Az akció lejárt! Iratkozz fel hírlevelünkre, és ezentúl nem maradsz le egyetlen kuponról sem!

Nincs időd, kedved henyélni a tengerparton?! Fedezd fel a Tátra mesés természeti kincseit! 4 napos kirándulás túravezetéssel, utazással a Tátrában 35.000 Ft helyett 17.500 Ft

4 napos - Szlovák kirándulás túravezetéssel, utazással a Tátrában
Kalandtúra - Szlovákia
? Még nincs értékelve
Vásárolj és értékeld Te elsőként!

17.500 Ft

Elfogyott!

Eredeti Ár Kedvezmény Megtakarítás
35.000 Ft 50% 17.500 Ft
Kalandtúra - Szlovákia
Čingov, Smižany, Slovakia
06 (70) 606-9638
www.kalandtura.eu/

Akció Leírása

Nincs se időd, se kedved henyélni a tengerparton?! Fedezd fel a Tátra mesés természeti kincseit! 4 napos - Szlovák kirándulás túravezetéssel, utazással a Tátrában!

Mit szólnál egy igazi, kalandos természetjáráshoz? Ha untatnak a tengerpartok és időpocsékolásnak érzed a heverészést, itt a Te lehetőséged! Ezt az utazást a rendszeresen túrázók és/vagy sportolók számára ajánljuk. A túra során létrákat és láncokat is használtok a az utak bejárásához, tehát egy igazi kihívásról és egyben kellemes időtöltésről van itt szó!

A négy nap programja:

1. nap

Budapest – Szlovák Paradicsom – Száraz víz-szurdok – Csingó (szállás: panzió)

Kora reggel indulás autóbusszal Budapestről. Megérkezés a Szlovák Paradicsom nevű kedvelt túraközpont bejáratához. Az Alacsony-Tátra mellett elhelyezkedő nemzeti park régi neve: Felvidék Paradicsoma, de ismert a Káposztásfalvi-karszt elnevezés is. A Szlovák Paradicsom valóban az ország egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, amely egyedülálló természeti látnivalókkal kényezteti a bakancsos turistákat. Az alig néhány méter széles szurdokokban patakok és vízesések zubognak, amik mellett szédítő fémlétrákon juthatunk egyre feljebb. Buszunkat az Erdőalja (Podlesok) nevű parkolóban (550 m) hagyjuk, amely a Szlovák Paradicsomba induló túrák egyik kedvelt kiindulópontja.

A Suchá Belá öt hatalmas vízesést rejt, amiket természetesen mind láthatunk. Mivel a Szlovák Paradicsom kiépített szurdokai csak egy irányban, lentről felfelé járhatóak, ezért egy másik ösvényen ereszkedünk vissza Podlesok parkolójába. Ez az útvonal nem tartogat semmi nehézséget, viszont gyönyörű fenyőerdőben vezet.

Este utazás Csingóba (Cingov), ahol az éjszakát töltitek.

2. nap

Csingó – Szlovák Paradicsom – Tamásfalvi kilátó – Hernád-áttörés – Kolostor-szurdok – Csingó (570 m) – Lőcse – Zdiar

(szállás: panzió, étkezés: reggeli)

Ezen a napon ismét a Szlovák Paradicsom területén indulunk egy látványos és izgalmas túrára. Hernád menti túra. Tamásfalvi kilátó, ahonnan tiszta időben nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk; beláthatjuk a Szlovák Paradicsom völgyeit, de elláthatunk akár a Magas-Tátráig is. Kolostor-szurdok (Klástorska roklina)

A Felvidék egyik legszebb városa Lőcse, ahol a késő délutáni órákban teszünk egy látogatást. Miután alaposan megismerkedtünk Lőcse nevezetességeivel, folytatjuk utazásunkat mai szálláshelyünkre, Zdiar faluba. Zdiar Szlovákia egyik legautentikusabb települése, ahol mind a mai napig nagyon sok ruszin és gorál stílusban épült faház látható. A szállásunk egy kényelmes panzióban lesz, ahol egymás után két éjszakát töltünk.

3. nap

Zdiar – Bélai-Tátra – Magas-Tátra – Zdiar

(szállás: panzió, étkezés: reggeli)

Egész napos és rendkívül látványos gyalogtúra a Bélai-havasokban valamint a Magas-Tátra keleti végein. Nagy-Fehér-tó (1615 m), Zöld-tavi menedékház (1550 m). Pihenés a hangulatos hegyi étteremben, majd újult erővel visszakapaszkodunk a Nagy-Fehér-tóhoz, ahonnan a Hét-forrás völgyében folytatjuk túránkat. Folyamatosan lefelé haladunk egy gyönyörű fenyvesekkel övezett túraösvényen, miközben útba esik a Bélai-Tátra egyetlen menedékháza, az 1290 m magasan épült Gyopár ház (Chata Plesnivec). Egy rövid pihenést követően túránk utolsó szakaszán leereszkedünk Barlangliget (Tatranska Kotlina, 760 m) településére, ahol az autóbuszunk vár ránk.

Azok számára akik egy kellemes, meleg vizű medencében szeretnék kipihenni a túra fáradalmait, Ménhárd falu termálfürdőjét ajánljuk. Itt ki lehet szállni, a csoport másik részével pedig visszautazunk a szállásunkra. Azokért akik a fürdőben maradtak, a buszunk visszamegy majd. Az éjszakát Zdiar falu egyik panziójában töltjük.

4. nap

Zdiar – Bélai-cseppkőbarlang – Ólubló – Budapest (étkezés: reggeli)

A reggeli után magunk mögött hagyjuk Zdiar falut és a Bélai-Tátra oldalában felkeresünk egy különleges természeti látnivalót. A vidék egyetlen látogatható barlangját nézzük meg, a Bélai-cseppkőbarlangot, amely a Bélai-Tátra Nemzeti Természeti Rezervátum része. A bejáratot – amely 890 m magasan található – körülbelül 25 perces sétával érhetjük el. A várlátogatás után az Ólublói Skanzent keressük fel, ahol egy 19. századi falu különös világa tárul fel előttünk. Mintegy huszonöt ácsolt gerendaházat láthatunk, amik mind ruszin és gorál stílusban épültek és egy tipikus váraljai települést alkotnak. A parasztházakon kívül megnézhetjük a kovácsműhelyt, az erdészlakot, az iskolát és a vízimalmot, továbbá egy görögkatolikus templomot is. Ezt követően már nincs más hátra, mint hogy hazautazzunk Magyarországra. Az esti órákban érkezünk meg Budapestre.

Most ajánlatunk keretében ezen az élményekben és kalandokban gazdag túrán fél áron vehetsz részt!

Kalandtúra - Szlovákia
Čingov, Smižany, Slovakia
06 (70) 606-9638

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos túra, kirándulás a Tátrában, Szlovákiában. Az ár a túra vezetést és az utazást tartalmazza. A választható szállások, és étkezések mindenki saját szájíze és igénye szerint önköltségesek

Fontos

  • A kupon beváltható: 2012.07.19. – 2012.10.31.
  • Bejelentkezés szükséges
  • Egy fő egy kupont vásárolhat •

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:00-17:00
Szombat: zárva
Vasárnap: zárva
Személyes ügyfélszolgálat és készpénzes fizetés:
Alkupon Pont
1074 Budapest Hársfa utca 21, fszt.
(ÉTK Irodaház, 50-es kapucsengő)

Hétfő - Péntek: 8:45-17:00
Oldal tetejére