Körutazás a Himalája országaiban, repülőjeggyel, 3-4*-os szállásokkal, reggelivel, magyar idegenvezetéssel – vár Nepál, Bhután, Szikkim és Dardzsiling

Ajánlat kód: 35515
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

698.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35515

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Éld át a Himalája országainak egyedülálló hangulatát, ismerkedj rejtett, misztikus kincseikkel és persze a lélegzetelállító tájakkal!

Időpontok

  • 2020. április 15 - április 28.: , 698.000 Ft
  • 2020. október 09 - október 22.: , 698.000 Ft
  • 2021. április 19 - május 02.: , 698.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Nemzetközi repülőjegyek
  • BBP biztosítás
  • Helyi közlekedés Kathmanduban autóbusszal, a továbbiakban kisbuszokkal
  • Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban
  • Reggelik
  • Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Az ár nem tartalmazza

  • Belső repülőjegyek és reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 268.000 Ft (változhat)
  • Vízumok és engedélyek: 38.000 Ft (India és Bhután)
  • Helyszíni vízum, kb.: 30 USD (Nepál)
  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 315 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
  • Sztornó biztosítás: 13.525 Ft (részvételi díjra, a repülőjegyekre és reptéri illetékekre)
  • A 8. napi fakultatív program: 29.500 Ft (Gangtok)

Felár

  • Egyágyas felár: 169.000 Ft
  • 14-19 fő esetén felár: 25.000 Ft

Program

1. nap: Budapest

Elrepülés Budapestről átszállásokkal Kathmanduba. Étkezés és éjszakázás a repülőn.

2. nap: Kathmandu (Nepál)

Érkezés Kathmanduba, Nepál fővárosába. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Kathmanduban.

3. nap: Kathmandu – Patan

Reggeli után városnézés Nepál fővárosában, Kathmanduban. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökségek részét képező Palota teret (Durbar Square) ősi fa- és téglatemplomaival, pagodáival, palotáival és felkeressük a templomot, ahol az ablakból ránk tekinthet az élő istennő, a kumari, aki egy nagy hatalommal bíró „vallási” vezető Nepálban. Felkeressük a Hanuman Dhoka-t, az egykori nepáli királyi palotát, majd a Swayambhunath-ot, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a majmok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a „magát megteremtő” sztúpához köthető a Kathmandu-völgy születése. Innen gyönyörű panoráma nyílik a városra. Délután Patan-ba folytatjuk utunkat, mely város nagyon gazdag kulturális örökségéről híres. Vacsora és szállás Kathmanduban.

4. nap: Kathmandu – Nagarkot – Bhaktapur – Kathmandu

Reggeli után kirándulás a 2000 méter magasan fekvő Nagarkotba. Ha az időjárás engedi, lenyűgöző a kilátás a világ legmagasabb hegyláncára, a Himalájára. Megtekintjük az egyik ősi fővárost, Bhaktapurt, melynek építészeti emlékei az UNESCO Világörökségek részét képezik. Felkeressük a Durbar teret, ahol megcsodálhatjuk a Malla uralkodók palotáját, benne a Taleju szentéllyel, elsétálunk a Taumadhi, Datattraya és a fazekasok terére. Este vacsora egy speciális nepáli étteremben, ahol megismerjük a nepáli nép zenéjét és táncait is. Szállás Kathmanduban.

5. nap: Kathmandu – Bhadrapur – Dardzsiling (India)

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Bhadrapurba. A kisváros számos turistaútvonal kiindulópontja, valamint fontos kormányzati és infrastrukturális központ. Ezután továbbutazunk India Bengália régiójába, Dardzsilingbe. A város nevének jelentése „a hely, ahol villámlik”. Skót misszionáriusok alapították Dardzsiling oktatási központját, illetve a város világhírű a fekete teáról. A teaültetvények telepítését az 1830–40-es évek környékén az angolok kezdték meg. A teatermelők különböző hibrideket állítottak elő, s a feldolgozást (fermentálás) követően a dardzsilingi fekete tea a világ legjobb teái közé került. Vacsora. Szállás Darzsilingben.

6. nap: Dardzsiling

A kora hajnali órákban kirándulás a Tigriscsúcsra, ahonnan gyönyörködhetünk a lélegzetelállító himalájai napfelkeltében. Reggeli után megtekintjük Kőrösi Csoma Sándor, híres magyar tibetológus nyelvtudós sírját. Ezt követően megnézünk egy teaültetvényt, ahol megismerkedhetünk a híres dardzsilingi teával, amit a helyi piacon meg is vásárolhatunk. Vacsora. Szállás Dardzsilingben.

7. nap: Dardzsiling – Gangtok (Szikkim - India)

Reggeli után folytatjuk utunkat Gangtokba, India szövetségi államának, Szikkimnek a fővárosába, mely egy kicsiny falucskából fejlődött Szikkim legnagyobb városává, amióta 1840-ben az Enchey buddhista kolostor egy zarándoklat központjává tette. Délután meglátogatjuk a tibeti buddhizmus XI. században kialakult, meditációra nagy hangsúlyt helyező Kagyü vonalának székhelyét, a Gangtok melletti Rumtek kolostort. A Kelet-Himalája legnagyobb kolostora hagyományos tibeti stílusban épült. Vacsora. Szállás Gangtokban.

8. nap: Gangtok

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: városnézés Gangtokban. Majd utazás a Tsomgo-tóhoz, mely Gangtoktól 40 kilométerre, 3753 méter magasban fekszik.  A tó legendás szépségéről ismert, minden évszakban másképp néz ki. Télen teljesen befagyva, tavasszal virágokkal övezve várja a látogatókat. A helyiek szent helyként tartják számon a tavat, vizének gyógyító erőt tulajdonítanak. A délután folyamán a Ganesh Tok kilátóba érve madártávlatból csodálhatjuk meg a várost. Ezt követően megtekintünk egy kézműves műhelyt.(A program ára: 29.500 Ft.) Vacsora. Szállás Gangtokban.

9. nap: Gangtok – Jaldapara Nemzeti Park

Reggeli, majd utazás a Himalája keleti lábánál fekvő Jaldapara Nemzeti Parkba, mely a régió egyik legnagyobb nemzeti parkja, összesen 216 négyzetkilométeres területet ölel fel. A park területére főleg a magas elefántfűvel borított szavanna a jellemző. A park fő vonzereje az indiai egyszarvú orrszarvú, mely jelenleg egy kihalás szélén álló állatfaj. Vacsora és szállás a nemzeti park területén.

10. nap: Jaldapara Nemzeti Park – Phuntsholing (Bhután) – Thimpu

Kora reggeli szafari dzsippel a nemzeti park területén, majd a reggelit követően indulás Phunstholing határvárosba, Bhután kereskedelmi fővárosába. Az agrárország legfőbb kereskedelmi partnerei Nepál, Banglades és India. Út közben meglátogatjuk a Zangdopelri templomot. A Zangdopelri a Guru Rinpocse mennybéli lakhelye, ahol úgy tartják, hogy az újjászületésre készül fel. Továbbutazás Thimpuba, a Bhutáni Királyság fővárosába, mely a politikai és gazdasági központja is egyben az országnak. Vacsora és szállás Thimpuban.

11. nap: Thimpu

Reggeli után városnézés Thimpuban, mely során megtekintjük többek között a Changlimithang stadiont, ahol láthatjuk a fiatal bhutániakat, amint a nemzeti sportnak, az íjászatnak hódolnak. Délután meglátogatjuk a Chorten Emlékművet, ami Bhután harmadik királyának állít emléket, valamint egy apácakolostort. Vacsora. Szállás Thimpuban.

12. nap: Thimpu – Paro

Reggeli után utazás Paroba. Érkezést követően utunk egyik legérdekesebb és legnehezebb túráján veszünk részt a Tigris Fészke templomhoz. (A túra gyalogosan megerőltető lehet főleg felfelé, ezért a helyszínen van lehetőség ló, illetve öszvér bérlésére, ára kb. 20 USD. Lefelé gyalogosan jövünk.) Sétánk során gyönyörű fenyőerdőn haladunk át, ahol a fák többségét spanyol moha fedi, illetve lengedező imazászlókat is láthatunk. Délután ellátogatunk a Rimpung Dzong-hoz (kolostor), mely a Paro völgy 155 kolostorának egyike. A dzong épületei a mandalákkal és óriási Buddha-szobrokkal nagyon jól tükrözik a bhutáni vallási építészetet. Vacsora. Szállás Paroban.

13. nap: Paro – Kathmandu (Nepál)

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Kathmanduba. Érkezést követően felkeressük Pashupatinath-ot, a hinduk legszentebb szentélyét, ahol a Himalájában lakó Shivát tisztelik. Megnézhetjük azt is, ahogy a Gangeszbe torkoló Bagmati folyó ghatján égetik a halottakat a hindu szokásoknak megfelelően. Majd megnézzük a világ legnagyobb sztúpáját, a Boudhanatot. Transzfer a repülőtérre es elrepülés átszállásokkal Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

14. nap: Budapest

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás a Himalája országaiban, repülőjeggyel, 3-4*-os szállásokkal, reggelivel, magyar idegenvezetéssel – vár Nepál, Bhután, Szikkim és Dardzsiling

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére