Törökországi körutazás 1 személyre busszal, 7 éjszaka 4*-os török szállással, 1-1 éjszaka 3*-os szófiai tranzitszállással, félpanzióval és sok-sok kalanddal, látnivalóval

Netida Travel Utazasi Iroda
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

194.900 Ft

Elfogyott!

Netida Travel Utazasi Iroda
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214
netida.hu/
Ajánlat kód: 34451

Vélemények

R. Henrik

Mi rajtuk keresztül voltunk Toszkánában, tündéri volt, máris indulnék vissza!

G. Brigitta

Rengeteg célország van a kínálatban, mi is olaszban voltunk, tökéletesen meg voltunk elégedve a szállással.

V. Balázs

Ha Te magad szervezed a külföldi utadat, és nem csomagot veszel, akkor mindenképp nézd meg a kínálatukat szállásfoglalás előtt, mert tényleg sokat lehet vele spórolni!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj meg egy különleges világgal Törökországban! Vár a nyüzsgő Isztambul és Ankara, s olyan csodás vidékek, mint Kappadókia vagy az ókori Trója!

Időpont

 • 2019. október 21.

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • 9 éjszaka szállás (Szófiában 3*/Törökországban 4*)
 • Félpanzió
 • Autóbuszos utazás

Az ár nem tartalmazza

 • Biztosítás: 5.700 Ft/fő
 • Sztornóbiztosítás: 1,5%

Belépők

 • Rákóczi Emlékmúzeum 3 TL
 • Pergamon Akropolisz 25 TL
 • Pergamon Akropolisz felvonó 10 TL
 • Ephesos ásatások 30 TL
 • Ephesos teraszos házak 15 TL
 • Szűz Mária háza 15 TL
 • Pamukkale 25 TL
 • Topkapi Palota +Hárem 45 TL
 • Hagia Sophia 35 TL
 • Ciszternák 20 TL
 • Török est Kappadókiában korlátlan italfogyasztással, műsorral: 40 EUR/fő
 • Hajókirándulás a Boszporuszon: 30 EUR/fő
 • Hőlégballonozás Kappadókiában: 150 EUR/fő

Felár

 • Egyágyas felár: 60.000 Ft/fő

Fontos

 • Magyar állampolgárok 2014. február 9-től vízum nélkül utazhatnak Törökországba. A vízummentes beutazás feltétele, hogy az útlevélnek a belépéskor még legalább fél évig érvényesnek kell lennie!

Program

1. nap: Budapest-Szófia

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőket tartva Szófiáig. A Vitosa hegy lábánál fekvő bolgár főváros Európa egyik legrégebbi városa. Itt található az ország legnagyobb ortodox katedrálisa, az Alekszandr Nyevszkij székesegyház, melyet az oszmán hatalom alóli felszabadítás emlékére emeltek. Rövid városnézésünket követően elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap: Edirne-Isztambul

Edirnét, magyarul Drinápolyt a legendák szerint Hadrianus római császár alapította az egykori Trákia területén. Megcsodáljuk a „Nagy Építész”, Sinan mester legnagyobb műveinek egyikét, a Szelim mecsetet. Az oszmán építészet nagymestere által tervezett mecset minaretjei Törökország legmagasabbjai, melyekről gyönyörű kilátás nyílik a városra. Folytatjuk utunkat Isztambulba, ahová az esti órákban érkezünk.

3. nap: Isztambul

A világ legdinamikusabban fejlődő városa, amely két földrészen terül el, és a történelem alakulására már a középkorban is befolyással bírt Európában csakúgy, mint Ázsiában. Bár területileg kisebb része van Európában, mégis európai városnak tartják. A város híres történelmi negyede őrzi a szultánok emléke mellett az ókeresztény uralkodók emlékét is, amit városnézésünk során mi is meglátogatunk: Topkapi szerájt, a háremmel együtt, az Hagia Szófia templomot, amit a keresztények építettek, mecsetté vált, ma pedig múzeum. Itt Theodosius obeliszkje mellett elsétálva a Sultanahmet, azaz a Kék mecset belső világa hat ránk lenyűgözően. A keresztény időkben épült ciszterna, ma az egyik legkülönlegesebb látványosság. Fakultatív hajózási lehetőség a Boszporuszon, mely során felejthetetlen élményben lesz részünk miközben Európa és Ázsia között visz a hajónk a Márvány-tengeren.

4. nap: Ankara

A régi fővárosból az új felé utazunk, hiszen Kemal Atatürk politikája nyomán Ankara csak 1923 óta az ország fővárosa. Miután fővárosi rangot kapott két részre osztották, a régi városrészre és az új városrészre. Az újban kaptak helyet a kormányzati épületek is. Az Anatóliai Civilizációk Múzeumában tárlatvezetésen tekinthetjük meg és csodálkozhatunk rá a megszámlálhatatlan kiállított tárgyon keresztül az ókori és középkori civilizációk emberének esztétikus találékonyságára csodálkozhatunk rá. Ezután a valóságban is megismerkedhetünk a Kis-Ázsiai félsziget kincseivel, hiszen Kappadókia felé tartunk.

5. nap: Kappadókia

Bátraké a szerencse: aki hajnalban a napfelkeltét szeretné egy hőlégballonból megcsodálni Kappadókia vöröses-sziklás szépséges tája fölött, megteheti fakultatív programként az időjárás függvényében. Kappadókia elénk tárja mesés kincseit, amit a természet és az ember együtt alakított évszázadokon keresztül: a különleges karsztképződmények közt felfedezhetjük a „Tündérkéményeket”, a híres szikla-templomokat és kolostorokat az ódon freskókkal együtt, mindezt a Göreme Nemzeti Park holdbéli vidékén, akárcsak Kaymakli és Derinkuyu páratlan élményt nyújtó földalatti városait, melyek az első keresztények búvóhelyei voltak. A nap folyamán lehetőség nyílik egy helyi ékszerkészítő üzletbe ellátogatni, ahol bepillanthatunk a mesterség titkaiba, illetve vásárolhatunk is. Fakultatív program keretében az este folyamán egy valódi barlang-mulatóban török esten vehetünk részt ahol színes-táncos kavalkád, pergő zene és az elmaradhatatlan hastánc is a műsor része.

6. nap: Sultanhani karavánszeráj-Konya

Kis-Ázsia, Anatólia a mai napra is tartogat meglepetéseket, hiszen Sultanhani a cél. Ahogy neve is árulkodik róla, han, azaz szállás volt itt a híres Selyemút mentén. Az utazásban megfáradt kereskedők szállhattak meg itt, ahol mecset, törökfürdő, istálló stb. is megtalálható volt. A karavánszeráj után misztikus élmények várnak ránk, a kerengő, azaz mevlevi dervisek központjába, Konyába visz utunk. Az iszlám vallás különlegességét részleteiben a Mevlana Múzeumban ismerhetjük meg. Még ezen a napon megérkezünk Pamukkáléba, ahol a szállásunk lesz.

7. nap: Pamukkale-Hierapolis-Ephesos-Kusadasi

Az ókori gyógyfürdő ma modern gyógy-központ Pamukkaleban. Hihetetlen látvány a táj hófehér mészkő teraszaival, termálvízével természeti csoda, világszinten is ritkaság. A legenda szerint Hierapolis város ókori születése a gyógyvíz csodatevő erejének köszönhető. Időutazásunk most bibliai tájra kalauzol bennünket, Ephesosba, mely Ionia legfontosabb metropolisza volt a Prion hegy lábánál. A várostól pár kilométerre egy dombon építették 120 éven keresztül a teljes egészében márványból készült Artemis templomot, amely az ókori világ hét csodájának egyike volt, de egy éjszaka felgyújtottak s teljes egészében leégett. Bár többször újjá építették, a monumentális építményből mára néhány kőtömb és egy felújított oszlop maradt fenn. Felkeressük azt a házat, ahol Szűz Mária Jézus halála után élt, és amelyet a 20. században három pápa is meglátogatott. A ház mellett található a Szűz Kútja, a legenda szerint a vize csodatévő hatású. Szállásunk a török tengerparti városban, Kusadasiban lesz.

8. nap: Pergamon-Trója

Kora reggeli indulás után az Égei-tenger partját elhagyva az ókori kultúra fellegvára, Pergamon a cél, mely a Világörökség része. Látványa ennyi idő távlatából is lenyűgöző. A legenda szerint, a kényszer teremtette meg a pergamen kifejlesztését, ami a könyv, mint forma megjelenését vetítette előre. Időben az ókorban maradva a híres homéroszi Trójához érkezünk. Tróját Párisz királyfi legendás választása tette híressé, illetve okozta a város bukását is. Romjai, akárcsak története máig fennmaradt. A látnivalók megtekintése után Canakkaléba utazunk és elfoglaljuk szállásunkat.

9. nap: Dardanellák-Rodostó

Újra a Márvány-tenger partján, ezúttal a Dardanelláknál, ahol komppal jutunk át Európába. Vezérlő fejedelmünk száműzetésének helyszíne, Rodostó a cél. A Magyar utcában székely kapu jelzi a 18. századból egyedüliként fennmaradt házat, Rákóczi Ferencét. A ma múzeumként működő épületben színvonalas kiállítás emlékezik meg róla. Nosztalgikus hangulatban folytatjuk utunkat a bolgár határ felé, szállásunk Szófiában lesz.

10. nap: Belgrád-Budapest

Hazautazás közben Szerbia fővárosa minden tekintetben üdítő: a zöld parkos, gyönyörű panorámás Kalemegdán a Száva és a Duna találkozásánál: újra magyar hősökre gondolhatunk. Bepillantva a teraszos, kávézós, napsütötte Knez Mihajlova sétáló utcába megérezzük egy pillanatra Belgrád különleges, vonzó hangulatát. Ezután Vajdaság csendes tájain érkezünk a határra, majd tovább folytatva utunkat a késő esti órákban Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
Netida Travel Utazasi Iroda
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Törökországi körutazás 1 személyre busszal, 7 éjszaka 4*-os török szállással, 1-1 éjszaka 3*-os szófiai tranzitszállással, félpanzióval és sok-sok kalanddal, látnivalóval

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
+36 20 283 8074
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-17:30
Oldal tetejére