1 napos buszos utazás 1 főre május 1-jén Csehországba, a morva kastélyokhoz, a Lednice-Valtice-i világörökségekhez, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 34028
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

10.690 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34028

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el Morvaországba a hercegi kastélyokhoz május 1-jén!

Időpont

  • 2019. május 1.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • Az idegenvezetést
  • A szervezést

Az ár nem tartalmazza

  • Sztornó biztosítás: 1.8%
  • Utasbiztosítás (fakultatív): 500 Ft/fő
  • Belépők (buszon az idegenvezetőnek fizetendő)
    • Valtice kastély: 180 Czk Felnőtt, 130 Czk Gy/Ny
    • Lednice kastély: 190 Czk Felnőtt, 130 Czk Gy/Ny

Fakultatív belépők

  • Pálmaház: 80 Czk Felnőtt, 60 Czk Gy/Ny
  • Minaret: 80 Czk Felnőtt, 60 Czk Gy/Ny
  • Hajózás: kb. 150 Czk/fő

Program

  • Találkozó: Pesten 06:20 Blaha Lujza tér- Corvin áruház előtti parkolóban, Budán 06:40 Batthyány tér Vásárcsarnok előtti buszmegállóban
  • ​Indulás: 06:30 Blaha Lujza tér, 06:50 Batthyány tér

Csehország hazánkhoz legközelebb eső régiója, Dél-Morvaország csodás kulturális és természeti látnivalók gazdag tárháza. Az Európa Kertjének is nevezett Lednice-Valtice terület egészen egyedülálló a maga nemében. A 180 négyzetkilométeren elterülő, pavilonokkal, kastélyokkal, emlékművekkel, obeliszkekkel, halastavakkal tarkított mesebeli, romantikus park a leggazdagabb morva család, a hajdani nagyhatalmú Liechtenstein főurak álmai alapján alakult ilyen széppé évszázadok építkezései folyamán. Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő Lednice-Valtice kultúrtáj a természet, a művészet és az építészet páratlanul szép ötvözete. Valtice hatalmas barokk kastélya volt a Liechtenstein család fő rezidenciája, a tőle északra fekvő pompázatos, neogótikus lednicei kastély pedig nyári székhelyükül szolgált. A két palotát is magába foglaló hatalmas parkban számtalan építészeti kincs, látnivaló bújik meg.

Utunk első állomásaként Valtice kastélyát fedezzük fel. Gazdagon díszített termeken át vezet utunk a várkastély belsejében. Bár a XX. században a díszítéseket erőteljesen visszafogottabbá tették, ennek ellenére is pazar látványban lesz részünk a gazdagon aranyozott termekben. Látni fogjuk a monumentális 80 m hosszú enfilade elrendezésű termeket, többek között Ferenc József és Metternich kancellár látogatásának emlékét őrző lakosztályokat is. A vezetés során megtekintjük a káprázatos belső díszítéseket is, a bútorokat, falikárpitokat és lenyűgöző mennyezeti freskókat.

A kastélyokban bővelkedő Csehország sokak szerint legszebb, de minden bizonnyal legromantikusabb épületegyüttesének ékköve az egykori pompát ma is tükröző lednicei kastély. Miután a cseh korona a Habsburg-ház érdekeltségébe került, a hercegi család a korábban ott álló vár helyén egy reneszánsz nyári rezidenciát építtetett, majd a korok ízlésének változása szerint barokk stílusban alakíttatta át. A mesebeli szépségű épület csipkézett, neogótikus formáját végül az 1850-es évekre nyerte el. A földszintet úgy alakították ki, hogy pazar estélyeknek adhasson otthont az európai arisztokrácia számára. A belső kialakításban meghatározó a sok fából faragott dekoráció, intarzia, a mennyezetet és az oldalfalak zömét is díszes fakazetták borítják. Lenyűgöző alkotás a 630 fokot leíró, szegek nélkül, csapolással megépített könyvtári csigalépcső, melyet egyetlen tölgyfából faragtak ki.

A mesebelinek tűnő kastélyt övező álomszép francia- és angolpark felejthetetlen élménnyé teszi a látogatást. Külön belépődíjjal látogatható az egzotikus növények százait bemutató 1843-45 között épített öntöttvas szerkezetes, hatalmas üvegfelületekkel rendelkező, romantikus pálmaház. A 92 m hosszú építmény technikailag is lenyűgöző alkotás, a benne elhelyezett egzotikus növénycsodák közül pedig az év minden szakában virágzik valamelyik.

Az óriási kiterjedésű, arborétum jellegű angolpark gyönyörű fafajták százait rejti magában. Több nevezetes épület és látványosság közelíthető meg sétaútjain, a benne kialakított nagy tavon pedig akár sétahajózást is tehetünk. Elhajózhatunk Joseph Hardtmuth 1798-ból való egyedülálló alkotásához, a 60 méter magas minarethez, amely Európában korának legmagasabb és legészakibb ilyen jellegű épületének számított. A torony nem vallási okból, hanem az akkori főúri parképítészeti divatot követve épült meg, tetejéről szép kilátás nyílik a parkra, az első emelet termeiben pedig a család keleti gyűjteménye kapott helyet. A minarettől visszafelé egyénileg, gyalogosan vagy konflisokon lehet felfedezni a parkot, a kor szokása szerint mesterségesen épített templom- és várromokat.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

1 napos buszos utazás 1 főre május 1-jén Csehországba, a morva kastélyokhoz, a Lednice-Valtice-i világörökségekhez, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére