Vár Mauritius és Seychelles, avagy a földi Édenkert, 15 nap/12 éjszaka 1 főre reggelivel, helyszíni közlekedéssel, hajójegyekkel, idegenvezetéssel

Netida Travel Utazasi Iroda
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!

897.000 Ft

Megveszem
Eredeti Ár Kedvezmény Megtakarítás
1.131.000 Ft 21% 234.000 Ft
 • Csak meghatározott ideig!

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
Mahé, Seychelle-szigetek
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214

Vélemények

R. Henrik

Mi rajtuk keresztül voltunk Toszkánában, tündéri volt, máris indulnék vissza!

G. Brigitta

Rengeteg célország van a kínálatban, mi is olaszban voltunk, tökéletesen meg voltunk elégedve a szállással.

V. Balázs

Ha Te magad szervezed a külföldi utadat, és nem csomagot veszel, akkor mindenképp nézd meg a kínálatukat szállásfoglalás előtt, mert tényleg sokat lehet vele spórolni!

Akció Leírása

Luxus és varázslatos tájak Mauritiuson és a Seychelle-szigeteken, érintetlen természet, hangulatos városok, vendégszerető helyiek egy felejthetetlen májusi utazáson!

Időpont

 • 2019.05.02. - 2019.05.16.
 • ​2019.11.03. - 2019.11.17.

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • 12 éjszakai szállást, helyi 3-4* szállodákban, kétágyas szobákban
 • Reggelis ellátást
 • Ebédet a 3. és a 4. napon
 • Helyszíni közlekedést kisbusszal
 • Hajójegyeket
 • Magyar nyelvű idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza

 • Belföldi és nemzetközi repülőjegyek és illetékek kb. 470.000 Ft
 • Belépőjegyek kb. 70 EUR
 • Útlemondási biztosítás 1,5%

Egyéb költségek

 • BBP biztosítás
 • Egyágyas felár 307.000 Ft

Program

1-2. nap: Budapest - Mauritius

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Mauritiusra. Útközben vázlatos ismertető a Vanília-szigetek (Les Îles Vanille) természeti értékeiről, földrajzáról, s az Indiai-óceán egyenlítői víztömegeiről. Néhány sztori felelevenítése a kalózregénybe illően kalandos múltú Mauritius portugál- holland – francia, majd angol korszakából. Éj a repülőn. Másnap érkezés Mauritiusra, majd kb. 2 órás utazás Mauritius északi óceánpartjára, Grand Baie-be.Ismerkedés az afrikai és ázsiai kultúrák „szivárvány kelméje” legszembetűnőbb és fülbemászóbb jegyeivel, a séga és az afrikai reggae zenével és tánccal – illetve a creole nyelv kialakulásával. Néhány szemelvény a néhai ültetvényes gazdálkodás és a rabszolgatartás korából. Bejelentkezés szállásunkra. A környék felfedezése – megmártózással a lágy óceáni hullámokban. A fehér homok és a pálmaföveny élvezete naplementéig. Rövid felkészülés a másnapi látnivalókra. Éj Grand Baie-ben (3 éj).

3. nap: Sir Seewoogasur Botanikus Kert - Chateau de Labourdannis

Reggeli után utazás a Sir Seewoogasur Botanikus Kertbe. Az ország első független miniszterelnökéről elnevezett, igen tekintélyes méretű botanikus kert 1735 óta létezik. Kezdetben hatalmas konyhakertként működött, majd méltán nagyhírű kertész, Pierre Poivre fejlesztette fűszer ültetvénnyé. 1810-től a brit James Duncan irányításával alakították át trópusi arborétummá – ahová a Föld minden zugából érkeztek, érkeznek ritkaságok. Közös séta, majd továbbutazás az 1774-ben épült Chateau de Labourdannis udvarházba. Az 540 ha területű néhai cukorültetvény ma is működik, kibővült terménykörrel: Vanília ültetvénye 2 ha, de megtekinthető, vásárolható itt többek között szenvedély gyümölcs, guava, papaja, mangó és még ki tudja hány féle egzotikus herkentyű… Látogatás a csodaszép udvarházban, majd a birtokon, pihenővel. Délutáni látogatás a L’Aventure du Sucre nádcukorgyár múzeumban. Az 1797 – 1999. között működött cukorgyár minden épülete, gépsora eredeti állapotban látható, történetekkel a néhai rabszolgaságról, cukorbárókról és a rum business sajátosságairól. Délutáni visszautazás szálláshelyünkre. Strandolás, úszás a Grand Bai-en.

4. nap: Port Louis

Reggeli utáni indulás a 180.000 lakosú Port Louisba, a sziget fővárosába. A XVII. század óta lakott kikötőváros mára igen forgalmas, „lüktető kismetropolisszá” fejlődött. Sétánk megkezdése a Central Market halpiacán, majd hirtelen fordulattal látogatás a híres Blue Penny Bélyegmúzeumban. Ismerkedés a világ legritkább bélyegének sztorijával. Közös látogatás a Natural History Múzeumban, afféle fejhajtással a kihald dodók (röpképtelen madarak, a sziget szimbólumai) emléke előtt. Rövid pihenő a Company Gardens park óriás banyánfái alatt, majd kóstoló a város lelkiismereti sokszínűségéből: Látogatás a Nagymecsetben, majd a majd 200 éves Szent Lajos Katedrálisban. A Kínai-negyedben tett séta előtt betérés egy hindu templomba…

Viktória királynő szobrának fotózása a Government House-nál, a volt Kormányzati Palotánál. Felkapaszkodás a város fölé emelkedő Fort Adelaide Citadellába. A főváros és az Indiai-óceán panorámáinak fotózása.

Szabadidő, majd visszautazás szálláshelyünkre.

Strandolás, szabadidő az óceánparton.

5. nap: Black River Gorge Nemzeti Park - Chamarel Rum Factory - La Vanilla Krokodik Park

Reggeli kijelentkezés hotelünkből. Utazás a Black River Gorge Nemzeti Park hegyvidékére, a buszon ismertetővel a Központi-plató morfológiájáról, leghíresebb hegycsúcsairól. Rövid séták és fotószünetek a legszebb kilátópontoknál. Továbbutazás a 7 Coloured Earth természetes festő palettáihoz: A csupasz, káprázatos színű felszínformák fotózása, majd rövid séta a Chamarel Waterfall vízesésnél. Részletekre kiterjedő látogatás, tekintélyes kóstoló adagokkal… a Chamarel Rum Factory üzemben. A mai napig saját cukornádból főző Chamarel a sziget legismertebb rumja. A gyár történetének megismerése, koktélreceptek elsajátításával és iszogatás. Távozás a gyárból, további rumozási lehetőséggel a buszon egészen a La Vanilla Krokodil Parkig.

Ismertető a hatalmas hüllőkről, séta a folyton éhes krokodilok fölé épített hidakon. Délutáni utazás a sziget déli felében lévő Flic en Flac nyaralóövezetbe. Éj a Flic en Flac partszakaszon (2 éj).

6. nap: Le Morne félsziget

„God modelled Mauritius on Paradise.” Mark Twain, 1896

Reggeli indulással utazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Le Morne félszigetre. A félsziget közepén emelkedő 556 m magas Le Morne Brabant szikláját, „Mauritius Gibraltárja”-ként emlegetik leginkább (Habár az eredeti Gibraltárnál jelentősen magasabb!). Valaha a szökött rabszolgák rejtőzködő helye – ma a legszebb kilátást nyújtó népszerű túra-paradicsom. Régmúlt történetek az itt menedékre lelt szökevényekről – illetve Mark Twain itt töltött napjairól. Túra kijelölt ösvényen (erőnktől függően) a szikla tetejére, a csúcsról nyíló lélegzetelállító panorámák élvezetével. A Le Morne félszigetet minden irányból fehér homokos strandok, pálmaligetek, az óceánban pedig korall zátonyok és kisebb szigetek ölelik körbe. Leereszkedés után min. 2 órás strandolás és pipás búvárkodási lehetőség Mauritius talán leghíresebb strandján. Késő délutáni visszautazás szálláshelyünkre. Pihenő, strandolás „saját óceánpartunkon”.

7. nap: Grand Bassin - Seychelles

Reggeli kijelentkezés hotelünkből, majd utazás Grand Bassin hindu központjába. A népes hindu közösség rendkívül színes (és rendkívüli méretű) templom és szoborparkja mára a sziget egyik legfontosabb látnivalója. Séta, csodálkozás és ismerkedési kísérlet a hindu istenek – no meg halandók világával.

Látogatás a Cheri Tea Factory gyárban és annak festői ültetvényén. Búcsú 5 órai teánk elfogyasztása a késő déli órákban, majd utazás a repülőtérre. Elrepülés a Seychelles Köztársaságba, Mahé szigetére. Rövid repülés után megérkezés a mahéi nemzetközi reptérre. Transzfer a fővárostól északra lévő szálláshelyünkre. Éj Mahén (3 éj).

8. nap: Mahé

Ráérős reggeli, s közben terefere az előttünk álló napokról: Mahé és a meglátogatásra váró többi gránit sziget is az emberi képzelőerőt meghaladó őceáni kékek és őserdő zöldek idilli birodalma. Sokak véleménye szerint ezek a világ legszebb trópusi szigetei, afrikai ritmussal és ízekkel, de az angol vidék nyugalmával (s London belvárosának áraival…). Mahé, a mára legsűrűbben lakott fősziget lakossága 1770-ben még 28 fő volt, ez 1814. után, a brit kézbe kerülése után változott, az afrikai rabszolgák beköltöztetésének köszönhetően. Victoria, a főváros mára 20.000 fős településsé duzzadt – ami itt páratlan méretnek számít. (Akkor is ha tudjuk, ez a világ legkisebb fővárosa, s ahol kétszer is kell harangozni reggel, hogy a lakosok egyszer felébredjenek…). Rövid utazás a fővárosba, majd séta: Óratorony; Katolikus Katedrális (1851); Szent Pál Anglikán Katedrális (1859); Old Courthouse (Öreg Bíróság); La Domus püspöki palota és katolikus otthon; State House (volt brit kormányzói palota). Látogatás a Nemzeti Múzeumban (National Museum of History), ismerkedés Olivier „La Buse” Levasseur kalózkapitány, Queau de Quinnsy a nagy pózőr kormányzó és más helyi, tengeri hírességek történetével. Fényképezés a hófehér Parlament épület előtt, majd séta a Victoria Botanikus Kertbe. Délutáni úszás, strandolás a festői Beau Vallon Beach hófehér homokos strandján.

9. nap: Morne Seychellois Nemzeti Park

Kora reggeli fakultatív látogatási lehetőség Victoria kikötőjében és őstermelői piacán, szerencsés esetben frissen fogott óriási óceáni halak – és behajózásra váró vanília, kókusz, vagy guanó készletek fotózásával.

Utazás a Morne Seychellois Nemzeti Parkba. Vázlatos áttekintés az óceáni köztársaság 7 nemzeti parkjáról, azok értékeiről, az ország 46%-ára kiterjedő védett területekről, s a térségben egyedülálló 10 éves természetvédelmi projektekről. Néhány különleges, itt élő faj bemutatása: repülő kutyák; gyümölcsevő denevérek; geckok; tenrecek (trópusi sünök); óriás teknősök és a víz alatti nemzeti parkok megannyi tengeri lénye. Rövid, de meredek túra a Tea Factory teaültetvényeitől a 667 m magas Morne Blanc gránit csúcsáig, ahonnan szédítő kilátás nyílik a 905. m magas Morne Seychellois-ra, a nemzeti park névadójára és a sziget északi vidékeire. Délutáni utazás a Domain de Val des Prés udvarház – skanzen faluba, bemutatókkal a hagyományos, XIX. századi hétköznapokról. Séta a Le Jardin du Roi 35 ha területű (!) fűszernövény kertjében – a trópusi őserdő közepén (!). Hazaúton séta és strandolási lehetőség az Anse Royale Beach türkizkék, lágy vizében.

10. nap: Praslin szigete

Délelőtti elhajózás Praslin szigetére, gyorshajóval. (Utazás hossza kb. 70 perc.) Útközben felkészülés a ma is csak 7.500 lakosú sziget különleges természeti adottságairól – a pálmadzsungelektől – a korallzátonyok mélyéig. A szigethez köthető érdekes kérdések (Miért gondolta Charles George Gordon, Szudán néhai katonai kormányzója, hogy Praslin volt a bibliai Éden? Miért épp egy lefejezett francia pénzügyminiszterről kapta a sziget a nevét? Hogyan lehet letelepedési engedélyt kapni…?) informális megvitatása. Rövid utazás a Cote d’Or Beach-en lévő szálláshelyünkre. Nemes semmittevés és pihenő a festői óceánparton, sok szabadidővel.

Fakultatív koktél és parti programok a környező éttermek, bárok valamelyikében.

Éj Praslinon (4 éj).

11. nap: Vallée de Mai – Gondwana őserdeje

Reggeli után utazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Vallée de Mai pálmadzsungelébe. 3-4 órás séta a több millió éves izoláltságban fejlődött, prehisztorikus őserdőben. Gondwana, a földtörténeti múltban létezett szuperkontinens geológiai elméletének rövid felvázolása, majd az óceán alatti Maszkarenhas plató felépítésének vázlatos ismertetése. A coco de mer (óceáni kókuszok) különleges növényeinek fotózása, szerencsés esetben tigris kaméleon vagy fekete papagáj lencsevégre kapásával. Néhány szó az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Aldabra atollról, aminek hatékony védelméhez az itt befizetett belépővel is hozzájárulunk. Délutáni kerékpározási lehetőség (2 X 8 km, közvetlenül az óceánparton) az Anse Lazio Beach paradicsomian gyönyörű, pálmafövenyes strandjára. Esti szabadprogram.

12. nap: Curieuse-sziget

Reggeli után elindulás egész napos (7 órás) hajókirándulásunkra 9:30-kor. Kikötés Curieuse szigetén, a Teknős-öbölben. Kb. 1 órás séta és pihenő a sziget valóban óriási óriásteknősei között, majd könnyű túra a sziget tetejére. A szigetet körbeölelő vizek és zátonyok a Curieuse Marine National Park (óceáni nemzeti park) védelmét élvezik, egyedi növényzettel, mint pl. a part-menti mangrove erdők. Szabadtéri ebéd, majd továbbhajózás a St. Pierre szigetirányába. Úszás és pipás búvárkodási lehetőség a víz alatti nemzeti park korall és halcsodái között, a látványosabb tengeri lények meghatározásával. Visszaérkezés kikötőnkbe 17:00 óra körül. Pihenő és strandolás.

13. nap: Pihenőnap - vagy La Dique csodaszép szigete

A mai napon két különböző program között választanak a résztvevők:

1./ Egész napos pihenés és strandolás a Cote d’Or Beach strandján.

vagy

2./ Egész napos kirándulás La Dique csodaszép szigetére

Miért hajózzon az ember egy paradicsomi szigetről – egy másik csodaszép szigetre? – Erre a kérdésre kapják meg a kielégítő választ, a kirándulást választó, „bevállalós” útitársak.

Reggeli után behajózás gyors járaton La Dique irányába. Az 5 X 4 km méretű, 2.800 lakosú, a legszerencsésebb nászutasokra „szakosodott” szigetecske, egy tündérszép, élő képeslap. Egyetlen városkája La Passe, ezen kívül ökrösszekéren, kerékpárral – vagy gyalog lehet közlekedni. Őserdőkkel körbeölelt, „csiszolt” gránithegyeit, mintha romantikus festők alkották volna, strandjai annyira szépek, hogy (a türelmes szigetlakók állítása szerint…) még a legszerelmesebb nászutasoknak is időpazarlás minden a hálószobákban töltött óra… (nem látva a pálmaligetes strandokat.). Kerékpárjaink felvétele, majd látogatás a Veuve Reserve Rezervátumban, kutatással, a csak itt élő kék paradicsom légyvadász madár után. Pihenő és úszás a festői Anse Source D’Argent fehér homokos strandján, majd könnyű túra a felette magasodó sziklákon. A rendelkezésre álló időtől függően további képeslap szépségű partszakaszok felkeresése 17:00 óráig. A hazatérni nem akarók győzködése, hogy szálljanak már fel a hajóra… majd visszautazás Praslinra. Fakultatív esti-éjszakai coctail fogyasztás, amíg erőnkből s tehetségünkből futja.

14-15. nap: Praslin-szigete - Budapest

Hazautazás Budapestre menetrendszerinti járattal, átszállással. Érkezés Budapestre a 15. napon.

Jó utat kívánunk!

FIGYELEM! A kedvezmény eltérő lehet, pontos árat a végleges kalkuláció tartalmaz forintban! Árképzési tájékoztató.

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1074 Budapest Harsfa utca 21
Netida Travel Utazasi Iroda
1074 Budapest, Hársfa utca 21.
Mahé, Seychelle-szigetek
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

Vár Mauritius és Seychelles, avagy a földi Édenkert, 15 nap/12 éjszaka 1 főre reggelivel, helyszíni közlekedéssel, hajójegyekkel, idegenvezetéssel

Fontos

Időpont • 2019.11.03. - 2019.11.17

Az akcióról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát az akció leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 3 munkanapon belül érvényesítsd az Alkuponod a http://netida.hu/kupon-bevaltas/ oldalon vagy emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 08:45-17:00
Személyes ügyfélszolgálat és készpénzes fizetés:
Alkupon Pont
1074 Budapest Hársfa utca 21, 2 em.
(ÉTK Irodaház, 24-es kapucsengő)

Hétfő - Péntek: 8:45-17:00
50 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére