Földközi-tengeri hajóút a Costa Smeralda fedélzetén, kiutazással, a hajón teljes ellátással, idegenvezetéssel, fakultatív programokkal – Savona, Marseilles, Barcelona, Mallorca

Ajánlat kód: 35508
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

356.800 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35508

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hódítsd meg a Földközi-tenger hullámait a Costa Smeralda fedélzetén!

Időpont

  • 2020. szeptember 5-12.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Kiutazás költségét
  • Elhelyezést Belső Classic kabinban, a Costa Smeralda fedélzetén
  • Teljes ellátást a hajón
  • Magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Adók és illetékek
  • Kötelező borravaló

Felárak

  • BBP- és sztornó biztosítás
  • Fakultatív programok
  • Italcsomagok

Program

1. nap

Budapesten a csoport busszal indul Bécs felé, ahonnan repülővel utaznak Genovába. Innen transzferjárat szállít a savonai kikötőbe, ahol már indulásra készen vár a Costa Smeralda! Becsekkolás és a választott kabinok elfoglalása - majd a tengerjáró az esti órákban kifut a kikötőből.

2. nap

Kulturális, városnéző program, tengerparti programlehetőséggel · Egy hangulatos francia halászfalu, Cassis a Cote d’Azur-on · Egész napos (kb. 7 óra) program

Fedezzen fel egy bájos francia halászfalut, barangolja be Cassis belvárosi részét és csodálatos tengerpartját ezen a fakultatív kiránduláson! A csoport útja előszőr a varázslatos francia riviéra legismertebb városába, Marseille-ba vezet, melyet buszos városnéző kiránduláson ismerhet meg. Majd a buszról vonatra váltanak, és a szomszédos, szintén tengerparti települést már ezzel érik el. Az elbűvölő francia falu pasztellszínű házai a Côte d'Azur legnyugatibb pontján jelölik ki. A városka fantasztikusan szép öble a tengerpartot csipkéző, meredek sziklákról is nevezetes. A település központjában tett séta után szabadidő és ebédszünet (árát a részvételi díj nem tartalmazza) következik. Ekkor van lehetőség némi időt a tengerparton napozással is eltölteni. A kirándulás végén ismét vonatra szállnak, majd a kikötőbe autóbusszal utaznak a résztvevők.

Fontos megjegyzés: az oda- és visszaút irányonként kb. 75 percet vesz igénybe.

3. nap

Félnapos (kb. 4 óra) városnéző program · Montjuïc-hegy · Diagonal és Sagrada Família · Gótikus-negyed* · Poble Espanyol szabadtéri múzeum

Tartson velünk egy fakultatív kirándulásra, amely a katalán főváros világhírű nevezetességeihez kalauzolja el Önt! Modern és mára klasszikussá vált művészek lenyűgöző alkotásai, történelmi nevezetességek, fantasztikus panoráma és káprázatos építmények várnak arra, hogy felfedezze azokat! A kirándulás első megállója a Montjuic hegy: a jubileumi, 25. nyári olimpiai játékok központi helyszínéről csodálatos panoráma nyílik városra és tenger által uralt környékére. A hegyről a déli városrész felé veszik az irányt (Avenida Diagonal), ahol Antoni Gaudí máig befejezetlen mesterműve, a Sagrada Família templom áll. Itt az építési munkálatok soha nem pihennek, a csoport a neogótikus stílusban épülő bazilikát kívülről tekintik meg, majd a szomszédos gótikus negyedben (Barrio Gótico) barangolnak egyet. A varázslatos hangulatot árasztó, középkori városrészben egymást érik a látnivalók. Ezek közül is kiemelkedik a székesegyház, amely egy ősi, római bazilika alapjaira épült (megtekintés csak kívülről).

Végül az utolsó megállóhoz visszakanyarodnak a Montjuic-hegyre. A Poble Espanyol szabadtéri múzeum az 1929-es Világkiállításra épült. Az egyedi intézmény célja az volt, hogy az ország kulturális és építészeti sokszínűségét tárja a látogatók elő. A faluként bebarangolhat múzeumban Spanyolország különböző tájainak építészeti hagyományait mutatják be 117 épületen, utcákon és tereken keresztül.

Megjegyzés: vallási ünnep esetén a székesegyházat csak kívülről tekintik meg a kirándulók. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

4. nap

Városnéző kirándulás, családok számára is ajánlott · Serra de Tramuntana · Valldemossa · Spanyol falu · Palma de Mallorca óvárosa

A látogatók szerint Mallorcán kihagyhatatlan az elbűvölő Serra de Tramuntana hegy, ahonnan tündérmesékbe illő, pazar látvány nyílik a szigetre és nyugodt, kék tengerre. Vegyen részt fakultatív kirándulásunkon és fedezze fel a varázslatos helyszínt! A kikötőből buszokkal utaznak az UNESCO Világörökség részévé választott Serra de Tramuntanához: itt a völgyekben megbúvó, varázslatos falvak és fantasztikus panoráma várja a csoportot. A következő megálló Valldemossa, a városban némi szabadidő eltöltésére is lehetőség van. A macskaköves sikátorokban bolyongva évszázados templomokra bukkanhat. A helyi művészek aprócska boltjaiba betérve pedig a híres mallorcai gyöngyutánzatokból is vásárolhat.

A séta után újra buszra szállnak a kirándulók: irány a tengerparti Új Spanyol Falu! Ebben a páratlan gyűjteményben egy helyen csodálhatja meg a spanyol falvak egyedülálló építészeti stílusát. Az országból széltében-hosszában összegyűjtötték a spanyol építészet ikonikus remekműveit az Alhambrától Toledo jellegzetes utcáiig. Tökéletes hely egy kis csavargáshoz! Végül pedig Palma de Mallorcán élvezhet némi szabadidős programot: felfedezheti a belvárost, ahol a helyi különlegességeket kínáló boltok kínálatát is szemrevételezheti. Végül visszatérés a hajóra.

5. nap

Az olasz partok felé hajózva egész nap Önre vár, hogy a Costa Cruises zászlóshajójának tengernyi programkínálatában alaposabban is elmélyedjen! A csodálatosan szép hajót úgy tervezték, hogy a hagyományaira büszke cég hírnevét öregbítse, az utazóknak pedig hamisítatlan mediterrán életérzést kínáljon.

Fedezze fel a csodálatos konyhákat, a fedélzeten jobbnál jobb éttermek közül válogathat. Ajánljuk figyelmébe a fúziós, csendes-óceáni ízeket mediterrán fűszerekkel vegyítő extravagáns éttermet. Ha hagyományosabb fogásokra vágyik, a konyhákban ezekkel is szolgálhatnak - az olasz pizzák például kihagyhatatlanul finomak! A Bruno Barbieri-ben pedig 8 Michelin csillagos mesterszakács által összeállított, 12 fogásos vacsora kerül terítékre! A szomjas utasokat tucatnyi bár, club és pub várja - az Angelo Poretti Pubba kötelező betérni, itt több, mint 100 éves hagyományra visszatekintő receptúra alapján készülő olasz sörkülönlegességet kóstolhat.

A finom falatok után adja át magát a felhőtlen szórakozásnak. Ha sportolna, a labdajátékoktól (röplabda, kosár, foci vagy akár: golf) a jógán át az erősítésig tucatnyi lehetőség közül válogathat. A gondtalan kikapcsolódásról a wellness részleg, gőzfürdők és szaunák gondoskodnak. A kisebbeket tematikus játszóházak, izgalmas foglalkozások várják, a tinédzserek, kamaszok pedig nekik szóló klubokban saját kortársaikkal élvezhetik a programokat.

6. nap

San Pietro sziget felfedezése · Cixerri síkság és Vesme kikötő · San Pietro sziget · Carloforte óváros, sikátorok és a tengerpart

Várjuk Önt egy varázslatos fakultatív kirándulásra, ahol felfedezheti a csodálatos San Pietro sziget mesés természeti tájait és Carloforte város színes forgatagát. A csoport utazása Cagliariban kezdődik, a városból egy nagyjából másfél órás út vezet a csodálatos és buja Cixerri síkságon át, egészen a Vesme kikötőig. Itt a buszt kompra cserélik: irány San Pietro szigete! A valamivel több, mint félórás utazást követően érkezés Carlofortébe, a sziget központi városába, melyet még a ligurok alapítottak a 18. században. Az itt élők a mai napig jellegzetes akcentussal beszélik az olasz nyelvet, a helyi konyhán pedig a még az észak-afrikai térségek hatása is érezhető (a város alapítói a mai Tunézia területéről érkeztek). Az óvárosi rész és a tengerpart lenyűgöző - a környéket némi szabadidő keretében önállóan is felfedezheti. A csoport a megbeszélt időben ismét találkozik, majd a Vesme kikötőn keresztül utazás a hajóhoz.

Megjegyzés: a résztvevők szám korlátozott, ajánljuk, hogy időben foglalja le helyét, amennyiben ezen a kiránduláson részt szeretne venni.

7. nap

Egész napos kirándulás Rómában · Colosseum · Trevi szökőkút · Pantheon · Piazza Navona · Szent Péter tér és Szent Péter bazilika

Isten hozta Rómában, az Örökvárosban ahol az európai civilizáció bölcsője ringott! Tartson velünk egy fantasztikus, egésznapos kirándulásra, melynek során az évezredes település több arca is feltárulkozik: az ókori birodalom lélegzetelállító központja és az élettől pezsgő, modern nagyváros is. A fakultatív programon résztvevők busszal (és részben gyalogosan) keresik fel a város legismertebb nevezetességeit. A kikötőből a csoport útja először a város ikonikus épületéhez, a Colosseumhoz vezet. A Flavius császári dinasztia által emelt, monumentális épületet kívülről tekinti meg a csoport. Innen gyalogszerrel folytatódik az út: a séta célpontja a Trevi szökőkút, melyet filmekből és regényekből is jól ismerhet. A lenyűgöző, barokk látványosságnál rendszerint tömegek állnak sorban, hogy két pénzérmét dobhassanak a kútba. Az egyiket azért, hogy visszatérjen még Rómába - a másikat pedig saját kívánsága teljesüléséért.

Majd a Pantheon következik, amely az antik világ egyik legszebb állapotban fennmaradt emléke, egy templom, ahol az ókori rómaiak minden általuk ismert istenséget tiszteltek. A Piazza Navona a város egyik lenyűgöző központja melyet három barokk szökőkút díszit. Itt rövid szabadidős program keretében megebédelhetnek a kirándulók.

A délutánt a Szent Péter téren és az apostol nevét viselő Bazilikánál töltheti el. A keresztény világ legnagyobb temploma Vatikán állam legismertebb szimbóluma, melyet a hagyományok szerint Szent Péter sírja fölé emeltek. Belsejét olyan felbecsülhetetlen értékű művészeti kincsek díszítik, mint például a Pieta, Michelangelo lenyűgöző márványszobra. A barangolás után buszokkal térnek vissza a kikötőbe.

Megjegyzés: a kirándulás piknik kosaras ebédet tartalmaz, melyet a hajó személyzete választ ki. A buszos út Rómába mintegy másfél órát vesz igénybe. Kényelmes cipő viselete ajánlott. A kirándulás egyik részén mintegy 2 és fél órát kell sétálni, ezért a programon való részvétel mozgásukban korlátozott utasaink számára nem ajánlott. Ezen a kiránduláson csak korlátozott számban állnak rendelkezésre férőhelyek, ezért érdemes időben lefoglalni. Bizonyos látványosságoknál bevezetett, új biztonsági szabályok miatt hosszú sorban állásra kell felkészülni. A pápai audiencia miatt szerda reggelenként a Szent Péter Bazilika zárva tarthat. Egyes ünnepi események alkalmával a Bazilikába történő bejutás különösen hosszú időt vehet igénybe, és a környező tér is túlzsúfolt lehet.

8. nap

(Savona-Genova: busz, Genova-Bécs: repülő) A hajó a reggeli órákban köt ki Savonában. A kabinok és a hajó elhagyását követően már a délelőtti órákban buszra száll és elindulnak Genova felé, ahonnan repülővel Bécsbe utaznak, majd az osztrák fővárosból buszokkal indulnak vissza Budapestre.

(Savona-Bécs: repülő) A hajó a reggeli órákban köt ki Savonában. A kabinok és a hajó elhagyását követően repülővel Bécsbe utaznak, majd az osztrák fővárosból buszokkal indulnak vissza Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Földközi-tengeri hajóút a Costa Smeralda fedélzetén, kiutazással, a hajón teljes ellátással, idegenvezetéssel, fakultatív programokkal – Savona, Marseilles, Barcelona, Mallorca

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére