Körutazás Üzbegisztánban, repülőjeggyel, illetékkel, 3-4*-os szállásokkal, reggelivel, idegenvezetéssel – vár Bukhara, Szamarkand és Taskent

Ajánlat kód: 35531
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

492.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35531

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj Közép-Ázsia misztikus világával Üzbegisztánban!

Időpontok

  • 2021. szeptember 18 - szeptember 26.: , 492.000 Ft
  • 2022. május 21 - május 29.: , 492.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyek (nemzetközi és belső) és reptéri illetékek
  • BBP biztosítás
  • Helyi közlekedés külön busszal, vonattal, belső repülőjárattal
  • Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban
  • Reggeli
  • Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Az ár nem tartalmazza

  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 130 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
  • Sztornó biztosítás: 6.890 Ft (a részvételi díjra, a repülőjegyekre és a reptéri illetékekre)
  • Egyágyas felár: 58.000 Ft

Program

1. nap: Budapest

Elutazás egy átszállással Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: Taskent – városnézés

Megérkezés Üzbegisztán fővárosába, Taskentbe a hajnali órákban. Transzfer a szállodába, pihenés. Reggeli, majd a városnézés megkezdése: délelőtt megismerjük a régi városrészt. Első megállónk a Khazrati Imam Építészeti Komplexum, mely több lenyűgöző épületből áll (Koran Usman Múzeum - itt található a világ legrégebbi Koránja, a VII. századból, Barakkhan medresze, Tillya sejk mecset, Kaffal Shahsi Mauzóleum) és a Kukeldash medresze. Majd a városnézés folytatása Taskent új részében: Függetlenség tere, a II. Világháborús Emlékmű, a Bátorság Emlékműve, a Fórum Palota, az Amir Temur Múzeum és tér, az Alisher Navoi Színház tér. Délután ellátogatunk a bazárba és az Alay piacra, ahol szárított és friss gyümölcsök özöne tárul a szemünk elé. Vacsora. Szállás Taskentben.

3. nap: Taskent – Urgencs – Khiva – Ichan Kala

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Urgencsbe, érkezés után továbbutazás busszal Khivába. Városnézés Khivában, mely során megtekintjük a Világörökség részét képező Ichan Kalát, a fallal körülvett óvárost, melynek különlegessége, hogy a városfalon belül több mint 50 történelmi emlékmű és 250-nél is több régi lakóház található. A nap folyamán láthatjuk a Kunya Ark erődőt, az Abd Al Bobo komplexumot, az Islam Khodja minaretet, a Djami mecsetet és számos medreszét, melyek olyan mecsetek, ahol a vallással kapcsolatos emelt szintű oktatást végezték és végzik ma is. Vacsora. Szállás Khivában.

4. nap: Khiva – Bukhara

Reggeli, majd utazás Bukharába autóbusszal a világ egyik legnagyobb sivatagán, a Kizil-kum sivatagon keresztül. Az út első szakaszán többször lesz látható az Amudarya folyó, amely Közép-Ázsia legnagyobb folyója. Érkezés után a szálláshely elfoglalása, szabad program, a környék egyéni felfedezése. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Bukharában.

5. nap: Bukhara

Reggeli, majd egésznapos városnézés Bukhara ősi városában, amely a Selyemút karavánjainak egy fontos megállója volt, mivel ez volt az egyetlen oázis a környéken. A városnézés során megtekintjük többek között a IV. századból való Ark erődöt, a Bolo Khauz mecsetet, az Ismail Samani Mauzóleumot, a Poyi Kalon komplexumot a Miri Arab medreszével, a Kalon minarettel és mecsettel. Ezek után látogatás Coumpol bazárban, ahol egy igazi üzbég alkudozást követően helyi termékekkel gazdagodhatunk. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Bukharában.

6. nap: Bukhara – Shakhrisabz – Szamarkand

Reggeli után utazás Szamarkandba. Útközben megtekintjük a Rabak Malik város közelében fekvő Sitorai Mokhi Khosa utolsó emír nyári rezidenciáját. Folytatjuk utunkat Shakhrisabz felé. Itt született Timur Lenk, a legendás uralkodó a XIV. században. Érkezés után meglátogatjuk az Ak Saray palotát, a Dorut-Tilovat komplexumot a Kok Gumbaz mecsettel, a Dorus-Saodat komplexumot a Djuma mecsettel. Továbbutazás Szamarkandba. Érkezés után elszállásolás, majd késő délután megnézzük a híres Registan teret, ahol három medresze található: Ulugbek, Sherdor és a Tillyakori medreszek. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Szamarkandban.

7. nap: Szamarkand

Reggeli, majd egésznapos városnézés a kultúrák keresztezési pontjának tartott Szamarkandban: megnézzük a Guri Emir Mauzóleumot (ide temették el Amir Temurt és családtagjait), a Bibi Khanum mecsetet, a Shakhi Zinda nekropoliszt, a XV. századi Ulugbek csillagvizsgálót, az Afrosiyab múzeumot stb. Délután szabad program, vásárlás a Siyob nemzeti bazárban, ahol szárított gyümölcsöket, édességeket, szuvenírt árusítanak. Vacsora. Szállás Szamarkandban.

8. nap: Szamarkand – Taskent

Reggeli, majd utazás vonattal Taskentbe. Útközben áthaladunk a Sirdarya folyón. Érkezés után vacsora egy helyi étteremben. Akinek kedve van, belevetheti magát Taskent éjszakai életébe, és megnézhet néhány modern bárt és szórakozóhelyet. Szállás Taskentben.

9. nap: Taskent – Budapest

Éjszaka transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal Budapestre átszállással. Érkezés menetrendtől függően Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Üzbegisztánban, repülőjeggyel, illetékkel, 3-4*-os szállásokkal, reggelivel, idegenvezetéssel – vár Bukhara, Szamarkand és Taskent

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére