Kirándulás Korzikán buszos utazással, 3*-os szállásokkal, idegenvezetéssel – vár Corte, Cap Corse, Ajaccio, Ghisonaccia és a Földközi-tenger

Ajánlat kód: 35700
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

179.800 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35700

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Tölts el néhány kellemes, aktív napot Korzikán, mesés természeti csodák között!

Időpont

  • 2020. szeptember 5.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 7 éjszaka a Marina d'Oru 3*-os tengerparti üdülőtelepen, 1-2 szobás apartmanban önellátással
  • 2 éjszaka Montecatini Termeben 3*-os szállodában reggelivel
  • Utazás légkondicionált autóbusszal
  • Magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

  • Végtakaritás 30 - 40 - 60 Eur / apartman/hét
  • Helyi adók 25 Eur/fő (helyszínen fizetendő)
  • Útlemondási biztosítás 1,5%
  • BBP biztosítás 4.500 Ft / fő-től
  • Ágyneműhuzatot, törülközőt vinni kell, vagy bérelhető: 15 Eur/fő

Program

1. nap: Budapest - Montecatini Terme (1000 km)

Elutazás reggel 4.00 órakor Szegedről. Útközben több felszállásilehetőség: Kiskunfélegyháza, Kecskemét. Érkezés Budapestre 5:40 h-kor, indulás Budapestről 6:00 h-kor, további felszállási lehetőség Székesfehérvárnál és Siófoknál. Utazás Szlovénián keresztül. Rövid pihenőkkel a kora esti órákban érkezünk meg a tranzitszállásra, Montecatini Termébe.

2. nap: Montecatini Terme – Pisa – Livorno – Ghisonaccia (130 km)

Reggeli után megállás Pisában. Az Arno folyó két partján fekvő város, az egyik legrégebbi olasz város. Séta a Csodák terén, ahol megtekintjük a Ferde tornyot, a Keresztelő kápolnát és a Dóm épület együttesét (5 Eur/fő ). Érkezés Livornoba, majd 13:30 órakor kompátkelés Korzikára. Érkezés 17:30 órakor, majd továbbutazás Ghisonacciaba. Szállás Ghisonacciában, a 3*-os Marina d' Oru tengerparti üdülőtelepen (7 éj).

Szállás: Vilaggio Marina Doru

3. nap: Ghisonaccia - Szabadprogram

Pihenés, fürdőzés a tengerparton

4. nap: Fakultatív kirándulás: Corte - Cap Corse

Kora reggel indulás a sziget északi csücskébe. Nem ismeri Korzikát, aki nem járt a Cap Corse-on– tartja a mondás.

A kirándulás első állomása a magas hegycsúcsokkal övezett egykori főváros, Corte. Óvárosa a sziget egyik legrégebbike, ahol szinte megállt az idő. Sasfészekként emlegetett romantikus fellegvára a történelem során a korzikai, hazafias ellenállás központja volt.

San Micele di Murato településnél látható a sziget legszebb épületének tartott, 13. századi pisai román stílusú templom. Saint-Florent szép fekvésű kisváros hangulatos óvárossal, a kikötő körüli szines, szinte vízbe érő házaival, sokakat St Tropezra emlékeztet. Itt található az egyik legjelentősebb román kori műemlék, a Santa-Maria-Assunta katedrális. Ezután a szomszédos Patrimonioban megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a Cap Corse legjobb borait.

Következő állomásunk a keleti parton található kis halászfalú Erbalunga, mely közvetlenül a Tirrén-tenger partján fekszik. Kis kikötőjében látható a tengerpartra épített romos genovai őrtorony.

Fakultatív kirándulás: 40 Eur/fő

5. nap: Ghisonaccia - Szabadprogram

Pihenés, fürdőzés a tengerparton.

6. nap: Fakultatív kirándulás: Ajaccio - Les Calanches – Porto - Scala di Santa Regina (350 km)

Hosszú, egésznapos kirándulás a sziget nyugati oldalára. A kora reggeli indulást követően gyönyörű tájakon keresztül (Tavignano folyó völgy, Vizzavonai erdőség) érkezünk Ajaccioba, a sziget fővárosába. A "császári" városban a Napóleon család emlékével találkozunk lépten-nyomon – Napóleon szobor – mint első Konzul, Napóleon szülőháza –amely ma múzeum (belépő 6 EUR), Napóleon ló háton négy testvére társaságában, a Napóleon emlékmű az Austerlitz téren.  A városnézés után továbbutazunk Korzika legszebb természeti szépsége, a Piana és Porto között található Les Calanches vörös szikláihoz. Lehengerlő az a színjáték, amit itt a természet alkotott. Egy hatalmas sziklatömb 4 km hosszan és meredeken kimagasodik a tengerből, mely vörös labirintussá válik, melyben az ember menthetetlenül elveszne.  Ezután rövid pihenő a festői kisvárosban, Portoban, majd átkelünk a nyugati part másik csodáján, melyet nem emberkéz alkotott – a Scala di Santa Regina (Égi Királynő lépcsője) sziklarengetegén. Ez Korzika leghíresebb és legvadabb vidéke, valóságos sziklakáosz. Egy gránitból való Dante-i pokol. 8 km-es szakaszon, helyenként 500 m mély, meredek falú sziklameder alján, hatalmas sziklatömbök között zúg a Golo folyó. Ezt követően már szelídebb tájakon haladunk tovább, a késő esti órákban érünk vissza szállásunkra.

Fakultatív kirándulás: 45 Eur/fő

7. nap: Ghisonaccia - szabadprogram

Pihenés, fürdőzés a tengerparton

8. nap: Fakultatív kirándulás: Bonifacio

Fakultatív kirándulás a sziget déli csücskéhez, Bonifacioba. Ami a szépséget illeti –mondta Paul Valery a költő – Bonifacio Korzika fővárosa. A fennsíkon, a tenger felől csodálatos fehér mészkő sziklafalak állnak, több mint 60 m magasan, amelyeket a gyakran viharos hullámok csapkodnak a Bonifacio-i öbölben. Séta az óváros hangulatos utcáin: 13.sz-i Szűz Mária templom, a 13.-14. sz-i Szent Domokos templom, a híres Aragon-lépcső. Fakultatív hajókirándulási lehetőség a híres grottokhoz (tengeri barlang, a hajójegy kb.22 EUR), melynek során megismerhető Bonifacio tengerfelőli, szédítő "arca" is.

Fakultatív kirándulás: 35 Eur/fő

9. nap: Ghisonaccia – Bastia – Livorno – Montecatini Terme (80+60km)

Reggel elutazás Bastiába, mely Felső-Korzika tartományi székhelye. A város főtere a 300 m hosszan, platánokkal és pálmafákkal árnyékolt Place St.-Nicolas, melynek déli részén áll a Napóleon szobor, a hadvezért, mint római császárt ábrázolva. Séta a kikötői negyedben és a Fellegvárban, majd szabadprogram. 13:30 h-kor behajózás Livorno felé, érkezés 17:30 h-kor, majd továbbutazás. Szállás Montecatini Termében.

10. nap: Montecatini Terme - Budapest (1030 km)

Reggeli után folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd továbbutazás Szegedre

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kirándulás Korzikán buszos utazással, 3*-os szállásokkal, idegenvezetéssel – vár Corte, Cap Corse, Ajaccio, Ghisonaccia és a Földközi-tenger

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére