Téli körutazás Izlandon, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, gleccsertúrával, belépőkkel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 43165
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

575.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 43165

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Akár az Északi fényt is láthatod!

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • a repülőjegyet illetékkel 1 db max 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 85.000 Ft - változhat)
  • a szállást 3*-os szállodák kétágyas szobáiban
  • a reggelis ellátást
  • a Sky Lagoon Pure belépőt
  • a gleccsertúrát és jégbarlang túrát
  • a belépőjegyeket (Nemzeti Múzeum, Perlan, Bálna Múzeum)
  • a program szerinti
  • autóbuszos közlekedést
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
  • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
    • Nívó: 640 Ft/fő/nap
    • Top: 860 Ft/fő/nap
    • Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 120.000 Ft
  • Feladható poggyász (max. 20 kg) kb. 64.000 Ft / db
  • Elsőbbségi beszállás kb. 40.000 Ft / fő

Fakultatív program

  • Kék Lagúna komfort belépő (korlátozott, kérjük, minél hamarabb jelezzék): 34.000 Ft / fő

Program

1. nap: Budapest – Reykjavík - Izland ősi históriája: A viking sagák igaz meséi

Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren, repülés WizzAir járattal Reykjavíkba menetrend szerint. Megérkezés az esti órákban, transzfer a szállodánkba. Ráérő időnkben a viking sagákból merített történetek felelevenítése a sziget korai megtelepülőiről, illetve néhány szó az itt ránk váró egyedi természeti adottságokról.

Éj Reykjavíkban. (2 éj)

Szállás: Plaza Center Hotel 3*

2. nap: Reykjavík téli melege

Reggeli után közös városnézés busszal és gyalogosan a Faxaflói-öböl mentén épült izlandi fővárosban: látogatás az Arnarhóll városnegyedben, a települést 874-ben megalapító Ingólfur Arnarson emlékművénél. Néhány viking história meghallgatása a Landnámabók és a Hauksbók saga kódexek oldalairól, közben az ultramodern Harpa Koncert és Konferencia Központ fotózása.

Kiutazás az óceánparthoz a Sun Voyager Emlékműhöz, majd a Hallgrímskirkja-hoz, Izland legnagyobb, “bazalt orgonaszerű” templomához. Csoportkép készítése az Észak-Amerikát felfedező Leif Erikson (óészakiul: Leifr hinn Heppni) szobránál, megemlékezéssel Tyrkerről, Leif magyar nevelőapjáról.

Közös látogatás a Perlan egyedülálló természeti kiállításán, téli tájképfotózással a panoráma teraszról. A Nemzeti Múzeum közös megtekintése, majd utazás a Sky Lagoon fürdőbe. 1,5 órás fürdőzés a helyi 7 lépéses rituálé szerint.

Koraesti szabad program – vagy kérés szerint további fakultatív sétalehetőség az idegenvezető részvételével: Kikötő - Saga Múzeum – Althing (Parlament) és a Városháza környéke. Szerencsés esetben Aurora borealis megfigyelés – Odin akarata szerint...

3. nap: A Gejzír-földön - Jeges víztömegek bűvöletében

Reggeli után utazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Thingvellír Nemzeti Parkba, az Eurázsiai- és Amerikai kontinentális lemezek drámai szépségű határvonalára. A terepviszonyoktól függően séta a törésvonal aljában, illetve a Lögberghez, az ősi viking parlament (Althing) Törvénysziklájához.

Továbbutazás a Gejzírek völgyébe, ahol a Strokkur „munkájában” gyönyörködhetünk, a Langjökull jégmező alatt. Látogatás a Földünk egyik legszebb vízeséseként számon tartott Gullfoss, az „Arany Vízesés”, felső peremein, ahol a lépcsőzetes szirteken pazar fotókat készíthetünk a félig fagyott, lezúduló gleccserolvadékról, vagy jégdarabokról...

Utunkat a Skógafoss vízesés irányába folytatjuk. Érkezés után a terepviszonyok felmérése, majd (ha lehetséges) feljutás a vízesés feletti platóra, rövid sétával. A lemenő napnál kijutás Atlanti-óceán partjára, sétával Reynisfjara kavicsos fövenyein. (Figyelem! A parti séta az időjárási viszonyok- és az óceáni hullámzás függvénye!) Néhány szó az Atlanti-óceán északi medencéjének “közeli” skandináv szigetéről (Jan Mayen; Feröer; Svalbard; Grönland).

Koraesti megérkezés Európa legnagyobb jégmezője, a Vatnajökull közelébe. A szállodába jelentkezés után rövid pihenő – majd fakultatív éjszakai virrasztás Aurora borealis megfigyeléssel – Odin akarata szerint... Éj a Vatnajökull déli peremén. (1 éj)

Szállás: Fosshotel Núpar 3*

4. nap: A Vatnajökull jégmező UNESCO világörökségi csodái

Reggeli indulással látogatás kontinensünk legnagyobb jégmezője, a 8.000 km2 (!) területű, UNESCO világörökségi védelem alatt álló Vatnajökull peremének különböző tájain: 3,5 órás jégbarlang, majd gleccser séta a Skaftafell Nemzeti Parkban.

Továbbutazás a Fjallsárlón gigászi jégfalaihoz. (Jó idő esetén a sziget legmagasabb csúcsa, a 2.119 m magas Hvannadalsnúkur és a csillogó jégsapkájú Örefajökull fényképezése.)

Utunk folytatása az óceánparton a fagyott Jökullsarlón gleccserlagúna partjára. Séta és a jéghegyek fotózása, szerencsés esetben fókák társaságában. Rövid fényképszünet a Gyémánt-parton, majd búcsú az Atlanti-óceántól.

Visszautazás Vík városáig. A szállodába jelentkezés után rövid pihenő – majd fakultatív éjszakai virrasztás Aurora borealis megfigyeléssel – Odin akarata szerint... Éj Vík városában.

Szállás: Katla Hotel 3*

5-6. nap: A Seljalandfoss vízesés től - A Kék lagúna és a Bálna Múzeum - Budapest

Kora reggeli indulás Reykjavík irányába. Menet közben rövid fotószünet a Seljalandfoss félig fagyott vízfüggönyénél, majd a fővárosba visszaérve látogatás az Izland Bálnái Múzeumban. Hazaindulás előtt 2 órás fakultatív fürdőzés a méltán világhírű Kék Lagúnában (Zuhanyzási, átöltözési lehetőség megoldott), majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Budapestre. Érkezés a hajnali órákban.

A változékony téli időjárás miatt a programok sorrendje változhat.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Téli körutazás Izlandon, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, gleccsertúrával, belépőkkel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére