Izgalmas körutazás Albániában, montenegrói és horvátországi kalandokkal, 7 nap reggelivel, buszos utazással, 3-4*-os szállással

Ajánlat kód: 32151
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

219.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 32151

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el Nándorfehérvárra, a Szkander bég múzeumba és más történelmi helyszínekre Albániában, Horvátországban, Boszniában és Montenegróban!

  • 2024. Április 29 - Május 05.: , 219.000 Ft
  • 2024. Június 07 - 13.: , 229.000 Ft
  • 2024. Július 03 - 09.: , 239.000 Ft
  • 2024. Július 29 - Augusztus 04.: , 239.000 Ft
  • 2024. Szeptember 10 - 16.: , 249.000 Ft
  • 2024. Október 01 - 07.: , 229.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
  • Fel- és leszállási lehetőséget 16 magyar nagyvárosban
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők ára: kb.: 31 EUR
  • Utasbiztosítás

Felár

  • Fakultatív vacsora (6 alkalom) 44 000 Ft
  • Egyágyas szoba felára 49 000 Ft

 

Program

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZEGED – BELGRÁD

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehe­tőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autópályán haladunk dél felé. Kecskeméten Kiskunfélegyházán és Szegeden felszállási lehetőség. Röszkénél határátlépés Szerbiába, majd a gazdag termőföldjéről híres Vajdaságon keresztül érkezünk a szerb fővárosba, Belgrádba. Felkeressük a sok ostromot megélt nándorfehérvári várat, a Kalemegdant. Itt aratott fényes győ­zelmet 1440-ben Tallóci János várkapitány az ostromló szultáni seregek felett. 1514-ben itt győzte le Dózsa György nándorfehérvári lovastiszt a szendrei lovas szpáhik vezérét, a legyőz­hetetlennek hitt epiruszi Ali béget. 1456-ban Hunyadi János és Kapisztrán János itt verte vissza a török ostromot és itt halt hősi halált Dugovics Titusz. A győztes csata emlékére szól min­den délben a harangszó. Ezt követően városnézés a központban: színház épülete, királyi palota, parlament épülete. Belgrád után még 150 km-t haladunk déli irányba szállásunkig. Vacsora.

2. NAP: MORACA – MONTENEGRO – ALBÁNIA

Utazás Szerbián keresztül Montenegróba. Festői tájakon, (Jahorina, Zlatibor, Jelica, Pester) a hegyek között lévő völgy­ben suhan autóbuszunk. A Moraca folyó által vájt csodálatos völgyben kanyarogva jutunk el a XII. századi ortodox szen­télyhez a Moraca-monostorhoz. Útközben rövid megálló a Moraca-monostornál, mely a maga nemében páratlan bájjal és gazdagsággal bír. Csörgedező patak, meredek hegyoldal és hangulatos völgy veszi körbe a kolostort. Ezt követően fotó­szünetet tartunk a gyönyörű Moraca szurdokvölgyben. Nagyon idilli hely. Montenegró fővárosán áthaladva az albán határ felé vesszük az irányt, és Han i Hotitnál lépünk be Albániába. A határátkelést követően 45 perces buszozás után érkezünk első albán szállásunkhoz Shkodrába, mely Észak-Albánia leg­jelentősebb városa. Hotelünk ****-os.

3. NAP: SHKODRA – ROZAFA – TIRANA – DURRES

Délelőtt a közelben lévő Rozafa várát keressük fel, ahonnan szép kilátás nyílik a környékre. Kis túrázással vagy kisbusszal lehet a várhoz feljutni (túracipő javasolt). Folytatjuk utunkat Tiranába, ahol városnézés szerepel programunkban. A Szkander bég téren csoportosulnak a látnivalók. Az Et’hem Bey-mecset 1821-re készült el, a mellette látható 38 m magas Óratoronnyal együtt. Mivel a mecseteken nincs óra (ellentétben a nagyobb katoli­kus templomok többségével), ezért épült a városközpontban óratorony. Látványos a tér névadójának szobra. A téren talál­ható monumentális épületek továbbá a Nemzeti Könyvtár és a Nemzeti Történeti Múzeum. A sétánk végén érintjük az egye­temi negyedet is. Látni fogjuk, hogy még nagy fejlesztés előtt áll a népességét tekintve sokarcú főváros. A fővárosból tovább utazunk és Durresben elfoglaljuk ****-os szállásunkat (2 éj).

4. NAP: DURRES – BERAT – DURRES

Ezen a napon lehet sétálni, pihenni Durresben, vagy egy érde­kes fakultatív kirándulásra is eljöhet velünk. Először Beratot, az „ezeregyablakos várost” tekintjük meg. Ez a múzeumvá­ros 2008-ban felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Fő látnivalók: Kala, a fellegvár, Onufri Ikonográfiai Múzeum, ahol a kilátóból csodás a látvány, Mangalem és Gorica városré­szek ortodox templomok és oszmán fehér házak, szűk sikáto­rok. Ortodox templomok és iszlám mecsetek, Osum folyóparti épületek, műemlékek. Városnézésünk után visszaindulunk Durresbe. Útközben megállunk egy kellemes homokos tenger­parti szakasznál, ahol szabadprogram. A pihenés után, folytat­juk utunkat a szállodánkhoz. Fakultatív Berat kirándulás (belépővel): 35 €.

5. NAP: DURRES – KRUJA – LEZHA – SHKODRA

Reggeli után Durresben városnézés. Ez az ország második leg­nagyobb városa. Megtekintjük az érdekes módon felfedezett amfiteátrumot és a belvárost. Programunk után tovább indu­lunk Szkander bég szülővárosába, Krujába. A hegytetőn álló várban, ahol egykoron Szkander bég az oszmánok ellen har­colt, jelenleg a nemzeti hősnek szentelt múzeum várja a láto­gatókat. Az épület mellől mesés kilátás tárul elénk. A közelben helyi termékeket árusító üzletek találhatóak. A bazár érdekes­sége, hogy már Szkander bég korában is árultak itt különféle tárgyakat, eszközöket. Emléktárgy vásárlási lehetőség. Kora dél­után folytatjuk utunkat Lezhába, ahol Szkander bég látványos mauzóleumát fényképezhetjük le. Shkodrába érve városné­zés, mely során a belvároson kívül egy szép muzulmán mecse­tet és az ország legnagyobb katolikus templomát, a Szent István Székesegyházat, is láthatjuk. A várost i.e. IV. században alapí­tották az illírek, ma Albánia 5. legnagyobb települése, fejlett gazdasággal és egyetemmel. Ezután elfoglaljuk ****-os szál­láshelyünkre, Shkodrába.

6. NAP: SHKODRA – MONTENEGRÓ – MOSTAR – SZARAJEVÓ

Reggel vadregényes úton, csodás tájon kanyarog buszunk észak felé. Bilecánál lépünk határt, majd Boszniában folytatjuk utun­kat, és megállunk Mostarban. Megnézzük az Öreg hidat, sétá­lunk a folyó két partjánál kialakított bazársoron. Este a sok nemzetiségű Szarajevóba érkezünk, mely Bosznia-Hercegovina fővárosa. Ezt a várost – a hároméves délszláv háborút követően – a különböző vallási felekezethez tartozó lakói összefogva épí­tették újjá és varázsolták pezsgő életűvé. Ha a határátlépések hosszan elnyúlnak, akkor a mostari városnézés lerövidül, kivé­teles esetben el is maradhat. Szállás, vacsora ****-os szállodá­ban, Szarajevóban.

7. NAP: SZARAJEVÓ – HORVÁTORSZÁG – BUDAPEST

Reggeli után kb. 2 órás séta Szarajevó belvárosában. Török hamam, Han, Gazi Huszrev Dzsami, zsinagóga, Török kút, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros és látjuk Gavrilo Princip merényle­tének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecse­tekkel tarkított úton halad autóbuszunk. A szép táj mellett több helyen, sajnos a háború okozta nyomokat is láthatjuk még. Határátlépést követően, az M6-os úton haladva érkezés Budapestre várhatóan 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a felszállási városába szállítunk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

Izgalmas körutazás Albániában, montenegrói és horvátországi kalandokkal, 7 nap reggelivel, buszos utazással, 3-4*-os szállással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
23 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére