Őszi körutazás 1 főre Japánban, 12 éjszaka szállással, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel – Tokió, Fuji, Hiroshima, a Japán Alpok és Kanazawa, a szamurájok városa

Ajánlat kód: 33958
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

1.052.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33958

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj Japán különleges, egzotikus világával, a hatalmas metropolisz Tokióval, és a lélegzetelállító Fujival!

Időpont

  • 2019. október 26.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyet Budapest – Tokió – Budapest útvonalon, dubaji átszállással
  • A közlekedést autóbuszokkal, szuper-expresszel komppal, és hajóval, kabinos felvonóval és libegővel.
  • 12 éjszaka szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban, ebből 1 éj tipikus japán stílusú szállodai szobákban lesz.
  • Bőséges büféreggelit
  • Városnézéseket és kirándulásokat a program szerint
  • Magyar idegenvezetést
  • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőtéri illetéket: kb. 172.000 Ft / fő (Az indulásig változhat!)
  • Félpanziós felárat (ajánlott, 4 büféebéd, 3 menüs ebéd, 1 menüs vacsora): 68.600 Ft / fő
  • Belépőjegyek árát: kb. 20.000 JPY / fő (Helyszínen fizetendő!)
  • Japán vonatbérlet árát, amely magában foglalja a Hirosima – Miyajima kirándulás árát is: 150.700 Ft / fő
  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
  • Szervízdíjat / borravalót: 45 USD / fő (helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére és a helyszínen fizetendő)
  • Minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén a 47.800 Ft-os / fő felárat
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Program

1-2. nap: Budapest – Tokió

Elutazás Budapestről átszállással Tokióba. Éjszaka a repülőgépen, érkezés a japán fővárosba második nap este. Transzfer a szállodába, szállás.

3. nap: Nikkó – Chuzenji-tó – Kegon vízesés – Tokió

Reggeli után kirándulás autóbusszal Nikkóba, ahol természeti szépségben gyönyörködhetünk: a Chuzenji-tó, a Kegon vízesés, és az 1000 méteres magasságba felvezető „Iroha-zaka” - a 48 hajtűkanyarjáról híres ABC út. Moha lepte kőfalak, kőlámpások, ősi cédrusok – és ez csak egyike Nikkó útjainak, melyek a Tokugawa sógunok dicsőségét és hatalmát tükröző Tóshó-gu szentélyhez vezetnek. A japán építészet remekét, Tokugawa leyasu sógun emlékhelyét 22.000 m2 aranyozott felület, és míves fafaragások borítják. Szállás Tokióban.

4. nap: Tokió

Egész napos városnézés a titokzatos Tokióban. A Tokugawa sógunok XVI. századi családi temploma, a Zojoji, ahol a buddhizmussal ismerkedünk, majd a Tokió-torony teraszának 250 méter magasságából gyönyörködünk a nyüzsgő város panorámájában. Megpihenünk az Edo-korabeli Kiyosumi kertben, majd a hangulatos Ueno parkban található Tokiói Nemzeti Múzeumban megnézzük a japán kultúra és művészet legkiemelkedőbb alkotásait. Ellátogatunk az 1649-ben épült Asakusa szentélyhez és elvegyülünk az azt körülölelő színes bazár forgatagában. Az elegáns Omotesando sétány egészen más hangulatú, nem véletlenül nevezik a tokiói „Champs Elysées”-nek. Sétánkat a világhírű Ginzán folytatjuk. Kívülről látjuk még a parlamentet, a Császári Palotát, a 634 m magas Tokió Sky Tree-t. Végül a Tokiói-öbölben épült ultramodern mesterséges szigeten, Odaiban fejezzük be ismerkedésünket a sokszínű, metropolisszal. Szállás Tokióban.

5. nap: Kamakura – Ashi-tó /Fuji – Kiotó

Utazás autóbusszal az ódon hangulatú Kamakurába. A város a XII. század végétől - közel 150 éven keresztül -, Japán katonai vezetőjének, a sógunnak volt székhelye. A sajátos kultúrát, mely tükrözi a harcosok lelkületét, megtapasztalhatjuk a hadistennek szentelt Tsurugaoka Hachimangu sintó szentélyben. A buddhizmus is része volt ennek a kultúrának, gyönyörű emléke a Nagy Buddha 11 méter magas bronzszobra a XIII. századból. Továbbutazás a Hakone hegy lábánál található Ashi – tóhoz, ahonnan az időjárás függvényében legjobban látható az ország legmagasabb hegyének, a Fujinak havas csúcsa. A hajókázást követően utazás a közel 300 km / óra sebességgel száguldó szuper-expresszel Kiotóba, szállás.

6. nap: Kiotó – a japán kultúra fellegvára

Kiotó ezer éven át volt Japán fővárosa és császári székhelye. Itt található a legtöbb ősi palota, szentély, templom és kert. A japán kultúra és építészet sokszínűségéből a főbb látnivalók: Nijo-jo (a sóguni palota), Kódai-ji zen templom és kert, Arany pavilon, Ryoanji -az „Alvó sárkány temploma” zen kőkertjével, Sanjusangendo az 1000 karú Kannon temploma. Kimonó bemutató, majd a napot egy esti fakultatív színházlátogatással zárjuk, ahol ízelítőt kapunk a japán kultúrából (kyogen, virágrendezés, bunraku, maiko tánc, stb.). Szállás Kiotóban.

7. nap: Miyajima – Hiroshima – Kiotó

Kirándulás szuper-expresszel Hiroshimába, onnan hajóval a közeli Miyajima szigetére, ahol látjuk a dagály idején a víz fölött „lebegő” Itsukushima szentélyt, sétálhatunk „az 1000 matrac templomában”, láthatunk szelíd őzeket, és ámulhatunk a tengeröbölben emelt óriási „Torii” időtlen szépségén. Miyajima méltán a három legszebb japán táj egyike. Hiroshima Béke-parkja (a „Dóm”) és múzeuma méltó a megtekintésre. Szállás Kiotóban.

8. nap: Kiotó– Nara – Oszaka

Látogatás és séta az Ezüst Pavilon (Ginkakuji) díszes kertjében, majd utazás Narába. Ismerkedés a világ legnagyobb fából készített épületével és a Nagy Buddha szoborral. A város történelmi látnivalóinak megtekintése után séta az őzparkban. Továbbutazás Oszakába, Japán második legnagyobb városába. A modern építészet remeke a 173 m magas „Szelek tornya”, melynek tetejéről a város tökéletes körpanorámáját élvezhetjük, továbbá felkeressük a szép parkkal övezett Várat is. A rövidebb programot választó utasok részére transzfer az oszakai repülőtérre. Hazautazás az éjjeli órákban átszállással, kísérő nélkül. A hosszabb programot választó utasoknak szállás Oszakában.

9. nap: Eiheiji – Japán tenger: a zen-kolostor csendje

Utazás vonattal az ,,Örök béke’’ zen buddhista templomhoz, melynek minden szegletéből béke, nyugalom és szépség sugárzik. Mindezt kiemeli a meseszép cédruserdő. Az Eiheiji nem csak gyönyörködtet, de a lelket is felemeli. Ellátogatunk a Japán tenger partjára, majd egy Bambusz múzeumba. Este személyesen megtapasztaljuk a japán életformát: japán stílusú szállodai szobában futonon alszunk, japán vacsorát fogyasztunk, majd a napot a szálloda gyógyvizes medencéjében zárjuk. Szállás Fukui környékén.

10. nap: Kanazawa: a szamurájok városa

Utazás Kanazawába, a „szamurájok városába”. Látogatás a hajdani szamuráj negyedben és egy szamuráj-házban, melynek szépsége mindenkit lenyűgöz. A gésák életével is megismerkedünk egy ma is működő, igazi teaházban. A város az aranyfüst készítés központja is - a híres műhelyek egyikében megnézzük, hogyan készítik. Felkeressük a három legszebb japánkert közül, a XVII.sz-ban elkészült Kenrokuen-t, majd ellátogatunk egy helyi piacra is. Szállás Kanazawában.

11. nap: Shirakawago – Takayama – Toyama: a vidéki hagyományok őrzői

Utazás Shirakawagóba. A jellegzetes japán falu házai - a hatalmas hóeséseket kivédendő - az ún. Gassho-zukuri stílusban épültek. A falvat övező hegyek és a patak partján épült házak látványa kihagyhatatlan. A történelmi falu méltán lett az UNESCO világörökség része. Továbbutazás Takayamába, melynek óvárosában szinte megállt az idő. A Tokugawák korában sétálgatunk, szakéfőzdék, apró kis üzletek és többszáz éves fából épült lakóházak között. Megnézzük a híres takayamai fesztivál idején felvonuló, díszes kerekeken gördülő ún.”uszályok” múzeumát is. Szállás Toyamában.

12. nap: Japán Alpok – Tokió

A mai napot teljes egészében a természetnek szenteljük. Vonattal és autóbusszal utazunk át a Japán Alpokon 2.450 méter magasságot elérve. Kirándulunk még felvonóval és libegővel is a nap során, így az őszi színekbe boruló tájat, patakokat, vízeséseket, a gyönyörű Kurobe tavat - a rajta épült völgyzáró gát az emberi akarat és teljesítőképesség lenyűgöző példája – jobban megcsodálhatjuk. A hegycsúcsok között folytatva utunkat megérkezünk Tokióba, szállás.

13. nap: Yamagata – Yamadera – Sendai: a megszentelt hegy

A mai napon szuper expresszvonattal (Sinkanszen) utazunk északra, Yamagatába, és onnan a „japán Meteorákhoz”, a Yamaderába. Itt a cédrusok között 1015 lépcső megmászása vár ránk felfelé. A csodálatos panoráma kis „szentélyekkel” a hegyoldalon kárpótol majd bennünket a fáradalmakért. Úgy tartják, minden egyes lépcsőfok megtételével távolodunk földi bűneinktől, és közelebb kerülünk a megvilágosodáshoz! Az első templomot 860-ban alapították, és a hely, illetve a hegyi templomok szépségét még a leghíresebb haikuköltő, Bashó is megénekelte. Szállás Sendai-ban.

14. nap: Matsushima – Tokió: vizek varázsa

A mai napon megismerhetjük a 3 legszebb japán táj közül a másodikat (az első Miyajima volt) - kb. 1 órát hajókázunk a Matsushima öböl 300 apró, fenyő borította, és kormoránok lakta kis szigete között. Matsushimában megnézzük a hely jelképévé vált Godaido templomot (az Öt Istenség temploma), majd elsétálunk a Tohoku (Északkelet) leghíresebb zen templomához, az 1609-ben épült Zuiganjihoz. Látogatásunkat követően irány Tokió. Az esti órákban transzfer a tokiói Haneda nemzetközi repülőtérre, majd hazautazás, átszállással.

15. nap: Budapest

Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Őszi körutazás Japánban, 12 éjszaka szállással, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel – Tokió, Fuji, Hiroshima, a Japán Alpok és Kanazawa, a szamurájok városa

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére