Körutazás Észak-Vietnámban, Laoszban és Burmában, 13 éjszaka 3-4*-os szállodákban félpanzióval, helyi buszos utazással, belépőkkel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 34809
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

695.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34809

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Burma érintetlen szépségét, a Halong-öböl báját és e misztikus vidék helyi ízeit!

Időpont

  • 2020.03.11. - 2020.03.26.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 13 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban, 1 éjszakát hajón a Halong-öbölben
  • Félpanziót (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül)
  • A helyszíni közlekedést külön busszal
  • Belépőjegyeket a meghirdetett látnivalókhoz
  • Magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • A nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel kb. 285.000 Ft
  • Vízumokat kb. 42 000 Ft
  • A borravalókat kb. 75 USD/fő
  • Az útlemondási biztosítást 1,5 %
  • BBP biztosítás
  • Egyágyas felár 195.000 Ft

Program

1-2. nap: Budapest - Hanoi

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással. Érkezés a délutáni órákban Vietnám fővárosába Hanoi-ba. Érkezés után transzfer a szállodába. A nap hátralévő részében szabad program. Este welcome vacsora. Szállás Hanoiban (2 éj).

3. nap: Hanoi

Reggeli után kezdődik az egész napos városnéző programunk. A Vörös folyó partján fekvő Hanoit, Vietnam fővárosát a Tavak városának is nevezik. A több száz éves pagodák, a hagyományos vietnami házak és a szocreál épületek egyvelege valami egészen különös bájt kölcsönöz a városnak. Egész napos programunkat a Ba Dinh téren kezdjük, melynek közepén áll Ho Si Minh mauzóleuma. A tér melletti parkban megtekintjük a nagy népvezér házát, majd megállunk Vietnam jelképénél, az „Egylábú” Pagodánál. Városnézésünket az Irodalom Templomában, Vietnam 1070-ben alapított első egyetemén folytatjuk, ahol megismerkedhetnek a vietnámi kézírás művészetével is. Ebéd egy helyi étteremben. Délután riksára, vagy a vállalkozóbb kedvűek kerékpárra pattanhatnak, és teszünk egy, egyórás túrát a város legszebb részein (Hoan Kiem-tó, Ngoc Son templom, Hus –híd). Az este fénypontja a vízi bábszínház, mely igazi vietnámi különlegesség. A műfaj a XI. századból ered, amikor az elárasztott rizsföldeken ilyen előadásokkal szórakoztatták magukat a falusiak. A történetek általában a falusi emberek mindennapi életéből és vicces mesékből szövődnek.

4. nap: Halong-öböl

Reggeli után indulás autóbusszal az álomszép Halong-öbölbe, melyet a helyiek a „Leszálló sárkány” öbleként emlegetnek. Az elbeszélések szerint a számtalan elszórt sziklát a Jáde Birodalom mennyei sárkányai teremtették, hogy megvédjék az országot az ellenséges támadásoktól. A legenda ma is él, párás hajnalokon a halászok a mai napig látni vélik, ahogy egy sárkányfej kiemelkedik a habok közül. Érkezés után beszállás a tradicionális vietnami vitorlás hajóba, ahol elfoglaljuk kabinjainkat. A kapitány üdvözlése után ebéd, majd hajónk kifut az öbölből és behajózik a tündérmesébe illő, ezernyi mészkőszikla közé. Kajakozási lehetőség a smaragdszínű öblökben, majd a hajóra visszatérve a szakácsok rögtönzött főzőbemutató keretében avatják be a vendégeket a vietnami konyha rejtelmeibe. A tenger gyümölcseiből készült gazdag vacsora zárja a napot. Szállás és vacsora a hajón (1 éj).

5. nap: Halong-öböl – Ninh Binh

A korán kelők tai chival köszönthetik a napfelkeltét a fedélzeten, utána reggeli, majd hajózás azokon a helyszíneken, ahol az Indokína című filmet forgatták. Kiszállás a Meglepetés barlangnál. Túránk után visszatérés a hajóra, korai könnyű ebéd (brunch), majd 11 óra körül kikötünk Halong faluban, elhagyjuk a hajónkat és autóbusszal elindulunk Ninh Binh-be. Szállás Ninh Binh-ben (1 éj).

6. nap: Ninh Binh – Luang Prabang

Reggeli után indulunk a Vörös - folyó deltájában lévő csodálatos táj, a „száraz Halong-öböl” felfedezésére. Ninh Binh a X.századi Vietnám fővárosa volt. Programunk első látványosságai a Dinh Tien Hoang és a La Dai Hanh templomok. Ebéd egy helyi étteremben. Délután csónakba ülünk és a számtalan vízi út, folyóágon fedezzük fel az egyedüli táj szépségeit. Rizsföldek, mészkőhegyek, csúcsok, az utunk csúcspontja Tam coc barlang lesz. A túra után transzfer Hanoi-ba és utazás repülővel Laoszba, Luang Prabang-. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Luang Prabang-ban (3 éj).

7. nap: Luang Prabang – Pak Ou barlangok

Reggeli után egész napos programra indulunk az UNESCO Világörökség listáján található Luang Prabangba. Elsőként a Wat Sene templomot nézzük meg, majd megcsodáljuk Wat Xiengthong híres épületét, mely dicső emléke a klasszikus laoszi építészetnek. Ezt követően hajóra szállunk és felhajózunk a Mekong folyón egészen a Pak Ou Barlangokig. A barlangrendszerben közel ötezer kisebb-nagyobb aranyozott Buddha szobor található. Ebéd egy helyi (lao) étteremben. Visszaúton megállunk egy faluban Ban Xanhai-ban, ahol kiváló rizsbort készítenek, majd pedig Ban Phanomban, amely falu a selyem és kelme szövéséről híres.

8. nap. „Rizs az élet” vidéki gazdaság és a Kuang Si vízesés

A mai napon egy nagyon különleges programra indulunk, felkeresünk egy falusi gazdaságot, ahol megismerkedünk a rizstermesztés minden fortélyával, a vízi bivallyal való szántástól a rizs ültetésén át a puffasztásig, a rizsszalma kalapkészítésig, mindennel. A „gazdálkodás” után a gyönyörű Kuang Si vízeséshez utazunk, ahol elfogyasztjuk a piknik ebédünket. Ebéd után a bátrabbak, vállalkozó kedvűek csobbanhatnak is a természetes medencékben. A program végeztével utazás vissza a szálláshelyre Luang Prabangba.

9. nap: Luang Prabang – Yangon, Napfelkeltétől napnyugtáig

A mai nap különlegessége, hogy reggeli előtt megnézzük a napfelkeltét a Phousi hegyről. Ahonnan egyedülálló panoráma nyílik az ébredő városra és a Mekong folyóra. Reggeli után repülőtérre menet még felkeressük Wat Visoun sztupát és Wat Aham templomot. Utazás repülővel Bangkokon keresztül, Yangonba, Myanmar az egykori Burma fővárosába. A mai nap csúcspontja a naplemente a világ egyik leghíresebb legszebb pagodájánál, a Shwedagon pagodánál. Szállás Yangonban (1 éj).

10. nap. Yangon – Bagan

Reggel kezdődik a „Jangon pagodái” elnevezésű városnéző programunk. Meglátogatjuk a Chauk H tat Gyi pagodát, amely a 72 méter hosszú fekvő Buddha szobornak ad otthont, majd továbbmegyünk a Kandawgyi-tóhoz. A város közepén található tó elsősorban kora reggel és naplementekor tökéletes helyszín a sétálásra és a piknikezésre. A tó naplementekor a legszebb, amikor a csillogó Shwedagon pagoda tükröződik a vizében. Később, Yangon belvárosában megállunk egy fotószünetre a Sule pagodánál, az óváros szimbólumánál, ahol számtalan jós és jövendőmondó kínálja a szolgáltatásait. Innen a repülőtérre megyünk és utazunk Baganba. Érkezés után egy különleges ebédünk lesz egy helyi kolostorban, a szerzetesekkel együtt ebédelünk. Ebéd után meglátogatjuk a Tayokeyay, a Phaya Thone Zu és a Nandamanya templomokat, valamint a Kyat Kan Cave Kolostort. A programunk egy kb. fél órás ökrök által vontatott szekértúrával ér véget. Szállás Baganban (1 éj).

11. nap: Bagan – Heho – Inle-tó

Reggeli után transzfer a repülőtérre majd utazás Hehoból az Inle – tóhoz. Érkezés után négyszemélyes, motoros csónakokba szállunk, és máris közvetlen közelről ismerhetjük a meg az Inle-tó csodálatos világát. Ismerkedésünket a shan, és az inthar konyha különleges ételeit készítő éttermében egy ebéddel kezdjük. Ebéd után felkeressük az 5 darab arannyal borított Buddha szobrot őrző Phaung Daw Oo pagodát. Ezt követően megállunk egy csónakkészítő üzemben Nampan faluban és Inpawkon faluban egy lótusz selyemszövő üzemben. A program végeztével csónakázás vissza a szálláshelyre, szállás az Inle-tónál (2 éj).

12. nap: Inle – tó

Reggeli után kezdődik az egész napos Inle – tavi programunk. Először a Nga Phe Kyaung az „ugró macska” kolostort keressük fel. Majd az ebédet követően felhajózunk az Inn Thein csatornán Indein faluig, innen gyalogosan folytatjuk tovább az utunkat. Ahogy haladunk a hegytető felé, régi, csodálatosan díszített, pusztulásukban is különleges, pagoda erdőben haladunk felfelé. Egyes részeket már renoválnak, másokat még most bontják ki az évszázados fák gyökereinek öleléséből, hihetetlen világ. A hegytetőre felérve újabb, szebbnél szebb, arannyal borított pagodák várnak minket. Utazásunk egyik csúcspontja lesz ez a mai kirándulás. A program végeztével hajózás vissza a szálláshelyre.

13. nap: Inle-tó – Mandalay

Reggeli után transzfer a Heho-i repülőtérre és belföldi járattal utazás Mandalay-be. A Mandalay-i városnézést a Mahamuni Paya pagodával kezdjük. Ebben a pagodában található Mahamuni kép az egyik legszentebb ábrázolás Myanmarban, amelyet 15 centiméternyi aranylemez borít. A szentségimádók reggelente 4 órakor a képhez sereglenek, hogy megnézzék a különleges arcmosó ceremóniát. Ebédet követően a Kuthodaw Payával folytatjuk a városnézést, ahol a központi sztúpa körül miniatűr pavilonok találhatók és mindegyikben egy márványtábla kapott helyet. A 729 márványtáblát buddhista írásjelek díszítik. Ez a „világ legnagyobb könyve”. Majd a Mandalayi Arany Palotával folytatjuk a városnézést. Ez volt az első palota a városban, amit Mindon király építtetett, amikor Mandalay-ba helyezte át a székhelyét. Naplementekor a Mandalay dombra megyünk, könnyű sétával felgyalogolunk a fedett lépcsősoron, hogy fentről tekinthessük meg a gyönyörű naplementét és a panorámát. Szállás Mandalay-ban (2 éj).

14. nap: Mandalay – Ava – Amarapura

Reggel, Inwába (Ava) utazunk, amely város a XIV-XIX. század között az ország fővárosa volt. A templomok, sztupák, emlékek megtekintése után ebéd következik, majd a „Halhatatlanság városába”, Amarapurába, utazunk. Itt megnézzük a világ leghosszabb teakfa hídját, az 1,2 km hosszú U Bein hidat. Természetesen felkeressük a Mahagandayon kolostort is, amely a burmai buddhizmus egyik legfontosabb kolostora.

15-16. nap: Mandalay – Yangon – Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre Hehóba, majd utazás Yangonba. Az ebédet követően egy különleges élményben lesz részünk, felülünk a jangoni körvasútra. Útközben beleshetünk a helyiek mindennapi életébe, fényképezhetünk, le és felszállhatunk, vásárolhatunk. A vonatozást követően, felkeressük a híres Bogyoke piacot, ajándékot vásárolhatunk, nézelődhetünk. Késő este transzfer a repülőtérre, és utazás átszállással Budapestre. Érkezés a 16. napon.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Észak-Vietnámban, Laoszban és Burmában, 13 éjszaka 3-4*-os szállodákban félpanzióval, helyi buszos utazással, belépőkkel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére