Kirándulás 1 főre Korzikán és Szardínián, 7+1 éjszaka szállással, buszos utazással, hajózással, félpanzióval, idegenvezetéssel, programokkal

Ajánlat kód: 33989
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

329.800 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33989

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Nyaralj és kalandozz a Földközi-tenger mesés szigetein, Korzikán és Szardínián!

Indulási időpont

  • 2019. június 15.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazást légkondicionált autóbusszal
  • Livorno – Bastia; Bonifacio – Santa Teresa di Gallura és Olbia – Livorno útvonalon a hajójegyek árát
  • 7 éjszaka szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban
  • 1 éjszaka szállást hajón 2 ágyas (zuh, / WC-s), belső kabinokban
  • Félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
  • Kirándulásokat a program szerint
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

Az ár nem tartalmazza

  • A vacsorákhoz az italt
  • A hajón a külső kabin felárát: 8.800 Ft / fő 2 ágyas kabin esetén, 18.900 Ft egyágyas kabin esetén
  • Idegenforgalmi adót: kb. 14 € (Helyszínen fizetendő!)
  • Belépőjegyek, fülhallgató árát: kb. 100 €
  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
  • Minimális utaslétszám hiányában, 30 - 34 fő indulása esetén az 15.800 Ft-os felárat,
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Felár

  • Egyágyas felár: 87.700 Ft

Program

1. nap: Budapest – Livorno környéke (kb. 1050 km)

Utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba. Érkezés a késő esti órákban Livorno környékére. Vacsora, szállás.

2. nap: Livorno – Bastia – Cap Corse (kb. 170 km)

Reggeli után hajózás Livornoból Bastiaba. Délután irány Korzika „ujja”, a Cap Corse! Gyönyörű táj, középkori őrtornyok, hegytetőre épült települések várják az ide látogatókat. Körutazás a félszigeten: Erbalunga, mely Bastia mellett a pisai időszak legfontosabb borkikötője. Rövid fotószünetet tartunk a Mattei malomnál, ahol Cap Corse nyugati partvidékének káprázatos panorámája tárul elénk. Nonzában feszítették meg Korzika későbbi védőszentjét, Szent Júliát. A genovai őrtoronyból gyönyörű kilátás nyílik a St-Florent öbölre. A csodatévő kút meglátogatásához közel 70 lépcsőt kell leküzdenünk. Vacsora, szállás Bastia környékén.

3. nap: Bastia – Porto – Les Calanches – Ajaccio (kb. 250 km)

Bastia fontos székhely és jelentős forgalmat lebonyolító kikötő. A színes mediterrán forgatag, a lármás főtér és a XVI. századi fellegvár kihagyhatatlan látnivaló. Délelőtt séta az óvárosban és a citadella megtekintése. Utazás a szigeten átkelve. Rövid megállót tartunk a Ponte-Novo híd maradványainál. 1769-ben egy véres ütközet után a sziget itt veszítette el függetlenségét a franciákkal szemben. A Scala di Sta Regina félelmetes sziklái között haladunk tovább, majd rövid fotószünetre megállunk utunk legmagasabb pontján, a Vergio hágón (1500 m). Útközben gyönyörű gesztenye erdőkön, őshonos fenyveseken haladunk keresztül, és sok helyen találkozunk a híres korzikai, félig vadmalacokkal. Továbbhaladva, a Spelunca-szoros meghökkentő sziklaformációit elhagyva érkezünk a népszerű kirándulóhelyre, Portóba. Szabadidő keretében lehetőségünk lesz felmenni egy remek állapotban megmaradt genovai toronyba. A part mentén érjük el Ajaccio városát, miközben a sziget legszebb természeti szépsége, a Les Calanches, a vörös gránitból álló sziklarengeteg tárul elénk. Vacsora, szállás Ajaccio környékén.

4. nap: Ajaccio – Bonifacio – Santa Teresa Gallura (kb. 220 km)

Ismerkedés Ajaccióval, Napóleon szülővárosával (óváros, városháza a Napóleon Múzeummal, Napóleon szülőháza, katedrális, Császári kápolna stb.). Városnéző séta a festői szépségű Bonifacióban, mely egyben Korzika legdélebbi városa. A ma is álló, jellegzetes, meredek lépcsős lakóházak védelmi jellegükkel tanúskodnak a hajdani kalóztámadásokról és az idegen hatalmak ostromairól. A város, egy teljes erődítményként koronázza a tengerbe mélyen benyúló mészkő hegyfokot. Búcsú Korzikától és rövid kompátkelés után Szardínia szigete köszönti a látogatókat. Vacsora, szállás Olbia környékén.

5. nap: La Maddalena (kb. 90 km)

Irány Palau, ahonnan rövid kompozás után érkezünk La Maddalénára, a 7 nagyobb és 62 kisebb tagból álló szigetcsoport legnagyobbikára. Átbuszozunk Caprera-szigetére, ahol Garibaldi háza áll. A ház és kertje ma múzeum, épp annyira a csend és nyugalom helye most, mint abban az időben, amikor Garibaldi kiválasztotta öregkori otthonának. Giuseppe Garibaldi volt a XIX. századi Piemont-Szárd Királyság, később az Olasz királyság legkiemelkedőbb szabadságharcosa. Vacsora, szállás Olbia környékén.

6. nap: Costa Smeralda – Nuoro – Santu Antine – Alghero környéke (kb. 300 km)

Ismerkedés Porto Cervóval. A Smaragd-part legimpozánsabb települése napjainkban Európa egyik luxus nyaraló és yacht kikötőhelye. A hegyoldalban fekvő Nuoro Etnográfiai Múzeuma a sziget szokásaiba, korábbi hétköznapjaiba enged betekintést. Santu Antine a közeli nuraghékról vált nevezetessé. Ezek a különös, csonka kúp alakú építmények i.e. 1800 – 300 között, kialudt vulkánok oldalából fejtett hatalmas bazalttömbökből épültek. Építőikről nem sokat tudni, de annyi biztos, hogy korukat megelőző mérnöki tudással rendelkeztek. Vacsora, szállás Alghero környékén.

7. nap: Castelsardo – Neptun-barlang – Alghero (kb. 150 km)

Délelőtt hajókirándulás a közeli Capo Cacciára, ahol a hely fő látványossága, a Neptun-barlang várja utasainkat, csodálatos cseppkőképződményeivel. A barlangba közvetlenül a hajóból lépünk be, mert az a tengerrel egy szinten, illetve alacsonyabban helyezkedik el. A barlang körül, a tengerből kiálló, óriás sziget-sziklák formációjukkal és méretükkel a legszebb fotó témákat is felülmúlják. Séta a műemlékben gazdag kikötővárosban, Algheróban, ahol máig tükröződik a katalán-aragón hatás. Utazás Castelsardóba. A vulkáni kúpon elhelyezkedő település Szardínia egyik legjellegzetesebb kisvárosa. Meglátogatjuk a homlokzat nélküli, egyetlen helyiségből álló, alig észrevehető Santa Maria templomot. A templom őrzi a sziget egyik legrégebbi feszületét, amely 1300-ból való. A kosárfonás ősi mesterségét még mindig űzik a helybéliek. Vacsora, szállás, Alghero környékén.

8. nap: Alghero – Olbia (kb. 155 km)

Reggeli után rövid szabadidő, majd irány Alghero repülőtere, ahol a csoport kettéválik. A repülős utasok hazarepülnek, a buszos utasok Olbia felé folytatják az útjukat. Útközben megtekintjük Santissima Trinitá di Saccargia egyszerűségében fenséges leghíresebb románkori szárd templomát. Nevét régi legenda fűzi egy foltos tehénhez, amely térdre rogyva itt imádkozott. Felfedezzük a kőben megörökített tehenet és egyéb románkori oszlopfő motívumokat is. A templomban lévő freskók rendkívűl ritkának számítanak a szigeten. Calangianus, a parafáról híres település, ahol lehetőség lesz egy parafa üzembe betekintenünk és vásárolnunk a legváltozatosabb parafa tárgyakból. Szardínia jelenleg Európa egyik legfontosabb parafa feldolgozó vidéke. Továbbutazás Olbiába, vacsora, este behajózás. Éjszaka a hajón.

9. nap: Livorno – Budapest (kb. 1050 km)

Kikötés Livornóban. Egész napos utazás rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kirándulás 1 főre Korzikán és Szardínián, 7+1 éjszaka szállással, buszos utazással, hajózással, félpanzióval, idegenvezetéssel, programokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére