Napfényes Portugália – 10 napos körutazás repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, belépőkkel, hajókázással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 42869
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

699.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 42869

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Portugália legjava és leghíresebb látványosságai egy utazáson!

Időpont

  • 2023. szeptember 29.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegy Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon, közvetlen járattal
  • Repülőtéri illetékek
  • Személyenként egy kézipoggyász (max. 40×25×20 cm)
  • Utazás különbusszal Portugáliában
  • Öt éjszaka szállás Lisszabonban, belvárosi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
  • Négy éjszaka szállás Portóban, belvárosi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
  • Reggeli
  • Belépőjegyek a program szerint
  • Lisszaboni fado-est vacsorával
  • Portói borkóstolás vacsorával
  • Sétahajózás Portóban és Aveiróban
  • Magyar idegenvezetés Portugáliában (a repülőút egyénileg történik)

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás 2,5%
  • Utasbiztosítás 650 Ft-tól / fő / nap
  • Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 30 EUR/fő

Felár

  • Feladott poggyász felára (max. 10 kg) 29 900 Ft /db
  • Feladott poggyász felára (max. 20 kg) 39 900 Ft /db
  • Elsőbbségi beszállás 29 900 Ft /db Korlátozott számban elérhető (a fedélzetre magával vihet egy kisméretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×20 cm, max. 10 kg)
  • Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra 20 000 Ft /db Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik - egyéb esetben a légitársaság nem garantálja az utastársak egymás mellé szóló üléskiosztását.

Fakultatív programok

  • Fakultatív kirándulás: Sintra, Cabo da Roca és Cascais Helyszínen fizetendő 85 EUR /fő
  • Fakultatív kirándulás: Évora és Arrábida Nemzeti Park Helyszínen fizetendő 85 EUR /fő
  • Fakultatív kirándulás: Braga és Guimarães Helyszínen fizetendő 85 EUR /fő

Program

szeptember 29. péntek

Elutazás Budapestről a Ryanair légitársaság közvetlen járatával Lisszabonba (05:45-08:35). Első élményeinket az ország legmagasabb építményénél, a Tejo folyó fölé emelkedő, 110 méter magas Krisztus Király szobor kilátópontnál szerezhetjük, ahonnan kivételes városi kilátásban gyönyörködhetünk. Ezután a híres Belém negyedben a Szent Jeromos-rend kolostortemplomát, a város jelképének számító Belém tornyot és a Felfedezők emlékművét tekintjük meg. Itt egyénileg betérhetünk Portugália leghíresebb cukrászdájába, a Pastéis de Belémbe, ahol megkóstolhatjuk a titkos recepttel őrzött "pastel de nata"-t. Délután transzfer a szállodába, szállás elfoglalása, majd este Fado műsor három fogásos vacsorával. A fado teljes mértékben tükrözi a portugál nép esszenciáját; a tengerészek és brazil rabszolgák énekei keverednek a helyi népi zenei hagyományokkal, témája pedig a "saudade", azaz az elvágyódás, a szerelem, a nosztalgia, a boldogság, a bánat - tehát mindannyiunk számára jól ismert érzések, melyekkel átélhetjük a zenei előadást.

szeptember 30. szombat

Délelőtt tovább ismerkedünk Lisszabonnal: felfedezzük az Alfama és Baixa negyedeket és a Praça do Comércio teret; kilátóból gyönyörködhetünk a város panorámájában, rátekintünk a Szent György-várra, majd megnézzük a Sé székesegyházat. Délután szabadidő, tetszés szerint felszállhatunk a híres 28-as villamosra vagy akár ellátogathatunk az 1998-as Expo területén épült Nemzetek Parkjába, ahonnan tökéletes kilátás nyílik a Tejo folyót átívelő, Európa leghosszabb, 17 200 méter Vasco da Gama hídjára. A park közelében lehetőség van szabadidőnkben shoppingolni, megtekinteni kontinensünk egyik legnagyobb Ocenáriumát (felnőtt belépő: 22 EUR, 12 év alatt 15 EUR) vagy libegőzhetünk (felnőtt oda-vissza jegy: 9,00 EUR, 12 év alatt 6 EUR) is a város felett (kombinált jegy Ocenárium és libegő felnőtt oda-vissza jegy: 28 EUR, 12 év alatt 19 EUR). Szállás Lisszabonban.

október 1. vasárnap

Szabad program a portugál fővárosban vagy egész napos fakultatív program: Sintra, Cabo da Roca és Cascais. Buszos kirándulás Sintrába, a portugál királyok egykori nyári székhelyére, ahol felfedezzük Quinta da Regaleira varázslatos kertjét, megnézzük a híres Nemzeti Palotát (belépés egyénileg, felnőtt belépő: 10 EUR) és sétálunk a romantikus stílusú történelmi belvárosban. Ezután továbbmegyünk az európai kontinens legnyugatibb pontjára, Cabo da Roca-ba. Itt a lélegzetelállítóan magas sziklákról élvezhetjük az alattunk dübörgő hatalmas hullámokat. Cascais irányába megcsodálhatjuk a "Pokol szája" sziklahasadékot, majd kellemes sétát teszünk a turisták körében közkedvelt üdülőhelyen. A program ára: 85 EUR/fő (helyszínen fizetendő). Szállás Lisszabonban.

október 2. hétfő

Egész napos program: Óbidos és környéke. Programunkat a hegytetőn álló, festői elhelyezkedéséről és elragadó utcácskáiról híres, mór várfallal körülvett Óbidosban kezdjük. Itt hagyományos módon, kis csokoládé csészében kóstolhatjuk meg a portugál meggylikőrt, a ginjinhát. Utunkat a hangulatos halászfaluban, Nazaréban folytatjuk, ahol az arany homokos part és a szörfösök közkedvelt hullámai mellett kiváló halat is kóstolhatunk. Ezután Batalha városába utazunk, ahol az ország legnagyobb gótikus templomába, a világörökség részét képező Győzelmes Szűz Mária kolostorba látogatunk. Szállás Lisszabonban.

október 3. kedd

Szabad program a portugál fővárosban vagy egész napos fakultatív program: Évora és Arrábida Nemzeti Park. Reggeli után elutazunk Évorába, a portugál építészeti emlékek kincstárába, ahol meglátogatjuk az UNESCO Világörökségéhez tartozó óvárost, a gótikus Székesegyházat és a Csontkápolnát. Ezután Palmela középkori várához utazunk, ahonnan csodálatos körpanorámával a Setúbal-félszigeten akár Lisszabonig is elláthatunk. Ezt követően az Arrábida Nemzeti Park James Bond filmjeleneteiben is szereplő, festői útvonalán haladunk végig, több kilátóponttal. Az út legvégén megtekintjük a Cabo Espichel világítótornyot és a délnyugati partvidék óceánba futó sziklafalát. A program ára: 85 EUR/fő (helyszínen fizetendő). Szállás Lisszabonban.

október 4. szerda

Észak-Portugália felé vesszük az irányt és a volt portugál székhelyre, Coimbrába utazunk. A városban található Európa legrégebbi és az UNESCO kulturális világörökséghez tartozó egyeteme. A világhírű campus bejárását követően sétálunk a városban a két kiemlekedő látnivaló, az új (Sé Nova) és a régi katedrális (Sé Velha) érintésével. Utunk következő állomása Porto, Portugália második legnagyobb városa, mely Lisszabontól kb. 300 km-re északra, az Atlanti-óceán partvidékén és a Duero folyó tölcsértorkolatának északi partján fekszik. A Cidade das Pontes, azaz a hidak városát 2017-ben Európa legjobb úti céljának szavazták, 2001-ben Európa kulturális fővárosa volt, a színpompás Ribeira történelmi belváros pedig az UNESCO világörökség része. Buszos panoráma városnézést követően szállás elfoglalása Portóban.

október 5. csütörtök

Reggelit követően Portóval ismerkedünk, megállóink: a város jelképeként ismert Papok tornya és temploma, Katedrális, Tőzsdepalota (belépés időszakosan engedélyezett, lehetőség esetén belépő 10 EUR/fő, mely helyszínen fizetendő), Ribeira-negyed, Santa Catarina vásárlóutca. Délutáni hajókirándulás Portóban (50 perc) a Duero folyón, majd transzfer Vila Nova de Gaia borházaihoz, borkóstóló és három fogásos vacsora helyi étteremben. Szállás Portóban.

október 6. péntek

Szabad program Portóban vagy egész napos fakultatív program: Braga és Guimarães. Braga, a "portugál Róma", az ország legrégebbi keresztény vallási központja és mintegy 300 templom otthona. Az ezek közül két legjelentősebbet mi is felkeressük, melyek az ország legidősebb Sé katedrálisa (innen ered a portugál mondás "Régebbi, mint a bragai Sé"), illetve az UNESCO világörökségéhez tartozó Bom Jesus búcsújáró temploma és annak felvezető monumentális lépcsősora. Guimarães - az első portugál király I. Alfonz szülővárosa és az újonnan megszületett Portugál Királyságnak első fővárosa, azaz a "Bölcsőváros" - középkort megidéző óvárosa szintén UNESCO világörökséghez tartozik. Látogatásunkkor itt kívülről megtekintjük a 10. századi középkori várát, az Olajfa teret és a Paço dos Duques de Bragança palotát. A program ára: 85 EUR/fő (helyszínen fizetendő). Szállás Portóban.

október 7. szombat

Napunkat Arouca város mellett található, nemrégiben megnyitott, a világ leghosszabb gyalogos függőhídjának, az 516 méter hossszú 516 Arouca hídnak a meghódításával kezdjük. A Paiva folyót 175 méter magasan átívelő híd mellett kiépített gyalogösvényen, szurdokok és vízesések mentén sétálunk a környéken (a sétaút max. 8 km). Délután Portugália Velencéjének is tartott Aveiróba utazunk, ahol szecessziós épületei között rövid sétát teszünk, majd a város csatornáin ringatózó színes moliceiros (eredetileg a moliço-t, a hínárt begyűjtő) kishajóin gondolázva búcsúzunk Portugáliától. Szállás Portóban.

október 8. vasárnap

Reggelit követően átutazunk Lisszabonba. Útközben érintjük a bájos portugál kisvárost, Leiriát és a világhírű zarándokhelyet, Fátimát. Transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre közvetlen járattal (19:15-23:55).

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Napfényes Portugália – 10 napos körutazás repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, belépőkkel, hajókázással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére