1 napos városnézés Szegeden, a szecesszió nyomában, busszal, ebédre halászlével és túrós csuszával

Ajánlat kód: 36596
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

12.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 36596

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj Szeged szecessziós építészetével és kóstold meg a hamisítatlan szegedi halészlét!

Időpontok

  • 2021. 07. 11.: , 12.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • Ebéd (halászlé + túrós csusza tepertővel)

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők

Program

Szeged – többek között Bécs, Barcelona, Brüsszel és Szabadka mellett – tagja a szecessziós városok hálózatának. Jó okkal, hiszen mintegy ötven épület őrzi a szecesszió különleges világát: bérházak, lakóházak, egyházi intézmények, különleges díszítések, szobrok és számtalan kapu, ablak, belső díszítés készült ebben a stílusban. Egy részük a múlt században megsérült, vagy elpusztult, de számos épületet megmentettek és ma már újra régi fényében pompáznak. A magyar építészetben különösön fontos szerepe van a szecessziónak, azon belül is Szegednek. A híres nagy árvíz után ugyanis szinte a semmiből épült fel az egész város, és a 20. század elején még mindig bőven volt elég hely ahhoz, hogy a belvároson rajta hagyja a nyomát az új, divatos stílus. Ez pedig az éppen akkoriban terjedő szecesszió volt, annak is leginkább a magyaros irányzata.

A magyar szecessziós építészet egyik legismertebb alakja Magyar Ede, az ő nevéhez fűződik Szeged mediterrán jellegű arculatának építészeti kialakítása is. Több épülete is a maga korában különleges volt. A Reök-palota az építész fő műve, a floreális szecesszió különleges megnyilvánulása. A palotát Európa egyik leggyönyörűbb szecessziós házaként emlegetik, minden kis részlete valamiről mesél. A magyar szecesszió minden szépsége megtalálható itt: a virágok, a kecses ívek, indák, és madarak, a kidolgozott ablak- és ajtókeretek, de még a tetőt a sarkon lezáró stílszerű fekete sas figura is fantasztikus látványt nyújt. A megrendelője Munkácsy Mihály unokaöccse, Reök Iván volt. A gazdag földbirtokos egy különleges családi házat szeretett volna, így épülhetett fel ez a ház a Kölcsey utca és a Feketesas utca sarkán. A palota többször is átesett felújításon, míg végül az épület 100. születésnapján nyitották meg ünnepélyesen a Regionális Összművészeti Központ névre keresztelt (REÖK) palotát, mely így tovább örökítette korábbi nevét. Ma időszaki képzőművészeti kiállításoknak ad otthon.

Európa egyik leggyönyörűbb zsinagógáját is Szegeden találjuk. A többféle stílust megjelenítő új zsinagóga üvegablakai Róth Miksa műhelyében készültek.

Sétánk során érintjük a város legjelentősebb szecessziós épületeit, majd ebéd egy halászcsárdában.

Délután látogatás a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében, ahol csodálatos környezetben sétálhatunk. Az arborétumban található tóban nyaranta szép számban nyílnak a tavirózsák és borítják be a tó szinte teljes felszínét. A Lótusztónak is nevezett nagytó szomszédságában találhatjuk a Rosariumot, ahol mintegy 120 pompás virágú rózsafajta illatozik. Az arborétum több ezer cserjének és fa fajtának nyújt kellemes otthont. Kiemelkedőnek mondható a fenyőgyűjtemény, melyben a Füvészkert bejáratához közel fellelhető a legöregebb magyarországi szecsuani ősfenyő.

Érkezés Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

1 napos városnézés Szegeden, a szecesszió nyomában, busszal, ebédre halászlével és túrós csuszával

Fontos

Az utalvány megvásárlása nem egyenértékű a foglalással. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után érvényesítsd az utalványod emailben, az utazas@netida.hu címen.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére