1 napos buszos utazás a palócok földjére, Ipolytarnócra és Somoskőre, programokkal és helyi termékek kóstolójával

Ajánlat kód: 36592
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

8.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 36592

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj a palócok hagyományaival és a térség fantasztikus ízeivel!

Időpont

  • 2020. szeptember 12.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazást felsőkategóriás autóbusszal
  • Magyar nyelvű csoporkísérőt
  • A megadott tematikus programokat
  • Helyi termékek kóstolóját

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás 1,5%
  • BBP biztosítás
  • Helyszínen fizetendő belépőjegyek, nyugdíjas kedvezmény igénybe vehető kb. 6 EUR, 1.600 Ft

Felár

  • Ülőhely választási felár (1-3. sor) 3.000 Ft
  • Ülőhely választási felár 1.500 Ft

Program

Kora reggel indulás Budapestről, útközben csatlakozási lehetőséggel.

Első megállónk Somoskőújfalun, Somoskő váránál lesz, amit a Trianoni szerződés miatt Szlovákiához csatoltak, és később hiába került vissza Magyarországhoz a falu, a vár továbbra is szlovák területen áll. Látványos, vulkáni csúcsra épült, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékbeli tájra, de érdemes felkeresni a hegy oldalában lévő, szintén Szlovákiához tartozó geológiai érdekességet, a bazaltorgonákat és a kőtengert.

Története izgalmas és fordulatokkal teli: az Árpád-ház kihalása utáni belháborúk során a Csák birodalomhoz tartozott, majd 1320-ban foglalta vissza Károly Róbert serege.  Az uralkodó a Szécsényi családnak adományozta a várat, akik a 15. század közepéig lakták. A birtokot később a Losonczyak kapták meg, majd az erődítményt a török háborúk idején a végvárrendszerhez kapcsolták, megerősítésére ágyútornyokat és körbástyát építettek.

A török 1554-ben sorra elfoglalta a környező várakat, Füleket, Salgó várát, Somoskő azonban közel 20 évig sikeresen kitartott a két ellenséges vár között.

Utunk következő megállója egy másik végvár, Fülek. A város közepén egy lekopott vulkán szélére épült a 13. században. A vár túlélte a török megszállást, sőt kibővítették és egy kereskedelmi központot csináltak belőle. Az egész Ipolymentét magában foglaló török szandzsák közigazgatási központja is lett, a füleki bég vezetésével. A várat 1593-ban sikerült a törököktől visszaszerezni, ezután következett a vár fénykora, több vármegye is itt tartotta gyűléseit. A legnevezetesebb esemény 1682-ben történt, amikor is itt kiáltották ki királlyá Thököly Imrét, miután a Habsburgok elleni felkelést kirobbantó fejedelem a törökök segítségével bevette Füleket. Sajnos röviddel ezután Thököly a várat felrobbantotta, nehogy a császáriak kezére kerüljön. Jelenleg paleontológiai és régészeti kiállítást láthatunk benne.

A Füleki látogatást követően a Karancs hegységlábánál folytatjuk utunkat az Ipoly mentén, amely hosszú kilométereken át a két ország természetes határa.

Ipolytarnócot a magyar Pompei-nek, vagy a fiatalok körében a magyar Jurassic Parknak nevezik, hiszen szabadtéri ösvényeken, illetve bemutatótermekben több tízmillió éves őskori maradványokat láthatunk itt.   A felújított látogatóközpontban geológiai tanösvény, miocén erdő és kőzetparki tanösvény is helyet kapott, de lehetőség nyílik még kipróbálni a lombkorona sétányt vagy megnézni egy 4D-s mozifilmet.

Hazafelé még megállunk egy levendulafarmon, ahol kézzel készített levendulás termékeket, mézeket, szörpöket és lekvárokat kóstolhatunk.

Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

1 napos buszos utazás a palócok földjére, Ipolytarnócra és Somoskőre, programokkal és helyi termékek kóstolójával

Fontos

Az utalvány megvásárlása nem egyenértékű a foglalással. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után érvényesítsd az utalványod emailben, az utazas@netida.hu címen.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére