Körutazás Libanonban és Jordániában, repülőjeggyel, illetékkel, 3*-os szállásokkal, reggelivel, idegenvezetéssel – Bejrút, Büblosz, Holt-tenger, Petra

Ajánlat kód: 35529
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

593.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35529

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz a Közel-Keleten, fedezd fel Petra ősi városát, gyönyörködj a Holt-tenger különleges vidékében!

Időpontok

  • 2022. április 24 - május 03.: , 593.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékkel
  • BBP biztosítás
  • Helyi közlekedés külön busszal
  • Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-3+*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban
  • Reggeli
  • Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

  • Helyszíni vízum: 60 USD (Jordánia)
  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 210 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
  • Sztornó biztosítás: 8.300 Ft (a részvételi díjra, repülőjegyre és a reptéri illetékekre)
  • A 3. napi fakultatív program: 20.520 Ft (Baalbek, Qozhaya)
  • A 6. napi fakultatív program: 22.680 Ft (Mabada, Nébó-hegy, Holt-tenger)

Felár

  • Egyágyas felár: 106.920 Ft
  • 10-14 fő közötti felár: 17.500 Ft

Program

1. nap: Budapest – Bejrút (Libanon)

Elrepülés Budapestről Bejrútba menetrend szerinti járattal egy átszállással. Érkezés a késő esti órákban. Szállás Bejrútban.

2. nap: Bejrút – Jeita Grotto – Harissa - Bejrút

Reggeli, majd Libanon felfedezését a Bejrúthoz közeli, lélegzetelállító cseppkőbarlangjairól híres Jeita Grotto-ban kezdjük. Ez a természeti csoda néhány listán a világ 10 legszebb helyei között kapott helyet. Két nagy barlangja látogatható, a felső barlangba gyalogosan lehet besétálni, az alsó részében pedig kishajókkal fedezhetjük fel a csodálatos cseppkő formációkat. Következő állomásunk a híres föníciai kikötőváros, Büblosz. Megtekintjük a föníciai és római idők emlékeit, valamint a régi királyok síremlékeit a tengerparton. Utánajárunk annak is, hogy mi a kapcsolat a Biblia és Büblosz város nevei között. Délután Harissánál felvonóval kapaszkodunk fel a part menti hegységre a jelentős méretű Mária szoborhoz, ami a helyi keresztények számára zarándokhely. Emelkedés közben csodálatos panoráma tárul elénk a Földközi-tengerre Bejrúttal a távolban. Visszautazás Bejrútba. Vacsora. Szállás Bejrútban.

3. nap: Bejrút – Baalbek – Kadisha-völgy – Cédrusok Erdeje – Qozhaya kolostor - Bejrút

Reggeli, majd ezen a napon először a Libanoni- és az Antilibanoni-hegység közötti Bekaa-völgybe látogatunk, hogy felkeressük a római időkből származó monumentális romtemplomokat Baalbek városában. A méretek lenyűgözőek csakúgy, mint a sok helyen még látható aprólékos eredeti díszítései a templomoknak. Baalbek után az ország jelképéül is szolgáló híres libanoni cédrusok nyomába eredünk és felkeressük azt a helyet, ahol még láthatunk belőlük jó néhányat eredeti, természetes élőhelyükön a Libanon-hegységben. A cédrusoktól a híres Kadisha-völgybe ereszkedünk vissza a tengerhez. A Kadisha-völgy arámi nyelven Szent-völgyet jelent és itt szinte a teljes lakosság maronita keresztény. A völgy mentén számos kolostor és templom is található, mi az egyik legszebbet nézzük meg, a Qozhaya kolostort. Visszautazás Bejrútba. Vacsora. Szállás Bejrútban.

4. nap: Bejrút – Szidón – Türosz – Maghdouche - Bejrút

Reggeli után Libanon déli részét járjuk be. Először a Bibliából is ismert Szidón városába látogatunk, amely fontos kereskedelmi csomópont volt már a föníciai időkben is. Ezután pedig egy másik izgalmas tengerparti fekvésű város, Türosz ókori emlékeit keressük fel. Türosz is fontos kikötőváros volt a föníciai és a római időkben egyaránt. Délután visszautazunk Bejrútba. Útközben megállunk Maghdouche kicsi városkájában egy Mária szobornál, ahol a helyiek hite szerint Mária Jézusra várt mialatt ő Szidónban prédikált. Vacsora. Szállás Bejrútban.

5. nap: Bejrút - Amman (Jordánia)

Reggeli. Délelőtt városnézés Bejrútban: Nemzeti Múzeum, Rouche sziklák, Római fürdő, Nagy Mecset. Délután transzfer a reptérre és elrepülés Ammanba. Szállás Ammanban.

6. nap: Amman – Madaba - Nébó-hegy - Holt-tenger - Amman

Reggeli, majd Jordánia felfedezését Madaba városában kezdjük, ahol több száz bizánci és omajjád időkből származó mozaik található. Közülük a leghíresebb a Jeruzsálemet és a Szentföldet ábrázóló több, mint két millió darabból álló mozaik, amely a Szent György Ortodox Templomban található. Következő állomásunk a vallástörténeti szempontból kiemelkedő jelentőségű Nébó-hegy. Isten itt mutatta meg Mózesnek az Ígéret Földjét és a hagyomány szerint Mózest itt temették el.  A délutánt a Holt-tengernél töltjük, amely a Földfelszín egyik legmélyebb pontja. Vacsora és szállás Ammanban.

7. nap: Amman - Petra

Reggeli. Ezen a napon Petrába utazunk, hogy megnézzük a nabateusok híres fővárosának romjait. Petra az időszámításunk kezdetén élte virágkorát. A lenyűgöző természeti környezetben található sziklafalakból kifaragott város romjai és sírtemplomai a világ egyik legismertebb turisztikai látványossága. Vacsora és szállás Petrában.

8. nap: Petra – Kerak – Ma’In – Amman

Reggeli, majd Amman felé haladva először az egyik legnagyobb keresztesek által a XII. században épített erődöt nézzük meg Kerakban. Ezt követően pedig Ma’In meleg forrásainál és vízeséseinél állunk meg és meg is mártózhatunk bennük. Délután érkezés Ammanban. Vacsora. Szállás Ammanban.

9. nap: Amman – Dzseras – Amman

Reggeli. Utazás Dzserasba. A híres romváros legalább annyira látványos, mint a libanoni Baalbek. Az ide befutó karavánutaknak köszönhetően fontos kereskedőváros volt, virágkorát a római időkben élte. Fontosabb megmaradt épületei: Hadrianus diadalíve, Zeusz és Artemisz temploma, Északi és Déli színházai. Délután városnézés Ammanban. Vacsora és szállás Ammanban.

10. nap: Amman – Budapest

Kora reggel transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal egy átszállással Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Libanonban és Jordániában, repülőjeggyel, illetékkel, 3*-os szállásokkal, reggelivel, idegenvezetéssel – Bejrút, Büblosz, Holt-tenger, Petra

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére