5 napos körutazás a Monarchia legszebb tájain, busszal, félpanzióval, idegenvezetéssel – vár az Adria, a Bledi-tó, Plitvice, a Postojnai-cseppkőbarlang és Trieszt

Ajánlat kód: 36459
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

175.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 36459

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel az egykori Monarchia csodálatos látnivalóit és természeti kincseit!

Időpontok

{{opciók}}

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • 4 éjszaka szállást 3 csillagos szállodákban
  • Félpanziós ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
  • Fel- és leszállási lehetőséget 16 magyar nagyvárosban
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők ára: kb.: 117 €

Program

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – VARASD – ZÁGRÁB

Reggeli indulás és letenyei határátlépés után először Varasdon állunk meg. Kívülről lefényképezhetjük a várat és sétálunk a han­gulatos, szépen felújított belvárosban. Varasdi városnézésünk után tovább indulunk a horvát fővárosba. A mai lüktető nagy­várost már a buszból is szemlélhetjük. Gyalogos városnézést tartunk az óvárosban. Megtekintjük a Kaptol városrészben a székesegyházat, sétálunk a város mai központjában, a Jellasics téren. A Gradecben megnézzük a kormányzati negyedet, a mell­védről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóváros), ez a három városrész így együtt alkotja Zágráb óvárosát. Városnézésünk után szabadprogram keretében tehetünk egy alig egyperces utazást Európa legrövidebb pályájú (66 m) siklójával, így gyorsan elju­tunk az Ilica nevű bevásárló utcába. Áthaladva a Száva folyó hídján, „Új-Zágrábba” jutunk. Lehetőségünk lesz emléktárgyak vásárlására, vagy éppen beülhetünk a hangulatos kávézók egyi­kébe. Zágráb robbanásszerű fejlődése a XX. század utolsó évti­zedeiben ment végbe. A fővárosi programunk befejezése után elfoglaljuk szállásunkat, majd vacsora.

2. NAP: PLITVICEI TAVAK

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A Nemzeti Parkban gyönyörködünk a terület mesés tavaiban, vízesései­ben. A tórendszer 16 tavát szinte megszámlálhatatlan vízesés köti össze. A természetvédelmi területet gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Programunk során pallókon, erdei ösvényeken, egyenetlen talajon is sétálunk, ezért túracipő szük­séges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Kb. 4–5 órás gyalogtúrás kirándulásunk – melyet természetesen pihenőkkel szakítunk meg –, ugyan fárasztó lesz, de a csodás látvány ezt feledteti velünk. Nem véletlenül választotta az UNESCO a Világörökség részévé ezt a tórendszert. A nemzeti park pihenőhelyein lesz étkezési és ajándékvásárlási lehetőség is. Az esti órákban foglaljuk el szállásunkat, vacsora.

3. NAP: OPATIJA – TRIESZT

Reggeli után a mediterrán Adriai-tengerpartra utazunk. Opatijában, mely a Monarchia híres üdülőhelye volt, sétálunk a szépen kialakított tengerparton, miközben gyönyörködhetünk a több mint 100 éves elegáns szállodákban. Az itteni paloták többségét osztrák nemesek emeltették szecessziós stílusban. Aki akar, az napozhat és bemehet az Adriai-tengerbe. A paloták előtt húzódik a Slatina, vagyis Opatija városi, betonozott partú strandja. Partja hullámvonalú, érdekes ívekkel tarkítva. Lépcsőn lehet bemenni a vízbe. Beérkezéskor derékig ér a tenger. Az alja kavicsos, ezért javasolt az úszócipő. Délután elhagyjuk Opatiját, az olasz határt is átlépjük, így érkezünk Trieszt városába, mely már a Monarchiának is fontos kikötője volt. Belvárosában és a tenger-parton is sétálunk. Itt található a főtér, a Piazza Unitá d’Italia. A mintegy tizenkétezer négyzetméteres tér közvetle­nül a tenger mellett fekszik, csodaszép épületekkel határolva. Tenger felőli részén eredetileg kikötő volt. A téren két szobrot találunk, a magas oszlop tetején áll VI. Károly császár szobra, a másik pedig, a Négy Kontinens díszkút, Triesztet mutatja be a világnak, mint Fortuna istennő kegyelt városát. A XVIII. században még csak négy kontinenst ismertek, az ezeket ábrázoló szobrok veszik körül a fiatal lányként megmintázott Triesztet. A tengerrel szemben áll az eklektikus stílusú Városháza. Egyik oldalt a Kormányzói Palota, a másik oldalról a Pitteri Palota és a Grand Hotel Duchi d’ Aosta öleli körbe a teret. A Ponte Rosso mentén haladva szebbnél szebb épületek, elegáns üzletek sora látható. Szabadprogram alatt, ha van kedvük megkóstolhatják az eredeti „Rigó Jancsi” édességet. Programunk befejezése után visszaindulunk Szlovéniába. Szállás a határ közelében.

4. NAP: POSTOJNA – LJUBLJANA

Reggel útnak indulunk és megnézzük Közép-Európa egyik leg­szebb és legnagyobb cseppkőbarlangját Postojnán. A hatal­mas cseppkőbarlangot először kisvonattal, majd gyalogosan tekintjük meg. Káprázatosak a cseppkövek hatalmas oszlo­pai és csipkéi, ezek magasodnak fölénk. (Melegebb öltözet javasolt). Délután a Triglav Nemzeti Parkhoz tartozó Bohinji-és Bledi-tóhoz kirándulunk. Megkapó a magas hegyek és a türkizkék tavak harmóniája. A túra után rövid pihenő a szépséges Bohinji-tónál, Szlovénia legnagyobb tavánál. Ha szerencsénk van, Szlovénia és a Júliai Alpok legmagasabb csúcsát, a Triglávot is megpillanthatjuk. Ezt követi a Bledi-tó varázslatos látványa, ahol megcsodálhatjuk a híres monar­chiabeli üdülővárost. Pletnával bemehetünk a tó közepén lévő kegytemplomhoz, de aki akarja a híres bledi krémest is meg­kóstolhatja. Szállás Ljubljana környékén.

5. NAP: LJUBLJANA – TORNYISZENTMIKLÓS – BUDAPEST

Reggel a szlovén fővárosba megyünk. Ljubljanába érve város­nézést tartunk. Az egyetem reprezentatív épülete a szlovén történelemnek is fontos helyszíne volt. A ferences templom barokk stílusú XVII. századi épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon melynek középső íve egy régi fahíd helyén épült, a két szélső ága pedig Joze Plecnik, a város kiváló építészének tervei alapján készült. Plecnik munkái 2021-ben felkerültek a Világörökségek listájára is. A híd környékén min­dig nagy a nyüzsgés. A Hármas-hídtól az oszlopos árkádsor alatt érünk ki a Vodnik térre, mely egyben a központi piac­tér is. A székesegyház oldalában minden nap a helyi, ismert éttermek, vendéglátó egységek kihelyezik asztalaikat, nap­ernyőiket. Ezért lett a hely a turisták és a helyiek közkedvelt találkozási pontja. Tovább haladva a főváros szépen felújí­tott főutcája mindenki tetszését elnyeri. Lesz ajándékvásár­lásra is idő. Városnézésünk után Magyarország felé vesszük az irányt. Budapestre érkezés az esti órákban, majd mindenkit a felszállóhelyére szállítunk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos körutazás a Monarchia legszebb tájain, busszal, félpanzióval, idegenvezetéssel – vár az Adria, a Bledi-tó, Plitvice, a Postojnai-cseppkőbarlang és Trieszt

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére