Körutazás 1 főre Görögországban világörökségi helyszínekhez, 8 éjszaka szállással, félpanzióval, buszos utazással – vár Athén, a Meteórák, Paralia, Mükéné és más mesés tájak

Ajánlat kód: 34489
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

159.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34489

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj Görögország elképesztően gazdag kulturális és történelmi emlékeivel, valamint mesébe illő vidékeivel egy felejthetetlen őszi körutazáson!

Időpont

  • 2019. október 19.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 8 éjszaka szállás a program szerint
  • Félpanzió
  • Autóbuszos utazás

Az ár nem tartalmazza

  • Biztosítás: 5.130 Ft/fő
  • Sztornó biztosítás: 1,5%
  • Idegenforgalmi adó Paralia, Kamena Vourla: 0.50 EUR/szoba/éj
  • Idegenforgalmi adó Athén: 1.50 EUR/szoba/éj

Felár

  • Egyágyas felár: 56.000 Ft/fő

Felszállási lehetőségek

  • Budapest-Déli pu. Koronaőr köz: 06:00 TÉRKÉP
  • Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő: 07:10
  • Szeged-Shell benzinkút, Bajai út 2-4.: 08:10

Program

1. nap: Utazás Budapest-Predejane

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Utazás a Kecskemét-Szeged-Újvidék-Belgrád útvonalon. Tartalmas pár nap vár ránk, hogy felfedezzük Görögország ősi városait és felelevenítsük a történelemkönyvek sorait. Vár ránk az Akropolisz, az égbetörő kolostorváros, Epidavros ókori színháza és még sok-sok látnivaló. A görög istenek legendái mellett részletes betekintést kapunk Görögország mindennapjaiba és végül a helyiek kedvelt nyaralóhelyén pihenhetünk majd meg a tengerparton. Utunkat rövid pihenőkkel szakítva meg utazunk a tranzitszállásra. Érkezés Predejaneba az esti órákban. Szálláshely elfoglalása.

2. nap: Nis-Paralia

Reggeli után továbbutazás Görögországba. Délután rövid városnézés Thessalonikiben, Görögország második legnagyobb városában, ahol ókori emlékek és a bizánci építészet remekei is megtalálhatóak. Közös séta a legfontosabb nevezetességekkel: Szent Demeter Bazilika, Fehér torony, Galeriusz diadalíve. Városnézésünk után folytatjuk az utazásunkat a szálláshely felé. Estefelé érkezés Paralia városába, Görögország egyik legnépszerűbb üdülővárosába. Szálloda elfoglalása, szabadprogram.

3. nap: Vergina-Edessa

Reggeli a szállodában, majd folytatjuk ismerkedésünket az ország történetével és látnivalóival. Utunk első állomása az Aliákmonasz folyó déli részénél, Pieria lábainál található Aigai, a mai Vergina , a makedónok ősi fővárosa. Itt megtekintjük a világszerte híres földalatti makedón királysírok múzeumát, mely az UNESCO Világörökség része. Itt tárták fel Nagy Sándor édesapjának, II. Philipposznak, a híres makedón hadvezérnek 2500 éven keresztül a föld mélyén pihenő monumentális kriptáját, felbecsülhetetlen értékű kincsekkel. A program végén a csodálatos vízeséseiről nevezetes Edessába látogatunk el, melyet a Vizek városának is neveznek. Görögország legnagyobb vízesését láthatjuk majd, mely több szinten, lépcsősen 70 m magasból zúdul alá, és hatalmas vízimalmok kerekét forgatta.

4. nap: Meteórák-Athén

Reggeli a szállodában, majd utazásunk egyik legszebb és legizgalmasabb programja következik, hiszen a Meteorák a legnevezetesebb látnivalók közé tartoznak Görögországban. Az út során az ókori görögök szent hegye, az Olympos mellett haladunk el, majd a Tempi-völgy érintésével, Larisszán és Trikalán keresztül érkezünk Kalambakába. A vidék és a hegység elnevezése: sajátságos környék tele gigantikus torony- és csipke alakú sziklákkal. Maguk a sziklák egyenként 100–150 méter magasak. A Meteora (görög szó) "levegőben lebegőt" jelent. A sziklák elnevezése nem véletlen, valóban az égbolt közelében keresendők a csúcsok. A természeti szépségben egyedülálló, óriási sziklákra épült Meteorák két kolostorát tekinthetik meg. A kolostorok érdekes története, értékes ikonjai, a különleges építészeti stílus, valamint a környék szépsége a múltba kalauzolja az idelátogatókat. A kolostorok megtekintése után egy ikonfestő műhelybe látogatunk el. Itt lehetőség lesz betekinteni egy kicsit az ikonkészítő mesteremberek lenyűgöző munkáiba. Megcsodálhatjuk a kézzel készült ikonokat és természetesen vásárolhatunk is, majd rövid szabadidő. Ebéd lehetőség egy közeli tavernában. Miután kicsit megpihentünk, folytatjuk az utazásunkat a világ egyik legrégebbi városa, Athén felé. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

5. nap: Athén

Reggeli a szállodában, majd megkezdjük a főváros felfedezését. Athén, a nyugati civilizáció egyik legcsodálatosabb szimbóluma, az antik görög kultúra jelképe. Autóbuszos városnézés során láthatják az Olympiai Stadiont, a Zappiot, a Parlament épületeit, Hadrianus császár diadalívét és egyéb híres látnivalókat. Athénban minden út az Akropoliszhoz vezet, melyet természetesen mi is megnézünk. Ezt követően rövid szabadidő áll a rendelkezésükre, amelyet kedvük szerint tölthetnek el. Tehetnek egy sétát a Nemzeti Parkban, felfedezhetik a Plakát vagyis az óvárosi negyedet, ami további látnivalókat kínál Önöknek. Megnézhetik az őrségváltást a Parlament épülete előtt. Délután szabadprogram.

6. nap: Epidavros-Mükéné-Nafplion

Reggeli után kirándulás Peloponnészoszi-félsziget három fénypontjához. Az egész napos kirándulás keretében megtekinthetik Epidavroszban az ókor egyik legnagyobb színházát. A mészkőből épült, mégis az egyik legjobban megőrzött klasszikus görög építmény a csodálatos akusztikájáról híres. A színház közepén leejtett érme hanga a legfelső ülésen is tökéletesen hallható. A 14.000 férőhelyes színház bejáratát korinthoszi pilaszterek szegélyezik. A nyári hónapokban görög komédiákat és tragédiákat adnak elő itt csak úgy mint kétezer évvel ezelőtt. Apollon fia, Aszklepiosz a gyógyítás istene volt a görög mitológiában. Epidauroszi szentélye volt a legnevezetesebb gyógyító hely az ókori világban. A nap második állomása a Heinrich Schliemann által, Homérosz írásainak segítségével felfedezett Mükéné. A mítosz szerint Mükéné alapítója Perszeusz volt, aki a város hatalmas falainak felépítéséhez küklopszok segítségét kérte. Látogatásunk alkalmával legismertebb látnivalóit az oroszlános kaput, és a királyi sírokat csodáljuk meg. Mai napunk utolsó programjaként, Görögország első újkori fővárosát, Nafplion gyönyörű belvárosi sétányát és a Palamidi várat tekintjük meg. Gyönyörű tengerpart, hangulatos tavernák és kedves kis utcák várnak itt ránk. Amennyiben az időjárás megfelelő, áthajózhatunk a magyar mérnökök közreműködésével készült korinthoszi csatornán.

7. nap: Delfi-Kamena Vourla

Reggeli után Görögország talán legimpozánsabb szentély együttesét, Delfit keressük fel. Az ókorban a világ közepének, azaz „a Föld köldökének” tekintették. A szentélykörzetben végighaladunk az ún. Szent Úton. A kincsesházakat elhagyva megérkezünk az Apollón templomhoz, mely az áldozatok bemutatásának és a jóslásoknak a színhelye volt. A színháztól egy sétaúton lehet feljutni a stadionhoz. A múzeum gyűjteménye páratlan látnivalókat kínál. Délután érkezünk meg Kamena Vourlába, amely mára a görögök kedvelt nyaralóhelye is a környék termálvizes forrásai miatt. Este lehetőség van egy hagyományos görög estre, amelyet a csodás kilátással rendelkező szomszédos hegyi kolostorhoz közeli faluban tartanak.

8. nap: Kamena Vourla-Paralia

Reggeli után búcsú Kamena Vourla városától. Utazás az ókor egyik leghíresebb csatájának színterére. A Thermopülai-szorosnál, Thermopylénél megtekintjük a spártaiak emlékművét, majd ezután megállunk az Olymposz hegynél, ahol egy skanzenfalut keresünk fel. Látogatás Palios Panteleimonas hegyi falucskájában az Olimposz lejtőjén. A macskaköves utcák, apró házak minden látogatót elvarázsolnak. A szűk utcákban üzletek, tavernák és csodálatos panoráma vár ránk. Ezt követően sétát teszünk a Vythos-szorosban, ahol egészen Zeusz fürdőkádjáig sétálhatunk el kényelmes tempóban. Délután érkezés a szállásra.

9. nap: Paralia-Budapest

Indulás a kora hajnali órákban Paraliáról. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra. Utazás a Nis-Belgrád-Szeged útvonalon. Érkezés a késő esti órákban Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás 1 főre Görögországban világörökségi helyszínekhez, 8 éjszaka szállással, félpanzióval, buszos utazással – vár Athén, a Meteórák, Paralia, Mükéné és más mesés tájak

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére