Irány a Földközi-tenger két csodás szigete, Málta és Szicília, 8 nap/7 éjszaka 1 főre félpanzióval, repülőjeggyel, helyi busszal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 30195
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

317.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 30195

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Mesébe illő tájak, hamisítatlan mediterrán hangulat Máltán és Szicílián!

Opciók

-

Az ár tartalmazza 1 személyre:

8 nap / 7 éjszaka

4*-OS SZÁLLODÁK

Utazás

Budapestről Máltára és Cataniából Budapestre, valamint Málta és Szicília között is menetrend szerinti közvetlen repülőjáratokkal; a helyszínen légkondicionált autóbuszokkal.

Szállás

4 éjszaka Máltán egy jó 4 csillagos, medencés wellness szállodában (a szálloda vendégei ingyen használhatják a szaunát, a gőzfürdőt, a külső és belső medencét, a jacuzzit és a konditermet). A szálloda Qawra város központjában található, 100 méterre a homokos tengerparti strandtól.
1+1+1 éjszaka Szicílián 4 csillagos szállodákban, a programban megadott helyeken.
Mindegyik szálloda szobái 2-3 ágyasak, fürdőszobásak, légkondicionáltak, tv-vel és telefonnal felszereltek.

Ellátás

Félpanzió (Máltán büfévacsora korlátlan italfogyasztással, Szicíliában 3 fogásos menüvacsora, a reggeli mindenhol büfé).
Figyelem: Olaszországban a büféreggelik általában egyszerűbb svédasztalt jelentenek.

Összegezve: a teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket (beleértve a Málta – Szicília járatot is), a 20 kg-os feladható poggyászt, a reptéri illetékeket, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, a helyi idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, a helyi autóbuszt, a fenti programokat, a helyi idegenvezetéseket és a Fehérvár Travel idegenvezetőjét (a budapesti indulástól a budapesti érkezésig), de nem tartalmazza a belépődíjakat.

Egyéb:

Illeték: egységsen 43.000 Ft 
Tenger oldali szoba felára a máltai szállodában: 12.400 Ft/fő/4 éj
Egyágyas felár: 98.000 Ft
3. ágy kedvezménye: 25.000 Ft
Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

Program

Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete, közvetlen közelében pedig a parányi Málta, mely mégis az egyik legérdekesebb sziget. Azt mondják, hogy nincs még egy olyan hely a világon, ahol a történelmi emlékek olyan sűrűn helyezkednének el, mint Málta szigetén. Szicília és Málta a Földközi-tenger medencéjének középső részén található, fontos kereskedelmi hajóutak mentén. Ez is magyarázat a régi gazdagságra, amiért olyan sokan próbálkoztak a hódítással. A szigetek mai lakói nagyrészt ezen hódítók leszármazottai (görögök, rómaiak, arabok, normannok, spanyolok stb.). Mindegyik hódító rajta hagyta a nyomát a szigeteken, így aztán a kulturális körutazások kedvelői igazi csemegére számíthatnak.

1. NAP: MÁLTA

Elutazás az előzetes menetrend szerint a déli órákban Ferihegyről Máltára közvetlen járattal. Szállás Máltán, egy tengerparthoz közeli szállodában (4 éj).

2. NAP: MÁLTA – VALLETTA, MOSTA, MDINA, RABAT

Egész napos program Málta szigetén. Először városnézés a fővárosban, Vallettában (panoráma a Felső Baracca kertekből, Szt. János társkatedrális stb.). Ezt a lenyűgöző építészetű várost a Málta szigetére költözött Szt. János rendi lovagok hozták létre a XVI. században a törökök elleni védekezésül. Továbbutazás Mostába, a Szűz Mária templom megtekintése (kupolája az egyik legnagyobb Európában). A következő programunk Mdina, a régi főváros, mely a sziget közepén, egy dombtetőn fekszik. A középkorból itt felejtett óváros hatalmas palotáival, szűk sikátoraival, templomaival mély benyomást tesz a turistákra. Végül Rabatban a Szt. Pál katakombákat nézzük meg, majd ha az idő engedi, látogatást teszünk egy kézműves faluban.

3. NAP: MÁLTA – GOZO SZIGETE

Szabad program, pihenés a szállodában, illetve a tengerparton.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás a közeli Gozo szigetére, ebéddel (kb. 9 óra). Transzfer a máltai kikötőbe, majd onnan kompátkelés Gozora (kb. 30 perces út). Málta nyüzsgő, mozgalmas városaival ellentétben a mindössze 30.000 lakost számláló Gozo a nyugalom szigete, kis falvai és gyönyörű tengerparti tájai elbűvölik a turistákat. Először Gozo központjában, Victoriában ellátogatunk az 1700-as évek elején épített katedrálishoz, mely a város fölé magasodó fellegvárban kapott helyet. Következő megállónk Ggantija megalitikus templomegyüttese, ahonnan szép időben gyönyörű a kilátás a közeli Comino szigetére és Máltára is.
Programunkat a sziget északi részén található Calypso-barlang melletti kilátópontnál zárjuk, ahol megcsodálhatjuk Gozo egyik leglátványosabb tengerparti szakaszát.
A fakultatív program ára (ebéddel): 15.500 Ft + belépők (minimum 20 fő esetén). A program kevesebb jelentkező esetén is megvalósulhat, viszont abban az esetben valamivel magasabb árra kell számítani.

4. NAP: MÁLTA – HÁROM VÁROS, HAGAR QIM ŐSKORI TEMPLOM, KÉK BARLANG

Félnapos program Málta szigetén. Először ismerkedés azzal a három erődített kisvárossal, melyek a Nagy Kikötő Vallettával szemközti oldalán emelkednek. Továbbutazás a Hagar Qim történelem előtti templomhoz (Málta egyik fontos műemléke). Építéséhez több tonnás köveket is felhasználtak. Végül leereszkedünk a sziget déli oldalának sziklás partjaihoz, ha az időjárás engedi, fakultatív lehetőség csónakkirándulásra a Kék barlanghoz.
Délután szabad program, pihenés a szállodában, illetve a tengerparton.

5. NAP: SZICÍLIA – PIAZZA ARMERINA, AGRIGENTO

A kora reggeli órákban átrepülünk Cataniába, Szicília második legnagyobb városába. A megérkezés után továbbutazás nyugat felé, Szicília középső területein keresztül. Piazza Armerinában a római kori villa megtekintése. A villa több mint 4000 négyzetméternyi padlómozaikjai világhírűek, és bepillantást engednek az ókori római életmódba. Délután látogatás Agrigentóban a híres Templomok völgyében. Agrigentót a görögök alapították Krisztus előtt a VI. században, abból az időszakból származnak monumentális görög templomai. Szállás Palermo környékén (1 éj).

6. NAP: SZICÍLIA – PALERMO, MONREALE, CEFALÚ

Városnézés Palermóban, Szicília fővárosában: székesegyház, Normann Palota, Palatinus-kápolna stb. Ezután a Palermo melletti Monreale világhírű XII. századi dómjának megtekintése (gyönyörű mozaikok). Kora délután utazás Cefalúba, mely kisváros egy hatalmas sziklatömb tövében fekszik a tengerparton. Séta a hangulatos, középkori városközpontban (erődszerű normann kori bazilika). Szállás Milazzóban (1 éj).

7. NAP: SZICÍLIA – TAORMINA, ETNA

Utazás Taorminába. Szicília talán legnépszerűbb turisztikai attrakciója ez a kisváros, mely a tenger felett, egy hegy nyúlványán fekszik (panoráma az Etnára). Séta a városban, a Csontváry által is megfestett görög színház megtekintése.
Ezután kirándulás az Etnához. Az Etna Európa legnagyobb működő vulkánja, ahol holdbéli tájak várják a turistákat. A 2000 méter magasan fekvő parkolóból lehetőség lesz felmenni felvonóval a csúcs közelébe, körülbelül 2500 méteres magasságig.
Szállás Catania környékén (1 éj).

8. NAP: SZICÍLIA – SIRACUSA

Utazás Archimédész városába, Siracusába. Siracusa az ókori Nagy-Görögország egyik legjelentősebb városa volt, ma is több műemléke emlékeztet erre az időszakra. Városnézés: az Ortügia szigetén fekvő óváros, Aretusa forrása, ókori emlékek stb.
Kora este transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Cataniából Budapestre közvetlen járattal. Érkezés várhatóan a késő esti órákban (az előzetes menetrend szerint).

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Irány a Földközi-tenger két csodás szigete, Málta és Szicília, 8 nap/7 éjszaka 1 főre félpanzióval, repülőjeggyel, helyi busszal, idegenvezetéssel, 2 őszi időpontban

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére