Kalandozás nomád vidékeken Szibériában és Mongóliában, repülőjeggyel, félpanzióval, belépőkkel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 35775
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

676.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35775

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el a világ legmélyebb tavához, a Bajkál-tóhoz, a mongóliai Orhon-völgybe, Szibéria vad tájaira és a végtelen sztyeppékre!

Időpont

  • 2020. augusztus 14-24.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyet Budapest –Irkutszk és Ulánbátor– Budapest útvonalon, átszállással Moszkvában
  • A körutazás során a közlekedést autóbusszal
  • 9 éjszaka szállást, ebből 5 éj helyi középkategóriás (3*) szállodák 2 ágyas, zuhany / WC-s szobáiban, 2 éj bajkál kétszemélyes faházakban, 2 éj kétszemélyes jurtában közös használatú zuhany/WC lehetőséggel.
  • Félpanziós ellátást Oroszországban (reggeli és napi 1 főétkezés), Mongóliában teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora).
  • Városnézéseket és kirándulásokat a programleírás szerint
  • Helyi és magyar idegenvezetést
  • Belépőjegyeket a program szerint
  • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőtéri illetéket: kb. 167.500,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
  • Vízumdíjat: orosz kb. 19.100,- Ft / fő, mongol 20.000,- Ft / fő (az összeg változhat indulásig!)
  • A vízumok ügyintézési díja: 10.000,- Ft / fő
  • Belföldi repülőjegy árát illetékkel együtt: 350,- USD / fő (Irodánkban fizetendő készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!) Az USD összeg FIZETÉSI határideje: az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2020. június 12.-e!
  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
  • Kötelező szervízdíjat / borravalót: 60,- USD / fő (helyi idegenvezetők, buszsofőrök stb.)
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő egyéb személyes költségeket

Felár

  • Minimális utaslétszám hiányában, 16 – 19 fő indulása esetén az 50.500,- Ft-os / fő felárat
  • Egyágyas felár: 124.500,- Ft

Program

1. nap: Budapest – Irkutszk

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Irkutszkba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Irkutszk – Lisztvjanka

Érkezés Irkutszkba a déli órákban, majd rövid városnézés során ellátogatunk a város nevezetes épületeihez, illetve az ritka és autentikus orosz faházakból álló városrészbe is bepillantást nyerhetünk. Tovább utazás a Bajkál-tó partján fekvő Lisztvjankába, ahol megtekintjük a fából készült Szent Miklós templomot, majd a Bajkál Múzeumba látogatunk. Ezt követően rövid libegőzés után elérjük a Chersky sziklát, ahonnan páratlan látvány tárul a Bajkál-tóra. Szállás és vacsora Lisztvjankában.

3. nap: Lisztvjanka – Olhon-sziget

Kirándulás Lisztvjanka közelében található Taltsy Skanzenhez. A szabadtéri múzeumban a XVII-XIX. századi szibériai emberek életével, szokásaival ismerkedhetünk meg. Továbbutazás az Olhon-szigetre, ami világ tavaiban található szigetek között a harmadik legnagyobb. Az őslakos burját nép az egész szigetet szent helynek tekinti, sámánjaikkal a mai napig találkozhatunk. A burjátok vallása, az úgynevezett sárga sámánizmus egy érdekes elegye a buddhizmusnak és az ősi sámán hitnek. Burjátföld szinte körbeöleli a Bajkál-tavat, két nagy részre oszlik. A keleti burjátok buddhisták, a nyugatiak sámánisták. Rövid gyaloglás a Sámán-sziklához, ami Ázsia kilenc szent helye közül az egyik. A nap zárásaként hajókázás a Bajkál-tavon. Vacsora és szállás az Olhon-szigeten.

4. nap: Olhon-sziget

Egész napos buszos kirándulás a sziget legészakibb pontjához, a Hoboy-fokhoz, ami sziget legfestőibb csücske. Az igazán bátraknak lehetőségük van a közeli homokos parton megmártózni a tó nyáron is hűvös vizében. Piknik a tóparton, ahol megismerkedünk a helyiek kedvelt ételével, a bajkál hallevessel. Hazafelé látogatás az őslakos burját népnél, ahol egy kis kóstolót kaphatunk a helyi konyha remekeiből. Szállás és vacsora az Olhon-szigeten.

5. nap: Olhon-sziget – Irkutszk

Reggeli után visszautazás Irkutszkba. Útközben megállunk az Arany Horda skanzenben, ahol ízelítőt kapunk a burjátok sámánizmushoz kötődő népdalaiból és találkozhatunk egy sámánnal is. Szállás Irkutszkban.

6. nap: Irkutszk – Ulánbátor

Repülés kora reggel Mongólia fővárosába, Ulánbátorba a menetrend függvényében. A délelőtti érkezést követően ellátogatunk a Gandan kolostorba. A mongol buddhizmus központjában a több száz éves épületek mellett egy 26,5 méteres Buddha szobor is áll.

A Sukhbaatar téren álló két forradalmi emlékmű megtekintése után a gazdag gyűjteménnyel rendelkező Nemzeti Történelmi Múzeumban teszünk látogatást. Ebéd egy mongol grillétteremben. A főváros déli részén, II. Világháborúban elesett mongol katonáknak emléket állító Zaisan emlékdombról pazar kilátás nyílik a városra, majd Mongólia utolsó arisztokrata vezetőjének, Bodg Khannak a téli rezidenciáját látogatjuk meg. Vacsora és szállás Ulánbátorban.

7. nap: Ulánbátor – Hustai Nemzeti Park

Irány egy nomád mongol tábor, ahol egy nagyjából két órás bemutató keretei között bepillantást nyerhetünk a mongol szokások, életmód és tejfeldolgozás titkaiba is. Ebéd a táborban, majd egy kis délutáni pihenést követően a 300 fős vadló populációval büszkélkedő Hustai Nemzeti Parkba látogatunk. Ezek az őshonos vadlovak az 1950-es években a kipusztulás szélére kerültek, ám a világméretű összefogásnak köszönhetően 1993-ban megkezdődött az újratelepítésük. Az országban a ló a fő közlekedési eszköz. Leginkább a helyiek feltétlen vendégszeretete, a ló és lovas nyugodt együttélése, az élet tökéletes egyszerűsége és boldogsága tűnik fel. Vacsora és szállás mongol jurtatáborban.

8. nap: Hustai Nemzeti Park – kis Góbi-sivatag – Karakorum (Harhorin)

Reggelit követően útnak indulunk a kis Góbi-sivatagként számon tartott Mongol Els homokdűnéihez. Ebédet követően meglátogatunk egy helyi nomád családot, lehetőség nyílik egy kis tevegelésre, majd továbbutazunk Karakorum felé. Útközben megnézzük az Erdene Zuu kolostort és templomromokat. Mongólia legelső, legnagyobb és legrégebbi buddhista kolostora 1586-ban épült. Érdekessége, hogy fából készült, díszes épületeit egyetlen szög vagy csavar nélkül építették. A közeli múzeum gazdag régészeti kincseinek gyűjteménye jóvoltából bepillantást nyerhetünk a település és az UNESCO Világörökségnek számító Orhon-völgy múltjába is. Vacsora és szállás egy mongol jurtatáborban.

9. nap: Karakorum – Ulánbátor

Visszautazás autóbusszal Ulánbátorba. Útközben vásárlási lehetőség biztosítása helyi ajándéküzletekben. Este részt veszünk egy mongol folklóresten. Vacsora és szállás Ulánbátorban.

10. nap: Ulánbátor – Terelj Nemzeti Park – Ulánbátor

Reggelit követően megtekintjük Dzsingisz Kán óriási, acélból készített lovasszobrát. Talapzata egy 10 méter magas, belülről többszintes épület, alatta múzeummal, ahol áttekintést kapunk a Mongólia területén valaha létezett lovas-nomád birodalmakról. A nagykán gyomrában liftek és lépcsők vezetnek lova fejére, amire ki lehet sétálni – és a „sörény mögül” nagyszerű kilátás nyílik a környező lankás sztyeppékre. Ezt követően tovább utazás a Terelj Nemzeti Parkba. Ebéd egy helyi jurtatáborban, majd látogatás a közeli, szimbolikus jelentéssel bíró Teknős Sziklánál, és az Ariyapala meditációs központban. Visszautazás a fővárosba, szállás.

11. nap: Ulánbátor – Budapest

A kora reggeli órákban hazautazás átszállással, érkezés Budapestre a déli órákban a menetrend függvényében.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kalandozás nomád vidékeken Szibériában és Mongóliában, repülőjeggyel, félpanzióval, belépőkkel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére