Ismerkedés a mennyei grúz borokkal, gyönyörű tájakkal és izgalmas városokkal, 5 nap / 3 éjszaka 1 főre reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 31768
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

105.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 31768

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Keresd fel Grúzia Világörökséghez tartozó helyszíneit és kóstold meg a térség fantasztikus borait!

Időpont

  • 2019.10.18. - 2019.10.22.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 3 éjszaka szállást
  • Reggelit
  • A megadott programokat
  • A transzfereket
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Wizz Air repülőjegyet illetékkel, amely tartalmazza személyenként 1 db max. 10 kg max. 55 x 40 x 23 cm kézipoggyász díjátkb. 68.500 Ft-tól
  • Belépőjegyeket kb. 20 USD (helyszínen fizetendő)
  • Útlemondási biztosítást 1,5%

Egyéb költségek és felárak

  • Egyágyas felár 29.000 Ft/fő
  • Félpanziós felár 14.000 Ft / 2 alkalom
  • Max. 20 kg bőrönd feladás kb. 25.900 Ft/db max. 32 kg bőrönd feladás kb. 31.100 Ft/db
  • BBP biztosítás

Program

1. nap: Budapest - Kutaisi

Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen Wizz Air járattal 23:55-kor, éjszaka a repülőn.

2. nap: Kutaisi - Tbiliszi

Érkezés Kutaiszibe 04:55-kor, majd indulás Grúzia fővárosa, Tbiliszi felé. Útközben elfogyasztunk egy bőséges grúz reggelit. A fővárosba érkezés után megkezdjük az ismerkedést a látnivalókkal. A város és környéke már az i. e. IV. évezredtől lakott. A legkorábbi írásos említés az i. sz. IV. századból származik. Jelenlegi arcát mutatva harmóniában fér meg egymás mellett az ősi és a modern városrész: kicsit európai, mégis kicsit keleties, ahol szépen felújított sétálóutcák és éttermek csalogatják a látogatókat. Tbiliszi utcáin sétálgatva bepillantást nyerhetünk a város történetébe, miközben felfedezhetjük az egyházi és világi építészet műalkotásait. A városnézést az óvárossal kezdjük, ahol a szűk kis utcákban lépten-nyomon gyakran ősi időkből származó látnivalókba botlunk. A XII. században alapított Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz (VI-VII sz.), a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz (VI. sz.). A Béke Hídja egy olasz dizájner alkotása, olyan megkapó és érdekes a formája, hogy szinte a város jelképévé vált. Ezután átmegyünk a modern városrészbe, felkeressük a Rusztaveli sugárutat, majd felmegyünk Grúzia Anyja szobrához, ahonnan leereszkedve lehetőségünk lesz a Narikala erődöt is megtekinteni. A városra legszebb kilátás az erődből nyílik. Végül felkeressük a híres kénes fürdőket, amelyeket még Alexandre Dumas is megemlít, mint a világ legjobb fürdőit. Szállás Tbiliszben (2 éj).

Szállás: Hotel Astoria 3*

3. nap: Tbiliszi vagy borkóstoló program

Szabad program Tbilisziben vagy fakultatív kirándulási lehetőség a fantasztikus grúz borok világába.

Ha szeretné egyénileg felfedezni a várost, akkor a szálloda környékén sok kiváló étterem található, ahol elfogyaszthatnak egy helyi ételkülönlegességekből álló ebédet. Felülmúlhatatlanok a friss grúz zöldségek és fűszerek, a különböző tésztaételek, házisajtok, saslikok és természetesen a grúz vörösborok. Néhány tipikus grúz étel: harcso (grúz marhahúsleves), hinkali (töltött főtt tésztabatyu), hacsapuri (sajtoslángos-féle), kazinaki (mézes, magvas édesség). Javasoljuk, hogy keressék fel a Grúz Nemzeti Múzeumot. A grúz borok feltehetően a történelem leghosszabb előzményeire tekintenek vissza, állítólag a bortermelés is a mai Grúzia területén indult meg. Még az egészen különleges betűiket is a szőlőkacsokhoz hasonlítják. Az ősi borkészítési eljárás nagyjából az alábbi: a szőlőmustot méhviasszal lezárt agyagedényekben, grúzul kvevrikben a földbe ásták, hogy ott állandó, alacsony hőmérsékleten végbemenjen az erjedés.

A fakultatív kirándulás során első megállónk Mukhrani település, ahol felkeressük Ivan Mukhranbatoni herceg birtokát. A herceg lelkesen fogott a gazdálkodásba, s ez csak fokozódott egy 1875. évben történt franciaországi látogatása, melynek során még több fortélyt és tudnivalót sajátított el a borkészítés világából. Hazaérkezése után elhatározta, hogy ősei birtokán magasabb igényeket is kielégítő bortermelésbe kezd. Borai először a Kaukázus országaiban, majd később a balti államokban, Oroszországban, Franciaországban, de később még az USA-ban is rendkívül népszerűek lettek. A herceg sikeres katonai pályafutását cserélte le a borkészítés világára, melyben munkássága során olyan elismert lett, hogy sírja Mcheta-ban, a Szvetikhoveli székesegyházban található, mely tradicionálisan uralkodói temetkezési hely. Ha kigyönyörködtük magunkat a környékben és a csodálatos épületekben, akkor lehetőségünk nyílik 3 féle bort is megkóstolni a Chateau Mukhrani borászat választékából. Utunkat Csardakhi település felé folytatjuk, ahol felkeressük Grúzia egyetlen bio borászatát. Borai nemzetközileg is elismertek és népszerűek. Legkedveltebb a Csinuri, mely egy fehér, száraz bor. A borkóstoló során első lépésként megismerkedünk a grúz szőlőpálinkával (csacsa), majd következik 2 féle bor és egy helyi finomságokból álló ebéd. Kora délután búcsút veszünk a Jago borászattól, és visszaindulunk Tbiliszbe.

4. nap: Tbiliszi – Mcheta - Gori - Uplistsikhe- Kutaisi

Utunkat Kutaiszi felé vesszük. Első megállóként felkeressük Mcheta -t, Grúzia ősi fővárosát és vallási központját. A városnézés során megtekintjük a Dzsvari székesegyház-kolostort (VI. sz.) és a Szvetichoveli Székesegyházat (XI. sz.). A Szvetichoveli Székesegyház a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete. Folytatjuk utunkat Upliszcikhe barlangvárosa (i. e. I. sz.) felé. A sziklába vájt város az egyik legfontosabb hely Grúzia történelmében, ezen a helyen haladt át a híres Selyemút. A város több ezer éven keresztül lakott volt és több, mint 700 (lakó)helyiséget számlált. Jelenleg kb. 150 maradt belőlük. Megtekintjük az egykori lakóhelyiségeket, a borospincéket, a pékséget, az antik színházat és a középkori bazilikát. Következő állomás Gori városa, mely leginkább arról nevezetes, hogy itt született Sztálin, szülőháza ma is áll, mellette múzeum létesült, még a szovjet államfő életében – ahol mintha megállt volna az idő. A tárlaton többek között megcsodálhatjuk a magyar dolgozók által küldött Szabadság-szobor kicsinyített másolatát is. Innen továbbutazunk Kutaiszibe, ahol elfoglaljuk szállásunkat (1 éj).

Szállás: vendégház

5. nap: Kutaisi - Budapest

Kora hajnali transzfer a repülőtérre. Indulás 05:40-kor, várható érkezés Budapestre 06:55-kor.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Ismerkedés a mennyei grúz borokkal, gyönyörű tájakkal és izgalmas városokkal, 5 nap/3 éjszaka 1 főre reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére