Földközi-tengeri hajóút az MSC Opera fedélzetén, kiutazással Genovába, a hajón teljes ellátással, idegenvezetéssel, fakultatív programokkal – görög, olasz és ciprusi partok

Ajánlat kód: 35458
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

357.200 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35458

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hajózz a csodálatos olasz, görög és ciprusi partok mentén az MSC Opera fedélzetén!

Időpont

  • 2020. március 20. - április 1.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Kiutazás költségét
  • Elhelyezést Belső Fantastica kabinban, az MSC Opera fedélzetén
  • Teljes ellátást a hajón
  • Magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Adók és illetékek
  • Kötelező borravaló

Felárak

  • BBP- és sztornó biztosítás
  • Fakultatív programok
  • Italcsomagok

Program

1. nap

A csoport az esti órákban indul buszokkal Olaszország felé.

2. nap

A kirándulók a délelőtti órákban érkeznek meg a genovai kikötőbe. Becsekkolás és a választott kabinok elfoglalása után megkezdődhet a fedélzeti programlehetőségek feltérképezése a káprázatos MSC Operán! A tengerjáró a késő délutáni órákban felvonja a horgonyt és útnak indul a Földközi-tenger legkeletibb csücske felé!

3. nap

A görög partok felé hajózva ezen a napon az MSC Opera nem köt ki - így Ön egész nap szabadon élvezheti a tengernyi programkínálatot a fedélzeten. Tegye próbára a hajó konyháját - biztosan nem fog csalódni! Három különböző étterem, tucatnyi bár várja az éhes-szomjas utazókat. Ha sportolni szeretne, ne hagyja ki a fedélzeti sportpályákat: bowlingozhat, használhatja a nyitott és fedett medencéket, ha pedig átmozgatná magát, a fitneszteremben korszerű gépek sorakoznak és akár személyre szóló tanácsadással is élhet. Látogasson el a díjnyertes MSC Aurea Spa termeibe, ahol törökfürdő, relax szoba, és testet-lelket felfrissítő masszázsokkal várják.

4. nap

Mintegy háromezer évvel ezelőtt Katakolon térségében egy olyan álom született meg, amely minden túlzás nélkül a mai napig tömegek életére van hatással. Fedezze fel fakultatív* kirándulásunkon Olümpiát, az ötkarikás játékok ősi szülőföldjét! A páratlan kirándulás az ókori játékok helyszínére kalauzolja el Önt, ahol a hagyományok szerint i.e. 776-ban az első játékokat rendezték - majd több, mint ezer éven keresztül rendszeresen visszatértek ide a legkiválóbb sportolók! A környék lenyűgöző régészeti lelőhely, ahol évszázadok óta folyik a munka. A görög legendárium úgy tartja: a helyet Zeusz személyesen építette fel, így a görög főistent itt saját templomában tisztelték, melyet a kirándulók útvonala is érint.

Ezt követően meglátogatják a hippodromot (ha most még nem tudja mi az, ne aggódjon: legkésőbb a helyszínen mindenre fény derül) és egy igazi korabeli világcsodát, a stadiont, amely 40 ezer vendég befogadására volt alkalmas. Visszaindulás előtt lesz lehetőség szabadon bebarangolni a környéket, vagy felkeresni a tucatnyi szuvenírbolt egyikét.

Fontos megjegyzés: a kirándulás során egyenetlen talajon kell sétálni. Kerekesszékes utasaink ezen a programon nem vehetnek részt. Mozgásukban korlátozott utasaink, kérjük, a fentieket mérlegelve döntsenek a részvételről.

5. nap

Tartson velünk egy hangulatos kirándulásra, amely évezredekkel ezelőtti korokba navigál el! A fakultatív* program a történelem hajnalára repít vissza: azt a legendás Knósszoszt fedezheti fel, mely egykor a Minószi civilizáció vallási és politikai központja volt - a mai Heraklion közelében. A palota egyes termei egykori pompájukban csodálhatóak meg. A szinte labirintussal felérő kolosszális épületnél bolyongva a látogatók a 20 ezer négyzetméteres palota lenyűgöző méreteiről is benyomást nyerhetnek. A falakon elhelyezett információs anyagok segítségével bepillanthatást nyerhet abba is: milyen lehetett eleink élete a bronzkorban.

A palotát egy korábbi, még nagyobb és az újkőkorszakban épített palota romjain emelték. Az ötemeletes épület 1300 terméből 800 maradt meg mára. A kirándulás Heraklionban zárul, ahol némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.

Megjegyzés: a kirándulás során macskaköves úton kell sétálni, ami kerekesszékkel közlekedő utasok számára nehézséget okozhat. Kerekesszékkel közlekedő utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a le- és felszállásban (a buszon sem rámpa, sem lift nem található). A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie. Kerekesszékes utasainkat arra kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni ezen a kiránduláson, úgy a hajóra történő felszállást követően keressék fel a Shore Excursions’s Desk-et, hogy a szükséges előkészületeket megtehesse a személyzet.

6. nap

Útban a Földközi-tenger keleti csücske felé az MSC Opera az egész napot a tengeren tölti - itt az újabb ragyogó alkalom, hogy a tengerjáró még több programját felfedezze! A családok legkisebb tagjait Chicco, Lego és Namco tematikus játszószobák várják, ha pedig pancsolni szeretnének, az izgalmas Spray Parkban a legkülönfélébb vizes szórakozásra is lehetőség van. Ha a tengeri utazás során leapadtak a tartalékok - vagy csak egy kis shoppingolásra vágyik, keresse fel a 6. fedélzeten található butikokat és üzleteket. Az egész napos pezsgő forgatag után jól esne egy kis nyugodt kikapcsolódás? A könyvtárban, lounge-okban, szivarszobában nyugodtan megpihenhet!

7. nap

Egy szentföldi kirándulás sem lehet teljes a két, talán legismertebb település, Jeruzsálem és Betlehem nélkül. Tartson velünk fakultatív* barangolásunkon, és ismerje meg mindkét szent helyet! A haifai kikötőből a busz egyenesen a három világvallás által szenthelyként tisztelt Jeruzsálembe visz - a két órás utazás közben a csodálatos tájakban is gyönyörködhet. Az első megálló a város leggyönyörűbb kilátója, a Haas Promenád: a zöldellő parkból lenyűgöző panoráma nyílik a környékre! Majd gyalogosan folytatják a kirándulók: az óvárosi részben barangolva a Jaffa kapun keresztül részben a „Via Dolorosa”-t is érintik. A Szent Sír templomot is megtekintik (csak kívülről), majd a Siratófalhoz mennek, amely a szomszédos Templomhegy támfala a második templom idejéből. (Különös neve onnan ered, hogy a zsidók e falnál imádkozva gyászolják a templom lerombolását). Itt némi szabadidő eltöltésére is van lehetőség, majd irány Betlehem! A palesztin területeken található városkában a legfontosabb látnivaló a Születés Temploma, melyet a keresztény hagyományok szerint Jézus születési helye fölött emeltek. A 339-ben befejezett templom egyben a legrégebbi, folyamatosan működő keresztény templom a világon. A látogatás után visszatérés Haifába a hajóhoz.

Megjegyzés: a kirándulás során kb. 2,5 kilométert egyenetlen, macskaköves úton kell megtenni, az útvonalon lépcsők és emelkedők is találhatóak. A kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt, mozgásukban korlátozott utasaink pedig kérjük, a fentiek figyelembevételével mérlegeljék a részvételt. Vallási jelentőségű helyeken konzervatív viselet ajánlott. A látványosságoknál tömeg és sorban állás is lehet. Betlehembe történő belépéshez útlevél szükséges. A Születés Templomában az ezüstcsillag barlangba valószínűleg nem tudnak bejutni a kirándulók.

8. nap

Ciprus legidősebb települését keresheti fel ezen a fakultatív* programon. A kikötőből Larnakába visz a busz, ahol az ismert sztoikus filozófus, Zénó is született. A város a keresztények számára is különleges jelentőséggel bír: a hagyományok szerint itt töltötte “második” életét Lázár, aki a város püspöke volt, miután Jézus feltámasztotta a halálból. Az emlékének szentelt templom a város egyik legismertebb látványossága. A városban szabad program várja. Ezt követően a kikötő felé vissza a csoport Lefkarában is megáll. Ez a falu a csipkéjéről ismert - a települést szintén némi szabadidős program keretében fedezheti fel. Megjegyzés: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt.

9. nap

Az ókori világ hét csodájának egyike volt a rodoszi Kolosszus, melyet ugyan egy földrengés elpusztított, de a város csodálatos középkori városrészeit így is megéri felkeresni! Fakultatív* kirándulásunkon az óváros megannyi gyönyörű látnivalójához ellátogathat. A kirándulók előbb egy buszos városnéző körútra indulnak, majd az UNESCO Világörökség részévé választott belvárosi részt sétálva is megtekintik. A csoport megnézi a 15. században épült, lenyűgöző Nagymesteri Palotát, melynek nagyobb része ugyanakkor a múlt század elején került újjáépítésre, miután egy robbanásban megsemmisült. Majd alkalma lehet a híres Lovagok útján barangolni, ahol középkori fogadók sorakoznak, mielőtt a csapat visszatér a hajóra.

Fontos megjegyzés: a kirándulás során hosszabb szakaszokat kell gyalogolni, a Nagymesteri Palota termeit 48 lépcsőn keresztül lehet elérni. A kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt, mozgásukban korlátozott utasaink pedig kérjük, a fentiek figyelembevételével mérlegeljék a részvételt.

10. nap

Az MSC Opera előtt egy hosszabb út áll nyugat felé - Görögországtól egészen az Etnáig kell eljutnia a tengerjárónak. Ezen a napon nem köt ki a hajó, így Ön az egész napot kedvenc, vagy újonnan felfedezendő programjaival töltheti! Nézzen körül az MSC 2015-ös, „Reneszánsz programja” keretében orrától a tatjáig felújított hajó kecsesen elegáns fedélzetén. A különleges atmoszférájú fedélzeteken élvezet sétálgatni is, míg az egyedi hangulattal bíró bárokban megpihenhet egy-egy finom koktéllal. Ha már úgy érzi: minden lehetőséget kipróbált, dőljön hátra egy napozóágyon valamelyik medence közelében és élvezze, ahogy a tengeri út mérföldjei elsuhannak.

11. nap

Európa legmagasabb és egyben egyik legszebb vulkánja arra vár, hogy felfedezze. A fakultatív* kirándulás az Etnához kalauzol el, ahová a messinai kikötőből egy másfélórás buszos kirándulással jut el a csoport. A buszt Rifugio Sapienza állomáson drótkötélpályás felvonóra cserélik, amely már egészen közel van az Etna kráterjeihez - felvonót az elmúlt években többször is elborította a vulkáni hamu (de természetesen biztonságosan használható). 1900 méteres magasságban a csoport kiszáll, hogy a híres Silvetri krátereket megtekintsék. A szinte „Marsbeli” tájakon lépdelve lenyűgöző fotókat készíthet! A hegyről egészen csodálatos panoráma nyílik a közeli Cataniára és a szomszédos tengerre... A kirándulás végén visszatérés a kikötőbe.

Fontos megjegyzés: a kiránduláson kerekesszékes, mozgásukban korlátozott, valamint szívproblémákkal küzdő utasaink nem vehetnek részt a hegy magassága miatt. Rossz időjárás esetén a kirándulás más útvonalon haladhat, a pontos menetrendről a fedélzeten kaphat tájékoztatást. Széldzseki és kényelmes cipő viselete ajánlott.

12. nap

A világ legnépszerűbb turista célpontjainak egyike, az Örökváros, az egykori birodalom központja, Olaszország élettől pezsgő, csodálatos metropolisza – és még hosszasan lehetne sorolni Róma „címeit”, melyet az évezredes történelem alatt aggattak a népszerű és csodálatosan szép városra. De inkább tartson velünk és fedezze fel fakultatív* programunkon a Tevere partján, hét dombra épült települést. A másfélórás, buszos kirándulás Rómáig már önmagában is külön programmal ér fel: a busz útja a lélegzetelállítóan szép olasz vidéken kanyarog. A városba érkezve a csoport előbb busszal indul olyan nevezetességek felfedezésére, min Caracalla fürdője, a Circus Maximus, Colossem vagy Constantinus diadalíve és a Palatino. Majd a buszról leszállva a következő nagyjából 90 percben a város további nevezetességeit ismerheti meg, köztük a Trevi kutat, a Pantheont vagy a barokk stílusban díszített, csodálatos Piazza Navona-t. Rövid ebédszünet után a Szent Péter tér környékét mindenki önállóan barangolhatja be. Felkeresheti a Bazilikát, készíthet néhány irigylésre méltó fotót a Bernini oszlopsornál. A kirándulás végén a busz ugyanolyan káprázatos tájon kanyarogva visz vissza a kikötőbe, mint amilyenen érkeztek is.

Megjegyzés: az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza. A Szent Péter Bazilikát akár a látogatás ideje alatt is bezárhatják, különböző vatikáni programok miatt. A Bazilika látogathatóságáról a kirándulás ideje alatt kaphat tájékoztatást. A bejutáshoz akár hosszabb sorban állás is lehet. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. Kerekesszékes utasaink a kiránduláson részt vehetnek, de kérjük vegyék figyelembe, hogy a kiránduláson hosszabb sétákat kell tenni. Kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel együtt vehetnek részt, aki segít a buszról történő le- és felszállásban, mivel a buszon sem lift sem rámpa nem található. A széknek összecsukhatónak kell lennie. Kerekesszékes utasainkat kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni az utazáson, a fedélzetre szállva keressék fel a „Shore Excurions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket a személyzet megtehesse.

13. nap

A hajó a reggeli órákban köt ki Genovában. A kabinok és a hajó elhagyását követően már a délelőtti órákban buszra száll és elindulnak Magyarország (Budapest) felé.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Földközi-tengeri hajóút az MSC Opera fedélzetén, kiutazással Genovába, a hajón teljes ellátással, idegenvezetéssel, fakultatív programokkal – görög, olasz és ciprusi partok

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére