Körutazás Egyiptomban repülőjeggyel, illetékkel, hajózással, 4-5*-os szállásokkal, félpanzióval, belépőkkel

Ajánlat kód: 43323
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

848.600 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 43323

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a varázslatos Egyiptomot!

Időpont

 • 2023. november 5.

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • Budapest – Kairó – Budapest útvonalon az Egyptair közvetlen menetrendszerinti járatával, Kairó – Asszuán és Luxor – Kairó között belső járatokkal. A programok során helyi autóbusszal, a níluson szállodahajóval.
 • Szállás helyi besorolású 4-5 csillagos szállodák 2 ágyas, fürdőszoba / WC-s szobáiban, valamint 5 csillagos nílusi szállodahajón 2 ágyas, fürdőszoba / WC-s, panorámaablakos kabinokban.
 • A szárazföldön félpanzió és ebédek a program szerint, a hajón teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora).
 • Belépők (kivéve fakultatív programok)

Az ár nem tartalmazza

 • Útlemondási biztosítás: 2,8%
 • Egyiptomi vízum: a reptéren, érkezéskor kb. 25 USD (a vízumdíj amerikai dollárban és kizárólag készpénzben fizetendő, más pénznemben való kiegyenlítés nem lehetséges!)
 • Szervizdíj / borravaló: kb. 60 EUR (a helyszínen fizetendő)

Felár

 • Egyágyas felár: 298.500 Ft
 • Minimális utaslétszám: 20 fő 15-19 fő jelentkezése estén fizetendő felár 35.000 Ft

Fakultatív programok

 • Abu Simbel 150 EUR
 • Núbiai falu 45 EUR
 • Hőlégballonozás a Királyok-völgye fölött 120 EUR

Program

1. nap: Budapest - Kairó

Repülés Budapestről közvetlen járattal Egyiptomba. Érkezés a KAIRÓ-ba az esti órákban, ahol a helyi partnerirodánk képviselője fogadja a csoportot és segítséget nyújt a helyszíni vízumvásárlásban és az országba való belépés során is. Ezután transzfer a belvárosi szállodánkhoz. Szállás Kairóban.

2. nap: Kairó – a Piramisok és az Egyiptomi Múzeum

Egész napos városnézésünk során délelőtt a Gízai Nagy Piramisokhoz és a Szfinxhez, az ókori világ csodáihoz látogatunk el. Felfedezzük a piramisok titkait, és megcsodáljuk azok monumentális méreteit és elképesztő műszaki kivitelezését. Közülük Hufu (Kheopsz fáraó) piramisa az ókori világ hét csodájának az egyike. Az eredetileg közel 147 méter magas építmény 4000 évig a világ legmagasabb épülete volt. A közelben egy helyi étteremben ebédelünk. Délután irány a „régi” Egyiptomi Múzeum a Tahrir téren, ahol a régészeti leletek gazdag gyűjteményével találkozhatunk, köztük a híres Tutankhamon kincsekkel is. Visszatérés a szállodába, vacsora.

3. nap: Kairó - Asszuán

Reggeli után folytatjuk az ismerkedést Kairóval. Egész napos városnézésünk során ellátogatunk az Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeumába (NMEC), mely egy nemrégiben nyílt modern múzeum, ahol lenyűgöző gyűjteményt találunk az ókori és modern egyiptomi civilizációkról. A Múmiák Terében megismerkedünk az ősi egyiptomi temetkezési szokásokkal és megcsodálhatjuk több híres fáraó és királynő eredeti, mumifikált testét. Ezután folytatjuk programunkat a Szalahaddin-vár és a Mohamed Ali mecset meglátogatásával. A Szalahaddin-vár az óváros egyik fő látnivalója, amely a középkori iszlám építészeti stílus jellegzetességeit mutatja be. A várat eredetileg védelmi célokra tervezték, és az évszázadok során különböző katonai és politikai eseményeknek volt színhelye. Az egyik legimpozánsabb építmény a várban a Muhammad Ali-mecset, mely az oszmán uralkodó emlékére épült a 19. században, és az egyiptomi iszlám építészet remeke. Impozáns kupolával és hatalmas belső térrel rendelkezik, melyet lenyűgöző művészi díszítések és finom részletek gazdagítanak. Az egyedi mozaikok, freskók és arabeszk minták minden részletre kiterjednek. Ebéd egy helyi étteremben, ahol megkóstolhatjuk az egyiptomi konyha ízeit. Délután ellátogatunk a Kopt negyedbe és a híres Khan El Khalili Bazárba. Ez a bazár Egyiptom legismertebb és legősibb bazárja, ahol rengeteg színes árucikk között barangolhatunk, szuveníreket vásárolhatunk és megtapasztalhatjuk a helyi piaci forgatagot. Transzfer a kairói repülőtérre, repülés ASSZUÁN-ba. Érkezést követően transzfer a szállodába, vacsora.

4. nap: Asszuán - Behajózás

Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Délelőtti programunk során során a Philae templommal, a Magas-gáttal és az Befejezetlen Obeliszkkel ismerkedünk meg. Asszuán kihagyhatatlan látványossága a PHILAE templomegyüttes. Ahogy a gízai piramisokat, ezt a műemléket is több mint egy évszázada látogatják a turisták. A 19. század finoman öltözött európai arisztokratái azonban még egészen máshol találták a templomot, ahol ma a turisták. Persze, ha egyáltalán meg tudták közelíteni, és nem állt a szentély éppen víz alatt. A templomegyüttes falai ugyanis a britek által épített régi asszuáni gát mögött egyre nagyobbra hízó víztározóban áztak évtizedeken át a 20. század elejétől kezdve, mígnem az UNESCO támogatásával és nemzetközi szakemberek bevonásával a 70-es évek során egy magasabban álló szigetre menekítették őket. Először egy gátat építettek köré, hogy mentesítsék a víztől, majd 40 ezer darabra szedték az épületegyüttest, és egy hatalmas 3D-s puzzle-ként illesztették ismét össze új helyén. A templomcsoport eredeti helyszíne, ma már Atlantiszként nyugszik a Nasszer-tó, vagyis a világ legnagyobb mesterséges tava mélyén. A templomegyüttes az egyik legnagyobb és legjelentősebb Ízisz-szentély, az óegyiptomi templomépítészet viszonylag késői alkotása az időszámításunk előtti 6. századból. Az ASSZUÁNI-GÁT az egyik legnagyobb mérnöki csoda Egyiptomban. A hatalmas gát a Nílus vízszintjét szabályozza és az ország vízellátásának biztosításáért felelős. Lehetőségünk nyílik megcsodálni a monumentális szerkezetet, valamint megtudni a gát építésének és működésének részleteit. A Befejezetlen Obeliszk a legnagyobb ismert obeliszk Egyiptomban. Ez a hatalmas kőoszlop soha nem lett befejezve, és a helyszínen még mindig látható, ahol kősziklába vájták. A látogatók megtekinthetik az obeliszktöredéket, és felfedezhetik az ókori kőfaragók munkájának lenyűgöző technikáját és precizitását. Az programok után bejelentkezés és elhelyezkedés a nílusi szállodahajónkon. Késő délután fakultatív program keretében lehetőségünk nyílik ellátogatni a Núbiai Faluba, ahol megismerhetjük a núbiai kultúrát és életmódot. Találkozhatunk a helyi lakosokkal, megtapasztalhatjuk vendégszeretetüket, és megismerhetjük hagyományaikat és kézműves termékeiket. Este vacsora és szállás a hajón.

5. nap: Hajózás a Níluson: Abu Szimbel – Kom Ombo

Délelőtt pihenés a hajón, vagy fakultatív buszos kirándulás (kora hajnali indulással) ABU SZIMBEL templomaihoz, melyek Egyiptom leglenyűgözőbb ókori műemlékei közé tartoznak. A monumentális építmények a Nílus déli részén találhatók, és II. Ramszesz fáraó tiszteletére épültek, felfedezésük valódi időutazást jelent az ókori Egyiptom ragyogó korszakába. A templomok hatalmas szobrokkal, domborművekkel és oszlopokkal díszítettek, amelyek a fáraó hatalmát és isteni státuszát ábrázolják. Visszaérkezés után ebéd a hajón, miközben navigálunk KOM OMBO felé. Kom Ombo Sobek-temploma egyedülálló és különleges látványt nyújt az utazóknak. A templomot a krokodilistennő, Sobek és a sas istennő, Haroeris tiszteletére építették, így a kettősség jegyében mindenből kettő található a templomban (két szentély, két bejárat), hogy egyik istent se sértsék meg. A templom megtekintése során közelebbről megismerhetjük az ókori vallási gyakorlatokat és a krokodilistennő tiszteletét. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap: Hajózás a Níluson: Edfu – Esznai zsilip - Luxor

Reggel tovább hajózunk észak felé a folyón. Első megállónk EDFU templománál lesz, melyet lovaskocsikkal közelítünk meg. Edfu temploma az egyik legjobb állapotban fennmaradt ókori templom Egyiptomban. Ez az ókori egyiptomi vallás egyik legfontosabb szent helye, mely a napisten, Hórusz tiszteletére épült. A templom monumentális falakkal és oszlopokkal rendelkezik, valamint gazdag domborművekkel díszített falakkal, amelyeken az ókori mitológia és a fáraók hőstettei ábrázolódnak. Az ESZNAI ZSILIP-en való átkelés igencsak izgalmas része utazásunknak: különleges élményt nyújt, ahogy a hajó lassan emelkedik vagy süllyed a zsilipkamrákban, miközben az utasok a fedélzetről figyelhetik a folyó mozgalmas életét. Este érkezés LUXOR-ba, vacsora és szállás a hajón.

7. nap: Luxor – nyugati part

Reggelit követően kijelentkezünk a hajóról és egész napos kirándulás keretében felfedezzük a KIRÁLYOK VÖLGYÉT. Itt található sok más Újbirodalomban uralkodott fáraó sírja mellett Tutanhamon (külön belépővel látogatható) és IV. Ramszesz sírkamrája is. A nap folyamán meglátogatjuk Hatshepsut királynő monumentális sziklatemplomát és a Memnon kolosszusokat is. Ebédünket egy helyi étteremben fogyasztjuk el. Vacsora és szállás Luxorban, szállodában.

8. nap: Luxor – keleti part

Reggeli a szállodában, majd folytatjuk LUXOR felfedezését, ezúttal a keleti-part történelmi emlékeivel ismerkedünk meg. A Karnak-templom Luxor legimpozánsabb ókori épületegyüttese, amelyet több mint 2000 éven át, 30 fáraó uralkodása alatt építettek és bővítettek. A hatalmas oszlopsorok, az épületek gazdag díszítése és az ókori egyiptomi mitológiai jelenetek lenyűgözőek. A nap megkoronázásaként a Luxor templomegyüttest is meglátogatjuk, mely szintén a thébai szentháromság, Ámon, Mut és Honszu tiszteletére épült csodálatos ókori alkotás. Ebéd egy helyi étteremben, majd délután szabadprogram. Számos lehetőség kínálkozik, sétálhatunk a Nílus partján, felukkázhatunk a folyón, felkereshetjük a helyi piacokat és bazárokat, vagy további történelmi és kulturális látnivalókkal (Luxor Múzeum, Mumifikációs Múzeum) ismerkedhetünk. Este vacsora és szállás Luxorban.

9. nap: Luxor – Kairó

Kora reggel fakultatív hőlégballonozás a nyugati part fölött. A program során lenyűgöző kilátásban lehet részünk, ahogy repülünk a Nílus és a Királyok Völgye fölött. Ezt követően egész napos pihenés, szabadprogram a szállodában, majd délután transzfer a reptérre, utazás a fővárosba. Vacsora és szállás Kairóban, reptér közeli szállodában.

10. nap: Kairó – Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd utazás Budapestre, érkezés a kora délutáni órákban.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Egyiptomban repülőjeggyel, illetékkel, hajózással, 4-5*-os szállásokkal, félpanzióval, belépőkkel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére