Körutazás Ománban, repülőjeggyel, illetékkel, 6 reggelivel, 6 ebéddel, 5 vacsorával, belépőkkel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 43394
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

799.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 43394

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Oázisok, hegyek és sivatagok!

Időpont

  • 2024. 02. 14.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Muscat útvonalon, egy átszállással
  • Repülőtéri illetékek
  • Személyenként 1 db kézipoggyász és 1 db feladandó poggyász
  • Szállás 6 éjszakára a programban szereplő szállodákban
  • Étkezések: reggeli 6 alkalommal, ebéd 6 alkalommal, vacsora 5 alkalommal
  • A leírásban szereplő programok, kirándulások és városnézések
  • Magyar nyelvű idegenvezetés az utazás teljes időtartama alatt
  • Az összes transzfer különbusszal
  • Ásványvíz a buszban
  • A programban szereplő erődök és múzeumok belépői

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás: 2,8%
  • Utasbiztosítás 700 Ft /fő/nap
  • Javasolt borravaló a helyi sofőrnek és idegenvezetőnek (a helyszínen fizetendő): 20 EUR/fő
  • Italfogyasztás az étkezések során

Felár

  • Egyágyas felár
  • Késői kijelentkezés a szállodából (egyágyas szoba esetén) 32 000 Ft /fő
  • Késői kijelentkezés a szállodából (kétágyas szoba esetén) 20 000 Ft /fő

Fakultatív program

  • Bandar Khairan Helyszínen fizetendő 100 USD /fő
  • Teknősles Helyszínen fizetendő 40 USD /fő
  • Vacsora a Turkish House étteremben Helyszínen fizetendő 50 USD /fő

Program

február 14. szerda

Elutazás Budapestről a Turkish Airlines menetrend szerinti járataival, egy átszállással (13:50-18:00, 19:30-01:25).

február 15. csütörtök

A kora hajnali órákban megérkezünk Maszkatba, transzfer a szállodába Wyndham Garden Hotel. Pihenést követően városnézésre indulunk. A főbb látnivalók közé tartozik az Operaház, a szultáni palota, megtekintjük a palotát őrző Mirani és Jilali portugál erődöket, és a maszkati öblöt, ahol egykor Arábia legforgalmasabb kikötője volt. Látogatást teszünk a Bait Al Zubair helytörténeti múzeumba. Városnézésünket a Muttrah-i kikötőben és az ott található bazárban zárjuk. Ebédet követően szabad program, pihenés az elkövetkező mozgalmas napok előtt, vagy ismerkedés Maszkat látnivalóival. Vacsora a szállodában. Szállás Maszkatban: Wyndham Garden Hotel.

február 16. péntek

Reggeli után elindulunk a tengerpart mentén Sur felé. Természeti látnivalókban ma nem lesz hiány. Az első megállónk egy híres víznyelő lesz, a Bimmah Sinkhole, mely Omán egyik ikonikus látnivalója. Az arab elnevezése "Hawaiyat Najm", azaz Hulló Csillag, mert a legenda szerint egy meteorit becsapódása alakította ki ezt a természetes medencét.  A Wadi Shab, Omán talán legizgalmasabb folyóvölgye lesz a következő megállónk. A wadi (vagy vádi) völgyet jelent, mely elvezeti a lehulló esővizet, melyet a kősivatag sziklás hegyei nem tudnak elnyelni. Közepes nehézségű kirándulást teszünk (oda-vissza kb. 7 km, helyenként nagyobb köveket kell átlépni) a wadi belsejében található tórendszerhez. Fürdés mindenképpen ajánlott! Ebéd egy tengerparti étteremben, majd indulás tovább a partvidék felé, Arábia legkeletibb csücskébe, Ras Al Hadd-ba. Vacsora elfogyasztása után fakultatív programlehetőség (40 USD/fő helyben fizetendő): látogatás a közeli természetvédelmi központnál ahol a helyi túravezetőtől számos érdekességet tudhtaunk meg a teknősökről. Omán ezen partszakasza a világ egyik leghíresebb tojásrakó homokos tengerpartja, ahol teknősök ezrei szokták tojásaikat lerakni. Kis szerencsével megfigyelhetjük a tojásaikat éppen a homokba lerakó és beásó teknősöket az éjszaka közepén. Szállás: Turtle Beach Resort.

február 17. szombat

Reggeli után indulás tovább, Sur érintésével a dűnék felé. Sur egy fontos kikötőváros és a középkori ománi hajóépítés központja. Természetesen itt megállunk. Rövid kitérőt teszünk egy hajókészítő manufaktúrába, ahol láthatjuk, hogyan ácsolják ezeket a hatalmas arab hajókat, követve az évszázados hagyományokat. Omán leglátványosabb vádijához érkezünk, Megmártózunk a Wadi Bani Khalid oázis tiszta édesvizében – összefüggő, zúgókkal tűzdelt tavaiban és akár fel is úszhatunk egészen a forrásig. Ebédünket egy tradícionális ománi háznál fogyasztjuk el, majd utazunk tovább a sivatagba. A Wahiba Sands 12.000 km2-en elterülő hatalmas dűnékből álló homoksivatag, ahol lehetőségünk lesz dzsippel autózni és megtekinteni a naplementét. Vacsora a szálláson. Ma esti szállásunk a Sama Al Wasil Desert Camp.

február 18. vasárnap

Reggeli után Omán legmagasabb hegységébe a Jebel Shams-ra indulunk. A Nap-hegy legmagasabb pontja 3000 méteren található. Ebédünket a hegy egyik autentikus falvában fogyasztjuk el. Délután 4x4-es terepjárókkal kirándulás veszi kezdetét a Közel-Kelet Grand Canyonjához. Az Al Nakhur Canyon egy 500 méter mély hasadékvölgy. A meredek sziklafal egy természetes párkányán fut az un. “Balcony Walk”, a több mint 300 éves ösvény, melynek peremére a vállalkozó szellemű, kellően fitt és bátor résztvevők leereszkedhetnek és tehetnek egy rövidebb sétát. Ezután a kaland után folytatjuk utunkat a szállásunk felé. Szállás és vacsora: Sama Heights.

február 19. hétfő

Reggeli után elköszönünk a hegytől, és megnézzük a középkori Bahla Erődöt (UNESCO Világörökség) és Nizwát, mely a belső országrész központja, az imámok egykori székhelye és Omán vallási központja. Látogatást teszünk a 17. században alapított erődben, majd sétálunk a bazárban és a helyi piacon. Ebéd Nizwában. Délután visszatérünk Maszkatba. Szállás és vacsora Maszkatban: Wyndham Garden Hotel.

február 20. kedd

Reggelit követően látogatást teszünk a Sultan Qaboos Nagy Mecsetbe. Mecsetlátogatást követően ebédünket a Royal House étteremben fogyasztjuk el. A nap további részében szabadprogram, vagy lehetőség fakultatív hajókirándulásra Bandar Khairan öbleiben (100 USD/fő helyben fizetendő): Kényelmes hajókirándulás Bandar Khairan öbleiben svédasztalos étkezéssel (kb. 4 órás program). A program során lehetőség van fürdőzésre, snorkelezés közben a gazdag tengeri élővilág megtekintésére (többek között színes halak, medúzák, korallok, sünök képezik a látnivaló részét), aki pedig inkább a hajón maradva élvezné a látványt, arra is van lehetőség.

Az este során elutazás előtt fakultatív lehetőség búcsúvacsorára a hangulatos Turkish House étteremben (60 USD/fő helyben fizetendő). Transzfer a repülőtérre.

február 21. szerda

Elutazás Budapestre (02:10-06:55, 08:35-08:40).

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Ománban, repülőjeggyel, illetékkel, 6 reggelivel, 6 ebéddel, 5 vacsorával, belépőkkel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére