagyobb városában (Szt. Miklós tér, városháza, Keresztelő Szt. János templom, régi kikötő stb.). A kora délutáni órákban behajózás, átkelés Olaszországba, Livorno kikötőjébe (kb. 4 órás utazás). Tranzitszállás Firenze környékén (1 éj).

10. NAP:

Hazautazás a Bologna – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

10 napos körutazás Korzikán, Szardínián, busszal, félpanzióval, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére