Vár a Hallstatti-tó, a Bodeni-tó, Salzburg és az Alpok további kincsei, 5 nap/4 éjszaka 1 személyre reggelivel, buszos utazással

Ajánlat kód: 32147
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

127.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 32147

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ne maradj le erről a felejthetetlen alpesi kalandról, fedezd fel az Alpok tavaszi színekben pompázó kincseit egy 5 napos kiránduláson!

Időpontok

  • 2020. 04.22 - 26.: , 127.000 Ft
  • 2020. 05.28 - 06.01.: , 127.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 4 éjszaka 3 és 4*-os szállodákban
  • Reggeli
  • Autóbuszos utazás

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők kb. 80 € 
  • IFA 8 €
  • Fakultatív programok
  • Utasbiztosítás - Standard 3 700 Ft / fő

Felárak

  • Egyágyas felár: 34 000 Ft
  • Fakultatív vacsora: 23 000 Ft

Program

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – HEGYESHALOM – GMUNDEN – HALLSTATT (550 km)

Reggel indulás Ausztriába. Felső-Ausztriában lekanyarodunk a sztrádáról, továbbiakban a Salzkammerguti-tavak között vezet utunk. Gyönyörködünk a hegyek és a tavak szép, harmonikus látványában. Megállunk Gmundenben, a Traunsee északi végében, ahol a Traun folyó kilép a tóból. Rövid séta keretében megnézzük a főteret és a barokk plébániatemplomot, ahol a Schwanthaler-féle Háromkirályok szoborcsoport és az oltár a fő látványosság. A kisváros maga is egy gyöngyszem. Délután érkezünk Hallstatt festői városkájába. Nem véletlenül tartják sokan Ausztria legszebb kisvárosának ezt a meseszép tóparti városkát, mely Salzkammergut közepén található, és az UNESCO Világörökségnek is része. Sétálunk a szűk kis utcák több évszázados épületei között. Felkapaszkodunk a templomdombra, ahonnan mesés kilátás tárul elénk a hallstatti tóra és az azt övező hegyekre. Itt található a Csontkápolna, mely megdöbbentő és egyben érdekes is. Programunk után közeli szálláshelyünkre utazunk.

2. NAP: KUFSTEIN – SWAROVSKI – INNSBRUCK (200 km)

A délelőttöt a Tirol kapujának is nevezett Kufstein városában töltjük. Sétálunk a gyors folyású Inn partján, a főtér és a város­háza megtekintése után felvonó repít minket a várba. A várfalról gyönyörködhetünk a kilátásban. A Császár-toronyban berendezett Börtön Múzeum celláit látván – ahol több híres magyar raboskodott mint pl. Kazinczy, Wesselényi, Teleki Blanka vagy éppen Rózsa Sándor –, elgondolkodunk nagyjaink sanyarú sorsán. A vár néprajzi kiállítása (őstörténet, néprajz, növény- és állatvilág, szakrális kincsek) is sok érdekességet ígér. A kufsteini tartózkodásunk végén pedig élvezhetjük a Hősök orgonájának hangjait. Folytatva utunkat egy különlegességet keresünk fel, a Swarovski Kristálymúzeumot. A gyár mellett egy érdekes, interaktív kiállítást alakítottak ki. A kristályok különleges kom­pozíciója ámulatba ejti az embert. Nagyszerűen használták ki a művészek a kristályok fényhatásra bekövetkező csillogását. A végén vásárlási lehetőség is lesz. Pár kilométer múlva érjük el Tirol központját. Itt Innsbruck nevezetességeivel ismerkedünk meg. Séta a történelmi emlékekben gazdag óvárosban. A sok látványosság közül a Habsburg család által építetett vár (Burg), a Hofkirche, az Aranytetős ház, a közelében lévő várostorony, a barokk stílusú Szent Jakab Dóm, a főutca vagy éppen a Diadalív; mind-mind megannyi élmény. Szállás Innsbrucknál.

3. NAP: KONSTANZ – MAINAU – STEIN AM RHEIN (360 km)

Vorarlberg tartományon keresztül utazva érjük el a Bodeni-tavat. Ez a tó 3 országot is érint és Közép-Európa 3. legnagyobb tava. A tó déli részét érintve érkezünk meg a délelőtti órákban Konstanzba, a híres zsinat helyszínére. Séta a mozgalmas főutcán. Festett falú házak sorát és a városházát elhagyva érjük el a román és gótikus stílusú alapokra épült Miasszonyunk katedrálist, melynek rotundája is különleges. Városnézésünk után rövid buszozással érkezünk a káprázatos virágszigethez, Mainauhoz, mely a Bodeni-tóban található. Kis hídon keresztül sétálunk be a lenyűgöző parkba, ahol több ezer virágzó növény található, a trópusi fajoktól a mamutfenyőkig. Lenyűgöző a rózsakertje. Kialakítottak egy pillangóházat, ahol szebbnél szebb lepkék repkednek tőlünk pár centire. Amikor rászállnak a virágokra, akkor közelről kiválóan lehet őket tanulmányozni. Kb. 2 órát töl­tünk ezen a mesés virágszigeten. Sétánk után továbbutazunk, hogy a bájos Stein am Rheint keressük fel. Itt lép ki a Rajna a Bodeni-tóból. Megcsodáljuk az évszázados épületek rendezett harmóniáját. A csendes kisváros egyedülálló látványossága a mozgalmasságot tükröző bájos, festett falú polgárházak sora. Szállás a svájci határ közelében, Németországban.

4. NAP: SCHAFFHAUSEN – RHEINFALL (RAJNA-VÍZESÉS) – ZÜRICH – AUSZTRIA (400 km)

Reggeli után egy érdekes helyet keresünk fel. Donaueschingenben, a Fürstenberg kastély parkjában található az a medence, ahonnan eredeztetik a Dunát. Egy tábla is utal arra, hogy ez a Duna forrása. Németországot elhagyva visszautazunk Svájcba, annak is a híres óragyártási központját, Schaffhausent keressük fel. A buszról leszállva teszünk egy kiadós sétát. Szép díszkútjait, kellemes hangulatú belső tereit, utcáit nézzük meg. A várostól mindössze 3 km-re található Európa legbővízűbb vízesése, a Rheinfall (Rajna-vízesés), ahol 800.000 liter víz folyik le másodpercenként! Ennek megtekintése fantasztikus élmény. Lesz csónakázási lehetőség a folyón a vízesés köze­lében lévő sziklához. Folytatva utunkat rövid buszozás után érjük el Zürichet, a gazdag világvárost. Megtekintjük az óvárost; többek közt a Chagall-ablakokkal díszített Fraumünster templomot, a híres bankokkal és üzletekkel övezett Bahnhof Strasse-t, a monumentális Grossmünster katedrálist, valamint a sok híddal díszített Limmat folyót, és nem utolsó sorban a hangulatos Zürichi-tó partját. A várost elhagyva lenyűgöző hegyek és tavak mentén érkezünk Ausztriába. Szállás Tirolban.

5. NAP: SALZBURG – HEGYESHALOM – BUDAPEST (730 km)

Reggel elhagyjuk tiroli szállásunkat és a délelőttöt már Salzburgban, a templomok városában, a csodálatos barokk építészeti emlékek között töltjük. Ez a város is az UNESCO Világörökség Listáján szereplő belvárossal rendelkezik. Gyalogos városnézésünk a Salzach folyó mindkét partjának látványosságait érinti. Sétánk mottója: Mozart és a „Muzsika hangja”. A Mirabell-kert szépsége a leghíresebb kastélyok kertjeiével vetekszik. A dóm lenyűgözően hatalmas barokk épülete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, vagy éppen a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül hívják a templomok városának Salzburgot. Látjuk még távolról a város fölé magasodó Hohensalzburg várát is. Az óvárosi barangolásunk még nagyon sok egyéb különlegességet is rejteget. Természetesen lesz lehetőség szabadprogramra, mely során emléktárgyakat vásárolhatunk. Városnézés után hazaindulás. Érkezés Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Vár a Hallstatti-tó, a Bodeni-tó, Salzburg és az Alpok további kincsei, 5 nap/4 éjszaka 1 személyre reggelivel, buszos utazással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére