Izlandi csillagtúra Reykjavíkból, repülőjeggyel, illetékkel, 3*-os szállással, reggelivel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 44006
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

603.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 44006

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Izland szépségét Reykjavíkból indulva!

Időpontok

  • 2024. jún. 7-12.: , 603.000 Ft
  • 2024. júl. 6-11.: , 646.000 Ft
  • 2024. aug. 10-15.: , 656.000 Ft

Fontos

  • A június 7-i csoport esetében egy utólagos menetrend módosítás miatt odaútban 5 óra az átszállási idő Bécsben. (Ez a csoport már délután 3 óra körül elindul Budapestről és a többi csoporthoz hasonlóan éjfél körül érkezik Rejkjavíkba.)

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyeket a 23 kg-os feladható poggyásszal
  • A reptéri illetéket
  • A helyi autóbuszos közlekedést
  • 4 éjszakai szállást egy belvárosi 3 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban. A város szíve, a Tjörnin-tó a szállodától 2 perc sétával elérhető.
  • Büféreggelit
  • Az útlemondási biztosítást
  • A felsorolt programokat belépődíjakkal (Arbaer-skanzen, Perlan kilátó)
  • Idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 545 Ft/nap

Felár

  • Egyágyas felár: 215.000 Ft

Program

1. NAP:

A délutáni órákban elutazás Budapestről egy nyugat-európai átszállással Reykjavíkba. Megérkezés éjfél körül (helyi idő szerint), majd transzfer a belvárosi szállodába (4 éj).

2. NAP: REYKJAVÍK, KÉK LAGÚNA

Késői reggelit követően autóbuszos és gyalogos városnézés a gyönyörű fekvésű izlandi fővárosban, Reykjavíkban. A fő attrakciók a következők: az Arbaer-skanzen, a Perlan kilátó, a Hallgríms-templom (melynek homlokzata az amerikai űrrepülőgépekre emlékeztet), a Tjörnin-tó partján álló városháza stb. A városnézés után szabadidő a hangulatos sétálóutcákon, lehetőség múzeumlátogatásra, vagy:

Fakultatív program: Kék Lagúna

Kirándulás a Reykjavík közelében található híres geotermikus fürdőbe, melynek vízhőmérséklete 38 Celsius fok körül van télen, nyáron.

A fakultatív program ára: 39.900 Ft (belépődíjjal, transzferrel, törölköző használattal). Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt.

3. NAP: SNAEFELLSNES-FÉLSZIGET (SELVALLAFOSS VÍZESÉS, KIRKJUFELL HEGY, ARNARSTAPI SZIKLÁI)

Kirándulás Reykjavíktól északra, a Snaefellsnes-félszigetre. Izland három nyugati félszigete közül ez a középső, amit sokan „mini Izland”-nak is neveznek. Itt egy aránylag kis területen több olyan természeti jelenség megtalálható, amelyekért egyébként sokat kellene utazni a szigeten, ráadásul a középkori izlandi irodalom híres emlékei, a sagák közül is több ezen a vidéken játszódik. A félsziget névadója az 1446 méter magas hófödte Snaefellsjökull vulkán – Izland egyik szimbóluma –, aminek irodalomtörténeti nevezetessége, hogy Jules Verne hősei innen indultak a Föld középpontja felé a híres regényben.

A félsziget északi partjára a Boszorkányhágón átkelve fotószünetet tartunk a Selvallafoss vízesésnél, majd egy lávamezőt és egy kisebb fjordot érintve Grundarfjördur városkába utazunk. Az egykori halászfalu nevezetessége a tengerparton álló, 463 méter magas Kirkjufell hegy, amely nevének megfelelően valóban emlékeztet egy kis izlandi templomra. Izland egyik legtöbbet fényképezett nevezetességét többféle szögből is megcsodáljuk majd.

Délután a Snaefellsjökull vulkán közelébe utazunk (több fotószünet), és sétát teszünk Arnarstapi falucska tengerpartján. Ez utóbbi festői fekvése, látványos sziklaformációi, tengerbe nyúló kőhídja és gazdag madárvilága miatt vált nevezetessé.

4. NAP: REYKJAVÍK / VATNAJÖKULL GLECCSERMEZŐ, JÖKULSÁRLÓN (GLECCSERLAGÚNA), FEKETE-ÖBÖL, SELJALANDSFOSS VÍZESÉS

Szabad program Reykjavíkban, lehetőség ismerkedésre a város egyéb nevezetességeivel. Sokféle látnivalóból lehet választani (pl. Nemzeti Múzeum, Nemzeti Galéria, Saga múzeum, Volcano show, óriási geotermikus medencék a Laugardalur parkban, botanikus kert, állatkert stb.), vagy:

Fakultatív program: Kirándulás Izland déli partjai mentén, gyönyörű tájakon át a Jökulsárlón gleccserlagúnához (kb. 13-14 órás program sok buszozással).

A sziget délkeleti részén található egy óriási gleccsermező, a Vatnajökull, melynél nincs nagyobb Európában (UNESCO világörökség). A több mint 2000 méter magas hegységből lenyúló gleccsernyelvek leérnek majdnem a tengerszintig, utazásunk során számtalan gleccserben gyönyörködhetünk. Hosszabb pihenőt tartunk majd a legnagyobb gleccserlagúnánál (Jökulsárlón), különleges élmény az óriási jégtömbökkel „teleszórt” tó látványa (a grandiózus gleccserrel a háttérben). Körülbelül 45 perces sétahajózás a gleccserlagúna hatalmas jégtömbjei között, majd visszaútban Reykjavíkba pihenőt tartunk a híres Fekete-öbölnél (óriás bazaltoszlopok, merész alakú sziklák a tengerparton), illetve a Seljalandsfoss vízesésnél. Ez utóbbi különlegessége, hogy a látogatók akár a vízesés mögé is besétálhatnak.

A fakultatív program ára: 55.500 Ft (hajójeggyel).

5. NAP: ARANY KÖRÚT (THINGVELLIR NEMZETI PARK, GEYSIR, GULLFOSS VÍZESÉS), REYKJAVÍK, BÁLNALES

Kirándulás Reykjavík környékén. Először az UNESCO világörökséghez tartozó Thingvellir Nemzeti Parkba látogatunk. Ez a nevezetesség két okból is nagy jelentőséggel bír. Egyrészt itt tartották a világ egyik legelső parlamentjét több mint 1000 évvel ezelőtt, másrészt sehol máshol a Földön nem lehet tanulmányozni ilyen jól a geológiai tektonikus lemezek szétválását.

Ezután izlandi utazásunk egyik legfontosabb attrakciója következik: Geysir (innen származik a gejzír szó, amit a világ szinte minden nyelvében használnak). Bár az eredeti gejzír néhány évtizede már nem működik, a mellette lévő Strokkur gejzír továbbra is aktív, 5-10 percenként feltör 15-20 méteres magasságig. Végül az Arany körút utolsó állomásaként a lenyűgöző Gullfoss vízesést nézzük meg.

A délutáni órákban érkezünk vissza Reykjavíkba, ahol a következő nevezetességekkel folytatjuk a buszos városnézést: a Höfdi palota (Reagan és Gorbacsov emlékezetes 1986-os találkozójának színhelye), a szép tengerparti sétány, a Harpa üvegpalota és a régi kikötő. A késő délutáni és az esti órákban szabadidő a városközpontban. Aki már nem szeretne szabadidőt, annak ajánljuk:

Fakultatív program: Bálnales

Izland az európai bálnales túrák legfontosabb helyszíne, a főváros környéki tengeröbölben tett 3 órás hajókirándulásokon a bálnaészlelések valószínűsége közel 99%.

A fakultatív program ára: 33.700 Ft

Késő este transzfer a repülőtérre, elutazás Reykjavíkból éjfél körül.

6. NAP:

Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Izlandi csillagtúra Reykjavíkból, repülőjeggyel, illetékkel, 3*-os szállással, reggelivel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére