Kirándulás és csúcstúra a Magas-Tátrában, 2117 méter magasan, buszos utazással

Ajánlat kód: 35462
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

14.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35462

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hódítsd meg a Magas-Tátra 2117 méter magas csúcsát!

Időpont

  • 2021. augusztus 14.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás

Az ár nem tartalmazza

  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
  • Programok költségei (változhat)
    • Szlovák Tátra belépő: kb. 5 Euro/fő
    • Ülőszékes felvonó a Szoliszkó menedékházhoz – felnőtteknek oda-vissza 14 €, fel 13 €,  (nyugdíjasoknak oda-vissza 13 €, fel 11 €, – 2021-es árak).
    • Fakultatív ebéd a menedékházban (igény szerint kb. 5-15 €/fő).
    • Tátra-torony: felnőtt 13 €, gyerek (3-15 évig), diák, nyugdíjas: 8,50 €.

Program

Indulás 06:00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel, érkezés mai túránk kiindulópontjára, Csorbató településre a délelőtti órákban. A parkolóból együtt felsétálunk a település síközpontjában található négyszemélyes, ülőszékes felvonó alsó állomásához (1350 m), majd a felvonóval felmegyünk annak felső, a Szoliszkó menedékház (1830 m) mellett található állomásáig. A felvonón utazva gyönyörű panoráma nyílik az előttünk kitáruló Malompataki-völgyre, valamint az annak középső részén található Fátyol-vízesésre, amely a Tátra egyik legszebb vízesése.

A felvonót magunk mögött hagyva a magashegyi, sziklás terepen szerpentinező nem túl hosszú, de azért igényes hegyoldalon elindulunk az Elülső-Szoliszkó (2117 m) csúcsa felé, amely a Magas-Tátra hét olyan csúcsának egyike, amelyre jelzett turistaút vezet. A menedékháztól a csúcsig vezető út átlagos erőnléttel kb. 1 órát vesz igénybe, ezért a nehézségért viszont bőséges kárpótlást nyújt a csúcsról elénk táruló gyönyörű panoráma. Nem csak a Tátra környező, szebbnél-szebb csúcsait, így pl. a Krivánt, a Szoliszkó- és Bástya-gerincet láthatjuk innen teljes panorámájában, de felülről nézhetünk le a felvonóból már látott Fátyol-vízesésre. Aki még nem járt a Magas-Tátra csúcsain, de szeretné átélni egy valódi csúcstúra élményét, és ehhez érez magában kellő erőt és elszántságot, az keresve sem tud ennél jobbat választani.

A csúcsról a felfelé megtett úton jutunk vissza a menedékházhoz, ahol tartunk egy rövid pihenőt. Aki innen lefelé sem szeretne gyalogolni, az a felvonóval mehet vissza a Csorbai-tóhoz, akik viszont nem ijednek meg egy kis térderősítő túrától, azokkal a kék jelzésű turistaúton gyalogosan megyünk le a tóhoz. Eleinte a széles sípálya nyugati szélén vezet a kövekkel kirakott út, majd a sípálya kanyarulatában utunk az egykori felvonó nyomvonala mentén érkezik meg a Csorbai-tó északi partjára. Mind a felvonót használók, mind pedig a túrázók körüljárják a Tátra egyik legszebb tavaként számon tartott Csorbai-tó egy részét, majd a településen tartott rövid szabad program után indulunk hazafelé. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Túratávolságok

Szoliszkó menedékház – Elülső-Szoliszkó csúcs oda-vissza 2 km, szintkülönbség 295 méter fel és le.

Szoliszkó menedékház – Csorbai-tó 3,6 km, szintkülönbség 470 méter lefelé.

Túra nehézsége: 3-as nehézségű, vagyis olyan túra, amely átlagos erőnléttel teljesíthető, nem tartalmaz jelentős távot és szintkülönbséget. A menedékháztól menedékházig vezető csúcstúra nem nehéz, de némi kitartás, lépésbiztonság és szédülésmentesség szükséges. Akik lefelé is gyalogolni szeretnének, azokra viszonylag nagy szintkülönbség vár a nem túl jelentős távon, amely jó kondíciót igényel. Ezt a túrát magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgó utasainknak ajánljuk. Az ilyen terepen való túrázás megfelelő felszerelést (hátizsák, túrabakancs vagy túracipő, esetleg edzőcipő, de utcai cipő nem megfelelő!), koncentrációt és odafigyelést igényel. Aki megszokta a használatukat, azoknak a túrabotok segítséget jelenthetnek. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet esetén túravezetőnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól és alternatív útvonalat/programot javasol.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kirándulás és csúcstúra a Magas-Tátrában, 2117 méter magasan, buszos utazással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére