Földközi-tengeri hajóút az MSC Grandiosa fedélzetén, kiutazással Genovába, a hajón teljes ellátással, idegenvezetéssel, fakultatív programokkal – Nápoly, Málta, Marseille, Barcelona

Ajánlat kód: 35457
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

289.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35457

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Szeld a hullámokat a Földközi-tengeren és látogass el Máltára, Nápolyba, Marseille-be és Barcelonába!

Időpont

  • 2020. április 11-19.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Kiutazás költségét
  • Elhelyezést Belső Bella kabinban, az MSC Grandiosa fedélzetén
  • Teljes ellátást a hajón
  • Magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Adók és illetékek
  • Kötelező borravaló

Felárak

  • BBP- és sztornó biztosítás
  • Fakultatív programok
  • Italcsomagok

Program

1. nap

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, átszállással, menetrend szerinti repülőjáratokkal Milánóba. Érkezést követően transzfer Genovába, ahol bejelentkezés a szállodába. Délután további részében szabadidő, felfedezhető a színes, hangos, elbűvölő város, labirintusokkal, palotákkal, középkori falakkal, városi liftekkel.

2. nap

Reggelit követően transzfer a kikötőbe és bejelentkezés az MSC Grandiosa fedélzetére. Az ebédet a csoport már az MSC Cruises legújabb zászlóshajójának fedélzetén fogyaszthatja el. A délutáni órákban érdemes a medence partján pihenni és részt venni a Sailaway - Kihajózási partin a felső fedélzetek egyikén. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap

Kikötés a reggeli órákban Olaszország harmadik legnagyobb városában, Campania székhelyén Nápolyban. Habár Nápoly a történelem során számos kultúra, etnikum találkozási pontja volt, a városnak mindig sikerült homogenizálnia lakosságát, ezért lakosai, akár görög, akár spanyol eredetűek, mégis nápolyiaknak tartják magukat. Az erős lokálpatriotizmus is hozzájárult a sajátos nápolyi dialektus a napulitano fennmaradásához. Az egész napos fakultatív kirándulás első állomása Sorrento, a mitológiai szirének sziklája, a világ egyik legcsodálatosabb helye. A félsziget partjainak szépsége a szirénhangok varázsával vonzza a látogatókat: gigászi sziklahegyek, gyönyörű tengeröblök, kristálytiszta, kék víz, hullámos fennsíkok, parkok, erdők, narancs-, citrom- és olajültetvények. Ezt a meseszép színpadi díszletet egészíti ki a dél-olasz emberek vidám, hangos, nyüzsgő élete, lehengerlő kedvessége és vendégszeretete. Később továbbutazás Pompeiibe, ahol egy ízletes ebédet követően látogatás a világhírű ásatási területen. 79. augusztus 24-én a Vezúv tűzhányó váratlanul felébredt, s órákon belül hamu, lávakő, mérges gáz takarta be a körülötte lévő területet és lávával kevert sártenger borított be mindent. A szerencsétlenség olyan váratlan és hirtelen volt, hogy teljesen meglepetésszerűen érte Pompeii és a közeli Herculaneum városának lakóit. Amikor a kitörés véget ért, Pompeiit hat méter magas hamuréteg fedte be, örök időkre megőrizve a virágzó város életének utolsó, rémült pillanatait. A város így maradt meg az utókor számára, maradványai a XVIII. század közepén kerültek napvilágra. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap

A reggeli órákban kikötés Messina városában, ahonnan egy egész napos fakultatív kirándulás keretein belül az Etnát és Taorminát keresi fel a csoport. A kb. másfélórás autóbuszos utazás során képeslap szépségű tájak váltakoznak, míg el nem éri Európa legmagasabb, működő vulkánját. Az Etna meghódítására a Strada dell’Etna, vagyis a Déli útvonal szolgál ezen a napon. A felvonón érdemes kéznél tartani a fényképezőgépet, hiszen a vulkánra és a csillámló tengerre is csodálatos panoráma nyílik. Továbbutazás Taormnia városába, ahol szabadidő keretében mindenki a saját tempójában fedezheti fel a várost, ehet egy jót a kockásabroszos éttermekben vagy élvezheti a napsütést a kávézók teraszán. A délutáni városnézés érinti a kiváló akusztikával rendelkező görög színházat, melynek építését a hellásziak kezdték meg végül pedig a rómaiak fejezték be. Háttérnek pedig álmodni sem lehetne szebbet az Etna sziluettjénél. Később feltűnik a XIII. században épített Szent Miklós katedrális, a XV. századi Corvaja palota és a kis római Odeon színház is. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Kikötés a reggeli órákban Máltán. A félnapos fakultatív program során felfedezhetik Málta jelenlegi és egykori fővárosát, Vallettát és Mdinát. A program első állomása a városfal tetején lévő, árnyas padokkal, mediterrán növényekkel és szökőkutakkal díszített Barraka Kert. Kilátóteraszáról bámulatos kilátás tárul az alatta elterülő Grand Harbour kikötőre. Ezt követően a máltai lovagok által barokk stílusban emelt Szent János Társkatedrális meglátogatása, ahol Caravaggio Szent János fejevétele című híres festményét is megtekinthetik a látogatók. Továbbutazás Mdinába, melyet csendes városként is emlegetnek, hiszen a városfalon belül korlátozva van a gépjárműforgalom. A vársokapun belépve építészeti remekművek, paloták szegélyezik az utat. A barokk stílusjegyeket magán hordozó Szent Pál katedrális felkeresése, mely Lorenzo Gafa építész keze alatt nyerte el mostani formáját. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Egész napos hajózás az azúrkék tengeren. A tengeri napon véget nem érő programok sokasága várja a kicsiket és nagyokat. Érdemes bekapcsolódni az animációs programok valamelyikébe, olasz nyelvleckét venni, új ízeket kóstolni vagy feleleveníteni az eddig megszerzett élmények sokaságát.

7. nap

A déli órákban érkezés a katalán modernizmus központjaként számon tartott Barcelonába. A félnapos fakultatív program arra hivatott, hogy megismertesse eme építészeti stílust a látogatókkal. A városban fellelhető modernizmus ékes példái a legkiemelkedőbb építészek, Antoni Gaudí, Lluís Doménech i Montaner valamint Josep Puig i Cadafalch keze munkái. A kikötőből indulva a Passeig de Grácian, Barcelona lenyűgöző sugárútján felbukkan Gaudí két fontos alkotása, a Casa Batlló és a Casa Milá. Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő, „csontok házának” is nevezett Casa Batllót Gaudí legemblematikusabb alkotásaként tartják számon. A Casa Milá, vagyis a „kőbánya” hűen tükrözi az építészet és a természet összeolvadását. Később Barcelona védjegyének számító Güell Park felkeresése, melyet eredetileg lakóparknak terveztek, végül csak két ház épült fel és az egyikben maga Gaudí élt családjával. A teraszon színes, hosszan hullámzó mozaikkal kirakott padokon élvezhetik az egész városra nyíló panorámát. Érkezés Gaudí máig befejezetlen mesterművéhez, a világ egyik legismertebb bazilikájához, a Sagrada Familiához. A mostani tervek szerint 2026-ra, Gaudí halálának 100. évfordulójára fog elkészülni és 170 méteres magasságával a világ legmagasabb temploma lesz. Látogatás során számos érdekességet tudhatnak meg erről az építészeti csodáról. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap

Érkezés a reggeli órákban Marseille kikötőjébe. A félnapos fakultatív kirándulás egy másfélórás utazással indul a Camargue régióban fekvő történelmi Arles városába. A rómaiak Gallia Narbonensis provincia székhelyévé tették. A fennmaradt római kori építészeti emlékek 1981 óta szerepelnek az UNESCO világörökségi listáján. Vincent van Gogh egy évet töltött Arles-ban. Ez idő alatt több mint 300 festményt és rajzot készített, számtalan alkotásán köszön vissza a város különleges hangulata és nevezetességei. A gyalogos városnézés magában foglalja a római amfiteátrum megtekintését kívülről, amely az I. században gladiátorviadalok helyszínéül szolgált. Az arénát a XIX. században újjáépítették, azóta színes piacoknak és izgalmas bikaviadaloknak ad otthont. Szabadidő keretében mindenki a saját tempójában fedezheti fel Franciaország gyöngyszemét. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról. Félnapos városnézés Genovában helyi idegenvezető kíséretében. Délutáni órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre késő este.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Földközi-tengeri hajóút az MSC Grandiosa fedélzetén, kiutazással Genovába, a hajón teljes ellátással, idegenvezetéssel, fakultatív programokkal – Nápoly, Málta, Marseille, Barcelona

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére